Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Moottoripyörän kuristaminen alle 25 kW?

Innokas motoristi

Elikäs olen moottoripyörää hommaamassa tässä ja erityisesti kyykkypyörät kiinnostaisivat. Ikää kuitenkin vasta 18v joten 25kW kurit tarvisin....

Osaiskohan joku viisaampi kertoa tarkemmin, mitä pyöriä pystyy järkevästi kuristaa?
Ajatuksena olisi ollut hommata 600cc tai 750cc, tarkemmin Kawan ZX-6R tai z750, Suzukin GSX-R, Yamahan YZF-R6, Triumph Speed/Street Triple tai Daytona 675.

Entä onko ketään kenellä ois kokemusta ruuvikuristuksista? Miten käytännössä ajaminen jos kaasu ei käänny kokonaan?

7

2383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riku

      Soittelin tuossa trafille asiasta. Kukaan siellä ei osannut kertoa muutoksesta, ja tuleeko sitä edes voimaan. Kotiin lähetetyissä A1-A2 informaatio lappusissa uudesta tehonkattorajasta ei ollut mitään mainintaa. Autokoulut eivät ole edes kuulleetkaan ko muutoksesta. Nyt kaikki joilla olisi ensi vuonna väliluokan kortin hankinta edessä, pistäkää trafille viestiä asian tiimoilta. Pientä painostusta peliin. Jos ei avaa suutaan, ei voi vaikuttaakkaan.

    • rthrthrth

      Laita putkeen banaani katsastuksen ajaks ni saat 25kw paperit. Sit voitki syödä sen tai heittää sen roskakoriin.

    • suzuki99
      • superduke990r

        Ite hommasin -03 ZX-6R:n ku täytin 18. Liikkeessä 25kW kurit paikalleen ja konttorille hakemaan paperit. Kotona kurit pois ja 2v huoletonta ajoa niin kadulla kuin radallakin. Pari kertaa virkavalta pysäytti 2v aikana, mutta ei mitään kiinnostusta tehoja kohtaa. Kawassa suht helppo viritelmä, bensapumpun johdon välissä vastus ja pieni messinkinen torx-kantainen ruuvi ruiskussa rajoittamassa vaijerin liikettä.
        Tosiaan yhden päivän ajoin kuristettuna ja olihan se kyllä suoraansanottanu perseestä. Kaasu ei liikkunut nimeksikään, vaikka pyörä loppujenlopuksi kulki ~170kmh. Kuitenkin otin rajottimet pois ja ajoin ihmisiksi.


    • mopo on mopo

      Vahingon sattuessa vakuutus ei ole voimassa jos kuristukset poistettu eikä muutoskatsastettu täystehoiseksi. Tätä kutsutaan vakuutuspetokseksi ja rikoslaki määrittelee siittä seuraavat rangaistukset lisänä kortitta ajo jos kortti ei riitä tehoihin ja tulli määrää veron ko. pyörän mukaan.

      • cbr...

        juu ei kannata leikkii kuristuksilla sillä virkavalta kuristaa kuskin kukkaroa aika lailla kun käryy ja siihen loppuu ajelut. tuolla netti motossa on nytkin 1100 pyörä 25kw myynnissä ja on suuri himo napata ruuvvit veke ja 300kmh tauluun ja v- iso sakko kun polliisi huomaa kuristuksien olevan pöytälaatikossa!


    • INA3

      Itsellä 25kw ZZR 600 Kawa, vaikka kortti riittäisikin täystehoiseen. Kuristus tehty Kawan omilla osilla ja on helppo poistaa, jos tarve vaatii. On halvemmat vakuutukset ja pyörä kulkee ihan riittävästi (n.170km/h). Erona täystehoiseen on, että kiihdyttäessä jää kierroksien lopusta se `piikki`pois, eli kiertää/kiihtyy tasaisesti koko kiihdytysvaiheen, helppo ja miellyttävä ajaa, ei `yllätä` uudempaakaan kuskia. Pyörä saattaa tulla keväämpänä myyntiin... ;) Ruuvikuristuksesta olen nähnyt kuvan, ajokokemusta ei ole. Vaatiikohan penkityksen, että saa tehot kohdilleen (=lisää hintaa) ja lieneekö kiva ajaa, jos kaasu kääntyy vain hitusen..??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe