Miten naapurille stoppi

Myrkkyä

Mitä tehdä omavaltaiselle naapurille, joka on latvasta laho ja supliikkimiehiä, joita narsisteiksi kutsutaan, ja joka osaa puhua ympäri niin virkamiehet kuin poliisitkin?
Ostettuaan tontin rajanaapurista, hän ensiksi kaatoi puut meidän puolelta rajaa ja alkoi väittää, että kaava-alueella rajan pitää olla puuton 4 metrin leveydeltä naapurin puolelta. Ei pidä. Sitten hän rakensi talonsa lähemmäs rajaa kuin mihin oli piirustukset ja lupa, mutta virkamiehet eivät siihen reagoineet, eikä lupaa naapureilta kysytty. Seuraavaksi hän kynti ylös tiemme, joka kulki tontin reunaa pitkin ja jolle meillä oli edellisen omistajan kirjallinen sopimus. Poliisi ei ottanut kantaa. Sitä ennen hän oli keksinyt meille mielikuvituksellisia tieoikeuksia kilometrin päästä milloin mistäkin. Meidän ainoa tiemme kulki kynnöstä pitkin ihmisten ilmoille. Lisää härnätäkseen, hän pani kumikäärmeet tielle/kynnökselle, jotta pelästyisin, ja meni talonsa nurkalle muka polttopuita hakemaan vain katsoakseen miten reagoin. Vilkutin hänelle. Meidän minimieläkkeellä elävien vanhusten piti rakennuttaa kallis tie kiertokautta, mitä taas toiset naapurit vastustivat. Kiusaava naapuri sanoi myrkyttävänsä jättiputkia rajalla. Nyt näyttävät täysikasvuiset puut vähän kauempana rajasta kärsivän. Olisiko niin, että tämä Pohjanmaalta kotoisin oleva puita vihaava kiusanhenki myrkyttää puita, kun tarvitsee ympärilleen "aakeen laakeen", jotta voi tarkkailla tuleeko joku puntarin kanssa pysäyttämään hänen tihutyönsä? Miten voi puiden myrkyttämisen/vahingoittamisen todistaa? Ainakin hän on pelkuri. Kerran kun hän oli etsinyt minua, menin hänen talolleen kysymään mitä oli asiaa. Koputettuani hän ei avannut ovea, vaan kuulin, kun hän juoksi portaat alakerrasta yläkertaan ja puhui minulle parvekkeelta.
Pitäisikö minun rakennuttaa neljä metriä korkea muuri tonttini ympäri, jotta rajojaan venyttelevä naapuri pysyisi omalla puolellaan? Pitäisikö ruveta käräjöimään? Mutta sellaiseen naapuri taitaa olla liian ovela ja röyhkeä, narsisti kun on. Ovatko mummot lainsuojattomia? Vai mitä?

12

882

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turpiinvaan ja onnea

      Kunnon perinteisillä turpakäräjillä nämä ennen vanhaan hoideltiin tällaiset, en tiedä miten nykyään.

    • kyllä se siitä:D

      jos sulla on tuttuja ja luotettavia romaaneja, niin kutsu ne kyllään ja sovitte tällaisen jutun. Menette naapurin ovelle ja kolkutatte kun naapuri aukaisee oven, niin sanot, että tulit esittelemään hänelle tulevat uudet naapurinssa. Romaani mies voi siinä sanoa naapurille samalla, että tuohon saa hevosille hyvä ulkotarhan tuohon rajalle. Sanoo samalla että eihän se sinua haittaa jos täällä mun suku kokoontuun ja tuossa tarhassa tulee olemaan 10 hevosta. Ja lähtiäiseksi sanot, että oli pakko myydä sinunlaisesi kusipään vuoksi tuo tönö ja muille ei kelvannut kuin romaaneille.

      Toinen keino. Otat yhteyttä läänin rakennustarkastajaan, tai mene käymään ja selitätä mikä tilanne on. Kysy rakennustarkastajalta on toimittu lain mukaan ja samalla voit kysyä myös puiten kohtalosta ja siitä että on nyt myrkyttänyt lopukin puut sinun puolelta muka jättiputkena.

      Sen jälkeen marssit maamittaustoimistoon jossa pyydät maamittaria näyttämään tontillesi kulkeva tieoikeus. Jos se on siitä missä tie on kulkenut (muista ottaa se paperi mukaan myös, jos on edellisen omistajan kirjallinen lupa). Sen jälkeen kerrot mitä tämä naapuri on tehnyt, myös puunkaatamiset sinun puolelta rajaa sekä sen että on rakentanut lähemmäksi kuin mitä rakennuslupa on ja toiseen kohtaa mikä luvassa on määrätty!

      • kake12345879

        romani ja luotettava ei kuulu samaan lauseeseen =D


      • vol

        Kirjan henkilöhahmot tuskin sopii mitään, paitsi omassa päässäsi tietenkin. Muuten hyvä idea.


    • Myrkkyä

      Kiitos neuvoista!

    • 68t7y8u9ij0ko+lp

      Jos edellisen omistajan kanssa on kirjallinen sopimus tiestä edellisen omistajan tontilla, ei tuo sopimus sido uutta tontin omistajaa jos ette ole tehneet siitä rasitetta ko tontille. Jos rasite on niin sitten asia on helppo hoitaa maanmittarin avulla.

      • mmmmmmmnnn

        epäilempä, että kauppakirjaan on tullut merkintä tämän mummon tieoikeudesta tontille ja jos näin on myyjä tehnyt, niin mummolla on tie-oikeus tontille


      • Pienoiskivääri.
        mmmmmmmnnn kirjoitti:

        epäilempä, että kauppakirjaan on tullut merkintä tämän mummon tieoikeudesta tontille ja jos näin on myyjä tehnyt, niin mummolla on tie-oikeus tontille

        Soita mummo näitä moottoripyörämiehiä pullakahville.


    • 114

      Helppokonsti:vuokraa cannonball järjestölle ensi kesäksi talosi ja vaikka et vuokraa perisi niin naapurisi muuttaa pois :)

    • Olisinpa taikuri

      Ostimme aikoinaan tonttimme ja rakennuksemme rasitteettomina ja alkutohinoista muuttomme jälkeen aloimme ihmetellä sitä että naapuri kulki pihamme läpi autoillaan (50 km nopeudelle) ja myös hänen asiakkaansa perunarekat ym siis varsinainen liikenne.
      Naapurilla oli virallinen tieyhteys toisella tonttinsa reunalla jossa postilaatikkonsakin oli mutta ei käyttänyt sitä tieyhteyttä. Imeisesti kapungin taholta oli annettu ymmärtää että hän voi kulkea pihamme läpi koska kaupungin virkamiehet sanoivat kysyttyämme naapurin kulkuoikeuksista ,kaupungin geodeetti sanoi minullekin niin että jos on ollut joskus tie niin se on aina tie ? ( siis vanha kärrypolky joka aikonaan oli kulkenut tonttimme läpi)..
      Ehdotimme että rakennamme naapurille uuden tien, ei kelvannut ehdotus hän haluaa ehdottomasti kulkea pihamme läpi asiakkaineen.

      Otimme tietoimituksen jossa naapuri määrättiin itse rakentamaan tiensä kohtaan jolle olimme jo saaneet luvan toiselta naapurilta, mutta hyvä niin.
      Naapurit hävisivät kaikki väitteensä, me voitimme..
      Ja tietysti maksoimme tietoimitusmaksun ja rajankäynnin itse.
      mm. ostamamme talon ed. omistaja oli laittanut paskakaivon osittain tämän
      naapurin puolelle (ilmeisesti lupa oli annettu koska kolmas naapuri oli sen sinne kaivanut) sen jälkeen naapuri on risannut ja valittanut siitä paskakaivosta jokaisessa naapurikuulemisessa että meidän pitää kaivaa se paskakaivo pois. ym ym. ym.

      Eli tietoimitus otettava jokaisella on oikeus omaan tiehensä.
      Koeta kestää, meille ei naapuri ole olemassakaan pystymme elämään silti täällä.

      • ***** naapuri

        ^Siinäpä oiva tapaus, varmaan naapuria harmitti myöhemmin, kun ei suostunut teidän avarakätiseen tarjoukseen. Sai ainakin hyvän opetuksen, kun joutui sitten maksamaan itse tiensä. :D :D


    • kyrpien veli

      mulla kaks mulkkuu veljee ostin näiltä maata 13v sitten niin nämä vieläkin ovat kuin isäntiä tällä minun maalla mitä teen kun ei viittis vetää nenäänkään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe