Koodilukko, jossa automaattisesti vaihtuvat ovikoodit?

Temgesic

Onko joku törmännyt järkevän hintaiseen koodilukkoon, jossa oven avaavat numerokoodit saa vaihtumaan automaattisesti tiettyin aikavälein? Lukon ei tarvitse ohjata muuta kuin itseään, eli yksi ulko-ovi, jossa on numerokoodilla aukeava lukko, ja tämä koodi vaihtuu automaattisesti jonkin listan mukaan kiertäen? Ideoita, anyone?

15

2725

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä muisti

      pitäisi sitten olla. Mistäpä sitä tietää mikä se koodi on kun itsestään vaihtelee ? Jää vielä itse ulkopuolelle.

    • Temgesic

      Joo, ihan oikein ymmärsit. Juuri sellaista koodilukkoa etsin, joka vaihtelee koodia täysin satunnaisesti täysin satunnaisin väliajoin...

      Jos vaikka systeemissä olisi joku lista (tai funktio) tulevista koodeista ja se vaihtaisi niitä vaikka viikon tai kahden tjsp. välein. Mikään huipputason yritysturvallisuutta lukolta ei vaadita.

    • Aineissako

      Mihinkähä sinä käytät nimimerkkisi ainetta? Pyrkiikö sulla väärät kaveri sisään?

      • Temgesic

        Jospa keskittyisit aiheeseen. Jos haluat keskustella kipulääkkeistä, niin siihen löytynee omat keskustelunsa.

        Siitä tämä on kyllä hieno palsta, että aina saa vastauksen. Kovin harvoin vastaukset vaan liittyvät millään tavoin itse kysymykseen...


    • lukkoja kokeillut

      Toi on helposti tehtävissä normaalikulunvalvonnalla.
      Otat vaikka kymmenen avainta ja sitten pistät sinne kalenteriin mikä avain mihinkin aikaan on voimassa. Sitten pistät jokaiselle avaimelle oman koodin. Hintaluokka pk-seudulla asennettuna jossakin 2000 - 4000 euroa. Kulunvalvonta taipuu aika erikoisiinkin ratkaisuihinkin.
      Toisaalta voihan ne kaikkikin olla vaikka samaan aikaan voimassa mutta jos haluat hämätä vaikka kaveria aina uudella koodilla käyttämällä aina eri avainta. Toisaalta normikulunvalvonnasta sen koodin vaihto ei ole kun joku 5-10 minutin homma.
      Sinne voi tietty määritellä myöskin avauksen kokonaan ilman avainta vain koodilla, mutta sitä ei suositella.

    • Aineissako

      "joka vaihtelee koodia täysin satunnaisesti täysin satunnaisin väliajoin..."

      Pysytään aiheessa mutta saa kai ihmetellä mihin tuollaista lukkoa tarvittaisiin. Vaikka sulla olis se lista tulevista koodeista niin millä ihmeellä tietäisit missä ollaan menossa jos koodi voi vaihtua täysin satunnaisin väliajoin, vaikkapa 5 kertaa päivän aikana. Kotiinpääsy olisi kuin lottoamista. Ja ei se koodien vaihtuminen silloin olisi täysin satunnaista jos laite kertoisi etukäteen tulevat koodit, toki se arpoisi täysin satunnaisesti.

    • Temgesic

      Nimim. 'Aineissako': Tuo toinen viestini, jota lainasit, oli siis sarkasmia ensimmäiselle vastaajalle, joka ei ymmärtänyt alkuunkaan mihin tuollaista voisi tarvita.

      Asiaan. Pitänee selvittää tarkemmin mistä on kyse, niin ei tarvitse ihmetellä. Lukko tulisi siis mökkiin, joka on aika kaukana täältä pääkaupunkiseudulta, ja jota jonkin verran myös vuokrataan ulkopuolisille. Ongelma, jota tällä lukolla haluaisin helpottaa, on se, että kun perhe Pihtiputaalta tms. haluaa vuokrata mökin viikoksi X, niin minun ei tarvitsisi lähetellä heille avaimia, tai hoitaa mitään huoltoyhtiötä avaimia antelemaan. Minulla olisi itselläni etukäteen tiedossa ovikoodi jokaiselle viikolle tai kahdelle tai vaikka kuukaudelle, jonka voisin vuokralaisille antaa, eikä tarvitsisi mitään lähetellä minnekään.

      Jos koodi on sama kaksi, kolme viikkoa peräkkäin, niin ei haittaa, pääasia on, ettei sama koodi jäisi sinne moneksi kuukaudeksi käyttöön, ettei mahdollisesti kiertoon lähtevillä ovikoodeilla voisi ovea ihan älyttömän pitkiä aikoja availla.

      Mitään kulta-aarteita mökissä ei ole, ja murtovarkaat pääsevät sisään kyllä ikkunoistakin, joten noiden lukkojen mahdolliset pienet turvallisuuspuutteet annetaan anteeksi.

      Niin, ja nettiyhteyttä tuolla ei ole, joten sen kautta ei pääse lukkoa etäkoodailemaan. Mutta 3G-kuuluu kyllä, eli jos joku tällaista hyödyntävä valmisratkaisu löytyy, niin käy myös.

      Niin, ja kuvaamastani käyttötarpeesta voinee myös päätellä järkevän suuruusluokan lukkosysteemin budjetille. Eli tähän tarpeeseen ratkaisuja?

    • Ymmärän yskän

      ainut mikä toimii on edelleenkin "etä hallittava" hälytys järjestelmä. Vuokralainen saa avaimen ja koodin mikä kelpaa määrätyn ajan. Ilman koodia tai väärä aikaisesti saat hälytyksen kännykkään. Tästä avainten lähettelystä ei oikein pääse eroon. Täytyyhän vuokralaisella olla pääsy ilman ettei 4 henkisellä perheellä jokaisen lapsen pitää muistaa mikä se numero nyt onkaan.
      Mulla vuokramökillä on Israelainen hälytin järjestelmä. Jos haluan niin tiedän tasantarkkaan mistä ovista on kuljettu. Haluttaessa myös ulko kamerat !!!

      • Temgesic

        Ok, kitokset tähänastisista ajatuksista.

        Mä ajattelisin sen niin, että jos lapsi ei muista koodia, niin ei se tarvi avaintakaan. Normaalistihan vuokralainen saa yhden avaimen koko perheen käyttöön, eli onhan tuo koodi siihen jo huomattava parannus vuokralaisenkin näkökulmasta.

        Mutta joo, avaimetonta systeemiä siis etsin, muuten ei homma nykytilanteesta helpotu.


    • aineissavainkomäoon

      Ja koodinhan voi kirjoittaa lapulle muistiin. Olin vastikään puolalaisessa hotellissa jossa tarvittiin 4 eri koodia (4ovea) jotta pääsi hotellihuoneeseen, ei niitä oikein ulkoa muistaisikaan.

      Valitettavasti ei ole tietoa sopivasta järjestelmästä, mutta varmaan se jollain etäyhteydellä on toteutettava.

      • prenorfiini

        Normaali sähkölukko,-telki ym., jonka ohjaus gsm:llä. Kunkin mökin käyttäjän numero voi avata oven siksi aikaa kun käyttäjän numero on laitteeseen ohjelmoitu.
        Esim. sähkövastarauta DO-12 (Kocomilta), ohjaukseen Celotron Centro. Samaan laitteeseen voi ja kannattaa laittaa myös hälytykset.


    • yksissäkoodissa

      Yalelta löytyy etäohjattavia lukkoja helposti 3G liittymän kautta. tarvitaan siis nettiyhteys mokkulan kautta. Voidaan ohjelmoida eri tavoilla. Saksalaisilta löytyy koodilukkoja joihin voidaan ohjelmoida koodin kestoika jne. kannatta myös huomioida lukon aukaseminen, kun patterit loppuvat.

    • yksissäkoodissa

      niin ja muistin vielä yhden ehkä parhaan kun on kotimainen eli Rollock (Rollock.fi) ja muuta sitten et tarvise tai iLoq voisi olla hyvä kilpailija kotimainen myös!

      • ei-onnistu-iloqilla

        No mitenhän sinä iLoqilla toteuta tuollaisen? iLoq ei ole mitään muuta kuin avain ja lukkopesä, jossa lukkopesiin voidaan määritellä mitkä avaimet siihen käyvät, sekä alkeellinen kulunvalvonta. Ei iLoqissa ole mitään koodinäppäimistöjä eikä mitään aikaprofiilitoimintoja, eikä se ole etäohjattava. Jokainen lukko pitää ohjelmoida ohjelmointilaitteella tai master-avaimen avulla yksitellen, kun halutaan poistaa tai lisätä avaimia, jotka käyvät mihinkin lukkoon. Eihän se vastaa aloittajan tarvetta ollenkaan, mikäli vielä neljän vuoden jälkeen tätä on lukemassa.


    • JCA

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe