Rivariyhtiön käteisvarat?

Rivariasukki

Meillä vajaan tuhannen asuinneliön yhteisössä on tilillä rahaa noin 12€/m3. Onko se paljon vai vähän tulevaisuuden varalle? Ainakin tutulla on asuinyhtiössään kolminkertaisesti varoja. Paljonko keskimäärin on käteisvaroja asuntoyhtiöissä?

14

434

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuohan riippuu ihan yhtiön koosta, joten en voi nähdäneliöperustetta relevanttina, euromäärä ratkaisee.

      Noin lähtökohtaisesti yhtiöllä tulee olla sen verran varoja, että kaikki perusylläpitoon kuuluvat korjaukset voidaan tehdä ilman että kerätään ylimääräistä vastiketta. Tälläisia ovat yhteisten tilojen ja ulkopuolen pienet korjausmaalaukset, valaisimien uusiminen, hanojen korjaukset/uusinnat, lukkojen korjaukset, leikkipaikan välineiden korjaukset jne. Jos yhtiö on yli 20 vuotta vanha (ja mielellään uudemmissakin) pitäisi lisäksi löytyä rahaa mahdollisten kylpyhuoneiden kosteusvauriokorjausten omavastuihin.

    • kysyn vaan

      mitenkäs se yhtiön koko määritellään euroissa?

      • Asuntojen määrällä, suurimmat yksittäiset normaalit ylläpitokustannukset kun nyt sattumoisin kohdistuvat yksittäisten huoneistojen märkätilojen korjauksiin.

        Ja 12 €/neliömetri on todella vähän yhtiössä jossa asuntojen yhteispinta-ala on 200 m2, mutta riittävä sellaisessa jossa asuinhuoneistojen yhteispinta-ala on 3000 m2. Vertaa itse, taloyhtiön tilillä 2.400 € vai 36.000 €. Se valaisin, hana, tai maali kun maksaa molemmissa saman verran


      • himppu kun se maksaa
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Asuntojen määrällä, suurimmat yksittäiset normaalit ylläpitokustannukset kun nyt sattumoisin kohdistuvat yksittäisten huoneistojen märkätilojen korjauksiin.

        Ja 12 €/neliömetri on todella vähän yhtiössä jossa asuntojen yhteispinta-ala on 200 m2, mutta riittävä sellaisessa jossa asuinhuoneistojen yhteispinta-ala on 3000 m2. Vertaa itse, taloyhtiön tilillä 2.400 € vai 36.000 €. Se valaisin, hana, tai maali kun maksaa molemmissa saman verran

        Melko hoopo olet. 200 m² yhtiössä on 3 kpl keskimäärin 65 m² huoneistoa, eli hanoja on yhteensä 9 kpl ja kylppäreitä 3 kpl. 3.000 m² yhtiössä samanlaisia huoneistoja on 46 kpl, eli hanoja on 138 ja kylppäreitä 46 kpl. Eli eikös juuri yhtiön pinta-ala ole se relevantti vertailumääre kassavaroille?
        Asia on sitten aivan eri, jos toisessa yhtiössä huoneiston keskikoko on 120 m² ja toisessa 35 m². Silloin noita hanoja ja kylppäreitä on eri suhteissa.
        Sitäpaitsi yleensä nuo tavalliset huoltokulut on huomioitu hoitovastikkeessa. Ainakin isommissa yhtiöissä ammatti-isännöitsijä tietää tasan tarkkaan, montako hanaa keskimäärin vuodessa pitää korjata tai vaihtaa, samoin montako käytävävalaisinta tms. pimahtaa. Ammatti-isännöitsijä tietää melko hyvin myös, montako vesivahinkoa keskimäärin vuodessa sattuu, jos kylppäreiden keski-ikä on esimerkiksi 25 vuotta.
        Suurimmat ongelmat yhtiöissä on amatööri-isännöitsijät. Ei osata laskea eikä arvioida mitään, vastikkeita kerätään musta-tuntuu-tyylillä ja sitten joko yhtiö maksaa veroja tai hinkuu niitä ylimääräisiä vastikkeita. Meillä on sikakallis isännnöitsijä, mutta hoitaa hommansa viimeisen päälle ammattiotteilla. Hoitokulut täsmää satasien tarkkuudella, vaikka asuntoja on yli 30 kpl.


    • kysyin vain

      Ahaa, selvää kuin pläkki. Yhtiön euromäärä siis lasketaan asuntojen määrällä joka alittajan tapauksessa on vajaat 1000 m2

    • takankäyttäjä

      onko korkeita asuntoja kun varatiedot kuutioina. Vesihän monesti mitataan kuutioina. Mutta asuntojen varllisuus mitattuna kuutioina?

    • asukki12

      Meillä nopeita käteisvaroja 12000€ 1100m3 asuinpinta-alan yhtiössä. Asuntoja 14.

    • ....,,,,

      Ja pinta-alakin kuutiometreinä, jo on aikoihin eletty.

    • Fragmentti

      Kyseessä on fragmentti. Pinta-alalla on pituus ja leveys. Itse asiassa sillä on myös korkeus. Korkeus on kahden pisteen välinen matka (C). Kuinka suuri se on, sitähän meidän ei tarvitse tietää.
      Oletetaan että välimatka on A -> B =C. C voidaan jakaa äärettömän pieniin osiin. Kuitenkaan A ->B ei koskaan ole 0. Tästä seuraa että pinta-alalla on myös korkeus.

      • Pinta-ala on kaksiulotteinen käsite, ei voi olla korkeutta.

        Mutta jos pelleillä halutaan, niin eiköhän tuonkin rakennuksen asuintilojen pinta-ala lähesty ääretöntä, kun tarkkuutta kasvatetaan. :)


      • Naapuri@
        The_Rat kirjoitti:

        Pinta-ala on kaksiulotteinen käsite, ei voi olla korkeutta.

        Mutta jos pelleillä halutaan, niin eiköhän tuonkin rakennuksen asuintilojen pinta-ala lähesty ääretöntä, kun tarkkuutta kasvatetaan. :)

        Rivariasukille vastaisin että on paljon, meillä kun ei ole senttäkään, velkaa vaan otetaan lisää...


    • kannattaisi

      kerätä joka kuukausi vastikkeen yhdeydessä joku määrätty summa korjaus tilille rahaa esim: 0.20set/neliö 100neliön asunnossa 20€/kk ja vuodessa 240€. Silloin ei tarvitse olla pankista hattukädessä hakemassa velkarahaa ja maksella lainakorkoja.

    • .....

      Muistakaa, että asunto osakeyhtiöt joutuvat maksamaan veroja kaikista tilillä makaavista ns. voitoista. Jos rahaa on se kannattaa käyttää pois ennen tilikauden päätöstä. Siksi pienet taloyhtiöt eivät kerää rahaa jemmaan, vaan ottavat tarpeen mukaan rahaa osakkailta mm. yhtiövastikkeissa. Tulee kalliiksi makoilluttaa rahaa tilillä.

    • Ei liikaa

      Tottakai joku puskuri kannattaa olla pahan päivän varalle, mutta taloyhtiöt ovat voittoa tavoittelemattomia eli eivät saisi liiaksi kerätä ylimääräistä voittoa tililleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2753
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2340
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2090
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1854
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 100
      1656
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe