Sää joulukuussa

valoa pimeyteen

Suunnitelmissa olisi viikko Madeiralla juuri ennen joulua. Millainen sää yleensä on tähän aikaan?

16

8973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä linkki aikaisempiin viestiketjuihin aiheesta: http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/joulukuu tid:5507?sort=created&perpage=25&term_keywords=joulukuu. Tietoja aikaisemmista viestiketjuista voi hakea hakutoiminnolla Laaja haku, joka sijaitsee tämän sivun oikeassa laidassa.

      Jos Madeiran säätä verrataan Suomen säähän, niin voi sanoa, että Suomen mittapuun Madeiralla on aina kesä. Talvi, jota joulukuu Madeiralla on, on sateisempi kuin kesäkuukaudet. Pitkän aikavälin keskimääräinen joulukuun sademäärä Funchalissa on noin 100 mm. Maksimipäivälämpötila on 20 C, yön minimi noin 14 C. Sademäärät saattavat vaihdella paljonkin vuodesta toiseen. Kulunut vuosi on ollut erittäin vähäsateinen. Lämpötilat ovat melko vakaat. Vuoristoalueilla ja pohjoisrannikolla on viileämpää, tuulisempaa ja sateisempaa. Etelärannikko, jossa Funchal sijaitsee, on saaren aurinkoisinta ja kuivinta aluetta. Pilviset ja aurinkoiset jaksot vaihtelevat. Lyhyimmilläänkin valoisalla ajalla on pituutta kymmenisen tuntia vuorikaudessa.

      • Wanha

      • Wanha
        Wanha kirjoitti:

        Huhtikuun puolessa välissä ollut tilanne selviää oheisista kuvista mielestäni aika hyvin.
        Hyvä saari niille, jotka komppaavat joka paikassa pystyvät liikkumaan.
        https://picasaweb.google.com/111536315780285986505/Azores

        tottakai Wanha sekoili ja laittoi roimasti pohjoisempana olevan saaren kuvat - mutta nekin antvat hyvää pohjaa valinnalle. Minne ja milloin. Varokaa niitä sateita - Portukalissakin ne ovat varma ilonpilaaja keväisin. Atlantti ei armahda.


      • Wanha kirjoitti:

        tottakai Wanha sekoili ja laittoi roimasti pohjoisempana olevan saaren kuvat - mutta nekin antvat hyvää pohjaa valinnalle. Minne ja milloin. Varokaa niitä sateita - Portukalissakin ne ovat varma ilonpilaaja keväisin. Atlantti ei armahda.

        Madeira tarvitsee kaiken sateen mikä taivaalta putoaa. Valitettavasti sateet ei vain jakaudu tasaisesti ympäri vuoden. Sen lisäksi sademäärissä on suuria vuosittaisia vaihteluja. Kulunut vuosi on ollut ennätyksellisen vähäsateinen. Madeiralla ovat juuri raivonneet ankarat metsäpalot, joille kuiva kasvillisuus on ollut otollinen maaperä.


    • Lerppis

      Joulukuu on oiva aika olla Madeiralla. Olemme olleet kohteessa 4 kertaa ja tulevassa joulukuussa on tarkoitus taas matkustaa sinne lomalle.

    • Oletko Lerppis käynyt vuoristossa joulukuussa? Pico Areiro jne. Siis lämpötilojen vuoksi kysyn ja siksi, että onko siellä miten usein lunta/jäätävää keliä.

    • Talviasukas

      Olen käynyt useita kertoja joulukuussa vuoristossa. Sää vaihtelee siellä melko paljon, pilvisyyden, sateen ja kylmyyden liäksi haittana on monesti kova tuuli. Ennen vuorille lähtöä kannattaa selvittää paikallinen sääennuste vuorille, joulukuussa siellä on myös kauniita jä lämpimiä päiviä. Turistitoimisto osaa kertoa melko luotettavasti vuorten säätilanteesta, myös hotellien vastaanotot tietävät ja elleivät tiedä, soittavat ja kysyvät. Kun sääennuste lupaa vuorille huonoa säätä, sinne ei kannata mennä kävelemään. Vaikka sääennuste lupaa kaunista, on vuoriston kävelyretkille varattava lämmintä ja sateen pitävää vaatetusta, koska sää saattaa muuttua hetkessä. Pico Ruivolle kannattaa aina mennä aamupäivällä, puolen päivän jälkeen pohjoinen tuuli tuo sinne usein pilviä ja sadetta.
      Kokemukseni mukaan joulukuussa vuorilla ei juurikaan ole lunta, lumi tulee sinne myöhemmin keväällä maalis - huhtikuussa.

      • Vaihtelevaa

        Vuorilla liikkuessa pitää muistaa, että sää voi muuttua nopeasti eli auringonpaiste voi olla 1/2 h päästä hernerokkasumu...
        Ja paikoin räntää voi tulla muulloinkin talvisaikaan.


    • Kiitos hyvistä ohjeista. Täytyypä kysyä paikallisilta. Muistanko oikein: Pico Areirolla näkee niitä vuosimaisemia jo parkkipaikan tuntumassakin (ilman että "joutuu" kävelemään pitkiä matkoja)? Kuvista ja videoista päättelin niin.

      • Talviasukas

        Parkkipaikan lähellä tutka-aseman vieressä on hyvä näköalapaikka. Jos sää sallii, suosittelen kävelyä jonkin matkaa hyvää polkua Pico Ruivon suuntaan. Korkeuserot ovat huomattavia, mutta kävelyä kannattaa jatkaa ainakin reitin varrella olevalle Ninho da Manta näköalapaikalle.


    • Talviasukas
    • Tuokin oli hyvä tieto. Mitenköhän tarkkoja mahtavat olla? Näyttävät varmaan hyvin suuntaa sille, kun Funchalissa on vaikkapa 25 päivin niinkuin nyt. Kova lämpötilaero, kun nyt Pico Areirolla on päivin n. 9-11 astetta.

    • Kazur

      Sää Madeiralla vaihtelee suuresti.Kyse matkailijan kannalta on tuurista.
      Talvella voi sataa lähes koko viikon päivittäin tai sitten olla poutaa.Parhaimmillaan sää on suomalaisittain kesäinen ja huonoimillaan noin 15C ja sataa.

      • Lerppis

        Neljän kerran ja kahdeksan viikon perusteella sää tulee olemaan vaihteleva.Mutta vaihtelevuus merkitsee mahdollisuuksia eri päiville. Sade tokko on ongelma alueella.
        Lämmin vaate on mukana tarpeen, vaikkei villahousuja tarvitsekaan.


      • Lerppis kirjoitti:

        Neljän kerran ja kahdeksan viikon perusteella sää tulee olemaan vaihteleva.Mutta vaihtelevuus merkitsee mahdollisuuksia eri päiville. Sade tokko on ongelma alueella.
        Lämmin vaate on mukana tarpeen, vaikkei villahousuja tarvitsekaan.

        Kaikille teille säästä kiinnostuneille, Funchalin keskimääräinen vuotuinen lämpötilahaarukka on n. 13 C-26 C, jossa 13 C on helmikuun keskimääräinen minimi yölämpötila ja 26 C elokuun keskimääräinen maksimi päivälämpötila. Kuluneena vuonna lukemat ovat olleet keskimääräisiä arvoja korkeammat. Kehotan tutustumaan historialliseen säätietoon sivustolla www.worldweather.org. Usean vuoden koekmuksen perusteella tiedän, että tieto siellä pitää paikkansa.

        Oli Funchalin sää mikä hyvänsä, se vastaa kuitenkin aina vähintään Suomen kesää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe