Että kun aina vain maan hallitus ja parlamentti lupaa laatia lain, minkä nojalla joskus tulevaisuudessa tässä maassa on pakko hoitaa hyvin tämän maan vanhukset niin, onkohan hallituksella ja parlamentillä suunnitteilla, kuinka monien kymmenien vuosien päästä tuo laki valmistuu? Toisin sanoen, kuinka monia vanhuksia on vielä suunnitelmissa eliminoitava jano/nälkä kouletuksin sitä ennen, kun laki valmistuu? Kun tuon pitkään suunnitteilla olevan lain laatimisessa keskustellessaan, päättäjämme ovat kokonaan jätäneet mainitsematta sen, millä pakkokeinoilla kaikki tällä hetkellä hyvänhoidontarpeessa olevat hoidetaan hyvin?
Koska valmistuu se hyvään vanhustenhoitonhoitoon pakottava laki?
30
228
Vastaukset
- toddensson
ei valmistu koskaan sellaisena kun perushoitoa tekevä lähihoitaja sen odottaa.Lakiin on jätetty porsaanreikiä esim juuri henkilöstömitoituksen suhteen.Pieni porukka tekee raskaat työt.Rahaa Katainen kylvää EU:n pummivaltioille sekä pyrkii sotarikollisen Usan sylikoiraksi!Mahtavaa Suomi!
- Tämä on nähty
Minä luulen myös että sellaisena kuin ruohonjuuritason hoitotyöntekijät odottavat, ei toteudu koskaan. Mahdollisimman halvalla tulee hoito toteuttaa ja tämä tarkoittaa sitä että hoidetaan mahdollisimman monta vanhusta mahdollisimman vähäisellä ja minimikoulutuksen saaneella henkilöstömäärällä.Korulausein tehdyt vanhutyön suunnitelmat eivät kohtaa arjessa vaan jäävät lojumaan mappeihin. Teorian ja käytännön ei ole tarkoituskaan kohdata.
Niin, nimimerkki toddensson, vaikka noita porsaanreikiä lakiin ei jätettäisikään niin, tuskin meillä uudet lait toimivat käytännössä sen paremmin, kun mitä voimassa ollut perusturvalaki on toiminut. Kun eduskunnassa on vuosikymmenien ajan keskusteltu uudesta laista, joka velvottaisi hoitamaan vanhukset hyvin niin, yksikään noista keskustelijoista ei ole ollenkaan muistanut, tai ei ole osoittanut muistavansa sitä, että perusturvalain mukaan, jokaisen Suomen kansalaisen tulee saada hyvä hoito ja hoiva, että jos tuota lakia olisi sovellettu käytännössä, koskaan täsä maassa ei olisi vanhustenhoitopulmia ollutkaan. Tässä maassahn on pulmana se, ettei meillä ole olemassa ketään, kuka valvoisi maassamme voimassolevien lakien noudattamista käytännössä.
Ja eihän tässä maassa olisi esim. 1.11.2011 Helsingin Sanomissa olleen artikkelin, "Oikeuksia loukataan jatkuvasti", ihmisoikeuksia voitu loukata ilman rangaistuksia niitä, yli toista sataa kertaa, joista tuossa Helsingin Sanomien artikkelissa kerrotaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen antaneen Suomelle toista sataa langettavaa tuomiota ihmisoikeuksien rikkomisesta.
Ja jos meillä toimittaisi ihmisoikeukslakien mukaan, ei Helsingin Sanomilla olisi aihetta kirjoittaa: 6.5.2012 otsakkeella Mikä on, kun laki ei toimi, muun muassa, Yksi hyvin heikosti toimiva laki on vuoden voimassa ollut terveydenhuoltolaki. Siinä säädetään muun muassa, että potilaalla on oikeus valita sairaanhoitopiiri tai sairaanhoitopiirien muodostaman erityisvastuualueen sisällä, missä sairaalassa haluaa tulla hoidetuksi, ja todetaa,, että lakien oletetaan toimivan itsekseen.
Ja Helsingin Sanomat 30.6.2012 otsakkeella, Espoon terveydenhoito ei toimi. Muun muassa Yhä laajenevia yksityisiä palveluja tuetaan verovaroin, mikä osaltaan rapauttaa julkista terveydenhuoltoa. Ja Helsingin Sanomat 2.7.2012 otsakkeella Vanhustyö on yhä suunnitteluasteella. Että kun näin on, ja kun kukaan ei noiden lehtikirjoitusten jälkeen ole edes luvannut yrittää muuttaa paremmaksi epäkohtia joita tiedetään olevan niin, että tuskin tässä maassa vanhustenhoitoa inhimilliselletasolle lähi tulevaisuudessa muunnettua saadaan?
Kun päättäjämme sanovat, ettei maassamme ole olemassa niin paljon rahaa, että ihmistenhoitolaitoksiimme voitaisi palkata riittävästi henkilökuntaa.
Että siksi minä tästä asiasta kirjoittamisen alotin, jotta ihmiset heräisivät puolustamaan lähimmäistensä ja omia oikeuksiaan, niita ihmisoikeuksia, joita tässä maassa poljetaan. Se on kummallista, kun ihmistenhoidoista keskusteltaessa aina vedotaan siihen, että ihmiset tulisi hoitaa halvalla, miksi? Miksi ihmisten keskuudesa ihmistenhoidon tulisi olla halpaa, jos ihmiset kuitenkin tuntevat olevansa tärkeitä olentoja.- Joku näkee joku ei
Tämä on nähty kirjoitti:
Minä luulen myös että sellaisena kuin ruohonjuuritason hoitotyöntekijät odottavat, ei toteudu koskaan. Mahdollisimman halvalla tulee hoito toteuttaa ja tämä tarkoittaa sitä että hoidetaan mahdollisimman monta vanhusta mahdollisimman vähäisellä ja minimikoulutuksen saaneella henkilöstömäärällä.Korulausein tehdyt vanhutyön suunnitelmat eivät kohtaa arjessa vaan jäävät lojumaan mappeihin. Teorian ja käytännön ei ole tarkoituskaan kohdata.
Näin voi olla. Mutta myöskin niin, että käytäntö ja teoria eivät voi koskaan kohdata, koska terveydenhuoltopuolen pikkupomotaso ei huolehdi ja vie käytäntöä, arkea ja sen ongelmia eteen päin päättäjille, riittävän ylös, jotta siellä olisi oikeata tietoa siitä, mitä ja miten hoito toteutuu.
Kaikki luulevat, että asiat ovat hyvin, kun pikkupomot silottelevat, kiillottelevat ja katselevat sormien läpi hoitajien selviytymistä. Eikä hoitsun väsymys ja vaiva väsytä pomoa yhtään. Kun kolmivuorotyöstä on tehty tutkimusta, niin miksi sen tuloksia ei käytetä hyväksi, jotta hoitotyötä tekevillä olisi edes jonkinlainen mahdollisuus selvitä työssään eläkeelle asti. - Tämä on nähty
Joku näkee joku ei kirjoitti:
Näin voi olla. Mutta myöskin niin, että käytäntö ja teoria eivät voi koskaan kohdata, koska terveydenhuoltopuolen pikkupomotaso ei huolehdi ja vie käytäntöä, arkea ja sen ongelmia eteen päin päättäjille, riittävän ylös, jotta siellä olisi oikeata tietoa siitä, mitä ja miten hoito toteutuu.
Kaikki luulevat, että asiat ovat hyvin, kun pikkupomot silottelevat, kiillottelevat ja katselevat sormien läpi hoitajien selviytymistä. Eikä hoitsun väsymys ja vaiva väsytä pomoa yhtään. Kun kolmivuorotyöstä on tehty tutkimusta, niin miksi sen tuloksia ei käytetä hyväksi, jotta hoitotyötä tekevillä olisi edes jonkinlainen mahdollisuus selvitä työssään eläkeelle asti.Hyvä kirjoitus, kannatan eniten lausetta:
Kaikki luulevat, että asiat ovat hyvin, kun pikkupomot silottelevat, kiillottelevat ja katselevat sormien läpi hoitajien selviytymistä. Eikä hoitsun väsymys ja vaiva väsytä pomoa yhtään. - maippu
Kun kotihoidon kaikissa teameissa, joiden hoidossa kotonaan asuvat vanhukset ovat, ei ole ollenkaan lääkäriä, joka pitäisi ja tarkkailisi koihoidon palvelujen varassa elävää vanhuksenkuntoa. Niin tuosta lääkäripuutteesta tuli mieleeni, onko kukaan tutkinut, kuinka paljon enemmän vanhuksia on kuollut, vuoden aikana kotihoidossa, verrattuna niihin, saman ikäisiin vanhuksiin, joiden terveydenhoito on alueellisen terveyskeskuslääkärien hoidossa? Kun musta tuntuu, kun kotihoito jossa kotonaan asuvan vanhuksen ei ole mahdollisuutta saada lääkärinhoitoa, on keksitty eliniänlyhentämistä silmälläpitäen?
Miksi ne päättäjät, jotka julkisuudessa kertovat pyrkivänsä siihen, että kaikki vanhukset asuisivat kodissaan kuolemaansa asti, eivät koskaan kerro sitä, ettei kotonaan asuvia, kotihoidon varassa olevilla vanhuksilla ole mahdollisuutta saada kunnallisia lääkäripalveluja? Ja miksi siitäkään eivät nuo päättäjät kerro, että vanhus jota kotihoito hoitaa, häntä hoidetaan "sillä ehdolla, jos hän suostuu allekirjoituksellaan noudattamaan kotihoidon pelisääntöjä". Näihin kahteen, mainitsemaani asiaan, toivon saavani joltakin päättäjältä vastauksen niin, jotta ymmärtäisin, miksi kotonaan asuvaa vanhusta, joka on Suomenkansalainen , ei hoideta perusturvalakimme mukaisesti, kuten tuo lakimme vaatimuksen mukaan jokaista Suomen kansalaista tulee hoitaa?
- Uutta tietoa
Onko suomessa parlamentti?
Luulin, että meillä on vain hallitus, kansanedustajat, ministerit.
Missä tämä parlamentti vaikuttaa, en ole kuullut?14.7.2012 uutta tietoa otsakkeella ihmetteli, onko Suomessa parlamentti.
Niin asian voi tarkistaa Wikipedia vapaast tietosanakirjasta omalta koneeltaan niin, saa tietä sen, että kansanedustuslaitoksen yleisnimitys on parlamentti.
Olen hämmästynyt harvalukuisista kommenteista! Ihmettelen miten on mahdollista, ettei ihmisiä kiinnosta omaan ikääntymiseensä mahdollisesti liittyvä vanhuushoito/vanhuus?
Olisikohan se maassamme vallalla olevan, yleisen vanhusvastaisuuden syytä?
Maassame kun ollaan niin vanhusvastaisia, ettei 65-70 vuotiaat vielä uskalla myöntää olevansa vanhoja. Että vaikka ihmiset ovat jo eläkkeellä, he vieläkin kun itselleen vakuutellen toteavat aina, vanhuudesta keskusteltaessaan, etteivät he ole vielä vanhoja. Ja kun oikein ajattelee yhteiskuntamme vanhuusvastaisuutta niin, sitä on havaittavissa kaikkialla.Ja ehkäpä vanhusvastaisuus on päättäjiemme taholta harkiten maahamme kylvetty? Kun kaikkihan sen tietävät, että miten vaikeampaa elämä ihmisellä on, sitä nuorempana tämän on mahdollista kuolla ja varhain kuolevat kansalaiset tulevat yhteiskunnallemme halvemmaksi, kun pitkään elävät. Että eiköhän juuri tuon kuoleman toiveen vuoksi, yhteiskuntamme ole tehnyt kaikkensa vaikeuttaakseen ikkäitten kansalaisten elämää sillä, että kaikkia palvelukeskuksia vähennettiin, jotta useampien vanhusten pääsy palvelukeskuksiin vaikeutuisi. Ja kaikkia palveluita vähennettiin samalla tarkoituksella.
Ja mitä esim. tulee liikkepalveluun niin, yhdenkään marketin palveluissa ei ole näkyvissä sitä, että siellä olisi iäkkäät asiakkaat huomioitu. Kaikki hintatiedot ovat liianpienillä teksteillä ilmoituttuja, Kaikissa laitteissa on liianpienet numoro ja kirjain näytöt, ja palvelevaa henkilökuntaa, joka antaisi apua, tai neuvoisi ei ole olemassa. Marketit ovat laajoja, mutta jos niisssä joissain on muutamia istuimia laitettu hyllyjen vierustoille niin, nuo istuimet ovat ikäihmisille täysin sopimattoman matalia, jotta siissä ei voi kauppaatehdesään välillä jalkojaan lepuuttaa.
Ja kuikas sitten onkaan Televisio ohjelmien kanssa, että vaikka tuo vekotin on enää olemassa vain niillä ihmisillä, jotka jostakin syystä ei tietokonetta ole hankkinut, eikä aiokkaan hankkia, eli ikäihmisillä, eli niillä, joille TV olisi tarpeellinen ajanvietevälineenä niin, ei Televisio ole ohjelmistossaan laisinkaan huomioinut tälläistä asiaa? Että kyllä ihmetyttää se, miksi meidän Suomalaisten on kohta kaikkien pakko maksaa TV-lupa? Kun kilpailu TV-kanavilla loppuut tuon pakkoluvan myötä, mikä tietää sitä, että TV-ohjelmat saavat vapaasti pyöriä, ovat ne kuinka ala-arvoisia tahansa.
Että en voi olla ihmettelemättä, kuikan ihmiset hyväksyvät tälläistä vanhusvastaisuutta? varsinkin kun ottaa huomioon, kuinka suuri osa Suomalaisista on tällä aikakaudella vanhusikäinen. Suuret ikäluokat kun ovat ylittäneet jo 60 vuoden merkkipaalun, että luulisi tuollaisella kansalaismäärällä voivan vaikuttaa siinämäärin vanhuspalveluihin, ettei tämän tapainen vanhusvastaisuus olisi maassamme mahdollista? Että ihmettelemästä en voi lakata, miksi ihmiset vastoin omaa hyvinvointiaan suostuvat tälläiseen vanhuusvastaisuuteen?- Hyvä kirjoitussääntö
Kandeisko opetella jakamaan tekstinsä kappaleisiin, niin raskaastakin asiasta tulisi vähän kevyempää lukea. Itse jätän putket aina lukematta kun se on merkki, ettei kirjoittaja osaa jakaa ajatuksiaan omiksi ryhmikseen.
- hoit_su
Samaa mieltä, pötkökirjoittajien kirjoitukset jää lukematta. Jos ei viitsi kunnioittaa lukijaansa sen vertaa, että huolehtisi kappalejaosta, ottaa tietoisen riskin siitä, että suurin osa jättää lukematta.
- kipupotilas
Aijai, kun taas TV.uutisissa käsiteltiin 25.7.12 sitä kauan vanhustenhoitopuutteiden tekosyynä ollutta ja vuosikymmeniä tekeillä ollutta vanhustenhoitolakia, missä yhteydessä Laura Räty loihe lausumaan jotain sen tapaista, että koska koulutettuja vanhustenhoitajia ei ole olemassa, että se olisi jonkinlainen syy, miksi ei voida määrätä tarkkaa hoitajien mitoitusta vanhustenhoitolaitoksiin.
Hämmästyttävä tekosyy!
Kun yhteiskuntamme on kaikenaikaa antanut kansalaisten ymmärtää, että vanhuksiamme toivotan hoidettanan heidän omissa kodeissaan, eikä näissä keskusteluissa ole koskaan puututtu tälläiseen koulutus asiaan. Vaikka varmasti jokainen ymmärtää, että hyvin harvalla, omaistaan tämän kotona hoitavalla vanhuksenhoitajalla on olemassa minkäänlaista ihmistenhoito koulutusta. Että miten ihmeessä joku voi olla olevinaan noin tietämätön ihmistenhoitoasioista, ettei tiedä, että hyvään ihmistenhoitoon vaaditaan ennenmuuta hyvää tahtoa hoitaa ihmiset hyvin?
Olen seurannut vuodesta1986, Helsingin Sanomien sunnuntaisivulla olleesta kirjoituksesta, "Sairas kertomus", lähtien lehtikirjoittelua vanhustenhoidoista. Tuossa mainitsemassani kirjoituksessa "nuori apulaislääkäri oli huolissaan Helsinkiläisten vanhuksien hoidosta", ja kertomuksessa kerrottiin, tuon nuoren lääkärin, "Matti Kestilän pelkäävän tuhansien iäkkäiden potilaiden jäävän ilman kunnollista laitospaikkaa."
Ja tuo lääkärin kerrotaan vain muutamia vuosia Suomalaisessa hoitolaitoksessa, Helsingin Kivelän sairaalaalassa toimiessaan huomoineen, että Helsingin kaupunki hylkää byrokraattisiin silmänkääntötemppuihin turvautuen satoja ja pian tuhansia laitoshoitoa vaativia vanhuksia.
Ja tuossa samassa kertomuksessa, Helsingin kaupunkia tuon lääkärin moitteita vastaan puolustanut, Helsingin kaupungin hallintoylilääkäri Antti Apajalahti kertoo pitävänsä lääkäri Matti Kestilän arvostelua osittain asiantuntemattomana ja "ikävänä asiana". ja että "ongelma on ratkeamassa".
Ja kuinkas monta vuotta tuosta, kun Helsingin kaupungin hallintoylilääkäri kertoi vanhustenhoito ongelman olleen ratkeamassa nyt onkaan?
Koko kansa tietää, että tuon jälkeen vanhustenhoitoongelmat ovat kaiken aikaa lisääntyneet. Että noita, jo tuolloin vuonna 1986 Suomessa ihmistenhoitolaitoksessa työskennelleen nuoren lääkärin huomioimat, byrokraattiset silmänkääntötemput, minkä vuoksi tuo lääkäri pelkäsi tuhansien iäkkäiden potilaiden jäävän ilman kunnollista laitospaikkaa, "lue hyvää hoitoa", ovat saaneet vapaasti jatkua tähän päivään saakka tuon jälkeen, monien muiden pättäjien, kun tuolloisen Helsingin kaupungin hallintolääkärin kertomista vasta väittämistä huolimatta.
Että koska maamme päättäjillä ihmistenhoidossa tärkeintä on säästää rahaa, eikä ihmisoikeuslain mukainen oikeus, ei tässä maassa sen enempää uusilla erillisillä ihmistenhoitoon pakottavilla lailla, ole sen enempää merkitystä käytännössä, kun mitä tähänkin asti voimassa olevilla ihmistenhyväänhoitoon velvoittavilla laillakaan.Niin sen, ettei voimassaolevilla lailla ole käytännössä merkitystä tämän maan ihmistenhoitoon tietää myöskin siitä, kun muistaa miten välinpitämättömästi suhtauduttiin kun huomattiin, valelääkärin toimineen lääkärinä.
Ketään ei silloin irtisanottu valvontaviraston toimestaan, ei vaikka todettiin, että tuo virasto oli laiminlyönyt ne tehtävänsä, jota varten tuo virasto on olemassa.
Että, jos tässä maassa olisi olemassa todellista halukkuutta hoitaa perusturvalakimme edellyttämällä tavalla hyvin jokainen kansalainen, ei tässä maassa ihmistenhoitopulmia olisi ollut olemassakaan, eikä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen olisi ollut mitään syytä langettaa Suomelle tuomioita ihmisoikeuksien rikkomisesta.
Mutta kun esim. sellaisia, kun nimimerkki: Hyvä kirjoitussääntö, keskustelussa ihmistenhoidoista, kiinnostaa vain ja ainoastaan sääntöjenmukainen kirjoitus niin, ei ole ihme, jos ja kun ihmistenhoito on saanut ajautua tälläiseen pisteeseen, missä totuus ihmistenhoidosta selviää vasta, kun hoitokurjuus on totta omalla kohdalla.- Sitten kun ...
riittakerttuli kirjoitti:
Niin sen, ettei voimassaolevilla lailla ole käytännössä merkitystä tämän maan ihmistenhoitoon tietää myöskin siitä, kun muistaa miten välinpitämättömästi suhtauduttiin kun huomattiin, valelääkärin toimineen lääkärinä.
Ketään ei silloin irtisanottu valvontaviraston toimestaan, ei vaikka todettiin, että tuo virasto oli laiminlyönyt ne tehtävänsä, jota varten tuo virasto on olemassa.
Että, jos tässä maassa olisi olemassa todellista halukkuutta hoitaa perusturvalakimme edellyttämällä tavalla hyvin jokainen kansalainen, ei tässä maassa ihmistenhoitopulmia olisi ollut olemassakaan, eikä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen olisi ollut mitään syytä langettaa Suomelle tuomioita ihmisoikeuksien rikkomisesta.
Mutta kun esim. sellaisia, kun nimimerkki: Hyvä kirjoitussääntö, keskustelussa ihmistenhoidoista, kiinnostaa vain ja ainoastaan sääntöjenmukainen kirjoitus niin, ei ole ihme, jos ja kun ihmistenhoito on saanut ajautua tälläiseen pisteeseen, missä totuus ihmistenhoidosta selviää vasta, kun hoitokurjuus on totta omalla kohdalla.Ehkä ne "ihmishoitotyön" tekijät saavat asiat paremmalle tolalle sitten, kun alkavat saada kirjoituksensa sisällön ymmärrettävään muotoon. Meinaan, että immeiset pittää saada tajuamaan, mistä on kyse eikä se onnistu, jos itsensä sanallinen ilmaisu tuottaa suurta tuskaa, kuten esim. "kipupotilaalle". Sori, jos sattuu.
- JK
JOSKUS
- kertttuliriitta
Palataanpa välillä taas tuohon alkuperäiseen asiaan, uuteen valmisteilla olevaan ikäihmisten hyväänhoioon pakottavaan lakiin.
Kun Helsingin Sanomissakin vieraskynä palstalla taas tänään, 1.8.2012 kerran muistutettiin siitä, että "ikäihmiset tarvitsevat yksilöllistä hoitoa".
Todeten, että "vakavan sairastumisen aikaan ihminen tarvitsee monia hoitavia käsiä,"
Että ihmistenhoitoon tarkoitettu uusi laki tuntuu olevan vieläkin monien erillaisten pohdintojakäsittelevien kokousten päässä tavoitteestaan? Että taitaa kestää vieläkin muutaman vuosikymmenen, ennen kun tuo laki on valmis? Kun tuskin ihmisten hyvähoitotahto jarruttaa lain valmistumista? Koska mikäli haluja ihistenhyväänhoitoon olisi, voimassaoleva perusturvalakimme, jonka mukaan jokaisen Suomen kansalaisen tulee saada hyvä hoito ja hoiva olisi, mikäli sitä valvottaisiin, riittävä laki turvaamaan myöskin iäkkäiden kansalaistemme hyvänhoidon tässä maassa.
Että eiköhän tämän ihmistenhoitoon pakottavan uuden lain laatimiseen tarvittava pitkäaika, ole ihan tarkoituksella pitkitetty, sen laatimiseen tarvittavien kokousten jatkumisen turvaamiseksi, kun muistaa, että kokouspalkkiot ovat verovapaata tuloa, kaikille niihin osallistuville?
Että vaikka punkin puremaa pidetään pikku asiana siinä, mitä ihmistenhoitoon tulee niin, kun tänään 1.8.2012 lehdet otsikoi siitä, kuinka kyykäärmeen pureman saanut lapsen piti odotella päivystyksessä neljäntunnin ajan hoitoonpääsyvuoroaan, että vastuuttomuus on kyllä huipputasoa, kun jos keskustellaan tämän maan ihmistenhoidosta.
Että jos vielä kovin kauan ihmisten hoitopuutteissa vedotaan lainpuutteeseen niin, kohta kukaan ei uskalla edes kouluttautua ihmistenhoitoalalle, koska pelko siitä, että tekee ihmistenhoitolain puitteissa jotain enemmän, mitä laki edllyttää, tai jotain liian vähän, mitä tuo laki pakottaa tekemään. Että silloin kun koulutettavia alalle ei enää ole olemassa, silloin kaiketi kaikenikäiset hoitoa tarvitsevat jää heitteille?
Jokohan sillloin, koittaa aika jolloin kansalaiset ymmärtävät alkaa vaatimaan sitä, että voimassaolevia ihmistenhoitolakejamme aletaan noudattamaan käytännössä? - Huh huh
Mahdollisuudet hyvään hoitoon ovat jo menneet. Ei ole enää työntekijöitä, jotka suostuvat rääkkiin, jonka nykyinen käytäntö mahdollistaa. Kotihoito, jota pitäisi lisätä, on kaikkein surkeimmassa jamassa.
- Hölmöläisten hommaa
Just. Samaan aikaan kun laitoshoitoa puretaan vähennetään henkilökuntaa kotihoidosta katsos kun säästötavoitteet ovat sielläkin.
- Ennallistaminen
Hölmöläisten hommaa kirjoitti:
Just. Samaan aikaan kun laitoshoitoa puretaan vähennetään henkilökuntaa kotihoidosta katsos kun säästötavoitteet ovat sielläkin.
Mie taas ihmettelen ihmettelemästä päästyäkin, mikä logiikka siinä on, että hoitopaikkoja ja hoitajia vähennetään sieltä ja täältä ja joka puolelta, kun vanhusten, iäkkäitten, nuorempienkin sairaitten, huonokuntoisten, omatoimisuuteen pystymättömien ... määrä kasvaa kasvamistaan eikä loppuva näy.
Niinmpä niin, ja suomalaiset ovat kun lammaslauma ja antavat kaiken tapahtua.
Kaikki tietävät, miten huonossa jamassa maamme terveydenhoito kokonaisuudessaan on, eikä kukaan puutu asiaan, miksi?
Juuri viime vikolla Helsingin Sanomissa kerrottiin, että lääkäriliitto ihmettelee Lastenklinikan kehnoa kuntoa, että on sitten kyse lapsista, tai vanhuksista niin, kaikki mikä liittyy kansalaisten terveydenhoitoon on retuperällä.
Että tulkoon vanhustenhoitolaki tai ei niin, tuskin mitään muutosta ihmistenhoidossa tässä maassa tapahtuu, koska kansa ei vaadi tapahtuvaksi.
Kaikkein hullunkurisinta vanhusasiassa on, kun melkein jokaisella on halu elää kauan, siitäkin huolimatta, että vanhus, jo pelkkänä sanana, on tämän maan pahin kirosana, kaikki pyrkivät välttelemään sitä, että häntä kutsuttaisiin vanhaksi, on keksitty senior ja ties mitä nimityksiä, koska kaikki tietävät, ettei vanhuksella ole olemassa ihmisarvoa.- vaihtoon
Poliitikot/päättäjät ovat monenkirjavaa joukkoa, joka ei kunnon vaativia töitä saisi. Politiikkaan voi lähteä kuka vaan, kunhan on tarpeeksi selkärangaton, että antautuu jonkin puolueen yksisilmäisen propagandan julistajaksi oma etu/suuri palkka tähtäimenä.
Karmein esimerkki tästä on peruskoululainen Guzenina, jota ei ikimaailmassa olisi ministeriksi pitänyt nimittää. Henkilöstömitoitusten kirjaaminen vanhuspalvelulakiin olisi pelkkää huiputusta - niiden toteuttamiseen ei ole näköpiirissä rahaa eikä pätevää henkilökuntaa. Eikä niiden saamiseksi mitään olla tekemässä.
Mitoitukset ovat Guzenina peruskoululaisen populistista sumutusta, jolla peruskoululainen pyrkii turvaamaan valituksi tulemisensa tulevissa kuntavaaleissa. Vanhukset ovat Guseninalle vain pelinappuloita narsistisessa poliittisessa pelissä, jossa ei ole järkeä sen enempää kuin moraaliakaan.
Vanhustenhoito on laaja asia ja osa laajaa moniongelmaista sote-kenttää. Aivan liian vaativa ja monimutkainen kokonaisuus "peruspalveluministerille", jonka tiedot, taidot kuin myös yhteityökyvyttömän luonteen demaritkin ovat aikaa sitten todenneet olevan lapsen tasolla.- oikeuksien puolesta
Siinähän se juuri pulma onkin, kun politikot viis veisaavat siitä, miten kansalaiset voivat. Että juuri siksi, ihmistenhoito surkeus ihmetyttää, miksi kansalaiset eivät pistä noille ihmisoikeuksia vastaan toimiville politiikoille kampoihin, vaatimalla politiikoilta ihmisoikeussopimuksiin perustuvien sopumusten noudattavaa toimintaa tämän maan ihmistenhoidossa?
- Jaa a
oikeuksien puolesta kirjoitti:
Siinähän se juuri pulma onkin, kun politikot viis veisaavat siitä, miten kansalaiset voivat. Että juuri siksi, ihmistenhoito surkeus ihmetyttää, miksi kansalaiset eivät pistä noille ihmisoikeuksia vastaan toimiville politiikoille kampoihin, vaatimalla politiikoilta ihmisoikeussopimuksiin perustuvien sopumusten noudattavaa toimintaa tämän maan ihmistenhoidossa?
Varmastikaan koskaan ei yhteiskunnassa kaikki ole täydellistä,mutta asioita tulisi ainakin pyrkiä ajamaan siihen suuntaan.
Kunnallisvaaleissa voimme vaikuttaa.Nyt on menossa kuntauudistuksia ja uskonpa,että asiat eivät ainakaan terveyden hullon saralla etene liitosten myötä parempaan suuntaan.
Terveydenhoidollinen palvelu ja niiden turvaaminen on yksi perusturvista ja etenkin hajaasutus alueiden elin ehto.
Asian tiimoilta on käyty keskusteluja mm.Terveyden palveluiden yksitäistämisestä,joka ei tuo lapsiperheille ainekaan helpoitusta.
Kuka sitten ajaa näitä lapsiperheiden asioita ja pitää kiinni terveydellisten palveluiden turvaamisesta kunnalliseti ,jotta elin olosuhteet säilyvät haja asutusalueila ja ja lapsiperheiden hyvinvointi ja palveluiden saatavuus on taattu.
Kaikki emme ole roopeankkoja,jotka voivat rahatukku kourassa hakea apua ,kun sitä tarvitsemme eniten terveyden peruskunnon ylläpitämiseksi,sekä vanhuuden vaivojen hoitamiseksi.
- valvonta puutuu
Ja mitä varten tuota uutta ihmistenhoitolakia oikeastaan laaditaan?
Kun jos nyt saadaan ajettua läpi esim.se, että laitoksissa on oltava riittävästi hoitohenkilökuntaa niin, jos lain valmistumisen jälkeen ei sitten olisikaan jossain laitoksessa tuota riittävää määrää hoitohenkilökuntaa niin, kuka silloin on se joka joutuu vankilaan?
Onko se joku kunnanjohtaja, joka ei ole antanut tarpeeksi rahaa riittävän henkilökunnan palkkaamiseen, vai kuka se on ketä rangaistaan? Ja laaditaanko tuota laki nyt sitä varten, että mikäli lakia ei nuodateta, siitä tosiaankin seuraa rangaistus?
Kun nykyiset ihmistenhoitoa määräävät lait ovat olleet vain koristamassa lakikirjan sivuja esim. kun julkisuudessa ei ole kerrottu kenellekkään minkäänlaisia rangaistus tuomioita langetetun kenellekään, vaikka Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on antanut Suomelle toista sataa langettavaa tuomiota ihmisoikeuksien rikkomissta. Ajatelkaas sitä, että kun ihmisoikeusrikkomuksistakaan ei tässä maassa ketään ole rangaistu, mitä merkitystä tässä maassa voisi olla jollakin uudella lailla?
Ja jos hoitovirheistä tuon uuden lain valmistumisen jälkeen ihan oikeasti alettaisiin hoitovirheistä rangaista, mistä löytyisi niin suuria vankiloita mihin kaikki hoitovirheitä tehneet voitaisi sijoittaa? Ja mistä sitten saataisi hoitovirherangaistuksiaan kärsivien tilalle sijaisia?- Loppuunajettu lähäri
Onhan niitä muitakin rangaistuksia kuin vankeus. Uhkasakot, sakot, korvaukset, viraltapano jne, jne , vaikka mitä. Mutta toinen mutta onkin ne pitkät ja todella KALLIIT oikeusprosessit, jotka kestää ja kestää.
Paras tulos saavutettaisiin, kun aivan yksinkertaisesti kieltäydytään tekemästä töitä vanhus- ja pitkäaikaissairaiden hoitolaitoksissa ja vanhusten sekä vammaisten kotihoidossa noilla ehdoilla.
Mitäpä jos vaikka päivämäärällä 1.10 JOKAIKINEN hoitoalan työntekijä jättäisi menemättä työpaikalleen. Totaalinen lakko. Eiköhän asialle olisi pakko tehdä jotain.
On se kumma, että tässä yhteiskunnassa rahaa riittää vaikka mihin muuhun, mutta ei ihmisten hoitamiseen. He jotka ovat yhteiskunnan rakentaneet, joutuvat aivan ala-arvoiseen asemaan vanhoina ja työntekijät, jotka ovat hoiva-aloilla näännytetään ja poltetaan loppuun. Ja sitten vielä iljetään puhua työurien jatkamisesta. Lammaslauma, nimeltään hoitajat (kattaa kaikki ammattinimikkeet), suostuu tähän. Miksi?
Lisää ihmisiä noihin raskaisiin töihin, silloin työ olisi mielekkäämpää ja sitä jaksaakin tehdä pidempään. Toisko palkanliä ihmisiä alalle? Alkuun kyllä, mutta vaikka sais 10 000/kk, ei se työoloja itsessään paranna. - Twelve points
Loppuunajettu lähäri kirjoitti:
Onhan niitä muitakin rangaistuksia kuin vankeus. Uhkasakot, sakot, korvaukset, viraltapano jne, jne , vaikka mitä. Mutta toinen mutta onkin ne pitkät ja todella KALLIIT oikeusprosessit, jotka kestää ja kestää.
Paras tulos saavutettaisiin, kun aivan yksinkertaisesti kieltäydytään tekemästä töitä vanhus- ja pitkäaikaissairaiden hoitolaitoksissa ja vanhusten sekä vammaisten kotihoidossa noilla ehdoilla.
Mitäpä jos vaikka päivämäärällä 1.10 JOKAIKINEN hoitoalan työntekijä jättäisi menemättä työpaikalleen. Totaalinen lakko. Eiköhän asialle olisi pakko tehdä jotain.
On se kumma, että tässä yhteiskunnassa rahaa riittää vaikka mihin muuhun, mutta ei ihmisten hoitamiseen. He jotka ovat yhteiskunnan rakentaneet, joutuvat aivan ala-arvoiseen asemaan vanhoina ja työntekijät, jotka ovat hoiva-aloilla näännytetään ja poltetaan loppuun. Ja sitten vielä iljetään puhua työurien jatkamisesta. Lammaslauma, nimeltään hoitajat (kattaa kaikki ammattinimikkeet), suostuu tähän. Miksi?
Lisää ihmisiä noihin raskaisiin töihin, silloin työ olisi mielekkäämpää ja sitä jaksaakin tehdä pidempään. Toisko palkanliä ihmisiä alalle? Alkuun kyllä, mutta vaikka sais 10 000/kk, ei se työoloja itsessään paranna.Jihuuu, siehän puhut / kirjoitat, siis ajattelet kuin mie. Päättäjäpellet eivät herää, ennen kuin hoitajat marssivat yhtenä yhtenäisenä joukkona joka hoito- ja hoivapaikasta ulos. Miksi he eivät tee niin, siinä tuhannen taalan kysymys.
- Sairas ja vanha
Loppuunajettu lähäri kirjoitti:
Onhan niitä muitakin rangaistuksia kuin vankeus. Uhkasakot, sakot, korvaukset, viraltapano jne, jne , vaikka mitä. Mutta toinen mutta onkin ne pitkät ja todella KALLIIT oikeusprosessit, jotka kestää ja kestää.
Paras tulos saavutettaisiin, kun aivan yksinkertaisesti kieltäydytään tekemästä töitä vanhus- ja pitkäaikaissairaiden hoitolaitoksissa ja vanhusten sekä vammaisten kotihoidossa noilla ehdoilla.
Mitäpä jos vaikka päivämäärällä 1.10 JOKAIKINEN hoitoalan työntekijä jättäisi menemättä työpaikalleen. Totaalinen lakko. Eiköhän asialle olisi pakko tehdä jotain.
On se kumma, että tässä yhteiskunnassa rahaa riittää vaikka mihin muuhun, mutta ei ihmisten hoitamiseen. He jotka ovat yhteiskunnan rakentaneet, joutuvat aivan ala-arvoiseen asemaan vanhoina ja työntekijät, jotka ovat hoiva-aloilla näännytetään ja poltetaan loppuun. Ja sitten vielä iljetään puhua työurien jatkamisesta. Lammaslauma, nimeltään hoitajat (kattaa kaikki ammattinimikkeet), suostuu tähän. Miksi?
Lisää ihmisiä noihin raskaisiin töihin, silloin työ olisi mielekkäämpää ja sitä jaksaakin tehdä pidempään. Toisko palkanliä ihmisiä alalle? Alkuun kyllä, mutta vaikka sais 10 000/kk, ei se työoloja itsessään paranna.Onpa niitä itsensä hoitamisella loppuunajettuja vanhuksiakin - varsinkinkin kotihoidossa. No, sehän vain nopeuttaa kiertoa. Kunto heikkenee ja sairaudet pahenevat vauhdilla ja vielä ihmetellään masentumista. Siispä kotona lähes hoidotta kunnes on kypsä hoitolaitoseen, sielläkin ylirasittuneiden hoitajien taakaksi. (ymmärtäisivät höperöt edes kuolla ajoissa) Ehkäpä syömättömyys ja juomattomuus tässä vaiheessa on vanhuksen tapa lakkoilla keinot kun taitavat muuten olla vähissä.
- Hermetic Arcanum
Tervetuloa nykymaailmaan missä kaikki lait eivät toteudu käytännössä, eikö tämä suuntaus ole ollut vallitseva jo pidemmän aika.
Rahaa halutaan kansalta yhä enemmän ilman todellista vastinetta, puheet kun on puheita ja todellisista muutoksista ei ole näyttöä kuin teoriassa.
Tämän kaikki hyväksyvät kiltisti lampolassa nimeltä suomi, uskotaan mielikuvia, ei omaa itseään. Ja 9.8.2012 sitten Helsingin Sanomat otsikoi. "Vanhuslaki voi vesittyä".
Ja "Täydelle vanhuspalvelulaille ei toistaiseksi ole rahaa yli kahteen vuoten"
Eikös tälläinen lehtiuutinen ole todiste siitä, ettei iäkkäille kansalaisille anneta tässä maassa ihmisarvoa?
Kaksi vuotta vielä tarvitaan, ennen kun iäkkäillä kansalaisillamme on toivoa, tulla hoidetuksi hyvin. Ja kun näin julkisesti on ilmoitettu, mitä tekee ne kansalaiset, jotka vielä jaksaisivat nousta vatimaan sitä, että jokaista tämän maan kansalaista tulisi kohdella sama-arvoisesti ihmisenhoidossa. Ja että jo pitkään voimassa ollutta perusturvalakiamme alettaisiin vihdoinkin noudattaa käytännössä.
Niin voimissaan olevat kansalaiset eivät ehkä usko koskaan itse saavuttavansa vanhuusikää? Koska kukaan ei tunnu välittävän maassamme vallitsevasta julmasta ihmisoikeuksien vastaisesta ikärasismisesta käytännöstä, jota maamme hallituksen toimesta ylläpidetään rahanpuuteverukkeella.
Että vaikka kaikki tietävät, ettei vanhuksilla tässä maassa ole olemassa kansalaisoikeuksia niin yksikään oikeuslaitos ei puutu asiaan
On häpeä olla Suomalainen. Sillä tämän alemmalle tasolle mikään kansakunta tuskin voi enää vaipua, kun vaino kohdistetaan omaa rotua vastaan.- äläturhaanodota
Hei tajuutsa, nuo lainlaatijat ovat tuo hallitus ja eduskunta, jotka koko ajan heikentää niitä vanhusten asioita. Eihän ne mitään järkeviä lakeja saa aikaan, henkentää kaikkien elinehtoja.
Katsos kun pitää ohjata ne miljoonat pääministerin lapsille ja koko suvulle.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Paskakaivo Kuhmo
Moniko teki uuden saostuskaivon, joka erittelee paskan ja nesteet imeytyskenttineen maassa taloissa. Kaikkien talojen pi684451Uskotko yliluonnolliseen?
Mitä jos tämä ns. kaivattusi on loitsunut sinut? Olettekos sitä ajatelleet, niinpä. Ette todellakaan. :D983976- 523512
Mitä kuuluu?
Toivottavasti sulla oli hyvä päivä tänään. Täällä on taas ollut niin negatiivista juttua. Oli pakko tulla sanomaan sinul222723Keilahalli
Onneksi rakennettiin aikoinaan se keilahalli, se pelastaa eläinpuistoyhtiöiden sekä koko Ähtärin kaupungin talouden!252562Uskallatko katsoa pitkään silmiin
kaivattuasi, jos olette samassa tilassa? Alkaako sydän jyskyttää, jos katseet jumittuvat? Pelkäätkö ulkopuolisten huomaa562423- 452312
- 391907
- 471888
- 301646