Lapset, käyttäytyminen ja aamiaspalvelut

Matkailua ja tapoja

Tuli tässä taas matkattua eripuolilla Suomea sekä seilattua Ruotsin lautallakin ja silmiin pistävää oli, että varsinkin aamiaispalvelussa lapsiperheiden käytös on pöysistyttävän huonoa. Onko todella niin, että nykyvanhemmat eivät osaa käyttäytyä eivätkä siten opastaa omia ja mukanaan olevia lapsia kuinka ruokapöydässä käyttäydytään? Näyttää olevan niin, että aamiaispöytä on yleinen seikkailu, pelleily, leikki- sekä tapahtumapiirin toimipiste enemmän kun ruokailupaikka. Ruokaa kannetaan selkävääränä pienten "kullanmurujen" eteen vaikkeivat pikkuiset söisi muuta kun kakkua, keksejä ja jäätelöä. Ei ne pikkuiset hotellienkaan aamiaisella sitä silliä ja kalaa syö, jos eivät kotonaankaan. Ruokaa sitten pudotellaan ja levitelläään ympäriinsä ja suurin osa menee kaatopaikalle (jolta usein myös tälläisen porukan jäljiltä oleva aamiaspöytä näyttää). Lapsien kurinpito lienee jäänyt kotiin tai sitten sitä ei osata sillä välillä meno yltyi sellaisiin vauhtilukemiin, että niin muut aamiasivieraat kuin henkiökuntakin oli vaarassa. Lapsien vanhemmilla lienee ollut niin kurjaa omassa lapsuudessaan ja heistä tuli niin katkeria omille vanhemmilleen, että nyt sitten kostetaan muille huonolla käyttäytymisellä. Mielenkiinnolla vastauksia ja kommenttejanne odottaen (varsinkin lapsiperheiltä)!!!

8

484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • V.mäen Eemli

      huomaa että kirjoittaja on lapseton, no kyllä ne lapset, jos niitä on tullakseen, avaavat sunkin silmäsi.

    • Suukkoja kaikille

      Mä kävin kans laivalla ja ihmettelin, että mikä nykyajan aikuisia horjuttaa, mutta se oliki ystävämme viina. Sielä ne kanto selkä vääränä ittellensä paukkuja ja tuoppeja. Näytti siltä, että ravintola oli viidakko, jossa naarasleijonat opetteli vielä puhumaan ja sellulliitit hyllyen vietteli uroksia tanssilattialla. Urokset otti ihan kunnon painikisat illan aikana, sekin oli ihan hyvää viihdettä.

    • Matkalla lapsen kans

      Nykypäivän vanhemmilta on aikuisuus ja vanhemmuus hukassa. Siis joiltakin. Jos koton aon opetettu hyviä käytöstapoja myös ruokailuun liittyviä niin kyllä lapset osaavat matkoillakin käyttäytyä. Mutta niinhän sanotaan, että lapset peilaavat vamhempiaan eli räyhäkäytös katsotaan vanhemmilta. itse en ole koskaan tajunnut sitä, että joissakin perheissä ruokapöytiin saa kantaa kymmenenet lelut, pelit ja kirjat ym. viihdykkeet. Ruokailuhetki on ruokailua varten ja leikkihetket sitten toisaalla! Ja joillekkin vanhemmilee tuottaa todellakin vaikeuksia EI-sanan käyttäminen! Lapsi ei siitä sanasta pilalle mene vaan voi jopa oppiakin niitä tapoja. hotellien aamiaspöydissä ym. vanhemmille iskee ilmeisesti ahneus, kun syötävää on niin runsaasti tarjolla, että kaikkea tarvitsee lautasille mättää vaikkei söisikään- Älytöntä!
      Meillä ei ole koskaan, otettu ruokapöytiin leluja/pelejä mukaan ja hyvin on ruokailut sujuneet. Lapsi osaa ulkomaillakin käyttäytyä ravintolassa hyvin, tilaan ruuat aikuisten listalta, kun osaa syödä muutakin kuin ranskalaisia ja nakkeja..;) Sanoo kohteliaasti kiitos tarjoilille ja ruuan odottaminenin sujuu ilman elektroniikkaa ym muita leluja.
      Ja kyllä, ehkä olen joskus ollut katkera omille vanhemmileni (en enää) ja yhteiset ruokailuhetket olleet hukassa, mutta jotain tapoja on sentään opittu, koska osaan niitä omalle lapselle opettaa tai sitten todellakin omat lapsuuden kokemuksen olen kääntänyt voimavaraksi ja haluan kasvattaa lapseni paremmin!
      V.mäen Eemelille: ei lasten saaminen tarkoita sitä, että aikuistenkin tarvitsee heittäytyä lastentasolle ja olla opettamatta lapsilleen käytöstapoja. toki jos aikuinen ei itsekään osaa käyttäytyä ei niitä osaa lapsilleenkaan opettaa.
      Meillä lapsikin jo osaa silmät pyöreinä ihmetellä matkoilla samanlaisia asioita joista ap. kirjoitti.

      • Määvai

        Minäkin muistan ne ajat ilolla kun vielä yhden lapsen kanssa kuljettiin. Lapsi totteli ja kaikki sujui kuin kultaisenkäytöksen kirjassa. Mutta nyt tekis mieli jättää vaimo ja neljä lasta kotiin ja lähteä yksin laivalle. Miksikö. Se kultainen, täysin tavoille oppinut lapsi kiusaa heti nuorempiaan ja nuoremmat osaavat antaa heti takaisin. Eli he itsenäistyvät ja oppivat elämään ja puolustautumaan.
        Se "Ei" sanan käyttökin kokee inflaation aika nopeasti ja lahjuksiin antamiseen ei kannata ryhtyä. Kiristys jää ainoaksi keinoksi ja lomamatkalla on sit tarkana olla jolla pystyy edes kiristämään ja pitämään sitten sanansa, säilyttämään uskottavuutensa jottei pilaa itse sitä lomaa.


    • niin se vaan on

      Minua häiritsee aikuiset ihmiset, jotka tuuppivat,tönivät ja kiilaavat esim. aamiaispöytä jonossa, ei mitään tapoja. Samoiten ärsyttää,kun laitetaan lautanen täyteen kaikkea sekaisin, aivan kuin sitä ei voisi hakea lisää, on ihan sikamaisen näköistä touhua. Ja myös aikuiset jättävät paljon syömättä hakemaansa ruokaa ja pöytä on kuin pommin jäljiltä, nähty on monet kerrat.
      Lapset ovat kuitenkin lapsia (vaikka myös heidän kuuluu osata käyttäytyä ja vanhempien kuuluu heitä opastaa), mutta aikuisten ihmisten käytöstä ei voi puolustella millään.
      Ja eikös aikuisten siis kaikkien kuulu olla lapsille esimerkkinä, miten käyttäydytään. Voipi tietenkin tehdä tiukkaa, jos ei niitä käytöstapoja ole itselläkään.
      Kyllä näihin matkustamisiin liittyy aina se riski, että voi törmätä jopa lapsiperheeseen, juoppoihin tai vaikka vanhempiin valittaja eukkoihin/ukkoihin.
      Kannattaa pysyä kotona, niin ei tule häirityksi.

    • pysykää kotona

      Samaa käytös- ja häiriöelämää näkee taas koko kesän matkaillessa Suomen suvessa. Pöyristyttävää. Monet hotellitkin sortuvat tähän "meillä lapsi on kuningas" ajatteluun.
      Voisi näiden pikku kuninkaiden vanhemmat opettaa jo kotona hiukkasen käytöstapoja, ai niin - ei voi kauhalla vaatia kun on lusikalla annettu.

    • Vai pysyisitkö itse

      Aika vaikea hahmottaa taas näin laajamittaista ja kattavaa ongelmaa, mitä tässäkin ketjussa väitetään olevaksi.

      Itse olen viime vuosina matkustellut paljonkin ja syönyt lapsiperheiden suosimien paikkojen aamiaispöydissä. Kaiken huippuna Pärnun Strand, joka on tähän aikaan vuodesta suomalaisten lapsiperheiden valtaama. Mitään tällaisia kuvatun tyyppisiä ongelmia ei näkynyt (eikä kuulunut).

      Ei vaikka uteliaana kurkin viereisiin pöytiin nähdäkseni, miten erilaisia asioita eri perheiden lapset syövät. Yhden perheen lapset söivät muroja, toisen leipää ja kolmannen perheen lapset söivät puuroa. Meidän perheen pikkuinen haki vähitellen kaikki melonikolmiot buffetista.

      On olemassa tietty joukko ihmisiä, joille tuottaa vaikeuksia sulattaa lapsiperheitä matkoilla ja nyt saavat netin kauttaa äänensä kuuluville. Syitä kyttäämiselle ja vihamielisyydelle voi vain arvailla, mutta todellisuudelle vieraita nämä kirjoitukset ovat. Miksette mene paikan päälle huomauttamaan, jos jotakin asiaa viereisiin pöytiin on?

      Mikään kahvipöytäaihekaan tämä ei ole, vaan koko "keskustelu" väitetyistä ongelmista käydään aina netissä.

    • haloovanhemmat

      Kirjoittajalle "Määvai". Jos teidän perheessä aikuisilta on useamman lapsen myötä karisseet voimat ja kyky viljellä sanaa Ei ja pitää siitä jopa kiinni, ei se tarkoita, ettäkö yleisellä tasolla lasten kieltäminen kärsisi inflaatiota. Järjetön väite. Jotain on mennyt vikaan kasvatuksellisesti jos teidän perhe ei voi reissata, ilman, että vanhin lapsi kiusaa pienempiä ja pienemmät kiusaavat takaisin. Missä on se joku/jotkut, joiden näihin tilanteisiin kuuluu puuttua? Varmaan siinä samassa pöydässä pyörittelemässä silmiään ja suunnittelemassa mielessään tulevaa reissua ilman vaimoa ja kersoja.

      Huoh teitä.

      Nimimerkillä meillä 5 lasta (4-14v) ja paljon reissataan SEKÄ käyttäydytään ruokapöydässä ilman elektroniikkaa, kiusaamista, leluja tms.

      Itsekin ihmettelen ruoan ylenpalttista hamstraamista, ruoalla leikkimistä, sikailua ja sotkemista.

      Eiköhän ne säännöt ladella lapsille arkikeskusteluissa ja vielä muistutellaan ruokapaikkaan astellessa. Ei pääse unohtumaan,että on maailma on pullollaan muitakin ihmisiä, jotka otetaan omalla käyttäytymisellä huomioon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      159
      6620
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3948
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1979
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1819
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1656
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1515
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1398
    Aihe