aikido

jjjjjjjjjjjjjj9999

Hei! Ajattelin että aloittaisin Aikidon. Muutama kysymys ja en halua mitään vastaksia tyyliin: Harrastan nyrkkeilya ja aikido ei toimi.

Järjestetäänkö aikidossa kisoja? Onko pakko käyttää niitä leveälahkeisia housuja? Ja perus kysymys toimiiko se tositilanteessa. Ja en halua aloittaa sitä sen takia että pärjäisin kadulla paremmin mutta kysyin vain yleisesti.

30

733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nitrokölkki

      Ei toimi kovin hyvin tositilanteissa.

      Tosi kauan kun olet harrastanut, voi vähän toimiakkin.

      Ajat ovat muuttuneet siitä kun aikido on kehitetty.

      Mutta harva varmaan harrastaa sitä sen takia että tulisi hyväksi tappeliaksi. Tai näin ainakin toivon.

    • 1. kyu

      "Järjestetäänkö aikidossa kisoja?"

      Ei. (Paitsi joissain aikidotyyleissä, joita ei voi harrastaa Suomessa.)

      "Onko pakko käyttää niitä leveälahkeisia housuja?"

      Virallisen ohjeistuksen mukaan hakama on 3.-1. kyun välillä vapaaehtoinen ja pakollinen sen jälkeen kun saa mustan vyön. Käytännössä joissain seuroissa poiketaan linjasta ja joko vaaditaan hakamaa jo 3. kyun kohdalla tai sallitaan hakamattomana treenaaminen kaikille. Isoilla leireillä ja virallisemmissa tilaisuuksissa (esim. dan-kokeissa) säännöistä pidetään tarkemmin kiinni.

      "Ja perus kysymys toimiiko se tositilanteessa."

      Perusvastaus on, että oli laji mikä hyvänsä, kaikki riippuu kaikesta. Aikidon kohdalla opettajan valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, koska lajin pariin on valikoitunut tavallista enemmän sellaisia ihmisiä, joille itsepuolustuksellisuus on pelkkä sivuseikka. Kaikki opettajat ei välitä toimivuudesta lainkaan.

      Aikido ei koskaan ole itsepuolustuksen pikakurssi, mutta hyvän opettajan johdolla muutaman vuoden ahkera harjoittelu tuottaa varmasti tulosta.

      • niinpä niin

        Voi pyhä isä =O

        Ei. (Paitsi joissain aikidotyyleissä, joita ei voi harrastaa Suomessa)

        Kertoisitko jotakin näistä? =)

        "Perusvastaus on, että oli laji mikä hyvänsä, kaikki riippuu kaikesta."

        No ei riipu.

        Muutama vuos = musta vyö =D


      • kilpa-aikido
        niinpä niin kirjoitti:

        Voi pyhä isä =O

        Ei. (Paitsi joissain aikidotyyleissä, joita ei voi harrastaa Suomessa)

        Kertoisitko jotakin näistä? =)

        "Perusvastaus on, että oli laji mikä hyvänsä, kaikki riippuu kaikesta."

        No ei riipu.

        Muutama vuos = musta vyö =D

        "Kertoisitko jotakin näistä? =)"

        Googlaa esim. Tomiki / Shodokan aikido.


    • Aikidoka92

      Vastaan nyt itsekkin tähän vaikka edellinen laittoi tosi hyvät vastaukset. Täydennän vain tuota kilpailu kohtaa ja heitän oman mielipiteeni tuohon toimivuuteen :)

      Eli eli, aikidohan ei ole kilpailulaji, koska se rikkoo sen mielen harmonian ja lajin idea katoaa. O-sensei (Morihei Ueshiba) sanoi että häviäminen synnyttää vain uusia tappeluita.

      Vähän naurattaa nuo "aikido ei toimi tosi tilanteessa"-kommentit. Onko kukaan joutunut tosi tilanteeseen missä on joutunut käyttämään aikidoa? Toimiiko loppujen lopuksi mikään kamppailulaji puhtaasti? Toki ei sitä mestari ole peruskurssin jälkeen (niin kuin valitettavan moni luulee) Peruskurssin jälkeen alkaa vasta se todellinen juttu. Eräs sensei sanoi että peruskurssi on vähän niinkuin ravintolan ruokalistaa lukisi.

      Itse suoritin 3.kyun (ja hakaman) tuossa kesäkuun puolessa välissä. Niinkuin edellinen sanoi se ei ole kaikissa seuroissa pakollinen 3-1.kyun aikana mutta 1.danin jälkeen on. Mutta jos ei hommaa hakamaa niin piti olla ruskea vyö.

      Tervetuloa aikidon ihmeelliseen maailmaan, toivon että nautit :)

      • no eipä oo kaksista

        Nyt kun teitä lueskelee niin yhä varmmemalta tuntuu jättää tuo Akido väliin.
        Monesti ihminen hakeutuu itsepuolutus tai taistelulajeihin kun nenä
        on jo poskella eipä paljon tarvitse liikkua kun pääsee käsiksi tosi tilanteisiin.
        Se joko toimii tai ei toimi, ei ole mitään henkimaailman varianttia asiasta.
        Eli joko saat pataas tai olet kuollut tai sit et.
        Eikä itselläni nykyisessä lajissa ole epäilystä siitä etenkö kykenisi minkäkokoiselle vastustajalle tahansa tarjoamaan reilua vastusta.

        Kamppailulaji sisältää hyökkäyksen ja puolutuksen otetaan ne
        edelleen vaan erilleen, eli itsepuolutus ja taistelulajit sanoista.
        Pelkoa herättä se ,että nk.harrastajat ovat noin epävarmoja osaamisestaan
        kun kamppailulajien (tässä yhteydessä) koko hienous on itsetunto...
        olkoon se minkäkokoinen vaan se itsetunto.Itse olen toisessa taistelulajissa ottanut aikanaan (1997) Turussa paikallisen Aikido hyypiön kanssa ottelua (tatamilla) ja täytyy myöntää, että hävisin silloin 15-0 ja häviäisin
        varmaan vieläkin..ainakin niin haluan uskoa.


      • 657

        Itekkin olen harrastanut jonkin verran ja tietyt tekniikat toimivat hyvin-olen oppinut reaktikykyä ja nopeaa väistämistä-ainakin suihkulla kastelu ei onnistunut kaverilta joka yllätti minut ja suuntasi suihkun mua päin. Nopea väistö.

        Aikidossa korostuu rentous ja rauhallisuus. nopeus kehittyy ajan kanssa ja ja joitain vaikutteita voi ottaa aikidosta ja toisin päin.


    • Just DO

      Kenji Tomiki, joka oli myös Kanon judo-oppilas kehitti kilpa-aikidon, josta on tosi vähän tietoa missään. Olen nähnyt tomiki-videon joka näytti vähän hassulta, mutta ei niin hassulta, kuin videot, joissa aikido-opettaja kaataa 6 vastustajaa kerralla ;)

      Aikidossa on parasta kaunis ja hieno tekniikka. Aikidon ongelma on sama liian "hieno" tekniikka, jonka edes auttava hallitseminen vaativassa stressitilanteessa vaatii kymmenien vuosien työn ja kamppailutilanteeseen tottumisen jossain muualla. Aikido voisi olla hyvä tapa opettaa 130 kiloiselle nyrkkeilijäportsarille pehmeämpi tapa taltuttaa jo valmiiksi reippaasti alivoimainen vastustaja nätisti, mutta siihenkin on parempia tapoja kuten Judo ja Jujutsu, joista on hyötyä myös todellisessa itsepuolustustilanteessa. 3. kyu aikidokokemuksella sanoisin että mattimeikäläisen kannattaa hakea taistelutaidot muualta.

      Aikido on hieno laji ja liikuntamuoto, mutta sen markkinoiminen itsepuolustuksena on naiivia. Itsepuolustuksen harjoitteleminen on puolestaan tyhmää ajanvietettä, jos itse treenaaminen ei tunnu muuten mielekkäältä. Etsi siis laji jota haluat treenata ja mieti treenaamiselle järkevät ja realistiset tavoitteet. Matka on tärkeämpi kuin päämäärä.

      • ristivyö

        Joo, olen sitä mieltä että jos vastakkain olis ihan leikkimielelläkin vaikkapa 5. danin aikidoka hyvine filosofineen, niin kansallisen keskitason peruspainija aikidokan peittoaisi. Pierua vois hiukan tulla (painijalta), mutta siinä se sitte olis.


      • ruskea vyö
        ristivyö kirjoitti:

        Joo, olen sitä mieltä että jos vastakkain olis ihan leikkimielelläkin vaikkapa 5. danin aikidoka hyvine filosofineen, niin kansallisen keskitason peruspainija aikidokan peittoaisi. Pierua vois hiukan tulla (painijalta), mutta siinä se sitte olis.

        Kun en ole painija niin kiinnostaa tietää kumpi pieraisee nostossa helpommin, heitettävä vai heittäjä?

        Hakama on kyllä tehokas hämäys pierun äänen ja hajun kannalta, mutta aikidossa sen käyttö on hätävarjelun liiottelua. En muista koskaan pieraisseeni aikidotreeneissä.


      • puokkarin_poika
        ristivyö kirjoitti:

        Joo, olen sitä mieltä että jos vastakkain olis ihan leikkimielelläkin vaikkapa 5. danin aikidoka hyvine filosofineen, niin kansallisen keskitason peruspainija aikidokan peittoaisi. Pierua vois hiukan tulla (painijalta), mutta siinä se sitte olis.

        Just! Itse aikidoa, karatea ja jujutsua treenanneena voin sanoa että ainut pieru mikä siinä pääsee on kun painijapoika jysähtää kenttään käsilukon saattelemana ja paskat törähtää housuun. Kukaan tämän palstan pojista ei hakkaa 5dan aikidokaa, millään.

        Jätetään nämä levyseppähitsaajalinjalta pudonneiden kommentit omaan arvoonsa.


    • 2 DAN
      • blahhhh

        Yhtä feikki video kuin tällaiset aina.


      • protectoa
        blahhhh kirjoitti:

        Yhtä feikki video kuin tällaiset aina.

        Tuossa yllä olevassa linkissä esitetään jotain Serbian poikien ihan omaa aikido-muunnelmaa (protecto). Vai miltä esim. saman poppoon toinen video näyttää, on ainakin koregrafiat ja uken lennot kohdallaan:

        http://youtu.be/h__CdPeJoXo


      • oliko omote vai ura?


      • kaiken järje mukaa omote


    • Old fart

      Kyllä se on toiminut. Itse kävin aikidon peruskurssin yli 20 vuotta sitten ja pari kertaa olen saanut kiinni käyneen aggressiivisen kaverin hallintaan ja rauhoitettua ihan perustekniikoilla ja rauhallisella puheella. Ei ole tarvinnut lyödä kertaakaan tai tehdä mitään näyttävää.

    • helpompi ratkaisu

      Yleensä mitään ns. itsepuolutuslajia ei tosipaikan tullen sen ihmeemmin edes tarvitse. Joku randomi tilanne tyyliin toinen tulee ja yrittää huitaista turpaan on hoidettavissa joko lähtemällä paikalta tai torppaamalla se ensi-isku ja sitten lataamalla vastapuolta niin paljon lättyyn kuin nyrkistä lähtee.

    • iyfkuyf

      paitsi amikkalaisissa elokuvissa

    • Nerdmovie

      Eikö kukaan muistanut mainita steven seagalin jokseenkin toimivia aikido menetelmiä..? Nivelet ja luut saa kyllä vastustajilla unohtumatonta käsittelyä..
      Mieshän on kait 6 danin sensei..?

      • 8 dan


      • Nuori Aikidoka

        Steven Seagalilla 7. Danin musta vyö Aikidossa. Lisäksi Seagalille on myönnetty arvonimi "shihan" joka on Aikidon korkein opettaja-aste.


    • itse asiassa edelliseen turhaan kommenttiin lisään että jos joutuu puolustamaan itseään kyseisellä lajilla tai muulla tavalla olet hävinnyt et fyysisesti vaan henkisesti vaikka laittais 6 äijää pinoo ni silti itse potkin ja lyön säkkiä vain koska pitää saada paikat kuntoon ja yleis kunnon takia käyttäisin aikidoa vain jos ei puhumallla pääse ja toinen käy kimppuun aikidosta ei ole hyötyä jos on hyökkäävä osa puoli (mun mielipide)

      • goat?

        TJP poro puhuu asiaa


      • Nuori Aikidoka

        Aikido on puolustuskannalle perustuva laji. Toki Aikidossa on myös muutama hyökkäävä tekniikka, mutta yleisesti ottaen se perustuu puolustukseen.


        Aikidon tekniikat jakautuvat heittoihin, sidontoihin, sekä asetekniikkaan.

        Tekniikkaa ei ole tarkoitettu tuottamaan kipua, joskin sitä voi tuottaa tekemällä tekniikan loppuun. Aikido todellakin TOIMII tositilanteessa, mutta todellisen soturin tie EI ole tuhota, murskata, tai eliminoida vastustajaa, vaan nimenomaan estää turha väkivalta.


      • Vanhempi aikidoka
        Nuori Aikidoka kirjoitti:

        Aikido on puolustuskannalle perustuva laji. Toki Aikidossa on myös muutama hyökkäävä tekniikka, mutta yleisesti ottaen se perustuu puolustukseen.


        Aikidon tekniikat jakautuvat heittoihin, sidontoihin, sekä asetekniikkaan.

        Tekniikkaa ei ole tarkoitettu tuottamaan kipua, joskin sitä voi tuottaa tekemällä tekniikan loppuun. Aikido todellakin TOIMII tositilanteessa, mutta todellisen soturin tie EI ole tuhota, murskata, tai eliminoida vastustajaa, vaan nimenomaan estää turha väkivalta.

        "Tekniikkaa ei ole tarkoitettu tuottamaan kipua, joskin sitä voi tuottaa tekemällä tekniikan loppuun."

        Olen ehdottomasti eri mieltä. Siis siitä, ettei aikidotekniikoiden tarkoituksena ole tuottaa kipua. Moni aikidon lukkotekniikka perustuu nimenomaan siihen, että kipu saa uken liikkumaan toivotulla tavalla. Jos uke ei reagoi kipuun tai ei osaa liikkua oikein, tekniikka tehdään loppuun asti ja jotain menee rikki. Rauhallisessa perustekniikkaharjoittelussa uke voi tietysti liikkua alta pois jo ennen kuin alkaa sattua, mutta koitapas samaa vauhdikkaassa jiyuwazassa kaoottisista tositilanteista puhumattakaan...


    • hooooo

      8 dan :D olisiko kuitenkin 7 dan:)

    • jooonis

      Aikido on kehitetty daito ryu jujutsusta ja toisesta jujutsu tyylistä.sekä asetekniikoista.ja nekö ei toiminut .

    • Samoa111

      Aikido on todellinen itsepuolustuslaji!

    • kido

      Tuo kysymys , toimiiko , voidaan kysyä minkä tahansa lajin kohdalla. Ei siihen ole suoraa vastausta. Jokainen kamppailulaji on niin hyvä , kuin sen harrastaja on. Jotkut harrastajat osaavat puolustaa itseään lajista riippumatta , jotkut eivät. Ei laji tee kenestäkään mestaria vaan pitkä ja kova harjoittelu.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe