Mitä nyt Kaustinen?

Onko näin

Mitä nyt Kaustinen, kuinka nyt jatketaan?

"Kunnanjohtaja on ollut Kansanmusiikkisäätiön hallituksen jäsen, jossa asemassa häntä syytetään myös törkeästä kirjanpitorikoksesta,
törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä petoksesta."
http://www.kp24.fi/uutiset/309329/Kansanmusiikkisäätiön-jutussa-36-rikossyytettä

Voiko kunnanjohtaja jatkaa ylläolevasta huolimatta virassaan?

Jos minä jotakin ymmärrän niin ei, sanokaa viisaammat onko asia näin?

Entä kunnan luottamushenkilöt?
"Yhdeksää Kaustisen kunnanhallituksen jäsentä vastaan on nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta vuonna 2007, jolloin se hyväksyi valtuuston päätöksen säätiön lainan omavelkaisesta takaamisesta. Asian kokouksessa esitellyttä kunnan talousjohtajaa syytetään myös virkavelvollisuuden rikkomisesta".
"http://www.kp24.fi/uutiset/309329/Kansanmusiikkisäätiön-jutussa-36-rikossyytettä".

13

406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rs

      Syyttäjä syyttää, oikeusistuin tuomitsee, JOS tuomitsee. On lukuisia esimerkkejä viime vuosilta, jotka todistavat sen puolesta, että syyttäjä ei osaa eroittaa mustaa valkoisesta. On muuten asiasta omakohtaistakin kokemusta. Jos joku kuvittelee tietävänsä, että Suomi on oikeusvaltio, erehtyy siinä aikatavalla. Syyttäjän syytös ja ammattitaidottomuus voi johtaa syytetyn vuosikausien liemeen, voi pilata syytetyn elämän pahanpäiväisesti, tätä ei jälkeenpäin korvata. Vaikka syytteet todettaisiin aiheettomiksi jopa kaikissa oikeusasteissa, niin kas kummaa, syyttäjän virkaura jatkuu edelleen, voi myöhemmin noustakin.
      Kaustisen tapauksesta voi kehittyä vuosikausia kestävä oikeudenkäyntisotku, jonka tavalliset veronmaksajat tulevat suurelta osin kustantamaan. KAIKKIA SYYTETTYJÄ ON PIDETTÄVÄ SYYTTÖMINÄ SIIHEN ASTI, KUNNES OIKEUDEN PÄÄTÖS TULEE VIIME KÄDESSÄ KORKEIMMASTA OIKEUDESTA. Määrätynlaisissa oikeustapauksissa tapaus voi jatkua vielä siitäkin.

      • Toiseksi korkein oik

        Realisti pitää Kaustisella kaikkia syyllisinä, kunnes Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on eri mieltä.


    • Onko näin

      Minulla ei ole tietoa kuinka kunnissa toimitaan, mutta valtion viroissa ainakin jos syytetään viranhoidossa tapahtuneesta rikoksesta viranhaltija pidätetään viranhoidosta siihen saakka kun juttu on ollut käräjillä.
      No ehkä tässäkin sovelletaan "Kaustisen mallia".

      • Luottamusta kysytään

        Kunnissa homma menee yleensä niin, että valtuusto ottaa jonkun valtuutetun tai kunnanhallituksen aloitteesta käsittelyyn, nauttiiko virkamies valtuuston luottamusta. Muita esimiehiähän kunnanjohtajalla ei olekaan. Valtion viroissa yksittäisiä luottamusta määritteleviä esimiehiä riittää ministeritasolle asti.

        Eiköhän Kaustiselta löydy sellainen persu, joka asian esille ottaa. Valtuuston kanta on sitten eri asia.


    • Jäähyn aika

      On se kyllä kummallista kunnallisdemokratiaa jos kunnanjohtaja voi jatkaa työtään oikeuskäsittelyn aikana, kun kuitenkin syytökset ovat tällaiset. Siis kunnanjohtajaa syytetään virka-aseman väärinkäyttämisestä.

      "Kaustisen nykyistä kunnanjohtajaa vastaan on nostettu syyte törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Kunnanjohtaja on ollut Kansanmusiikkisäätiön hallituksen jäsen, jossa asemassa häntä syytetään myös törkeästä kirjanpitorikoksesta,törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä petoksesta." (Lähde Keskipohjanmaa lehti)

      • Keskis-Vesa

        "On se kyllä kummallista kunnallisdemokratiaa jos kunnanjohtaja voi jatkaa työtään oikeuskäsittelyn aikana, kun kuitenkin syytökset ovat tällaiset"

        Tässä ei ole mitään kummallista. Alpia on yrittänyt paeta Kaustiselta hakemalla kunnanjohtajan tehtäviä muualta, mutta ei ole päässyt.

        Kaustisen kunnanhallituken perussuomalaisetkin tietävät, että keittää pitää koko kansantaiteen porukka eikä lähteä kunnanjohtajan erottamiseen, koska ketään kunnollista ei saada tilalle niin kauan kuin tämä kansantaiteenkeskuksen keitto takausvastuineen on ilmassa.

        Kyse on nyt vain siitä, että kun syyteharkinta koskee riittävän montaa, on tarkoitus muuttaa poliittista kulttuuria. Tässä vaiheessa kunnanjohtajan ulosajaminen on hätiköity toimi, koska tarkoituksena on uudelleenkasvattaa koko 20-40 -henkinen väki, joka toimii yhteiseksi hyväksi kansantaiteen keskuksen ympärillä.

        Uskon, että Kaustiselle olisi kelvannut Esko Ahon pääministerikauden aikana vaikka Turun linna ja Turun tuomiokirkko Kaustiselle hoidettavaksi.

        Kansantaiteen keskus oli velkaantuvan valtion myrkkypilleri Kaustiselle, lahja, joka on liian kallis ylläpidettäväksi.

        Se on kuin antaisi peruseläkeläiselle Lamborghinin ylläpidettäväksi huoltoineen.


    • rs

      Muistetaanpas vaan yksi esimerkki suomalaisesta oikeudenkäytöstä: Bodom- järven uudessa murhaoikeudenkäynnissä muutama vuosi sitten jutun syyttäjät uhosivat ennen tuomioistuimen päätöstä osoittavansa henkiin jääneen Gustafssonin syylliseksi murhiin. Paskaa haukkasivat tässäkin jutussa, oikeus ei löytänyt mitään todisteita Gustafssonia vastaan. Tuli todella kallis lasku tästäkin rumbasta veronmaksajille ja syytettyä roikotettiin "löysässä hirressä" uudemman kerran. Hyvä kun järkensä säilytti !

    • Kauno Yli

      Liittykää Veteliin.

      • Risiiniöljy

        Veteli ei huoli Ruikulia.


    • Pikku-Tellervo

      Artsi alkaa olla jo pelimiehen maineessa.

    • Näin olis oikein

      Minun mielestäni ketään ei vielä tarvitse erottaa, mutta asiallista olisi jos kunnanjohtaja pidättäytyisi virantoimituksesta oikeudenkäynnin päättymiseen saakka eli kunnanvaltuusto myöntäisi hänelle virkavapaata siihen saakka.
      Näin minusta oikeusvaltioissa tehdään.

      • rs

        Et ymmärrä, mistä puhut ! Oikeudenkäynnit kestävät eri oikeusasteissa helposti 2-3 vuotta, luuletko että kunnanjohtaja haluaisi olla palkattomalla virkavapaalla tuon ajan ? Vai annettaisiinko miehen oleilla palkallisella vapaalla tuon ajan ilman työvelvoitetta ? Kenenkään ei sitäpaitsi tarvitse olla Suomessa "pakkotyössä". Jos homma ei syystä tai toisesta enää kiinnosta tai sovi, voi ottaa yksinkertaisesti lopputilin. Se, mitä käsitetään oikeusvaltiolla, on makuasia. Oma makuni on se, että Suomi ei ole oikeusvaltio monien käytyjen oikeudenkäyntien valossa !


      • Jo oli aikakin
        rs kirjoitti:

        Et ymmärrä, mistä puhut ! Oikeudenkäynnit kestävät eri oikeusasteissa helposti 2-3 vuotta, luuletko että kunnanjohtaja haluaisi olla palkattomalla virkavapaalla tuon ajan ? Vai annettaisiinko miehen oleilla palkallisella vapaalla tuon ajan ilman työvelvoitetta ? Kenenkään ei sitäpaitsi tarvitse olla Suomessa "pakkotyössä". Jos homma ei syystä tai toisesta enää kiinnosta tai sovi, voi ottaa yksinkertaisesti lopputilin. Se, mitä käsitetään oikeusvaltiolla, on makuasia. Oma makuni on se, että Suomi ei ole oikeusvaltio monien käytyjen oikeudenkäyntien valossa !

        Ei tästä kukaan mitään tuomiota saa, ei Suomessa ole oikeusvaltiota. Samat ihmiset hääräävät myös kansanlääkintäkeskuksessa ja monissa muissa. Katsokaapas niiden rahoituksia myös! Tosin, kirjoihin on kirjattu ihan muuta kuin todellisuudessa tapahtunutta. Eihän sellaisesta jää kiinni, kun ei jää todisteita. Mutta hyvä, että edes yritetään!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4925
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3114
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1807
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1760
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1621
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1481
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1233
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1207
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1197
    Aihe