!!TÄRKEÄÄ!! KAIKKI YLIOPISTOSSA OPISKELEVAT/OPISKELLEET!!

KYSELIJÄ999999

Lähinnä olen kiinnostunut Jyväskylän yliopistosta, että kuinka vaikeaa on päästä ammattikoulupohjalta sisään yhteiskuntatieteelliseen (sosiaalityö tai sosiologia) ja/tai kasvatustieteelliseen (kasvatustieteet)?
Mutta muissakin yliopistoissa kyseisillä aloilla opiskelevilta tahtoisin myös mielipiteitä ja kokemuksia.

Mitä kyseiset opinnot pitävät sisällään? Sisältääkö miten paljon/ollenkaan matematiikkaa? Tarkoitan että onko noilla aloilla välttämätöntä ottaa matemaattisia aineita?
Millaiset pääsykokeet on? Onko psykologin haastattelua?

Mietin tässä jos kävisin aikuislukiossa muutamia kursseja esim. englanti ja äidinkieli, niin kysyn mielipiteitä onko ne todella tarpeellisia vai pärjääkö "amis" pohjalta?
Mistä lukion kursseista on mielestänne hyötyä kyseisisiä aloja opiskellessa ja mitkä on sellaisia mitä ei juurikaan tarvitse?
Itselläni on toki ajatuksia mitkä olisi mielestäni erityisesti hyödyksi, mutta mielipiteitä kaipailisin.

Asiallista keskustelua aiheeseen toivon, kiitos :)

4

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pian valmistuva

      Sosiaalityöstä/sosiologiasta en osaa sanoa, mutta kasvatustieteellisissä et kyllä hirveästi matematiikkaa tarvitse, lähinnä kvalitatiiviseen eli määrälliseen tutkimukseen keskittyvissä kursseissa ja silloinkin sinun ei tarvitse laskea juuri mitään, vaan tietokone laskee puolestasi, sinun tehtäväksesi jää taulukoiden tulkitseminen. Mutta tämä sama on kaikissa yliopisto-opinnoissa, koska kaikissa kvantikurssit suoritetaan tavalla tai toisella. Ei kyllä kellään jää matematiikan takia tutkinto suorittamatta kasvatustieteissä :D

      Jos haet kasvatustieteissä asiantuntijalinjalle etkä opettajalinjalle, sinulla on edessäsi vain kirjallisuuteen pohjautuva pääsykoe tai koetilanteessa annettavaan aineistoon perustuva koe, tarkista aina kyseisen yliopiston sivuilta, millaisen kokeen järjestävät. Asiantuntijalinjalla ei minun ymmärtääkseni haastattelua ole, mutta esimerkiksi luokanopettajilla (myös erityisopettajiksi hakevilla, opoista en tiedä) on haastattelut ja soveltuvuuskokeet.

      Kyllä itselleni on tullut joka vuosi amiksia vastaan, jotka eivät lukiota ole suorittaneet. Eihän niistä aikuislukion kursseista haittaa ole, koska opit oletettavasti niistä kuitenkin jotain. Äidinkielen kursseja suosittelen, sillä yliopistossa pitää (suomea äidinkielenä puhuvana henkilönä) hallita sujuva suomen kieli ja opintojen aikana opetellaan kirjoittamaan myös tieteellistä suomea. Englannista on aina hyötyä ja varmasti törmäät opintojen aikana englannin kieliseen tutkimuskirjallisuuteen. Sitten tietenkin psykologiasta on hyötyä. Kasvatustieteissä et juurikaan tee mitään muilla reaaliaineilla, jos et tieten tahtoen halua jotain reaaliainetta (historia, bilsa, mantsa, yhteiskuntaoppi jne.) lukea sivuaineena (sivuaine on pakko suorittaa).

    • ap

      Mitenkäs kasvatustieteellisestä valmistuneiden työllistyminen? Olisin kovin kiinnostunut myös, millaisia kursseja voi valita? Itseäni erityisesti kiinnostaisi esim. psyka.

    • 24

      Nimimerkki "pian valmistuva" antoi jo niin kattavan vastauksen, ettei minulla ole itse aiheeseen mitään lisättävää. Haluaisin kuitenkin esittää yhden kysymyksen. Saanko näin ulkopuolisena henkilönä tiedustella, miksi olet päätynyt juuri joukkoon sosiologia, sosiaalityö ja kasvatustieteet?

      Utelen tätä vain siksi, koska minulla on syvä kiinnostus ihmisluontoon ja siihen, miksi kukin tekee elämällään mitä tekee. Ihmiset ovat mielenkiintoisia otuksia - eivätkö vain?

      PS Onnea valitsemallesi tielle!

    • ap

      No tuota esittämääsi kysymystä voisi tässä pohdiskella enemmänkin, mutta samat asiat kiinnostavat kuin sinua nimim. 24. Ihmismieli on kovin monimutkainen ja kiinnostava :) Olisin mahdollisesti kiinnostunut tylskentelemään ohajus/opetus tehtävissä tulevaisuudessa, pitäisi vaan hankkia tuota koulutusta ensin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe