Merja Vaara

testi

Katosi Rovaniemellä joskus vuonna 80? Oli tuolloin 17 vuotias. Aamuyöstä ollut liftaamassa kotiinpäin nelostien varrella eikä ole sen jälkeen nähty. Tästä tapauksesta ei ole kuulunut mitään sen koomin, muistaako kukaan tapausta?

47

2577

  Vastaukset

  • Siitä oli viime vuoden Alibissa jutttua.

  • Kun mun vanhemmat ei ollu vielä silloin ees tavanneet toisiaan... Mutta luin tapauksesta Alibista. Syntyikö siitä sillon vuonna -80 kovakin mediakohu? Mahtaa olla Merjan vanhemmilla mukava fiilis, kun tytär on ollu kadoksissa kohta jo neljännesvuosisadan.

   Mutta todennäköisesti siinä on käynyt niin, että joku on noukkinu kyytiin, raiskannu ja kuristanu ja sitten haudannu jonnekin metsään tms... ei varmaan löydy ikinä.

   Mun mielestä ihan mielenkiintonen tapaus...olis kiva lukea siitä enemmänkin, jos vaikka jossain (Alibissa) julkistettaisiin poliisin tutkintamateriaalia! Ihan nätti tyttöhän se oli..

   • Neljännesvuosisata ? 31 vuotta ?


   • Pöh... kirjoitti:

    Neljännesvuosisata ? 31 vuotta ?

    Huomaammehan, että Ville kirjoitti viestinsä vuonna 2004, jolloin Merjan katoamisesta oli kulunut 24 vuotta. Näin ollen tapauksesta oli kulunut melkein neljännesvuosisata. Ja tämän viestini kirjoittamisvuonna katoamisesta on kulunut peräti 33 vuotta. Tarkkaavaisuutta siis. ;)


  • Kyllä oli kova mediatapaus silloin -80... Vanhemmat ovat jo kuolleet......Juuri näin, olen myös ajatellut tapauksen menneen. Vihjaisinkin Poliisia, että tutkikaa tienvarsia Roista Kemiin päin kilsan säteellä....

  • Crimestoryssa on juttua Merjasta.

  • Vartijaliikkeen omistaja, jolla Merja oli öisin töissä on yksi potentiaalinen epäilty. Tytöstä ei ole mitään varmaa havaintoa liikeestä lähdön jälkeen, ja lähdönkin näki vain tämä omistaja.

  • Olen saanut koskea ja katella tavaroita Roin poliisissa ja olen lukenut mm. kirjeen jonka joku mies kirjotti Merjalle.Tämä poikaystävä tms oli kuka lie pikkuroisto kuulemma ja oli tehny myös Merjan raskaaksi ja Merja oli tehny abortin. Myös olen ymmärtänyt että Merjalla oli sutinaa hänen kuin myös 20v tai sitäkin Merjaa vanhemman ontuvan vartijan kans joka oli hänen pomo.Tapaus Merja Vaara selviää jonain päivänä.

  • Sillä vanhemmalla poikaystävällä on selvä alibi, eikä poliisi epäile häntä. Mulla on vanha Alibi vuodelta 1980, missä kerrotaan tästä tapauksesta.

   En kyllä usko, että Merja olisi omistajan kanssa vapaaehtoisesti suostunut yhtään miihinkään (ei ole kuvassa mikään erityisen komea, aika vanhan näköinen ikäisekseen), Hämmästyttää, että miten tiellä jossa on ollut vilkasta liikennettä tuohon aikaan (työmatkalaisia) vain yksi auto on nähnyt tien varressa jonkun tytön eikä tätäkään havaintoa ole varmistettu Merjaksi. Jos hän olisi todella siinä seissyt, havaintoja olisi pitänyt olla enemmän.

   Toinen on se, ettei alueeella ole sattunut tuohon aikaan muita liftaajiin kohdistuneita seksuaalirikoksia tai surmia. Yleensä tuntemattomia uhreja poimineet seksuaalirikolliset uusivat tekonsa. Että ihan tyhjästä tässä nyt olis tullut liftarin kyytiin poimiva murhaaja ja vielä aamulla ja sitten aamulla tai päivällä olisi surmannut uhrin niin, ettei kukaan kuule tai näe mitään. Eikä ole sitä ennen tai sen jälkeen poiminut liftareita ja ahdistellut heitä...

   Jos omistaja on syyllinen, niin uskon hänen olleen ihastunut Merjaan tai seksuaalisesti kiinnostunut hänestä ja yrittäneen jotain kun Merja oli yötöissä. Torjunnasta raivostuneena surmannut ja sitten yön pimeydessä rauhassa kuljettanut ruumiin pois ja piilottanut johonkin alueen monista soista tms. Merjahan oli ainoa työntekijä paikalla öisin, joten kukaan ei olisi häirinnyt.

  • Tapaus Merja Vaara on jääny lähtemättömästi mieleeni,olin -80 pikkupoika.Merjalla ja vartijalla oli "sutinaa".Se on tosiasia jota käsittääkseni tämä ontuva vartijapomokaan ei ole kiistänyt.Tämä poikaystvävä tms. oli sexuaalirikollinen.Jompikumpi?

  • Alibin jutusta:

   .... "Lisäksi hän seurusteli itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joka aikoinaan on istunut linnassa erilaisista kolttosista.
   - Äidilleen Merja oli ilmiottanut, etät mies ei sillä tavalla ole hänen poikakaverinsa, vaan he ovat pelkkiä ystäviä. Enemmän Merja tunsi sääliä miestä kohtaan. Muutoinkin Merjalla ei tuntunut olevan kuin kolme poikakaveria ennen tätä tapausta.
   - Tuon vanhemman miehen alibin olemme tutkineet. Se on täysin pitävä. Häntä ei voida mennä syyttämään mistään."

   Elikkä ei voi olla poikaystävä. Jäljelle jää omistaja ja tuntematon liftarisurmaaja.

   Kuvista näkyy, että "liftauspaikka" on ison vilkkaaan moottoritien (4-tie) varrella aivan tien vieressä. Kuten sanottu, silminnäkijöitä olisi pitänyt olla työmatka-aikaan useita, jos hän siinä olisi liftannut.

   Mitäköhän sillä sitten tarkoitetaan, että Merjalla olisi ollut jotain tämän omistajan kanssa? Onko sitten käynyt niin, että yövuorossa työskennellyt nuori kaunis Merja onkin ilmoittanut yhtäkkiä, ettei häntä kiinnostakaan ja yrittänyt lopettaa yölliset tapailut? Voisi hyvin kuvitella, että jos heillä jotain on ollut, niin tapahtumat ovat ajoittuneet juuri näihin yövuoroihin. Mies sanoo Alibin jutussa itsekin työskennelleensä yöaikaan takapäivystäjänä, joka lähtee liikkeelle kun hälytykset tulevat Ja Merjahan otti nämä hälytykset vastaan.

   • mustasukkainen nainen? Oliko omistaja naimisissa? Naisiahan ei koskaan epäillä.


  • Tuotapa ei ole tullut ajateltua!Mielenkiintoinen pointti.

  • Järki käteen!

   Sunnuntai-aamuna klo ennen klo 06 ei ollut nelostiellä mitään "vilkasta työmatkaliikennettä". Varsinkaan loma-aikana. Ei edes bussia Kemin suuntaan mennyt vielä. Puhutte taas paskaa lämpimiksenne.

   Merjan näki kaksi autoilijaa, joista toinen ilmoitti havainnostaan ja toinen...

   Vai luulee joku, ettei poliisi älynnyt ilman "vihjettä" tutkia tienvarsia Kemin suuntaan? Höpö höpö! Ne haravoitiin varmaan Jaatilaan asti, sillä sehän oli tiheästi asuttua aluetta. Jänkääkin kaivettiin auki monta aaria jonkun vihjeen perusteella. Sitä, tarkastettiinko paikkoja itäpuolen tiellä, en tiedä.

   Omistaja oli naimisissa ja pariskunta asui liikkeen yläkerrassa. Aika kaukaa haettua tuo mustasukkaisuus vaimon osalta.

   Älkää jauhako sontaa, kun faktat ovat yleisessä tiedossa. Aikalaiset tosin voisivat muistella enemmänkin, tosiasiapohjalta.

  • Sitä omistajaa on kyllä ilmeisesti kuulusteltu lukuisia kertoja asiasta. Todisteita häntä vastaan ei vain ole. Tottakai poliisin on pakko tutkia muitakin mahdollisuuksia, tutkittiinhan Kestinkin tapauksessa turhia vihjeitä.

   Mä en usko, että muka joku liftari olis ottanu aamulla kyytiinsä, surmannu jossain ilman, että kukaan kuulee tai näkee mitään (myöskään sitä, että tyttö nousi kyytiin), eikä oo siellä samalla seudulla aikaisemmin tai myöhemmin ahdistellut tai raiskannut liftareita. Ja kyllä siinä isolla tiellä ajaa paljon liikennettä aamuisin, myös rekkoja ym. Hölmöä on toi sun juttus siitä, että muka kesällä olisi jotenkin paljon vähemmän työmatkaliikennettä.

   Ja kuka ottaa 17-vuotiaan tytön yöpäivystäjäksi yksin työskentelemään vartijaliikkeeseen muutenkaan? Kyllä tolla ukolla on ollut muita motiiveja.

   • korjaus joku autoilija, ei liftari


   • aikaan heinäkuussa on selvästi hiljaisempaa.
    Itsekin vähän epäilen omistajaa, mutta paha sanoa, kun ei ole mitään näyttöä ja onko tutkittu työpaikalla tai autoa ollenkaan.


   • kyllä on ahdisteltu,koitettu kaapata sun muuta...kaikkia ei ole uskallettu kertoa!


   • merppav kirjoitti:

    kyllä on ahdisteltu,koitettu kaapata sun muuta...kaikkia ei ole uskallettu kertoa!

    Näistä ahdisteluista saisit kertoa kyllä enemmänkin. Asioiden piiloon jääminen saattaa olla syy sille, että tapausta ei ole koskaan selvitetty.


  • Sillä ei ole paljoakaan merkitystä, onko autoa tutkittu, koska tuolloin ei ollut minkäänlaista DNA-tekniikkaa käytöstä (alkeellisinkin oli vuodesta 1986 alkaen USA:ssa ja Suomessa varmaan myöhemmin). Jos surma on tapahtunut vaikka kuristamallla (todennäköistä tämän tyyppisissä ns. intohimorikoksissa), ei jälkiä ole välttämättä paljoa jäänytkään. Esim. kuidut miehen autossa eivät todista mitään, jos Merja on aiemmin istunut omistajan autossa muusta syystä.

   Jos "näköhavainto" Merjasta tien varressa pitäisi paikkansa, hänen olisi pitänyt olla siinä n. puoli tuntia ennen tätä havaintoa. Siinä ajassa pitäisi havaintoja olla muitakin. Eikä kesälomat juurikaan vaikuta esim. rekkaliikenteeseen, jota tuolla nelostiellä menee ihan ympäri vuorokauden.

  • tappaja voi olla vaikka varusmies joka pääsi lomille ja ajoi omalla autolla. palvelin tuolloin sodankylässä ja lomat alkoi monesti yöllä ja aamuyöstä eteläänmenijät oli rovaniemellä menossa,tiedän kun itse kuljin postiautolla lomille. poliisille vinkiksi että tutkikaapa jo kiinnijääneitten seksuaalirikollisten palvelu aika ja paikka ainakin jääkäriprikaatin osalta

   • Mä näin näyn jonka mukaan tämä tapaus selviää kun jututetaan sitä piasurmaajaa.


   • Höpö höpö... kirjoitti:

    Mä näin näyn jonka mukaan tämä tapaus selviää kun jututetaan sitä piasurmaajaa.

    Pia-surmaaja asuu sen verran etelämpänä, ettei välttämättä ole syyllinen. Tai sitten on ajellut ympäri suomea, ehkä piikkiössäkin päin, missä katosi Pia Ristikankare.


   • Höpö höpö... kirjoitti:

    Mä näin näyn jonka mukaan tämä tapaus selviää kun jututetaan sitä piasurmaajaa.

    Järki käteen. Pia-surmaaja oli 12-vuotias, kun Merja katosi.


  • Alibin juttu vuodelta 1980

   Rovaniemi 27.7 klo 05.30

   Mihin katosi 17-vuotiass Merja Vaara?

   Kauppakoululainen Merja Vaara (17) toimi viime kesänä hälytyskeskuksen lomittajana rovaniemeläisessä Kalottivartiointi Oy:ssä.
   Työ oli yötyötä ja kotimatkansa Merja liftasi aamuisin. Liftaamaan hän lähti myös heinäkuun 27 päivän aamuna, mutta kotiinsa hän ei ole tullut vieläkään.
   - Emme sulje pois henkirikoksen mahdollisuutta, sanoo konstaapeli Jouko Alm Rovaniemen rikospoliisista.
   17-vuotias kauppakoululainen Merja Vaara pestautui rovaniemeläisen vartiointiliikkeen Kalottivartiointi Oy:n palvelukseen kuluvan vuoden heinäkuun alussa. Hänen tehtäväkseen tuli toimia hälytyskeskuksen yöpäivystäjän lomittajana.
   Merjan työhönotosta kertoo liikkeen toinen omistaja, Olavi Niemelä.
   -Minusta tyttö oli ihan normaali nuori nainen, ehkä tavallista ujompi. En minä ainakaan huomannut hänessä mitään erikoista.
   - Työnsä hän hoiti mallikelpoisesti ja sain sellaisen kuvan, että hän jopa tykkäsi olla meillä töissä. Mitään huomauttamista ei koskaan ilmennyt.
   - Ei hän kuitenkaan ehtinyt olla meillä kuin pari viikkoa, kun tuo katoaminen tapahtui. Muistan tuon ajankohdan siitä hyvin, koska olin itse nk. takapäivystäjänä, joka lähtee liikkeelle, jos hälytys tulee. Asumme vaimoni kanssa vartiointiliikkeen yläkerrassa ja Merjan työhön kuului herättää meidät aamulla klo 5.30 aikaan, koska vaimo lähti töihin kuudeksi.
   -Näin tapahtui tuonakin aamuna. Hän soitti ja toivotti hyvät huomenet. Satuin vielä katsomaan aamulla ikkunasta ja näin hänen kävelevän maantietä kohti. Se olikin viimeinen kerta, kun näin Merjan.
   - Jälkeenpäin olen suorittanut tiedusteluja ominkin päin, mutta mitään valaisevaa ei ole tullut ilmi. Merjasta ei kukaan ole kuullut mitään. Kyllä minä vahvasti epäilen, että rikoksen uhriksi tyttö on joutunut.
   Liftari työmatkat
   Merja asui yhdessä äitinsä, pankkivirkailija Vieno Vaaran kanssa Jaatilassa, mikä paikkakunta sijaitsee noin 40 kilometriä etelään Rovaniemeltä 4-tien varrella. Työmatkansa Merja suoritti lähestulkoon aina liftaamalla. Siitäkin huolimatta että vartiointiliikkeen miehet tarjoutuivat heittämään autolla Merjan kotiin.
   Liftaamaan Merja lähti myös tuona heinäkuun 27. päivän aamuna klo 05.30. Hän saapui tutulle paikalleen 4-tien varteen Keskon varaston kohdalle. Mihin hän on siitä lähtenyt, kenen kyydissä, siitä ei ole tietoa. Kotiinsa hän ei kuitenkaan tähän päivään mennessä ole saapunut.
   Seuraavana päivänä Merjan äiti teki tyttärestään katoamisilmoituksen.
   - En usko, että Merja olisi lähtenyt seikkailemaan, Vieno Vaara sanoo.
   - Ei hän ollut lainkaan sitä tyyppiä. Tänä syksynä hänen piti aloittaa toinen luokka kauppakoulussa ja Merja oli koulusta innoissaan. Hän tunsi olevansa siellä oikealla alallaan.
   - On kuitenkin vaikea mennä esittämään minkäänlaisia arveluita mitä Merjalle on voinut tapahtua. Itsemurhan mahdollisuuteen en usko. Ei Merja sellaiseen… Ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on rikos. Kyllä hänelle on jotain pahaa täytynyt tapahtua.
   - Toivoani en ole menettänyt. Joka päivä jaksan uskoa, että Merja sittenkin jonain päivänä palaisi kotiin.

   • Lietealtaat
    Konstaapeli Jouko Alm Rovaniemen rikospoliisista on työskennellyt merjan katoamisen kimpussa heinäkuun lopusta lähtien. Hän on tutkinut pienimmänkin mitä Merjasta on annettu. Toistaiseksi ne eivät ole johtaneet mihinkään tulokseen. Merja pysyy edelleen kateissa.
    - Viime päivänä minuun otti yhteyttä muuan miestään tuolloin heinäkuun 27. päivän aamuna kyydinnyt naishenkilö. Hän ajoi 4-tietä pitkin rautatieaseman suuntaan ja noin klo 05.45 he ohittivat Keskon rakennuksen. Sen edessä selin tiehen oli kyyköttänyt nuori nainen olkalaukku mukanaan.
    - Kun nainen oli vienyt miehensä asemalle hän oli palannut samaa tietä takaisin. Kello oli silloin jotain kuuden paikkeilla. Nainen oli nähnyt saman tytön kyyhöttävän samalla paikalla, mutta nyt kasvot maantielle päin. Naisen autoon ei tyttö pyrkinyt, koska tämä ajoi keskikaistaa.
    - Tuntomerkit täsmäävät Merja Vaaraan.
    - Sitten on tullut toinenkin vihje. On kerrottu, että Merja olisi seuraavana aamuna, siis 28.7 klo 5.10 noussut katsastuskonttorin tiellä ruskean punertavan Lada Nivaan tai Opel Kadettiin, jossa kuljettajana toimi noin 40-vuotias mieshenkilö. Autossa on lisäksi ollut musta katto ja rekisterinumero on alkanut kirjaimilla OH jonka jälkeen on ollut vielä kolmas kirjain. Samoin numeroita on rekisterikilvessä ollut kolme.
    - Kyseistä autoa emme toistaiseksi ole tavoittaneet.
    Konstaapeli Alm kertoo, että 4-tien varret Rovaniemeltä Jaalaan on tutkittu koirien kanssa. Mitään ei olla löydetty.
    - Katoamistapauksen jälkeen on lisäksi ollut marja-aika, joten liikkujia maastossa on ollut enemmältikin. Kyllä tytön olisi kaiken järjen mukaan pitänyt löytyä, jos hän yleensä kotimatkallaan on rikoksen uhriksi joutunut.
    - Toinen asia sitten on, jos hän on elossa ja lähtenyt ties minne. Etsintäkuulutus hänestä kuitenkin on jokaisessa poliisipiirissä.
    - Tosin Rovaniemen lähellä, niin ikään 4-tien varrella sijaitsevat vedenpuhdistamon isot lietealtaat, joita ei olla tutkittu. Arvoitus voisi ratketa sieltäkin.

    Tuntematon ystävä
    Poliisi on lukenut kokonaisuudessaan Merjan pitämän päiväkirjan. Sieltä on ilmennyt, että koulu ei ehkä niin maittanutkaan Merjalle mitä hän on antanut äidilleen ymmärtää. Lisäksi hän seurusteli itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joka aikoinaan on istunut linnassa erilaisista kolttosista.
    - Äidilleen Merja oli ilmoittanut, että ei mies sillä tavalla ole hänen poikakaverinsa, vaan he ovat pelkkiä ystäviä. Enemmän Merja tunsi sääliä miestä kohtaan. Muutoinkin Merjalla ei tuntunut olevan kuin kolme poikakaveria ennen tätä tapausta.
    - Tuon vanhemman miehen alibin olemme tutkineet. Se on täysin pitävä. Häntä ei voida mennä syyttämään mistään.
    - Itsemurhan mahdollisuutta emme laske kokonaan pois laskuista. Kuitenkin se tuntuu ihmeelliseltä, että miksi hän sellaiseen paikkaan sen menisi tekemään mistä häntä ei koskaan löydettäisi.
    - Toinen vaihtoehto on joku himomurhaaja. Tietystikään mitään edellä mainituista vaihtoehdoista emme soisi Merja kohtaloksi, mutta kaikki on otettava huomioon.


   • Adina.... kirjoitti:

    Lietealtaat
    Konstaapeli Jouko Alm Rovaniemen rikospoliisista on työskennellyt merjan katoamisen kimpussa heinäkuun lopusta lähtien. Hän on tutkinut pienimmänkin mitä Merjasta on annettu. Toistaiseksi ne eivät ole johtaneet mihinkään tulokseen. Merja pysyy edelleen kateissa.
    - Viime päivänä minuun otti yhteyttä muuan miestään tuolloin heinäkuun 27. päivän aamuna kyydinnyt naishenkilö. Hän ajoi 4-tietä pitkin rautatieaseman suuntaan ja noin klo 05.45 he ohittivat Keskon rakennuksen. Sen edessä selin tiehen oli kyyköttänyt nuori nainen olkalaukku mukanaan.
    - Kun nainen oli vienyt miehensä asemalle hän oli palannut samaa tietä takaisin. Kello oli silloin jotain kuuden paikkeilla. Nainen oli nähnyt saman tytön kyyhöttävän samalla paikalla, mutta nyt kasvot maantielle päin. Naisen autoon ei tyttö pyrkinyt, koska tämä ajoi keskikaistaa.
    - Tuntomerkit täsmäävät Merja Vaaraan.
    - Sitten on tullut toinenkin vihje. On kerrottu, että Merja olisi seuraavana aamuna, siis 28.7 klo 5.10 noussut katsastuskonttorin tiellä ruskean punertavan Lada Nivaan tai Opel Kadettiin, jossa kuljettajana toimi noin 40-vuotias mieshenkilö. Autossa on lisäksi ollut musta katto ja rekisterinumero on alkanut kirjaimilla OH jonka jälkeen on ollut vielä kolmas kirjain. Samoin numeroita on rekisterikilvessä ollut kolme.
    - Kyseistä autoa emme toistaiseksi ole tavoittaneet.
    Konstaapeli Alm kertoo, että 4-tien varret Rovaniemeltä Jaalaan on tutkittu koirien kanssa. Mitään ei olla löydetty.
    - Katoamistapauksen jälkeen on lisäksi ollut marja-aika, joten liikkujia maastossa on ollut enemmältikin. Kyllä tytön olisi kaiken järjen mukaan pitänyt löytyä, jos hän yleensä kotimatkallaan on rikoksen uhriksi joutunut.
    - Toinen asia sitten on, jos hän on elossa ja lähtenyt ties minne. Etsintäkuulutus hänestä kuitenkin on jokaisessa poliisipiirissä.
    - Tosin Rovaniemen lähellä, niin ikään 4-tien varrella sijaitsevat vedenpuhdistamon isot lietealtaat, joita ei olla tutkittu. Arvoitus voisi ratketa sieltäkin.

    Tuntematon ystävä
    Poliisi on lukenut kokonaisuudessaan Merjan pitämän päiväkirjan. Sieltä on ilmennyt, että koulu ei ehkä niin maittanutkaan Merjalle mitä hän on antanut äidilleen ymmärtää. Lisäksi hän seurusteli itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joka aikoinaan on istunut linnassa erilaisista kolttosista.
    - Äidilleen Merja oli ilmoittanut, että ei mies sillä tavalla ole hänen poikakaverinsa, vaan he ovat pelkkiä ystäviä. Enemmän Merja tunsi sääliä miestä kohtaan. Muutoinkin Merjalla ei tuntunut olevan kuin kolme poikakaveria ennen tätä tapausta.
    - Tuon vanhemman miehen alibin olemme tutkineet. Se on täysin pitävä. Häntä ei voida mennä syyttämään mistään.
    - Itsemurhan mahdollisuutta emme laske kokonaan pois laskuista. Kuitenkin se tuntuu ihmeelliseltä, että miksi hän sellaiseen paikkaan sen menisi tekemään mistä häntä ei koskaan löydettäisi.
    - Toinen vaihtoehto on joku himomurhaaja. Tietystikään mitään edellä mainituista vaihtoehdoista emme soisi Merja kohtaloksi, mutta kaikki on otettava huomioon.

    Tapauksen faktat koottuna:

    17-vuotias näyttävän näköinen ja isorintainen tyttö menee yöpäivystäjäksi vartioliikkeeseen, jossa keski-ikäinen omistajasetä toimii "takapäivystäjänä" öisin.

    Tyttö ehtii olla liikkeessä töissä vain kaksi viikkoa, kun hän katoaa.

    Omistajasetä sanoo katomisaamuna "sattuneensa juuri tuolloin" katsomaan ikkunasta, kun Merja lähti pois liikkeestä. Hänen havaitonsa on ainoa varma havainto siitä, että Merja olisi koskaan lähtenyt liikkeestä elävänä.

    Sitten on havainto, jonka mukaan tyttö, jonka ulkonäkö sopii Merjaan olisi kyykkinyt aamulla SELIN TIEHEN liftauspaikalla eikä edes yrittänyt liftata hänen autoonsa, koska hän ajoi keskikaistaa.

    Mitään muuta havaintoa Merjasta ison 4-tien varressa ei ole, vaikka em. silminnäkijän mukaan Merja olisi ollut siinä peräti puolen tunnin ajan.

    Ja toinen havainto seuraavana päivänä, että Merjan näköinen tyttö olisi mennyt johonkin toiseen autoon.

    On myös vanhempi poikaystävä, jolla on varma alibi.

    Lopputulos:

    Nuo "silminnäkijähavainnot" ovat mielestäni täyttä paskaa, samantyyppisiä, mitä tuli tummatakkisista miehistä ja bemarimiehistä Karoliina Kestin katoamisen yhteydessä, vaikka heillä ei ollut mitään tekemistä Kestin katoamisen kanssa. Tällaiset "silminnäkijät" sotkevat poliisitutkintaa, ehkä koska haluavat rikosjuttuun liittyvää huomiota itselleen ja ujuttaa itsensä jotenkin paljon julkisuutta saaneeseen juttuun.

    Ensimmäinen "silminnäkijähavainto" on epäuskottava, koska liftarilla ei ole mitään syytä kyykkiä selkä tiehen päin eikä keskikaistalla ajaminen ole mikään syy olla liftaamatta "silminnäkijän" autoon. Epäuskottavuutta lisää se, että se on AINOA havainto Merjasta tien varressa, vaikka hänen olisi tuon havainnon mukaan pitänyt olla tiellä puolen tunnin ajan. 4-tie on kuitenkin iso moottoritie, ja siinä on varmasti puolen tunnin aikana mennyt monia muitakin autoja. Niidenkin olisi pitänyt nähdä tyttö.

    Toinen silminnäkijähavainto on varmaankin aika lailla kaikkien mielestä epäuskottava. Tyttö oli menossa Jaalaan. Miksi hän olisi seuraavana päivänä jossain päin Rovaniemellä mennyt jonkun toisen auton kyytiin?

    Koska omistajan havainto on ainoa varma havainto Merjasta liikkeen ulkopuolella tuona aamuna, epäilykset kääntyvät omistajaan. Myös se, että Merja katosi niin pian sen jälkeen, kun hän oli mennyt liikkeeseen töihin, saattaa omistajan epäilyksenalaiseksi.

    Omistaja sanoo näin: "...sain sellaisen kuvan, että hän jopa tykkäsi olla meillä töissä."

    Saiko omistaja kenties Merjan pariviikkoisen työssäoloajan häntä iltaisin ja öisin katseltuaan sellaisen mielikuvan, että Merja tykkäsi myös hänestä ja oli seksuaalisesti hänestä kiinnostunut? Ja kun tämä mielikuva murskattiin, johti se seksuaalisväritteisiin pikaistuksissa tehtyyn surmaa, jossa uhri surmattiin kenties kuristamalla, mikä ei olisi jättänyt paikan päälle paljon fyysisiä todisteita tai aiheuttanut suurta meteliä (tosin vaimon vaikeneminen ei tarkoita, ettei hän tietäisi, mitä on tapahtunut).

    Vaikka kuinka sanottaisiin, että alaikäisen palkkaaminen 80-luvulla yötöihin olisi ollut normaalia, niin ei tuo aika, jolloin itse olin lapsi, niin takapajuista ollut, että silloin olisi ollut ihan tavallista palkata 17-vuotias tyttönen vartiointiliikkeeseen yötyöhön.

    En usko, että Merja on koskaan poistunut vartiointiliikkeestä elossa.


   • Adina..... kirjoitti:

    Tapauksen faktat koottuna:

    17-vuotias näyttävän näköinen ja isorintainen tyttö menee yöpäivystäjäksi vartioliikkeeseen, jossa keski-ikäinen omistajasetä toimii "takapäivystäjänä" öisin.

    Tyttö ehtii olla liikkeessä töissä vain kaksi viikkoa, kun hän katoaa.

    Omistajasetä sanoo katomisaamuna "sattuneensa juuri tuolloin" katsomaan ikkunasta, kun Merja lähti pois liikkeestä. Hänen havaitonsa on ainoa varma havainto siitä, että Merja olisi koskaan lähtenyt liikkeestä elävänä.

    Sitten on havainto, jonka mukaan tyttö, jonka ulkonäkö sopii Merjaan olisi kyykkinyt aamulla SELIN TIEHEN liftauspaikalla eikä edes yrittänyt liftata hänen autoonsa, koska hän ajoi keskikaistaa.

    Mitään muuta havaintoa Merjasta ison 4-tien varressa ei ole, vaikka em. silminnäkijän mukaan Merja olisi ollut siinä peräti puolen tunnin ajan.

    Ja toinen havainto seuraavana päivänä, että Merjan näköinen tyttö olisi mennyt johonkin toiseen autoon.

    On myös vanhempi poikaystävä, jolla on varma alibi.

    Lopputulos:

    Nuo "silminnäkijähavainnot" ovat mielestäni täyttä paskaa, samantyyppisiä, mitä tuli tummatakkisista miehistä ja bemarimiehistä Karoliina Kestin katoamisen yhteydessä, vaikka heillä ei ollut mitään tekemistä Kestin katoamisen kanssa. Tällaiset "silminnäkijät" sotkevat poliisitutkintaa, ehkä koska haluavat rikosjuttuun liittyvää huomiota itselleen ja ujuttaa itsensä jotenkin paljon julkisuutta saaneeseen juttuun.

    Ensimmäinen "silminnäkijähavainto" on epäuskottava, koska liftarilla ei ole mitään syytä kyykkiä selkä tiehen päin eikä keskikaistalla ajaminen ole mikään syy olla liftaamatta "silminnäkijän" autoon. Epäuskottavuutta lisää se, että se on AINOA havainto Merjasta tien varressa, vaikka hänen olisi tuon havainnon mukaan pitänyt olla tiellä puolen tunnin ajan. 4-tie on kuitenkin iso moottoritie, ja siinä on varmasti puolen tunnin aikana mennyt monia muitakin autoja. Niidenkin olisi pitänyt nähdä tyttö.

    Toinen silminnäkijähavainto on varmaankin aika lailla kaikkien mielestä epäuskottava. Tyttö oli menossa Jaalaan. Miksi hän olisi seuraavana päivänä jossain päin Rovaniemellä mennyt jonkun toisen auton kyytiin?

    Koska omistajan havainto on ainoa varma havainto Merjasta liikkeen ulkopuolella tuona aamuna, epäilykset kääntyvät omistajaan. Myös se, että Merja katosi niin pian sen jälkeen, kun hän oli mennyt liikkeeseen töihin, saattaa omistajan epäilyksenalaiseksi.

    Omistaja sanoo näin: "...sain sellaisen kuvan, että hän jopa tykkäsi olla meillä töissä."

    Saiko omistaja kenties Merjan pariviikkoisen työssäoloajan häntä iltaisin ja öisin katseltuaan sellaisen mielikuvan, että Merja tykkäsi myös hänestä ja oli seksuaalisesti hänestä kiinnostunut? Ja kun tämä mielikuva murskattiin, johti se seksuaalisväritteisiin pikaistuksissa tehtyyn surmaa, jossa uhri surmattiin kenties kuristamalla, mikä ei olisi jättänyt paikan päälle paljon fyysisiä todisteita tai aiheuttanut suurta meteliä (tosin vaimon vaikeneminen ei tarkoita, ettei hän tietäisi, mitä on tapahtunut).

    Vaikka kuinka sanottaisiin, että alaikäisen palkkaaminen 80-luvulla yötöihin olisi ollut normaalia, niin ei tuo aika, jolloin itse olin lapsi, niin takapajuista ollut, että silloin olisi ollut ihan tavallista palkata 17-vuotias tyttönen vartiointiliikkeeseen yötyöhön.

    En usko, että Merja on koskaan poistunut vartiointiliikkeestä elossa.

    Mistäs tuollainen fakta kuin isot rinnat tuli? Itse olen löytänyt vain yhden kuvan Merjasta netin kätköistä, eikä siinä ainakaan kyseistä korostumaa huomannut. Löytyykö muitakin kuvia, vai onko oma näköhavainto?


  • Ei ole ratkennut tämäkään ?

  • Oispa mielenkiintoista nähdä tämä tapaus jossain tv:n kadonneet/tosielämän sherlokit jaksossa! Merjan kohtalo on jäänyt vaivaamaan jostain syystä, ja joku siitä tietää enemmän kuin haluaa kertoa... jotenkin tuntuu että tämä yksinhuoltajan lapsi ei ollut kauhean kiinnostava kohde poliiseille tutkia, kukaan ei pahemmin perään kyselly joten sai painua rauhassa unohduksiin.

  • Kadonneet-palstalla tänkin kai kuuluisi olla, eihän murhasta ole tietääkseni mitään todisteita, vaikka luultavasti onkin.

  • onks tähän yhdistetty suomen tsikatilo eli jalo eetu seppänen

  • Sama tyttö Merja Vaara oli liftaamassa toisen tytön kanssa Muurolan kodalla Kemiin samana vuonna kesäkuussa ! Nätti ujo tiukoissa farkuissa oleva , pitkä ruskea tukka. Merja istui etupenkillä ja toinen tyttö takapenkillä. Juhannus oli lähellä ja varoittelin tyttöjä Juhannuksen paheista ja liftaamisesta. Tytöt vähättelivät sanomisiani
   Se toinen tyttö liftas heinä-elokuun vaihteessa jälleen Kemiin päin Otin tytön kyytiiin ja hän sanoi muistatko että olen ollu ennenki tässä autossa ja selvitti että kadonnut tyttö oli silloi kesäkuussa tässä autossa hänen kanssaan ! Toinen tyttö sanoi että Merja on ujo ja ei oiein tohdi liftata yksin, mutta kesän aikana oli kuitenki rohkistunut liftaan yksin !

  • Mahtaakohan Merja Vaaran lähipiiristä joku olla vielä elossa? Vanhemmat, mahdolliset siskot ja/tai veljet, ystäväpiiri...? Melkoista tuskaa heilläkin ollut kun tällaisen asian kanssa on täytynyt taistella. Sen verran pitkä aika on kyllä tapauksesta mennyt, että epätodennäköiseltä ratkeaminen vaikuttaa. Toki ehkä sattumalta lienee mahdollista, mutta kenties silloin kun läheisiä ei melko varmaan ole enää varmasti saatavilla. Surullista!

  • Sieltä vartiointiliikkeestä se tutkinta olisi pitänyt aloittaa. Todennäköisesti juuri siellä tapahtui jotakin, mikä johti neitosen kuolemaan. Seksuaalirikos, mikäpä muu?

   Rovaniemi-Kemi-tieosuudella on eräs silta, jolla on nähty erinäisiä kertoja liftaava naisen haamu. Ystävällenikin se ilmestyi, ja nousi jopa autoon , ja jäi myöhemmin hautausmaan kohdalla pois.

   Sen verran rohkea ja näkyjä näkevä ystäväni sai selville, että nainen on murhattu ja maallinen maja poltettu kyseisen sillan alla. Joku rekkakuski olisi tekijä.

   Tämän kirjoittajana en usko polttoteoriaan, koska sitä on mahdotonta toteuttaa tien varressa tai sillan alla. Ruumista ei saada nuotiossa hävitettyä. Autoon nousuakin pidän subjektiivisena näkynä.

   Itsekin muistan tilanteen, kun liftarin näköinen liikkuja nosti koko kättään, ei vain peukaloaan lokakuisena yönä vuosia sitten jossain Louen vaiheilla. Se ei ollut tarkalleen se paikka, jossa muut ovat nähneet hänet, mutta mulla meni sillä tavalla paskat housuihin, että ajoin pakoon paniikinomaisessa mielentilassa.

   Noin kolmen minuutin päästä näkemästäni tuli auto vastaan ja siitä sain rohkeutta palata vielä tarkistamaan, kuka siellä huitoi. Ei ketään enää baanalla. Ei tullut myöskään vastaan autoa, joka olisi hänet voinut poimia. Niinpä tunsin yhä lisääntyvää pelkoa. Vellihousut ei kestä tuollaisia ilmestyksiä.

  • Joko on haudattu maastoon tai tiputettu vesistöön. Lienevät todennäköisimmät vaihtoehdot. Ellei sitten hillu jonkun kellarissa. Ikävä tapaus joka tapauksessa tämäkin.

   • Olishan se hurja homma, jos elävänä löytyisi vielä melkein neljänkymmenen vuoden jälkeen jostain lukkojen takaa. Mutta onhan siellä kemijoen ympäristössäkin asutusta joka puolella, ihan hyvin PERIAATTEESSA voisi joku kylähullu olla. Mutta olisi se todellakin hurja juttu.
    Kyllähän tämä on näitä ikiaikaisia tapauksia, jotka tuskin koskaan selviävät, ellei sitten sattumoisin aletaa kaivaa oikeasta kohdasta. Liikaa vaan paikkojakin.
    Vaaran tapaus voisi olla ollut myös mustasukkaisuuteen liittyvä, kun tätä tapausta joskus lukenut, vaikka yleensä satunnaista (tai puolituttua) on ajateltu, jonka kyytiin on liftannut. Ajankohta toki sotii tätä ajatusta vastaan.
    Sekin mietityttää, että "tekeekö tilaisuus varkaan", nuori tyttö on helppo uhri jos niikseen tulee, valitettavasti. Ja sitten että millainen Vaara oli esim.käytökseltään, joka voinut edesauttaa tapahtumia jossakin määrin, niin se vaan on ollut, ja on myöskin edelleenkin. Varsinkin jos kyytiin ottajan moraali on muutenkin ollut vähän niin ja näin.


   • kettula kirjoitti:

    Olishan se hurja homma, jos elävänä löytyisi vielä melkein neljänkymmenen vuoden jälkeen jostain lukkojen takaa. Mutta onhan siellä kemijoen ympäristössäkin asutusta joka puolella, ihan hyvin PERIAATTEESSA voisi joku kylähullu olla. Mutta olisi se todellakin hurja juttu.
    Kyllähän tämä on näitä ikiaikaisia tapauksia, jotka tuskin koskaan selviävät, ellei sitten sattumoisin aletaa kaivaa oikeasta kohdasta. Liikaa vaan paikkojakin.
    Vaaran tapaus voisi olla ollut myös mustasukkaisuuteen liittyvä, kun tätä tapausta joskus lukenut, vaikka yleensä satunnaista (tai puolituttua) on ajateltu, jonka kyytiin on liftannut. Ajankohta toki sotii tätä ajatusta vastaan.
    Sekin mietityttää, että "tekeekö tilaisuus varkaan", nuori tyttö on helppo uhri jos niikseen tulee, valitettavasti. Ja sitten että millainen Vaara oli esim.käytökseltään, joka voinut edesauttaa tapahtumia jossakin määrin, niin se vaan on ollut, ja on myöskin edelleenkin. Varsinkin jos kyytiin ottajan moraali on muutenkin ollut vähän niin ja näin.

    Tutkittiinkohan se merjan kotiympäristö......jos vaikka äidin kanssa oli riitaa ja äiti vahingossa surmasi tytön ja hautasi pihalleen....anteeksi omaisille ,en syytä ketään ,mutta ainahan sattuu kaikenlaista.


   • En muista tapausta mitenkään mut ohi mennen selaillessa ja äskö tuossa friillä juttu Jake ja Jessi joutuivat yöllisellä kalareissulla mukavan hiljaista eloa pitävän sähkömies Dannyn surmaamiksi. Danny joka myöskin liikuskellut yö aikaan kala reissulla ei poliisi actual videossa kyennyt selittämään tekosiaan tuskin mitenkään, vain humala, murha, raiskaus ja jälleen murha.

    Yhteneväisyyttä haettaessa tekijä voi olla todella yllättävä.
    Ps. näitä kalamiehiähän oli bodom järvelläkin havaittu.


   • Ratkaisematon Kirkkonummen kolmoissurmat oli myöskin tapahtuneet heinäkuinen viimeinen viikonloppu kymmenen vuotta myöhemmin. Onko huono kalaonni kalvanut tekijöiden mieltä tuolloinkin.


  • Minulla on kokemuksia valtion sähkökenttä nipistelee korvieni taakse hermoihini asti ja agressiivisoidun agressio ja käyttäydyn väkivaltaisesti niin on todennäköistä että kadottaja on aivan yhden teon tekijä ja ulkomuodoiltaan täysin kirkkopoika siveys mieshenkilö ja seksinen kiihko oli ollut syynä joko niin että Merja nauroi tai mies ahdistui.

  • EIKÖ TOHON YHDISTETTY MM JALO EETU SEPPÄNENKI

  • Mulla oli sukulainen, joka oli tuolloin 1980 Muurolan potilas ja kävi siellä melko kaukaa Lapista pollaansa hoidattamassa. Liikkui autolla paljon kummallisiin vuorokauden aikohin ja esimerkiksi Jaatilan ja Rovaniemen välillä on liikkunut. Mulla ei ole tietenkään mitään todisteita tyypin yhteydestä Merja Varaan, mutta lapsena vaan ihmettelin usein, miten se saattoi häipyä sunnuntaina aamuyöllä omille teillensä autolla.

  • Olikohan se mustakattoinen auto opel tai joku muu ?? Eräällä tutullani oli just sinä vuonna rovaniemellä mustakattoinen auto ,mutta se oli sininen...olisikohan erehtynyt väristä se näkijä.... hän oli juuri sinäkin viikonloppuna rovaniemellä ja ajeli paljon yksinään ,mm aamuvarhain ja öisinkin. Monta seikkaa on palautunut mieleeni nyt vuosikymmenien päästäkin,mm kun juttelimme Merja Vaaran katoamisesta, niin hän sanoi minulle surmanneensa hänet,johon sanoin että älä höpötä,sillä meillä oli tapana höpöttää kaikenlaista joten asia jäi siihen. Hän on kuollut jo parikymmentä vuotta sitten ja monesti muistellessani tuli tämä mieleeni ja pari muutakin seikkaa joittenka ajankohdasta en ole niin varma kuin ensiksimainittu.....täytyy tutkia asiaa lisää, mutta alussa mainitsemista asioista on tieto varmaa......

  • Taisi tuonkin naisen kohtaloksi koitua seikkailunhaluisuus ja jännityksenhaku, sitä voinut kuvitella saavansa työpaikassaankin vartiointiliikkeessä, poikakaverina (joita ollut jo useita) vanhempi tuomittu seksirikollinen ja työmatkat halusi liftata, vaikka tarjottu vartiointiliikkeestä kyytiä. Äidille esitetään aina kilttiä tyttöä, vaikka todellisuudessa tehtäisiin mitä tahansa.

   Hejacin mukaan tuo auto mihin mahdollisesti liftannut, ollut Vauxhall Viva, ei Niva tai Kadett. Jostain muistelin lukeneeni, että vartiointiliikkeen omistaja olisi todettu syylliseksi, mutta ilmeisesti onkin vain epäilyjä. Tainnut nousta rekan tai muun auton kyytiin ja saanut sitä jännitystä enemmän kuin olisi halunnutkaan.

   Kuinkahan pitkä matka sillä oli kotiin, ettei olisi vaikka oikaissut metsän poikki jostain, onnettomuus tai sairaskohtaus kuitenkin aika epätodennäköinen, eikä itsemurhaankaan liene ollut syytä. Sitähän ei tosin toiset useinkaan tiedä, jokikin ilmeisesti lähellä.

  • Onko vartiointiliikkeen johtajan puheeseen luottamista, puhuiko totta, että olisi nähnyt Merjan kävelevän poispäin ikkunasta katsoessaan.
   Miksi hän on noussut sängystä katsomaan Merjan lähtöä, vai keksikö valheellisen tarinan.
   Tuskinpa tiellä on raiskaajia liikkunut aamuvarhain. En usko.
   Jos onkin ollut, niin ehkä juuri tuo vartiointiliikkeen mies, olihan vaimo juuri lähtenyt töihin.
   Odottiko Merja juuri häntä tien vieressä.

  • En usko, että lähti työpaikaltaan sinä aamuna lainkaan. 80-vuosimallin Rollossa ei liikkunut murharaiskaajia kuuden aikaan aamulla. Siellä työpaikalla on tapahtunut jotakin traagillista, joka liittynee seksuaalisiin asioihin. Tapausta on tutkittu, mutta tutkimus painottui liftarimurha-linjalle.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   196
   3208
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   85
   1199
  3. Helsingissä Oodissa puukotus tekijä poistunut paikalta ei vaaraa !

   No nyt noita kulttuuritekoja tehdään jo oikessa ympäristössään kirjastossa. Että silleen. ILtalehti.
   Maailman menoa
   117
   1086
  4. Maisa ei ollut onnellinen Jari-Matin kanssa

   Mutta Mikon kanssa kaikki sujuu hienosti ja kumpikin rakastaa toisiaan ♥️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   649
  5. Martina Puman tapahtumassa Lontoossa

   Hangossa vietetyn viikonlopun jälkeen Martina lensi tänään Lontooseen, missä hän osallistuu saksalaisen Puma-brändin tapahtumaan. Pumahan on saksalain
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   514