Intiaaninsulka

Aloittejila

Meillä on altaassa inkkariparvi, joka kyllä kaipaa täydennystä. Ne on ostettu kahdessa erässä ja eri kaupoista. Ensimmäinen satsi on aika lailla saman näköistä kalaa, kuin kirjoissa näkyy inkkarin kohdalla. Toinen satsi on huomattavasti punertavampaa, ei ollenkaan yhtä sutjakan oloista kuin ensimmäinen. Vähän aloittelijan kielikuvilla kuvattuna lahnan näköisiä ovat nämä toisen satsin kalat. yksi näistä lahnoista pyrkii aina välillä uimaan pystyssä. Sinänsä sen sivuttaistasapaino on ihan OK, mutta pyrstö pyrkii pohjaa kohti ja nokka sitten ylöspäin. Ihossa tai kiduksissa ei ole mitään kummallista, silmät eivät pullota, syö ihan kuten muutkin ja välillä käyttäytyy ihan normaalisti. Evät ovat ehjät. Akvaariokaupassa eivät osanneet auttaa. Onkohan sillä joku hätä? Pystyuintia on ollut varmaan jo kuukauden verran.

2

227

  Vastaukset

  • Kalalla on mitä suuremmalla todennäköisyydellä ongelmia uimarakon kanssa (esim. uimarakkotulehdus), tähän viittaavat juuri esim. pohjaan vajoaminen tai vaihtoehtoisesti pintaan nouseminen. Kala kannattaa ehdottomasti päästä päiviltä mahd. nopeasti, ettei kärsi enää. Ihmeellisen kauan on kuitenkin kestänyt, mutta tuohon ei ole mitään lääkettä.

   Ja on hyvin mahdollista, että parvesi toinen puolisko ei ole intiaanisulkia ollenkaan, ei olisi ensimmäinen kerta, kun akvaarioliikkeessä olisi myyty kaloja väärillä nimillä.

   • Itselläni on Lyhtytetroja jotka sain entiseltä koulultani ja yhdellä tetralla oli juuri kyseinen ongelma. No, sillä tavala se oli jo kuusi kuukautta uinut mutta muutto sitten ressasi liikaa ja kolme viikkoa ja pois. Aamulla vain pää oli pohjalla lillumassa ja loput jossain kummallisessa. Oli kyllä "hauskaa" poimia sellanen klöntti sieltä pohjalta. Leikkaa samantien niska poikki ellet halua monneillesi illallista!


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Pikkupojalla viisikymppisen elimistö! Viisivuotias Luke vanhenee ennätysvauhtia – vanhemmat keräävät rahaa somessa
  • Vanha suola janotti! Suhdekriisissä rypevän Suvi Pitkäsen ex-poikaystävä tunnetaan raakasuklaarakastajana – yhdistetty aikaisemminkin julkkiskaunottariin!
  • Ohikulkijat kurkkivat sisään! Sofia Belórf avasi kohuparin uuden luksuskodin ovet Seiskalle – kuvat ja video!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3562
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   229
   2004