Kasvituen suunnittelu

aurinkovarjon tekijä

Hei

Himoitsin pihaani riippapihjalan mallista koristusta mutta sitten tuli mieleen josko sellaisen voisi rakentaa tekemällä sateenvarjonmallisen tuen ja istuttaa alle pari kärhöä? Alppikärhö ainakin kasvaa niin vauhdilla että piankin kiipeäsi pariin metriin.Yritin googlettaa kuvia mutten löytänyt mieleistäni.Eli onko kukaan nähnyt tuolaista tukea joka nousee kapeana esim. heinäseiväs tms ja sitten ylhäältä harautuu alaspäin muutamalla haaralla. Voisiko toteuttaa vaikka pajusta? Vai rautalangasta ja kanaverkosta? Ideoita odotan. Omat vähissä. Tai onko jostain saatavana tälläista valmiina? Korkeutta saisi olla se vähintään pari metriä.

3

453

Vastaukset

 • Heinäseiväs on hyvä idea! Siinähän on pari tapin reikääkin valmiina poikittaistuelle.
  Vieläköhän pajut taipuvat tähän aikaan vuodesta, keväällä paremmin.
  Jostain vanhasta katiskasta voisit saada sopivaa verkkoa taivutettavaksi kärhöjen
  kiipeilemiseen.
  Minulla alppikärhö kurkotteli omenapuuhun ja olipa kaunis yhdistelmä, vaaleat omenankukat ja siniset kärhön kukat.
  Onnea kokeilulle ;-)

 • Olen nähnyt haravakoneen piikeita tehtyjä roikkokukka-asetelmia. Sellainen kävisi myös sinun tapauksessasi.
  Itselläni on kärhö vain kahdessa päällekkäisessä ritilässä seinällä. Se sekä roikkuu, että kiipeilee, mutta menee myöskin maata pitkin. Söpöltä näyttää, vaikka viime kevättalvella leikkasimme sen noin puoleen metriin. Se on kova kasvaja.
  Taitaa olla jalokärhä.

 • Minulla kärhö kasvaa kuolleessa tyrninvarressa. Tyrni oli ruma ja harva. Kaadoin sen ja mietin pistänkö polttopuiksi. Sitten keksi, että se on oiva tuki kärhölle. Nyt kärhö kasvaa pitkin kuivaa sateenvarjomaista runkoa pitkin ja tekee kukinnot latvaan. Koko komeus on n. kaksi metriä korkea. Keskellä pihaa kasvaa "kärhöpuu".
  Ehdotan siis, että kaadat jostakin pienen puun ja annat sen kuivaa. Leikkele sopivan malliseksi ja laita kärhölle kasvutueksi. Luonnollisen näköinenkin verrattuna kanaverkkohässäköihin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös

Luetuimmat keskustelut

 1. 43
  842
 2. Ota vielä kerran yhteyttä

  Ole kiltti. Koko ajan mietin miten voisin sanoa sulle että rakastan sua ja haluan sut ja meidät. Kun saisin siihen selvän merkin sulta niin en epäröi.
  Ikävä
  88
  706
 3. Vieläkin on taikaa...

  Juuri sinussa. Hyvä mieli tulee kun saan sinua aina nähdä. En tiedä miksi? Sinussa vain on jotain maagista. Mietin tässä tarkistettuani yhden jutun,
  Ikävä
  63
  365