Judo vs. karate - kumman ottaisi?

Aikakone

En ole koskaan harrastanut mitään itsepuolustuslajia ja nyt olisin kiinnostunut joko judosta tai karatesta. Molempien lajien puolesta puhujia varmasti riittää, joten ottaisinkin risut ja ruusut jo tässä vaiheessa vastaan ja päätän niiden pohjalta kummalle lajille vaaka kallistuu =)

Minä kiitän ja kumarran :)

12

2631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitä haet

      Aina näitä mahtuu joukkoon. Sama kun kysyisit alanko harrastaan jalkapalloa vai jääkiekkoa. Jos haluat potkia palloa, niin jääkiekkoa. Mitä haet lajiltasi. Potkuja, heittoja, mattovääntöä.. jne. Lisäksi karatesta taitaa löytyä suomestakin toistakymmentä eri tyylisuuntaa, jotka saattaa poiketa toisistaan yhtäpaljon kuin kickboxing painista. Käyppä tutustuun seurojen sivuilla eri lajeihin ja tuu sitte kysyyn esim. kumman lajin/suuntauksen pystytekniikoita pidätte tehokkaampina.

      • Sensei

        "Sama kun kysyisit alanko harrastaan jalkapalloa vai jääkiekkoa. Jos haluat potkia palloa, niin jääkiekkoa"

        LoL!


    • .,.,.

      tai sitten Kyokushin karate.

      • ,.,.,.

        Shiai Kyokushin karate, jota Karateliitossa edustaa Kyokushin Karate Helsinki ry poikkeaa jonkin verran perinteisestä Kyokushinista. Shiai Kyokushinissa painotetaan realistista ottelu - ja itsepuolustuskäsitystä ja siksi tyyli on luopunut perinteisestä ottelutavasta. Ottelutapa, jossa päähän kohdistuvat lyönnit ovat kiellettyjä johtaa väistämättä väärään ottelutapaan ja -etäisyyteen. Shiai Kyokushin tyylissä lyönnit päähän ovat sallittuja ja ottelusäännöt ovat pitkälti samat kuin K1 -otteluissa. Otteluissa käytetään 12 unssin nyrkkeilyhanskoja ja säärisuojuksia. Vain kontrolloidut potkut päähän sallitaan. Tyylin nimessä etuliite shiai tarkoittaa ottelua. Se korostaa sitä seikkaa, että Shiai Kyokushin eroaa perinteisestä Kyokushinista juuri ottelutavassa eniten. Otteluharjoittelu alkaa heti alkeiskurssilla. Aluksi kehitetään liikkumista ja perustekniikoiden hallintaa. Otteluosaamisen merkitys kasvaa vasta edettäessä kohti ylempiä vyöarvoja. Tyylin ylempiin vyökokeisiin kuuluu ottelusarjat, joissa otellaan ilman taukoja useita peräkkäisiä vastustajia vastaan.


    • Jido

      Et ole koskaan aikaisemmin kiinnostunut mistään itsepuolustuslajista, etkä tiedä niistä mitään.
      Tiedät vain, että on olemassa Judo ja Karate.
      Suosittelen tutustumaan lajeihin rauhassa.
      Judo on kaikkialla samaa Judoa.
      Karatea on erilaista johtuen useista eri tyyleistä. Sanoisin, että hyvää ja huonoa on tarjolla. Suosittelen myös laajentamaan valinnassi lajivalikoimaa kun kerran olet itsepuoluolustuslajia aloittamassa.
      Kun et tiedä asiasta juuri mitään niin aloitat suurella varmuudella lajin jossa et viihdy.
      Niin ovat tehneet monet muutkin ja etsineet itselleen oikeaa lajia. On myös totta, että kaikki lajit eivät sovi kaikille. Sinä voit olla hyvä jossain lajissa, mutta taas huono toisessa.

      Kun etsit itsepuolustuslajia niin kannattaisi etsiä silloin sellaista. Olet jo nyt menossa metsään. Judo on hyvä laji, mutta ei varsinaisesti ip laji, vaikka kokenut Judoka osaakin puolustaa itseään. Karatessa on tyylisuuntia paljon ja ne eroavat toisistaan myös aika paljon. Jossain niistä oppii itsepuolustusta ja jossain jotain muuta. Taitava kilpakaratekakin osaa puolustaa itseään, mutta se ei ole harjoittelun päämäärä. Karate joka ei tähtää kilpaurheiluun voisi olla parempi ratkaisu sinun tapauksessa. Voi olla että et koskaan aloita mitään tai käyt pari viikkoa jollain kurssilla ja lopetat. Asenne ja motivaatio ratkaisesvat aika paljon. Jos olet asiasta kiinnostunut niin varmasti etsit ja kokeilet eri vaihtoehtoja kunnes löydät sen oikean. Onnea valitsemallasi tiellä Peelo.

      • xxx

        Olipas kannustavaa tekstiä Jidolta.

        Itse aloittaisin homman niin, että etsisin netistä omalla paikkakunnalla tarjottavia lajivaihtoehtoja ja sen jälkeen etsisin kyseisistä lajeista tarjolla olevaa tietoa. Kävisin myös paikallisten seurojen järjestämissä näytöksissä / soittaisin seuroihin ja kysyisin lajin mahdollisista alkeiskursseista.


      • Heh

        Kyllä Peelon tunnistaa - Jido kuuluu itse pääpeeloihin.


      • JIDO
        Heh kirjoitti:

        Kyllä Peelon tunnistaa - Jido kuuluu itse pääpeeloihin.

        Sinulla on ongelmia tunnistamisen suhteen. Erehdyt luulemaan ihmisiä joksikin muuksi kuin oikeasti ovat. Oikeasti sinun kannattaa hakea apua. Ystävänä annan tämän linkin. Käy tsekkaamassa.

        http://www.mielenterveysseura.fi/


    • Impertinent

      eri lajien ja tyylisuuntien treenejä, ja jos alkaa peruskurssi, niin käy kokeilemassa sopiiko laji.

      Ja tietenkin jos järjestetään joitain näytöksiä niin mee ihmeessä katsomaan, ei ainakaan ole mitään hävittävää. Jos on ystäviä jotka harrastavat jotain kysele heiltä, usken että he vastaavat

    • paskamahavittu

      ei vittu toi jido o homo

    • r5t5tt5

      Olette väärällä palstalla.

    • aitoBlueteam

      ottaisin molemmat ja rajusti takaapäin täysillä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe