Merja Vaara

testi

Katosi Rovaniemellä joskus vuonna 80? Oli tuolloin 17 vuotias. Aamuyöstä ollut liftaamassa kotiinpäin nelostien varrella eikä ole sen jälkeen nähty. Tästä tapauksesta ei ole kuulunut mitään sen koomin, muistaako kukaan tapausta?

90

10832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä vaan

      Siitä oli viime vuoden Alibissa jutttua.

    • Ville

      Kun mun vanhemmat ei ollu vielä silloin ees tavanneet toisiaan... Mutta luin tapauksesta Alibista. Syntyikö siitä sillon vuonna -80 kovakin mediakohu? Mahtaa olla Merjan vanhemmilla mukava fiilis, kun tytär on ollu kadoksissa kohta jo neljännesvuosisadan.

      Mutta todennäköisesti siinä on käynyt niin, että joku on noukkinu kyytiin, raiskannu ja kuristanu ja sitten haudannu jonnekin metsään tms... ei varmaan löydy ikinä.

      Mun mielestä ihan mielenkiintonen tapaus...olis kiva lukea siitä enemmänkin, jos vaikka jossain (Alibissa) julkistettaisiin poliisin tutkintamateriaalia! Ihan nätti tyttöhän se oli..

      • Pöh...

        Neljännesvuosisata ? 31 vuotta ?


      • Tarkkaavaisuutta ;)
        Pöh... kirjoitti:

        Neljännesvuosisata ? 31 vuotta ?

        Huomaammehan, että Ville kirjoitti viestinsä vuonna 2004, jolloin Merjan katoamisesta oli kulunut 24 vuotta. Näin ollen tapauksesta oli kulunut melkein neljännesvuosisata. Ja tämän viestini kirjoittamisvuonna katoamisesta on kulunut peräti 33 vuotta. Tarkkaavaisuutta siis. ;)


    • Hatusta

      Kyllä oli kova mediatapaus silloin -80... Vanhemmat ovat jo kuolleet......Juuri näin, olen myös ajatellut tapauksen menneen. Vihjaisinkin Poliisia, että tutkikaa tienvarsia Roista Kemiin päin kilsan säteellä....

    • krimestoori

      Crimestoryssa on juttua Merjasta.

    • Adina...

      Vartijaliikkeen omistaja, jolla Merja oli öisin töissä on yksi potentiaalinen epäilty. Tytöstä ei ole mitään varmaa havaintoa liikeestä lähdön jälkeen, ja lähdönkin näki vain tämä omistaja.

    • l p Y

      Olen saanut koskea ja katella tavaroita Roin poliisissa ja olen lukenut mm. kirjeen jonka joku mies kirjotti Merjalle.Tämä poikaystävä tms oli kuka lie pikkuroisto kuulemma ja oli tehny myös Merjan raskaaksi ja Merja oli tehny abortin. Myös olen ymmärtänyt että Merjalla oli sutinaa hänen kuin myös 20v tai sitäkin Merjaa vanhemman ontuvan vartijan kans joka oli hänen pomo.Tapaus Merja Vaara selviää jonain päivänä.

    • Adina....

      Sillä vanhemmalla poikaystävällä on selvä alibi, eikä poliisi epäile häntä. Mulla on vanha Alibi vuodelta 1980, missä kerrotaan tästä tapauksesta.

      En kyllä usko, että Merja olisi omistajan kanssa vapaaehtoisesti suostunut yhtään miihinkään (ei ole kuvassa mikään erityisen komea, aika vanhan näköinen ikäisekseen), Hämmästyttää, että miten tiellä jossa on ollut vilkasta liikennettä tuohon aikaan (työmatkalaisia) vain yksi auto on nähnyt tien varressa jonkun tytön eikä tätäkään havaintoa ole varmistettu Merjaksi. Jos hän olisi todella siinä seissyt, havaintoja olisi pitänyt olla enemmän.

      Toinen on se, ettei alueeella ole sattunut tuohon aikaan muita liftaajiin kohdistuneita seksuaalirikoksia tai surmia. Yleensä tuntemattomia uhreja poimineet seksuaalirikolliset uusivat tekonsa. Että ihan tyhjästä tässä nyt olis tullut liftarin kyytiin poimiva murhaaja ja vielä aamulla ja sitten aamulla tai päivällä olisi surmannut uhrin niin, ettei kukaan kuule tai näe mitään. Eikä ole sitä ennen tai sen jälkeen poiminut liftareita ja ahdistellut heitä...

      Jos omistaja on syyllinen, niin uskon hänen olleen ihastunut Merjaan tai seksuaalisesti kiinnostunut hänestä ja yrittäneen jotain kun Merja oli yötöissä. Torjunnasta raivostuneena surmannut ja sitten yön pimeydessä rauhassa kuljettanut ruumiin pois ja piilottanut johonkin alueen monista soista tms. Merjahan oli ainoa työntekijä paikalla öisin, joten kukaan ei olisi häirinnyt.

    • l p Y

      Tapaus Merja Vaara on jääny lähtemättömästi mieleeni,olin -80 pikkupoika.Merjalla ja vartijalla oli "sutinaa".Se on tosiasia jota käsittääkseni tämä ontuva vartijapomokaan ei ole kiistänyt.Tämä poikaystvävä tms. oli sexuaalirikollinen.Jompikumpi?

    • Adina....

      Alibin jutusta:

      .... "Lisäksi hän seurusteli itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joka aikoinaan on istunut linnassa erilaisista kolttosista.
      - Äidilleen Merja oli ilmiottanut, etät mies ei sillä tavalla ole hänen poikakaverinsa, vaan he ovat pelkkiä ystäviä. Enemmän Merja tunsi sääliä miestä kohtaan. Muutoinkin Merjalla ei tuntunut olevan kuin kolme poikakaveria ennen tätä tapausta.
      - Tuon vanhemman miehen alibin olemme tutkineet. Se on täysin pitävä. Häntä ei voida mennä syyttämään mistään."

      Elikkä ei voi olla poikaystävä. Jäljelle jää omistaja ja tuntematon liftarisurmaaja.

      Kuvista näkyy, että "liftauspaikka" on ison vilkkaaan moottoritien (4-tie) varrella aivan tien vieressä. Kuten sanottu, silminnäkijöitä olisi pitänyt olla työmatka-aikaan useita, jos hän siinä olisi liftannut.


      Mitäköhän sillä sitten tarkoitetaan, että Merjalla olisi ollut jotain tämän omistajan kanssa? Onko sitten käynyt niin, että yövuorossa työskennellyt nuori kaunis Merja onkin ilmoittanut yhtäkkiä, ettei häntä kiinnostakaan ja yrittänyt lopettaa yölliset tapailut? Voisi hyvin kuvitella, että jos heillä jotain on ollut, niin tapahtumat ovat ajoittuneet juuri näihin yövuoroihin. Mies sanoo Alibin jutussa itsekin työskennelleensä yöaikaan takapäivystäjänä, joka lähtee liikkeelle kun hälytykset tulevat Ja Merjahan otti nämä hälytykset vastaan.

      • Entäpä

        mustasukkainen nainen? Oliko omistaja naimisissa? Naisiahan ei koskaan epäillä.


    • fifii

      Tuotapa ei ole tullut ajateltua!Mielenkiintoinen pointti.

    • Aslak Soikiopää

      Järki käteen!

      Sunnuntai-aamuna klo ennen klo 06 ei ollut nelostiellä mitään "vilkasta työmatkaliikennettä". Varsinkaan loma-aikana. Ei edes bussia Kemin suuntaan mennyt vielä. Puhutte taas paskaa lämpimiksenne.

      Merjan näki kaksi autoilijaa, joista toinen ilmoitti havainnostaan ja toinen...

      Vai luulee joku, ettei poliisi älynnyt ilman "vihjettä" tutkia tienvarsia Kemin suuntaan? Höpö höpö! Ne haravoitiin varmaan Jaatilaan asti, sillä sehän oli tiheästi asuttua aluetta. Jänkääkin kaivettiin auki monta aaria jonkun vihjeen perusteella. Sitä, tarkastettiinko paikkoja itäpuolen tiellä, en tiedä.

      Omistaja oli naimisissa ja pariskunta asui liikkeen yläkerrassa. Aika kaukaa haettua tuo mustasukkaisuus vaimon osalta.

      Älkää jauhako sontaa, kun faktat ovat yleisessä tiedossa. Aikalaiset tosin voisivat muistella enemmänkin, tosiasiapohjalta.

    • Adina......

      Sitä omistajaa on kyllä ilmeisesti kuulusteltu lukuisia kertoja asiasta. Todisteita häntä vastaan ei vain ole. Tottakai poliisin on pakko tutkia muitakin mahdollisuuksia, tutkittiinhan Kestinkin tapauksessa turhia vihjeitä.

      Mä en usko, että muka joku liftari olis ottanu aamulla kyytiinsä, surmannu jossain ilman, että kukaan kuulee tai näkee mitään (myöskään sitä, että tyttö nousi kyytiin), eikä oo siellä samalla seudulla aikaisemmin tai myöhemmin ahdistellut tai raiskannut liftareita. Ja kyllä siinä isolla tiellä ajaa paljon liikennettä aamuisin, myös rekkoja ym. Hölmöä on toi sun juttus siitä, että muka kesällä olisi jotenkin paljon vähemmän työmatkaliikennettä.

      Ja kuka ottaa 17-vuotiaan tytön yöpäivystäjäksi yksin työskentelemään vartijaliikkeeseen muutenkaan? Kyllä tolla ukolla on ollut muita motiiveja.

      • Adina....

        korjaus joku autoilija, ei liftari


      • Kesälomien

        aikaan heinäkuussa on selvästi hiljaisempaa.
        Itsekin vähän epäilen omistajaa, mutta paha sanoa, kun ei ole mitään näyttöä ja onko tutkittu työpaikalla tai autoa ollenkaan.


      • merppav

        kyllä on ahdisteltu,koitettu kaapata sun muuta...kaikkia ei ole uskallettu kertoa!


      • JohnDouglas
        merppav kirjoitti:

        kyllä on ahdisteltu,koitettu kaapata sun muuta...kaikkia ei ole uskallettu kertoa!

        Näistä ahdisteluista saisit kertoa kyllä enemmänkin. Asioiden piiloon jääminen saattaa olla syy sille, että tapausta ei ole koskaan selvitetty.


      • Anonyymi

        Tuskin on kuulusteltu, koska tapausta ei ole tutkittu rikoksena. Sanamuoto katoamistapauksissa on kuultu, ei kuulusteltu.


    • Adina....

      Sillä ei ole paljoakaan merkitystä, onko autoa tutkittu, koska tuolloin ei ollut minkäänlaista DNA-tekniikkaa käytöstä (alkeellisinkin oli vuodesta 1986 alkaen USA:ssa ja Suomessa varmaan myöhemmin). Jos surma on tapahtunut vaikka kuristamallla (todennäköistä tämän tyyppisissä ns. intohimorikoksissa), ei jälkiä ole välttämättä paljoa jäänytkään. Esim. kuidut miehen autossa eivät todista mitään, jos Merja on aiemmin istunut omistajan autossa muusta syystä.

      Jos "näköhavainto" Merjasta tien varressa pitäisi paikkansa, hänen olisi pitänyt olla siinä n. puoli tuntia ennen tätä havaintoa. Siinä ajassa pitäisi havaintoja olla muitakin. Eikä kesälomat juurikaan vaikuta esim. rekkaliikenteeseen, jota tuolla nelostiellä menee ihan ympäri vuorokauden.

    • selvinnäkijä

      tappaja voi olla vaikka varusmies joka pääsi lomille ja ajoi omalla autolla. palvelin tuolloin sodankylässä ja lomat alkoi monesti yöllä ja aamuyöstä eteläänmenijät oli rovaniemellä menossa,tiedän kun itse kuljin postiautolla lomille. poliisille vinkiksi että tutkikaapa jo kiinnijääneitten seksuaalirikollisten palvelu aika ja paikka ainakin jääkäriprikaatin osalta

      • Höpö höpö...

        Mä näin näyn jonka mukaan tämä tapaus selviää kun jututetaan sitä piasurmaajaa.


      • mereen painoineen
        Höpö höpö... kirjoitti:

        Mä näin näyn jonka mukaan tämä tapaus selviää kun jututetaan sitä piasurmaajaa.

        Pia-surmaaja asuu sen verran etelämpänä, ettei välttämättä ole syyllinen. Tai sitten on ajellut ympäri suomea, ehkä piikkiössäkin päin, missä katosi Pia Ristikankare.


      • JohnDouglas
        Höpö höpö... kirjoitti:

        Mä näin näyn jonka mukaan tämä tapaus selviää kun jututetaan sitä piasurmaajaa.

        Järki käteen. Pia-surmaaja oli 12-vuotias, kun Merja katosi.


      • Anonyymi

        Niin, Ruumensaari Simo on ollut parikymppinen tuolloin, liekö armeijan käynyt?


    • Adina.....

      Alibin juttu vuodelta 1980

      Rovaniemi 27.7 klo 05.30

      Mihin katosi 17-vuotiass Merja Vaara?

      Kauppakoululainen Merja Vaara (17) toimi viime kesänä hälytyskeskuksen lomittajana rovaniemeläisessä Kalottivartiointi Oy:ssä.
      Työ oli yötyötä ja kotimatkansa Merja liftasi aamuisin. Liftaamaan hän lähti myös heinäkuun 27 päivän aamuna, mutta kotiinsa hän ei ole tullut vieläkään.
      - Emme sulje pois henkirikoksen mahdollisuutta, sanoo konstaapeli Jouko Alm Rovaniemen rikospoliisista.
      17-vuotias kauppakoululainen Merja Vaara pestautui rovaniemeläisen vartiointiliikkeen Kalottivartiointi Oy:n palvelukseen kuluvan vuoden heinäkuun alussa. Hänen tehtäväkseen tuli toimia hälytyskeskuksen yöpäivystäjän lomittajana.
      Merjan työhönotosta kertoo liikkeen toinen omistaja, Olavi Niemelä.
      -Minusta tyttö oli ihan normaali nuori nainen, ehkä tavallista ujompi. En minä ainakaan huomannut hänessä mitään erikoista.
      - Työnsä hän hoiti mallikelpoisesti ja sain sellaisen kuvan, että hän jopa tykkäsi olla meillä töissä. Mitään huomauttamista ei koskaan ilmennyt.
      - Ei hän kuitenkaan ehtinyt olla meillä kuin pari viikkoa, kun tuo katoaminen tapahtui. Muistan tuon ajankohdan siitä hyvin, koska olin itse nk. takapäivystäjänä, joka lähtee liikkeelle, jos hälytys tulee. Asumme vaimoni kanssa vartiointiliikkeen yläkerrassa ja Merjan työhön kuului herättää meidät aamulla klo 5.30 aikaan, koska vaimo lähti töihin kuudeksi.
      -Näin tapahtui tuonakin aamuna. Hän soitti ja toivotti hyvät huomenet. Satuin vielä katsomaan aamulla ikkunasta ja näin hänen kävelevän maantietä kohti. Se olikin viimeinen kerta, kun näin Merjan.
      - Jälkeenpäin olen suorittanut tiedusteluja ominkin päin, mutta mitään valaisevaa ei ole tullut ilmi. Merjasta ei kukaan ole kuullut mitään. Kyllä minä vahvasti epäilen, että rikoksen uhriksi tyttö on joutunut.
      Liftari työmatkat
      Merja asui yhdessä äitinsä, pankkivirkailija Vieno Vaaran kanssa Jaatilassa, mikä paikkakunta sijaitsee noin 40 kilometriä etelään Rovaniemeltä 4-tien varrella. Työmatkansa Merja suoritti lähestulkoon aina liftaamalla. Siitäkin huolimatta että vartiointiliikkeen miehet tarjoutuivat heittämään autolla Merjan kotiin.
      Liftaamaan Merja lähti myös tuona heinäkuun 27. päivän aamuna klo 05.30. Hän saapui tutulle paikalleen 4-tien varteen Keskon varaston kohdalle. Mihin hän on siitä lähtenyt, kenen kyydissä, siitä ei ole tietoa. Kotiinsa hän ei kuitenkaan tähän päivään mennessä ole saapunut.
      Seuraavana päivänä Merjan äiti teki tyttärestään katoamisilmoituksen.
      - En usko, että Merja olisi lähtenyt seikkailemaan, Vieno Vaara sanoo.
      - Ei hän ollut lainkaan sitä tyyppiä. Tänä syksynä hänen piti aloittaa toinen luokka kauppakoulussa ja Merja oli koulusta innoissaan. Hän tunsi olevansa siellä oikealla alallaan.
      - On kuitenkin vaikea mennä esittämään minkäänlaisia arveluita mitä Merjalle on voinut tapahtua. Itsemurhan mahdollisuuteen en usko. Ei Merja sellaiseen… Ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on rikos. Kyllä hänelle on jotain pahaa täytynyt tapahtua.
      - Toivoani en ole menettänyt. Joka päivä jaksan uskoa, että Merja sittenkin jonain päivänä palaisi kotiin.

      • Adina....

        Lietealtaat
        Konstaapeli Jouko Alm Rovaniemen rikospoliisista on työskennellyt merjan katoamisen kimpussa heinäkuun lopusta lähtien. Hän on tutkinut pienimmänkin mitä Merjasta on annettu. Toistaiseksi ne eivät ole johtaneet mihinkään tulokseen. Merja pysyy edelleen kateissa.
        - Viime päivänä minuun otti yhteyttä muuan miestään tuolloin heinäkuun 27. päivän aamuna kyydinnyt naishenkilö. Hän ajoi 4-tietä pitkin rautatieaseman suuntaan ja noin klo 05.45 he ohittivat Keskon rakennuksen. Sen edessä selin tiehen oli kyyköttänyt nuori nainen olkalaukku mukanaan.
        - Kun nainen oli vienyt miehensä asemalle hän oli palannut samaa tietä takaisin. Kello oli silloin jotain kuuden paikkeilla. Nainen oli nähnyt saman tytön kyyhöttävän samalla paikalla, mutta nyt kasvot maantielle päin. Naisen autoon ei tyttö pyrkinyt, koska tämä ajoi keskikaistaa.
        - Tuntomerkit täsmäävät Merja Vaaraan.
        - Sitten on tullut toinenkin vihje. On kerrottu, että Merja olisi seuraavana aamuna, siis 28.7 klo 5.10 noussut katsastuskonttorin tiellä ruskean punertavan Lada Nivaan tai Opel Kadettiin, jossa kuljettajana toimi noin 40-vuotias mieshenkilö. Autossa on lisäksi ollut musta katto ja rekisterinumero on alkanut kirjaimilla OH jonka jälkeen on ollut vielä kolmas kirjain. Samoin numeroita on rekisterikilvessä ollut kolme.
        - Kyseistä autoa emme toistaiseksi ole tavoittaneet.
        Konstaapeli Alm kertoo, että 4-tien varret Rovaniemeltä Jaalaan on tutkittu koirien kanssa. Mitään ei olla löydetty.
        - Katoamistapauksen jälkeen on lisäksi ollut marja-aika, joten liikkujia maastossa on ollut enemmältikin. Kyllä tytön olisi kaiken järjen mukaan pitänyt löytyä, jos hän yleensä kotimatkallaan on rikoksen uhriksi joutunut.
        - Toinen asia sitten on, jos hän on elossa ja lähtenyt ties minne. Etsintäkuulutus hänestä kuitenkin on jokaisessa poliisipiirissä.
        - Tosin Rovaniemen lähellä, niin ikään 4-tien varrella sijaitsevat vedenpuhdistamon isot lietealtaat, joita ei olla tutkittu. Arvoitus voisi ratketa sieltäkin.

        Tuntematon ystävä
        Poliisi on lukenut kokonaisuudessaan Merjan pitämän päiväkirjan. Sieltä on ilmennyt, että koulu ei ehkä niin maittanutkaan Merjalle mitä hän on antanut äidilleen ymmärtää. Lisäksi hän seurusteli itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joka aikoinaan on istunut linnassa erilaisista kolttosista.
        - Äidilleen Merja oli ilmoittanut, että ei mies sillä tavalla ole hänen poikakaverinsa, vaan he ovat pelkkiä ystäviä. Enemmän Merja tunsi sääliä miestä kohtaan. Muutoinkin Merjalla ei tuntunut olevan kuin kolme poikakaveria ennen tätä tapausta.
        - Tuon vanhemman miehen alibin olemme tutkineet. Se on täysin pitävä. Häntä ei voida mennä syyttämään mistään.
        - Itsemurhan mahdollisuutta emme laske kokonaan pois laskuista. Kuitenkin se tuntuu ihmeelliseltä, että miksi hän sellaiseen paikkaan sen menisi tekemään mistä häntä ei koskaan löydettäisi.
        - Toinen vaihtoehto on joku himomurhaaja. Tietystikään mitään edellä mainituista vaihtoehdoista emme soisi Merja kohtaloksi, mutta kaikki on otettava huomioon.


      • Adina.....
        Adina.... kirjoitti:

        Lietealtaat
        Konstaapeli Jouko Alm Rovaniemen rikospoliisista on työskennellyt merjan katoamisen kimpussa heinäkuun lopusta lähtien. Hän on tutkinut pienimmänkin mitä Merjasta on annettu. Toistaiseksi ne eivät ole johtaneet mihinkään tulokseen. Merja pysyy edelleen kateissa.
        - Viime päivänä minuun otti yhteyttä muuan miestään tuolloin heinäkuun 27. päivän aamuna kyydinnyt naishenkilö. Hän ajoi 4-tietä pitkin rautatieaseman suuntaan ja noin klo 05.45 he ohittivat Keskon rakennuksen. Sen edessä selin tiehen oli kyyköttänyt nuori nainen olkalaukku mukanaan.
        - Kun nainen oli vienyt miehensä asemalle hän oli palannut samaa tietä takaisin. Kello oli silloin jotain kuuden paikkeilla. Nainen oli nähnyt saman tytön kyyhöttävän samalla paikalla, mutta nyt kasvot maantielle päin. Naisen autoon ei tyttö pyrkinyt, koska tämä ajoi keskikaistaa.
        - Tuntomerkit täsmäävät Merja Vaaraan.
        - Sitten on tullut toinenkin vihje. On kerrottu, että Merja olisi seuraavana aamuna, siis 28.7 klo 5.10 noussut katsastuskonttorin tiellä ruskean punertavan Lada Nivaan tai Opel Kadettiin, jossa kuljettajana toimi noin 40-vuotias mieshenkilö. Autossa on lisäksi ollut musta katto ja rekisterinumero on alkanut kirjaimilla OH jonka jälkeen on ollut vielä kolmas kirjain. Samoin numeroita on rekisterikilvessä ollut kolme.
        - Kyseistä autoa emme toistaiseksi ole tavoittaneet.
        Konstaapeli Alm kertoo, että 4-tien varret Rovaniemeltä Jaalaan on tutkittu koirien kanssa. Mitään ei olla löydetty.
        - Katoamistapauksen jälkeen on lisäksi ollut marja-aika, joten liikkujia maastossa on ollut enemmältikin. Kyllä tytön olisi kaiken järjen mukaan pitänyt löytyä, jos hän yleensä kotimatkallaan on rikoksen uhriksi joutunut.
        - Toinen asia sitten on, jos hän on elossa ja lähtenyt ties minne. Etsintäkuulutus hänestä kuitenkin on jokaisessa poliisipiirissä.
        - Tosin Rovaniemen lähellä, niin ikään 4-tien varrella sijaitsevat vedenpuhdistamon isot lietealtaat, joita ei olla tutkittu. Arvoitus voisi ratketa sieltäkin.

        Tuntematon ystävä
        Poliisi on lukenut kokonaisuudessaan Merjan pitämän päiväkirjan. Sieltä on ilmennyt, että koulu ei ehkä niin maittanutkaan Merjalle mitä hän on antanut äidilleen ymmärtää. Lisäksi hän seurusteli itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa, joka aikoinaan on istunut linnassa erilaisista kolttosista.
        - Äidilleen Merja oli ilmoittanut, että ei mies sillä tavalla ole hänen poikakaverinsa, vaan he ovat pelkkiä ystäviä. Enemmän Merja tunsi sääliä miestä kohtaan. Muutoinkin Merjalla ei tuntunut olevan kuin kolme poikakaveria ennen tätä tapausta.
        - Tuon vanhemman miehen alibin olemme tutkineet. Se on täysin pitävä. Häntä ei voida mennä syyttämään mistään.
        - Itsemurhan mahdollisuutta emme laske kokonaan pois laskuista. Kuitenkin se tuntuu ihmeelliseltä, että miksi hän sellaiseen paikkaan sen menisi tekemään mistä häntä ei koskaan löydettäisi.
        - Toinen vaihtoehto on joku himomurhaaja. Tietystikään mitään edellä mainituista vaihtoehdoista emme soisi Merja kohtaloksi, mutta kaikki on otettava huomioon.

        Tapauksen faktat koottuna:

        17-vuotias näyttävän näköinen ja isorintainen tyttö menee yöpäivystäjäksi vartioliikkeeseen, jossa keski-ikäinen omistajasetä toimii "takapäivystäjänä" öisin.

        Tyttö ehtii olla liikkeessä töissä vain kaksi viikkoa, kun hän katoaa.

        Omistajasetä sanoo katomisaamuna "sattuneensa juuri tuolloin" katsomaan ikkunasta, kun Merja lähti pois liikkeestä. Hänen havaitonsa on ainoa varma havainto siitä, että Merja olisi koskaan lähtenyt liikkeestä elävänä.

        Sitten on havainto, jonka mukaan tyttö, jonka ulkonäkö sopii Merjaan olisi kyykkinyt aamulla SELIN TIEHEN liftauspaikalla eikä edes yrittänyt liftata hänen autoonsa, koska hän ajoi keskikaistaa.

        Mitään muuta havaintoa Merjasta ison 4-tien varressa ei ole, vaikka em. silminnäkijän mukaan Merja olisi ollut siinä peräti puolen tunnin ajan.

        Ja toinen havainto seuraavana päivänä, että Merjan näköinen tyttö olisi mennyt johonkin toiseen autoon.

        On myös vanhempi poikaystävä, jolla on varma alibi.

        Lopputulos:

        Nuo "silminnäkijähavainnot" ovat mielestäni täyttä paskaa, samantyyppisiä, mitä tuli tummatakkisista miehistä ja bemarimiehistä Karoliina Kestin katoamisen yhteydessä, vaikka heillä ei ollut mitään tekemistä Kestin katoamisen kanssa. Tällaiset "silminnäkijät" sotkevat poliisitutkintaa, ehkä koska haluavat rikosjuttuun liittyvää huomiota itselleen ja ujuttaa itsensä jotenkin paljon julkisuutta saaneeseen juttuun.

        Ensimmäinen "silminnäkijähavainto" on epäuskottava, koska liftarilla ei ole mitään syytä kyykkiä selkä tiehen päin eikä keskikaistalla ajaminen ole mikään syy olla liftaamatta "silminnäkijän" autoon. Epäuskottavuutta lisää se, että se on AINOA havainto Merjasta tien varressa, vaikka hänen olisi tuon havainnon mukaan pitänyt olla tiellä puolen tunnin ajan. 4-tie on kuitenkin iso moottoritie, ja siinä on varmasti puolen tunnin aikana mennyt monia muitakin autoja. Niidenkin olisi pitänyt nähdä tyttö.

        Toinen silminnäkijähavainto on varmaankin aika lailla kaikkien mielestä epäuskottava. Tyttö oli menossa Jaalaan. Miksi hän olisi seuraavana päivänä jossain päin Rovaniemellä mennyt jonkun toisen auton kyytiin?

        Koska omistajan havainto on ainoa varma havainto Merjasta liikkeen ulkopuolella tuona aamuna, epäilykset kääntyvät omistajaan. Myös se, että Merja katosi niin pian sen jälkeen, kun hän oli mennyt liikkeeseen töihin, saattaa omistajan epäilyksenalaiseksi.

        Omistaja sanoo näin: "...sain sellaisen kuvan, että hän jopa tykkäsi olla meillä töissä."

        Saiko omistaja kenties Merjan pariviikkoisen työssäoloajan häntä iltaisin ja öisin katseltuaan sellaisen mielikuvan, että Merja tykkäsi myös hänestä ja oli seksuaalisesti hänestä kiinnostunut? Ja kun tämä mielikuva murskattiin, johti se seksuaalisväritteisiin pikaistuksissa tehtyyn surmaa, jossa uhri surmattiin kenties kuristamalla, mikä ei olisi jättänyt paikan päälle paljon fyysisiä todisteita tai aiheuttanut suurta meteliä (tosin vaimon vaikeneminen ei tarkoita, ettei hän tietäisi, mitä on tapahtunut).

        Vaikka kuinka sanottaisiin, että alaikäisen palkkaaminen 80-luvulla yötöihin olisi ollut normaalia, niin ei tuo aika, jolloin itse olin lapsi, niin takapajuista ollut, että silloin olisi ollut ihan tavallista palkata 17-vuotias tyttönen vartiointiliikkeeseen yötyöhön.

        En usko, että Merja on koskaan poistunut vartiointiliikkeestä elossa.


      • ...................?
        Adina..... kirjoitti:

        Tapauksen faktat koottuna:

        17-vuotias näyttävän näköinen ja isorintainen tyttö menee yöpäivystäjäksi vartioliikkeeseen, jossa keski-ikäinen omistajasetä toimii "takapäivystäjänä" öisin.

        Tyttö ehtii olla liikkeessä töissä vain kaksi viikkoa, kun hän katoaa.

        Omistajasetä sanoo katomisaamuna "sattuneensa juuri tuolloin" katsomaan ikkunasta, kun Merja lähti pois liikkeestä. Hänen havaitonsa on ainoa varma havainto siitä, että Merja olisi koskaan lähtenyt liikkeestä elävänä.

        Sitten on havainto, jonka mukaan tyttö, jonka ulkonäkö sopii Merjaan olisi kyykkinyt aamulla SELIN TIEHEN liftauspaikalla eikä edes yrittänyt liftata hänen autoonsa, koska hän ajoi keskikaistaa.

        Mitään muuta havaintoa Merjasta ison 4-tien varressa ei ole, vaikka em. silminnäkijän mukaan Merja olisi ollut siinä peräti puolen tunnin ajan.

        Ja toinen havainto seuraavana päivänä, että Merjan näköinen tyttö olisi mennyt johonkin toiseen autoon.

        On myös vanhempi poikaystävä, jolla on varma alibi.

        Lopputulos:

        Nuo "silminnäkijähavainnot" ovat mielestäni täyttä paskaa, samantyyppisiä, mitä tuli tummatakkisista miehistä ja bemarimiehistä Karoliina Kestin katoamisen yhteydessä, vaikka heillä ei ollut mitään tekemistä Kestin katoamisen kanssa. Tällaiset "silminnäkijät" sotkevat poliisitutkintaa, ehkä koska haluavat rikosjuttuun liittyvää huomiota itselleen ja ujuttaa itsensä jotenkin paljon julkisuutta saaneeseen juttuun.

        Ensimmäinen "silminnäkijähavainto" on epäuskottava, koska liftarilla ei ole mitään syytä kyykkiä selkä tiehen päin eikä keskikaistalla ajaminen ole mikään syy olla liftaamatta "silminnäkijän" autoon. Epäuskottavuutta lisää se, että se on AINOA havainto Merjasta tien varressa, vaikka hänen olisi tuon havainnon mukaan pitänyt olla tiellä puolen tunnin ajan. 4-tie on kuitenkin iso moottoritie, ja siinä on varmasti puolen tunnin aikana mennyt monia muitakin autoja. Niidenkin olisi pitänyt nähdä tyttö.

        Toinen silminnäkijähavainto on varmaankin aika lailla kaikkien mielestä epäuskottava. Tyttö oli menossa Jaalaan. Miksi hän olisi seuraavana päivänä jossain päin Rovaniemellä mennyt jonkun toisen auton kyytiin?

        Koska omistajan havainto on ainoa varma havainto Merjasta liikkeen ulkopuolella tuona aamuna, epäilykset kääntyvät omistajaan. Myös se, että Merja katosi niin pian sen jälkeen, kun hän oli mennyt liikkeeseen töihin, saattaa omistajan epäilyksenalaiseksi.

        Omistaja sanoo näin: "...sain sellaisen kuvan, että hän jopa tykkäsi olla meillä töissä."

        Saiko omistaja kenties Merjan pariviikkoisen työssäoloajan häntä iltaisin ja öisin katseltuaan sellaisen mielikuvan, että Merja tykkäsi myös hänestä ja oli seksuaalisesti hänestä kiinnostunut? Ja kun tämä mielikuva murskattiin, johti se seksuaalisväritteisiin pikaistuksissa tehtyyn surmaa, jossa uhri surmattiin kenties kuristamalla, mikä ei olisi jättänyt paikan päälle paljon fyysisiä todisteita tai aiheuttanut suurta meteliä (tosin vaimon vaikeneminen ei tarkoita, ettei hän tietäisi, mitä on tapahtunut).

        Vaikka kuinka sanottaisiin, että alaikäisen palkkaaminen 80-luvulla yötöihin olisi ollut normaalia, niin ei tuo aika, jolloin itse olin lapsi, niin takapajuista ollut, että silloin olisi ollut ihan tavallista palkata 17-vuotias tyttönen vartiointiliikkeeseen yötyöhön.

        En usko, että Merja on koskaan poistunut vartiointiliikkeestä elossa.

        Mistäs tuollainen fakta kuin isot rinnat tuli? Itse olen löytänyt vain yhden kuvan Merjasta netin kätköistä, eikä siinä ainakaan kyseistä korostumaa huomannut. Löytyykö muitakin kuvia, vai onko oma näköhavainto?


    • Uskomatonta katoamis

      Ei ole ratkennut tämäkään ?

    • enska1

      Oispa mielenkiintoista nähdä tämä tapaus jossain tv:n kadonneet/tosielämän sherlokit jaksossa! Merjan kohtalo on jäänyt vaivaamaan jostain syystä, ja joku siitä tietää enemmän kuin haluaa kertoa... jotenkin tuntuu että tämä yksinhuoltajan lapsi ei ollut kauhean kiinnostava kohde poliiseille tutkia, kukaan ei pahemmin perään kyselly joten sai painua rauhassa unohduksiin.

    • murhako?

      Kadonneet-palstalla tänkin kai kuuluisi olla, eihän murhasta ole tietääkseni mitään todisteita, vaikka luultavasti onkin.

    • näätämö

      onks tähän yhdistetty suomen tsikatilo eli jalo eetu seppänen

    • kont

      Sama tyttö Merja Vaara oli liftaamassa toisen tytön kanssa Muurolan kodalla Kemiin samana vuonna kesäkuussa ! Nätti ujo tiukoissa farkuissa oleva , pitkä ruskea tukka. Merja istui etupenkillä ja toinen tyttö takapenkillä. Juhannus oli lähellä ja varoittelin tyttöjä Juhannuksen paheista ja liftaamisesta. Tytöt vähättelivät sanomisiani
      Se toinen tyttö liftas heinä-elokuun vaihteessa jälleen Kemiin päin Otin tytön kyytiiin ja hän sanoi muistatko että olen ollu ennenki tässä autossa ja selvitti että kadonnut tyttö oli silloi kesäkuussa tässä autossa hänen kanssaan ! Toinen tyttö sanoi että Merja on ujo ja ei oiein tohdi liftata yksin, mutta kesän aikana oli kuitenki rohkistunut liftaan yksin !

      • Anonyymi

        Olisikohan Merja törmännyt raiskaaja-Ruumensaareen tuolla Kemin reissulla ja siitä seurasi myöhempi/myöhemmät tapaamiset ja Merjan kuolema?


    • ohikulkija_

      Mahtaakohan Merja Vaaran lähipiiristä joku olla vielä elossa? Vanhemmat, mahdolliset siskot ja/tai veljet, ystäväpiiri...? Melkoista tuskaa heilläkin ollut kun tällaisen asian kanssa on täytynyt taistella. Sen verran pitkä aika on kyllä tapauksesta mennyt, että epätodennäköiseltä ratkeaminen vaikuttaa. Toki ehkä sattumalta lienee mahdollista, mutta kenties silloin kun läheisiä ei melko varmaan ole enää varmasti saatavilla. Surullista!

    • SilminnäkijäXZ

      Sieltä vartiointiliikkeestä se tutkinta olisi pitänyt aloittaa. Todennäköisesti juuri siellä tapahtui jotakin, mikä johti neitosen kuolemaan. Seksuaalirikos, mikäpä muu?

      Rovaniemi-Kemi-tieosuudella on eräs silta, jolla on nähty erinäisiä kertoja liftaava naisen haamu. Ystävällenikin se ilmestyi, ja nousi jopa autoon , ja jäi myöhemmin hautausmaan kohdalla pois.

      Sen verran rohkea ja näkyjä näkevä ystäväni sai selville, että nainen on murhattu ja maallinen maja poltettu kyseisen sillan alla. Joku rekkakuski olisi tekijä.

      Tämän kirjoittajana en usko polttoteoriaan, koska sitä on mahdotonta toteuttaa tien varressa tai sillan alla. Ruumista ei saada nuotiossa hävitettyä. Autoon nousuakin pidän subjektiivisena näkynä.

      Itsekin muistan tilanteen, kun liftarin näköinen liikkuja nosti koko kättään, ei vain peukaloaan lokakuisena yönä vuosia sitten jossain Louen vaiheilla. Se ei ollut tarkalleen se paikka, jossa muut ovat nähneet hänet, mutta mulla meni sillä tavalla paskat housuihin, että ajoin pakoon paniikinomaisessa mielentilassa.

      Noin kolmen minuutin päästä näkemästäni tuli auto vastaan ja siitä sain rohkeutta palata vielä tarkistamaan, kuka siellä huitoi. Ei ketään enää baanalla. Ei tullut myöskään vastaan autoa, joka olisi hänet voinut poimia. Niinpä tunsin yhä lisääntyvää pelkoa. Vellihousut ei kestä tuollaisia ilmestyksiä.

    • melkovarmaan

      Joko on haudattu maastoon tai tiputettu vesistöön. Lienevät todennäköisimmät vaihtoehdot. Ellei sitten hillu jonkun kellarissa. Ikävä tapaus joka tapauksessa tämäkin.

      • kettula

        Olishan se hurja homma, jos elävänä löytyisi vielä melkein neljänkymmenen vuoden jälkeen jostain lukkojen takaa. Mutta onhan siellä kemijoen ympäristössäkin asutusta joka puolella, ihan hyvin PERIAATTEESSA voisi joku kylähullu olla. Mutta olisi se todellakin hurja juttu.
        Kyllähän tämä on näitä ikiaikaisia tapauksia, jotka tuskin koskaan selviävät, ellei sitten sattumoisin aletaa kaivaa oikeasta kohdasta. Liikaa vaan paikkojakin.
        Vaaran tapaus voisi olla ollut myös mustasukkaisuuteen liittyvä, kun tätä tapausta joskus lukenut, vaikka yleensä satunnaista (tai puolituttua) on ajateltu, jonka kyytiin on liftannut. Ajankohta toki sotii tätä ajatusta vastaan.
        Sekin mietityttää, että "tekeekö tilaisuus varkaan", nuori tyttö on helppo uhri jos niikseen tulee, valitettavasti. Ja sitten että millainen Vaara oli esim.käytökseltään, joka voinut edesauttaa tapahtumia jossakin määrin, niin se vaan on ollut, ja on myöskin edelleenkin. Varsinkin jos kyytiin ottajan moraali on muutenkin ollut vähän niin ja näin.


      • Nnlk
        kettula kirjoitti:

        Olishan se hurja homma, jos elävänä löytyisi vielä melkein neljänkymmenen vuoden jälkeen jostain lukkojen takaa. Mutta onhan siellä kemijoen ympäristössäkin asutusta joka puolella, ihan hyvin PERIAATTEESSA voisi joku kylähullu olla. Mutta olisi se todellakin hurja juttu.
        Kyllähän tämä on näitä ikiaikaisia tapauksia, jotka tuskin koskaan selviävät, ellei sitten sattumoisin aletaa kaivaa oikeasta kohdasta. Liikaa vaan paikkojakin.
        Vaaran tapaus voisi olla ollut myös mustasukkaisuuteen liittyvä, kun tätä tapausta joskus lukenut, vaikka yleensä satunnaista (tai puolituttua) on ajateltu, jonka kyytiin on liftannut. Ajankohta toki sotii tätä ajatusta vastaan.
        Sekin mietityttää, että "tekeekö tilaisuus varkaan", nuori tyttö on helppo uhri jos niikseen tulee, valitettavasti. Ja sitten että millainen Vaara oli esim.käytökseltään, joka voinut edesauttaa tapahtumia jossakin määrin, niin se vaan on ollut, ja on myöskin edelleenkin. Varsinkin jos kyytiin ottajan moraali on muutenkin ollut vähän niin ja näin.

        Tutkittiinkohan se merjan kotiympäristö......jos vaikka äidin kanssa oli riitaa ja äiti vahingossa surmasi tytön ja hautasi pihalleen....anteeksi omaisille ,en syytä ketään ,mutta ainahan sattuu kaikenlaista.


      • yönaikaisetkalamiehet

        En muista tapausta mitenkään mut ohi mennen selaillessa ja äskö tuossa friillä juttu Jake ja Jessi joutuivat yöllisellä kalareissulla mukavan hiljaista eloa pitävän sähkömies Dannyn surmaamiksi. Danny joka myöskin liikuskellut yö aikaan kala reissulla ei poliisi actual videossa kyennyt selittämään tekosiaan tuskin mitenkään, vain humala, murha, raiskaus ja jälleen murha.

        Yhteneväisyyttä haettaessa tekijä voi olla todella yllättävä.
        Ps. näitä kalamiehiähän oli bodom järvelläkin havaittu.


      • yönaikaisetkalamiehet

        Ratkaisematon Kirkkonummen kolmoissurmat oli myöskin tapahtuneet heinäkuinen viimeinen viikonloppu kymmenen vuotta myöhemmin. Onko huono kalaonni kalvanut tekijöiden mieltä tuolloinkin.


      • Anonyymi
        yönaikaisetkalamiehet kirjoitti:

        Ratkaisematon Kirkkonummen kolmoissurmat oli myöskin tapahtuneet heinäkuinen viimeinen viikonloppu kymmenen vuotta myöhemmin. Onko huono kalaonni kalvanut tekijöiden mieltä tuolloinkin.

        Löytyy siltarummusta


    • monestikohteena

      Minulla on kokemuksia valtion sähkökenttä nipistelee korvieni taakse hermoihini asti ja agressiivisoidun agressio ja käyttäydyn väkivaltaisesti niin on todennäköistä että kadottaja on aivan yhden teon tekijä ja ulkomuodoiltaan täysin kirkkopoika siveys mieshenkilö ja seksinen kiihko oli ollut syynä joko niin että Merja nauroi tai mies ahdistui.

    • EIKÖ TOHON YHDISTETTY MM JALO EETU SEPPÄNENKI

    • Seppäsyntyessään

      Mulla oli sukulainen, joka oli tuolloin 1980 Muurolan potilas ja kävi siellä melko kaukaa Lapista pollaansa hoidattamassa. Liikkui autolla paljon kummallisiin vuorokauden aikohin ja esimerkiksi Jaatilan ja Rovaniemen välillä on liikkunut. Mulla ei ole tietenkään mitään todisteita tyypin yhteydestä Merja Varaan, mutta lapsena vaan ihmettelin usein, miten se saattoi häipyä sunnuntaina aamuyöllä omille teillensä autolla.

    • Anonyymi

      Olikohan se mustakattoinen auto opel tai joku muu ?? Eräällä tutullani oli just sinä vuonna rovaniemellä mustakattoinen auto ,mutta se oli sininen...olisikohan erehtynyt väristä se näkijä.... hän oli juuri sinäkin viikonloppuna rovaniemellä ja ajeli paljon yksinään ,mm aamuvarhain ja öisinkin. Monta seikkaa on palautunut mieleeni nyt vuosikymmenien päästäkin,mm kun juttelimme Merja Vaaran katoamisesta, niin hän sanoi minulle surmanneensa hänet,johon sanoin että älä höpötä,sillä meillä oli tapana höpöttää kaikenlaista joten asia jäi siihen. Hän on kuollut jo parikymmentä vuotta sitten ja monesti muistellessani tuli tämä mieleeni ja pari muutakin seikkaa joittenka ajankohdasta en ole niin varma kuin ensiksimainittu.....täytyy tutkia asiaa lisää, mutta alussa mainitsemista asioista on tieto varmaa......

    • Anonyymi

      Taisi tuonkin naisen kohtaloksi koitua seikkailunhaluisuus ja jännityksenhaku, sitä voinut kuvitella saavansa työpaikassaankin vartiointiliikkeessä, poikakaverina (joita ollut jo useita) vanhempi tuomittu seksirikollinen ja työmatkat halusi liftata, vaikka tarjottu vartiointiliikkeestä kyytiä. Äidille esitetään aina kilttiä tyttöä, vaikka todellisuudessa tehtäisiin mitä tahansa.

      Hejacin mukaan tuo auto mihin mahdollisesti liftannut, ollut Vauxhall Viva, ei Niva tai Kadett. Jostain muistelin lukeneeni, että vartiointiliikkeen omistaja olisi todettu syylliseksi, mutta ilmeisesti onkin vain epäilyjä. Tainnut nousta rekan tai muun auton kyytiin ja saanut sitä jännitystä enemmän kuin olisi halunnutkaan.

      Kuinkahan pitkä matka sillä oli kotiin, ettei olisi vaikka oikaissut metsän poikki jostain, onnettomuus tai sairaskohtaus kuitenkin aika epätodennäköinen, eikä itsemurhaankaan liene ollut syytä. Sitähän ei tosin toiset useinkaan tiedä, jokikin ilmeisesti lähellä.

    • Anonyymi

      Onko vartiointiliikkeen johtajan puheeseen luottamista, puhuiko totta, että olisi nähnyt Merjan kävelevän poispäin ikkunasta katsoessaan.
      Miksi hän on noussut sängystä katsomaan Merjan lähtöä, vai keksikö valheellisen tarinan.
      Tuskinpa tiellä on raiskaajia liikkunut aamuvarhain. En usko.
      Jos onkin ollut, niin ehkä juuri tuo vartiointiliikkeen mies, olihan vaimo juuri lähtenyt töihin.
      Odottiko Merja juuri häntä tien vieressä.

    • Anonyymi

      En usko, että lähti työpaikaltaan sinä aamuna lainkaan. 80-vuosimallin Rollossa ei liikkunut murharaiskaajia kuuden aikaan aamulla. Siellä työpaikalla on tapahtunut jotakin traagillista, joka liittynee seksuaalisiin asioihin. Tapausta on tutkittu, mutta tutkimus painottui liftarimurha-linjalle.

      • Anonyymi

        Eikö se auto ollu lada niva


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se auto ollu lada niva

        Poliiseilla pitäisi viimeistään nyt julkaista kaikki tiedot ,mitä ovat saaneet. Joku voi tietää ratkaisevan asian,mutta ei osaa vielä yhdistää sitä. Itselläkin välähti juttu autosta jossa oli erivärinen katto. Tämän auton näin rovaniemellä monet kerrat ja tiesin kenen se oli.


      • Anonyymi

        Kieltämättä on kello 6 (ja päivä taisi olla vielä sunnuntai??) aika epätodennäköiseltä tuntuva aika murhaajaraiskaajillekin. On se kyllä monelle muullekin asialle.
        Murhainfossa on jotkut Merja - ketjussa koettaneet todistella jo vuosikaudet, että silloin ei Rovaniemellä liftikyytiä saanut noin yleensä millään todennäköisyydellä. Ehkä kuitenkin joissakin tapauksissa kaikki voi tapahtua kaikkia todennäköisyyksiä vastaan?! Ja olihan Merja Vaara saanut samassa kohdasta aiemminkin aina liftikyydin.

        Tapauksesta on yli 40 vuotta ja tuntuu kyllä sekin epätodennäköiseltä, että tämä vielä voisi ratketa. Monesti olen miettinyt että miksi ei ole lehdet haastetelleen esim.Merjan parasta ystävää, jota on nimitetty eräässä tuoreehkossa kirjassa "Päivikiksi" (kaiketi ei hänen oikea nimi), jonka kanssa Merja liikkui paljon siihen aikaan Rovaniemellä, mm.baareissa.
        Muitakin Merjan tunteneita olisi kiintoisaa vieläkin kuulla, koska toisivat uutta näköalaan jotain kumminkin. Kun heitä vielä 40 vuoden jälkeen varmasti olisi ainakin jotain kertoa.

        Ehkä kaikki kääntyy vielä päälaelleen, ja tämäkin "vanha" tapaus jostain selviäisi. Mutta silloin kun vielä aikaa kuluu, niin yhä epätodennäköisempää on. Sattuma tai oikeanlainen tieto voisi vielä jotain tuoda ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kieltämättä on kello 6 (ja päivä taisi olla vielä sunnuntai??) aika epätodennäköiseltä tuntuva aika murhaajaraiskaajillekin. On se kyllä monelle muullekin asialle.
        Murhainfossa on jotkut Merja - ketjussa koettaneet todistella jo vuosikaudet, että silloin ei Rovaniemellä liftikyytiä saanut noin yleensä millään todennäköisyydellä. Ehkä kuitenkin joissakin tapauksissa kaikki voi tapahtua kaikkia todennäköisyyksiä vastaan?! Ja olihan Merja Vaara saanut samassa kohdasta aiemminkin aina liftikyydin.

        Tapauksesta on yli 40 vuotta ja tuntuu kyllä sekin epätodennäköiseltä, että tämä vielä voisi ratketa. Monesti olen miettinyt että miksi ei ole lehdet haastetelleen esim.Merjan parasta ystävää, jota on nimitetty eräässä tuoreehkossa kirjassa "Päivikiksi" (kaiketi ei hänen oikea nimi), jonka kanssa Merja liikkui paljon siihen aikaan Rovaniemellä, mm.baareissa.
        Muitakin Merjan tunteneita olisi kiintoisaa vieläkin kuulla, koska toisivat uutta näköalaan jotain kumminkin. Kun heitä vielä 40 vuoden jälkeen varmasti olisi ainakin jotain kertoa.

        Ehkä kaikki kääntyy vielä päälaelleen, ja tämäkin "vanha" tapaus jostain selviäisi. Mutta silloin kun vielä aikaa kuluu, niin yhä epätodennäköisempää on. Sattuma tai oikeanlainen tieto voisi vielä jotain tuoda ...

        Onhan siellä monikin tiennyt että kävelee siihen aikaan kotiin ja rauhallinen aika paras rikokselle, työnantaja ainakin tiennyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö se auto ollu lada niva

        "Eikö se auto ollu lada niva"

        EI OLLUT, VAAN VIVA, VAUXHAL VIVA. Katoamista seuraavana aamuna tehtiin havainto Vauxhal Vivasta, rekisterinumero OH..... Kyseinen havainto ei liity Merjan katoamiseen.


    • Anonyymi

      Monikohan tiesi??! Työpaikalla toki tiesivät, koska niin teki niinä muutamina viikkoinan, joita Merja siellä oli ... Kaveripiiriä kaiketi oli, mutta "Päivikistä" ja hänen miesystävästään, ja siitä "vankilassa istuneesta" kaverista, jota Merja "ei pitänyt miesystävänään" (vaikka olikin siinä neljän seurueessa paljon mukana ilmeisesti), siis niitten kolmen ulkopuoleta ei kai moni voinut tietää ... No perhe ja ehkä perhetutut ...

      Vaikka miten vähän sunnuntaiaamulla oli Rovaniemellä silloin liikennettä, niin kyllä todennäköisin on, että niistä epätodennäköisistä Merjan joku tappoi, tuttu taikka satunnainen kyyditsiä. Ehkä satunnainen rekkakuski voinut olla vaikka miten kaukaa, varmaan esim.Venäjältä tai Saksasta tai jostain muualtakin, idänkauppahan luisti siihen aikaan, ja Rovaniemelläkin varmasti saattoi itänaapurin rekkoja olla vaikka mihinkä aikaan.
      Rekkakuskien oheen saattoi joku nähdä Merjan ystävineen Rovaniemen baareissa, ja tämä tietämättä varjostaa. Silti juttu kai niin tutkittu, että satunnainen tekijä kävisi kovin hyvin. Toisaalta niinkin harvinainen (sen ajan Lapin läänissä) että jäljet olisi hyvin voinut tuttu ja fiksu tekijä ehtiä tuhoamaan kaikilta osin ...

      • Anonyymi

        Kumma juttu


    • Anonyymi

      Luin tästä jutusta Ei jälkeäkään - kirjasta. Tuota firman Jou, Jou, joka palkkasi Merjan töihin, ei kirjan mukaan ole KUULUSTELTU ollenkaan! Mitä helvett****** Näkyy läpi ja pahasti tää juttu! Toivottavasti Merjan omaisissa olis joku joka alkaa ajamaan asiaa niin että saadaan tutkinta ja kuulustelut uudestaan käyntiin!

    • Anonyymi

      Itse olen miettinyt tätä tapausta vuosikausia enkä osaa itsekään selvittää tätä mysteeriä mitenkään. On vain todettava, että kukaan ei pysty sanomaan, että mitä Merjalle todellisuudessa tapahtui, paitsi jos joku meistä sattuu olemaan hän tai joku sellainen henkilö, joka hänelle oli tehnyt jotakin (todennäköisesti pahaa). Selattuani Murha.info -sivustoa löysin monia näkökantoja tähän pelottavaan juttuun.

      Tämän tapahtuman toteutumiseen ei tarvittu kuin yksi tuokio, milloin kukaan ei sattunut olemaan näkemässä, mitä sillä hetkellä tapahtuu. Kuitenkin on kaikista todennäköisintä, että Merja liftasi, minkä jälkeen kaikki on täyttä arvoitusta. On mahdollista, että autossa, mihin Merja liftasi oli jopa kaksi tai kolme henkilöä. Jos liftasi ulkomaalaisen turistin tai jonkun pitkänmatkankulkijan kyytiin, on voinut päätyä kuinka kauas ja minne hyvänsä, jopa maan rajojen ulkopuolelle. Todennäköisintä joka tapauksessa on, että tapaukseen liittyy henkirikos ja varsin todennäköisesti myös raiskaus, ja mahdollisesti myös jonkinlaista pahoinpitelyä. Tämän jälkeen Merja on päätynyt johonkin salaperäiseen paikkaan, kuten suonsilmäkkeeseen, vanhaan kaivoon, jonkun puutarhaan, kaatopaikalle, johonkin vesistöön tai mahdollisesti jopa kellariin, ullakkotiloihin tai romuvarastoon (riippuen siitä, kuinka pahasti häiriintyneitä tekijä tai tekijät olivat, saattoivat olla jopa psykopaatteja, mene ja tiedä). Tekijät ovat saattaneet olla ulospäin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan tai tehty kenellekään.

      Mielessäni on myös käynyt Muurolan sairaalassa hoidossa olleet henkilöt, eli oliko niissä joku, joka olisi ollut tähän aikaan liikkeellä tarkoituksenaan toteuttaa kieroutuneita fantasioitaan. Merja oli todella pienen kokoinen, ja jos tekijä oli esimerkiksi lähes tai yli kaksi metriä pitkä ja ruumiillisesti voimakas, puolustautuminen olisi ollut melkoisen vaikeaa tai jopa mahdotonta.

      Pidän varsin todennäköisenä sitä, että teon tekijä tai tekijät ovat jo poissa keskuudestamme, mutta en voi vakuuttaa mitään, koska näyttöä tästä asiasta ei ole. Itse en epäile yhtäkään rekkaa tai taksia kuljettanutta henkilöä, vaan pidän oletettavimpana, että tyttö liftasi johonkin sattumalta ohikulkeneeseen autoon, mikä pysähtyi kohdalle eikä sen jälkeen enää ollut mitään havaintoa eikä käsitystä siitä, mitä tapahtui.

      Vaihtoehtoja sille, että mihin Merja päätyi on aivan valtavan suuri määrä, eikä minkään sijaintipaikan todennäköisyyttä voida esittää, koska näyttöä ei ole. Luulisin kuitenkin, että jos tekijöitä olisi ollut enemmän kuin yksi, olisi joku tekijöistä erehdyksessä voinut kertoa jotakin porukkansa tekosesta. Mutta koska tapaus ei ole selvinnyt, voidaan olettaa, että tekijä oli toiminut yksin. Tekijä on voinut olla iältään aivan mitä tahansa juuri 18 vuotta täyttäneestä aina 70:n vuoden selkeästi ylittäneeseen saakka, kuitenkin riippuen siitä, miten tekijä kykenee yksin toimimaan niin, että tapaus ei koskaan ratkeaisin ja pitämään tekonsa täysin kokonaan omana tietonaan. (Mikäli tekijä pystyy tähän täysin, kyseessä olisi mitä todennäköisimmin psykopaatti tekijänä). Ei ole täysin mahdotonta sekään, että tekijä olilsi voinut olla lomalla ollut varusmies, vaikka tämä saattaa jonkun mielestä ehkä kuulostaa uskomattomalta.

      Joka tapauksessa on oletettavaa, että tämä tapaus jää ikuiseksi arvoitukseksi.

      Kuinkahan pahasti olen harhateillä, ei varmasti kukaan osaa sanoa, mutta tämä skenaario on mahdollinen vaihtoehto, toki muut voivat olla tästä kokonaan tai osittain eri mieltä, näkökantoja on todella paljon ja todella monenlaisia, joten en kinaa tästä laisinkaan vastaan. Merjan läheiset ovat joka tapauksessa joutuneet elämään epätietoisuuden varassa. Itse pidän tätä tapausta varsin pelottavana, etenkin siksi, koska se on sattunut aikaan, jolloin ihmisiä on vain vähän liikkeellä, sillä se saa myös mielikuvituksen liikkumaan keskimääräistä vilkkaammin ja kuvittelemaan kaikkia jopa täysin kummallisia seikkoja, joiden todenperäisyydestä ei voida olla varmoja.

      • Anonyymi

        Voihan se tekijä olla vakka mustasukkainen nainen tai lepakko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voihan se tekijä olla vakka mustasukkainen nainen tai lepakko.

        Mikä ettei tämäkin voisi olla mahdollista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ettei tämäkin voisi olla mahdollista.

        Sopisi Kirkkonummen surmienkin kuvaan, narsistinen m henkilö. Berit oli kevään raskaana. Hassulta kuulostaa avuioliitossa olevat mihetkin jääneet kiinni vaimolta salaa miestä pitäneinä pitkäänkin jopa vuosia. Vebsu rytianyi pashta eroon.


    • Anonyymi

      Kalottivartiointi oli kahden miehen omistama vartiointiliike, Olavi Niemelä oli toinen, mutta kuka oli se toinen?

    • Anonyymi

      tiiän ja muistan tapauksen .....hänet löytää Louen/ 4 tien se aikaisista tietyöpaikoista. Luultavammin siltarummusta nelostien alta menevästä. mie ongin nimittäin yhden soruksen samasta paikkaa joka on Merjan....omea

    • Anonyymi

      sormus on täyttä hopeaa.....pahasti naamuinen mutta jotain siinä Merjalle takoitettuna ja jokin päivämäärä jossa on nähtävissä .9 ...M.....ei muuta

      • Anonyymi

        En tiedä saisko tätä sanoa, mutta tunsin Merjan ja hänen luokkasormuksessa nimi oli Hugo. Ei M.V.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä saisko tätä sanoa, mutta tunsin Merjan ja hänen luokkasormuksessa nimi oli Hugo. Ei M.V.

        Ja vain kaverit tietää tän


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä saisko tätä sanoa, mutta tunsin Merjan ja hänen luokkasormuksessa nimi oli Hugo. Ei M.V.

        Miksi Hugo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi Hugo?

        Nyt kun luin tämän niin muistin että Ei jälkeäkään -kirjassahan tästä taisi olla maininta. Nimestä Hugo tulee jotenkin mieleen se pelipeikko, tai sitten joku meikkimerkki. Tuohon aikaan ei tosin tästä pelipeikosta ollut kai vielä tietoakaan. Omaperäinen lempinimi kuitenkin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi Hugo?

        Kutsuttiinko Merjaa nimellä "Hugo" vai oliko hänellä salainen Hugo-niminen rakastaja ?


    • Anonyymi

      Kuka vain pystyy edim tappaa jos seuraus epätodennäköinen kuten yhteisövainossa ja maalittamisrssa. Näin jkl, myyjä, noin 50v aloittanut vainon

      Itse asuinalueella maalitettu. Aikuiset miehet notkuvat pikkupihoissa tuottamassa meteliä ja lapsilleen ovat opettaneet että jos on tieto että jotain häiriköivät muutkin tahallisesti, niin siinäpä mukava harrastus ja elämän tarkoitus itsellekin.

      Vaikka ei saisi yleistää, Innokkaasti alkavat juuri ne, joilla vanhempien lihapadat edelleen lähellä, ja siis sosiaalista ja taloudellista tukea ja verkostoja. Myös it-ala ja raksa - ala, myyntiala, yksityisen puolen miehet yliedustettuna. Aloittajat pariskunta, myyjä ja kassa.

      Yhtä naista koulutetaan, että kotirauhaa ei tule. Viharikos, yhteisövaino, maalittaminen, joukkovaino, terrorismi.

    • Anonyymi

      Haluan sarjaan. P. 0469044041

    • Anonyymi

      Onneksi olen syntynyt 1982. 1991 Oulussa isäni erityisesti minulle sano koska MBD oireyhtymän olen saanut ja Lievän älyllisen kehitysvamman että kenkään kyytiin ei saa mennä jos joku tuntematon yrittää. Oli Lohjalla asuessani kun pimeässä odotin bussia 2016 aika pelottavaa yksin jäädä bussia odottaa kun eka kohdalle pysähty auto siinä oli koiria ja joku mies kysy kyytiin. Onneksi 2016 on kännykkä. On ollut eri helppoa naisten lähtee karkuun asumaan ulkomailla 1980-1990 jos mies on ollut narsisti. Veljelle olisi ollut oikeasti paljon helpompaa lähteä narsisti vaimoa karkuun mutta minkäs tekee kun olen syntynyt veljien kanssa 1982-1998 välillä. Lankapuhelin aikaan ihmisten on ollut oikeasti helppoa lähtee karkuun jos on tajunnut että seurustelu kumppani on narsisti/ psykopaatti. Veljeni otti ja lähti narsisti akkaa karkuun ja ulkomailta jos ei uskalla omaan kotimaahan tulla niin mietin mitä sen lapsen äiti on tehnyt veljelle koska pitänyt lähtee sanoo liittymä irti Suomessa 2018 olisi ollut kyllä parempi että olisi lankapuhelin ollut meidän aikana käytössä, niin veljeni saa olla karussa. Ettei tuo joka on liftanu olisi lähtenyt ulkomaille asumaan jos on tajunnut että joku mies onkin narsisti ja on päättänyt että ulkomaille päästyään ei todellakaan halua kenenkään Suomessa tietävän . Mutta jos kyseinen Merja Vaara on lähtenyt jotain narsisti ihmistä karkuun riippuen onko se joku perheessä oleva narsisti sitten ottaa ulkomailta yhteyttä jos se on 100 varmaan joku narsisti ihminen kuollut. Vai onkohan se Oulusta syntyisin oleva sarja kuristaja sitte 1980 tehtaillut rikoksia sehän voisi olla tämän naisen kadonnut avain. Oulusta ei muuten ole pitkä matka Rovaniemen suuntaan ja sehän mitä 1982 syntyneenä nuorena olen lukenut on tyttöjä ja naisia vienyt elävien kirjoista ja sehän on voinut vaikka ajaa autolla ja on tehnyt isompia rikoksia pikkuhiljaa. Mitäköhän minun serkku joka poliisi työssä saa palkkaa koska ainakin Lapissa on poliisin työssä jos se 1980 syntyneenä saa tuon Merja Vaaran selvitettyä ennen eläke ikää koska serkku kohta 40 vuoden iässä. Voisi muuten sanoa että jos minun veljeni on Suomesta lähtenyt ulkomaille jos serkku tuolle linjalle lähtee niin voi olla yksi ratkaisu löytyy tuo Merja Vaara

    • Anonyymi

      Uskokaa pois serkkuni voisi selvittää tuon jutun poliisi työssä voisin muuten kirjoittaa sille että jos minun veljeni on lähtenyt Suomesta karkuun mutta serkku tarvitsee kaikki tiedot saada kuka tuon 1980 kadonneen naisen kanssa oleva lähin ihminen voisi olla narsisti/psykopaatti ja tuo hyvällä tuurilla jos tuo kyseinen kadonnut nainen on lähtenyt Suomesta ulkomaille asumaan sen narsistin täytyy olla sen äiti koska narsisti piirteet siirtyy tytöltä äidille ja se odottaa niin kauan kunnes sen vanhemmat kuolee siksi siis ei ole missään tekemisissä Suomeen ennen kuin esimerkiksi narsisti/ psykopaatti kuolee ja jos se on oma äiti niin se ei ota edes omiin susaruksiin yhteyttä koska narsisti ihminen käyttää hyväksi lapsia kaikin keinoin. Jos veljeni on lähtenyt ulkomaille tuo Merja Vaara voi vaikka olla Pattayan saarille johon veljeni ja pikkuserkku lähtenyt kumpikin asumaan. Pattaya paikassa on ja on siellä ottanut jonkun miehen ja vaihtanut nimen ja Sorin niin että taatusti ei löydy ja ulkomailla aukassut uuden tilin eli jos kysyn voiko serkku alkaa selvittää koska Rovaniemen poliisi työssä on. Se voi hyödyntää veljeä jos saa naisen iän ja serkkuni täytyy saada tuon Merjan äidin ja isän niiden kaikki terveydenhuollon tiedot onko joku ollut psykiatri puolella tai onko muut niiden lapset saaneet narsisti piirteet. Mitä luin kadonnut jäljettömiin kirjan tuon Merja Vaaran jutun niin sen äiti voisi olla narsisti tiedä sitten onko se oikeasti sanonut tytölle että on entinen liftari ja narsisti ihminen juuri ei hyväksy jos tyttö alkaa seurustella eli se puhuu omaksi edukseen. Eli on ollut mahdollisesti viisas tuo Merja, jos sen omaa äitiä lähtenyt ulkomaille karkuun se tulee varmaan heti jos se saa jostain luettua että oma äiti on kuollut se tulee viimeistään sitten vasta Suomeen eli niin kauan on uudella nimellä ulkomailla kunhan mahdollinen narsisti ihminen kuolee kokonaan ja tuon Merjan siskon kohdalla kirjassa luki että ulkomailla asuu sisko ja nimenomaan jos tuon ulkomailla asuva sisko on elossa ensin serkku haluaa sitä jututtaa anonyymisti. Ja serkkuni tietää mitä veljeni on joutunut tekemään kun ne hullusta akasta ei pääse eroon. Eli jos joku asuu tuolla jossa tuo 1980 nainen on selvittäkää on sen äiti ollut narsisti jos yksin sanoo siihen viittaavaa 40 ikäinen poliisi pyytäkää selvittää se on serkku ja tietää miten voi ulkomailla asuvia suomalaisia käyttää avuksi esimerkiksi veljeni joka on narsisti uhri

    • Anonyymi

      Missä osoitteessa se Kalottivartiointi sijaitsi 1980 kesällä?

      • Anonyymi

        Mahdollisesti Vierustiellä sijaitsi Kalottivartiointi ...


      • Anonyymi

        Vapaudentiellä murhainfo-kirjoitusten perusteella.
        Mutta mikä oli ontuvan vartijan nimi? Alkoiko sukunimi S?


    • Anonyymi

      Muistan hyvin tuon tapauksen. Ei varmaan koskaan selviä on mennyt liian kauan aikaa. Todennäköisesti tekijä on myös kuollut. Surullinen kohtalo oli Merjalla.

    • Anonyymi

      Aikoinaan olisi täytynyt ottaa vaihtoehtoisia tutkintalinjoja mukaan saman aikaisesti. Tutumpi henkilö, jopa työpaikkaa kovistella. Ei ole katoamisen selviämiseen enää autettavaa tehtävissä vain adressi.

      • Anonyymi

        Poliisilla oli lukuisia eri tutkintalinjoja Merja Vaaran katoamisen tutkinnassa ja myös työpaikan porukkaa tutkittiin. Lähipiiristä poikaystävä ja eräs samassa kaveriporukassa liikkunut mies olivat myös poliisin erityisen kiinnostuksen kohteena.


    • Anonyymi

      Mieleen tulee ainoa olettamus joku tavoista tietävä otti kyytiin. Se joku on voinut olla tutumpi ehdottaen, ai, nyt tuli mieleen unohdin, käydään hakemassa nopeasti jotain jostain. Pois valheelisesi sivummalle. Tuntematonkin käy.

      • Anonyymi

        Katoamisaika oli sunnuntai ja varhainen aamu 80luvun alussa. Monet on mm.murhainfossa kovasti koettaneet väittää, että esim.satunnaisia rekkakuskeja ei tuolloin ja tuona ajankohtana Rovaniemellä ollenkaan liikkunut. Mikä nyt ei voikaan pitää yksioikoisesti paikaansa, sillä kyllä Lapinkin kautta käytiin kauppaa tuolloin, ja monet rekat voi pitää pitkiäkin taukoja, jolloin aikaan X voidaan olla vaikka missä, vaikka ei Rovaniemi suoraan matkantekoon liittyisikään.

        Kuitenkin voisi ryhmitellä tekijästä vaikkapa näin (olettain, että tekijä oli kuitenkin autoilija) :

        A.Oli autoilija, joka tunsi Merjan ja Merja tunsi hänet.
        B.Oli satunnainen Rovaniemellä vieraileva autoilija. EIvät tunteneet tosiaan.
        C.Oli (ammatti)autoilija, joka ei tuntenut Merjaa, ja Merja ei tuntenut häntä.
        D.Ei Rovaniemeläinen tuttava ja autoilija, tunsivat toisensa.
        E.Jokin muu erikoisempi tilanne tai vaihtoehto. Nähdäkseni epätodennäköinen?

        Merja Vaara kuitenkin liftasi autoihin, ja oli kulkenut monilla kyydeillä ennekin, jotka edustivat prosentein X kohtia A-E?! Tuttujen kyyti oli varmastikin turvallisin, mutta Merja oli kai mennyt (yksin?) tuntemattomiinkin kyyteihin monesti ... Jos tutuissa kyydeissä ei ennen ollut tapahtunut mitään, lienee hyvinkin todennäköistä, että sai kyydin joko "uudelta tutulta" (=henkilö johon oli vast.ikään tutustunut?) tai sitten täysin tuntemattomalta. Koska Merjan kaveripiiri ei ole epäilyttäviä henkilöitä kaiketi tiennyt, eikä mikään muukaan kerro, että tiedetyissä henkilöissä olisi ollut potentiaalisia tekijöitä kovinkaan todennäköisesti?!

        Kaiketi on hyvin todennäköistä, että Merjan otti kyytiin hänelle ennalta tuntamaton, tai korkeintaan hyvin vähän tuntema henkilö, joka käyttä tilaisuutta valitettavasti hyväksi. Tämä on mielestäni yli 90% todennäköistä.
        Ehkä toisiksi mahdollisinta on, että Merja jäi Rovaniemelle, ja hänet surmasi joku "vähemmän tuttu henkilö", tämän todennäköisyys on mielestäni alle 5%. Loput vaihtoehdot noin 5%. Huojentavaa olisi, jos Merja Vaaran tapaus voisi vielä joskus selvitä ...


    • Anonyymi

      Onko kodin lähiympäreistö tuolloin tutkittu intensiivisellä antaamuksella asialle.

    • Anonyymi

      Kaikki, Roswelli, Louen neito.

    • Anonyymi

      Ehkä se oli se, joka otti liftaavan Merjan kyytiin ja tarjosi töitä Kalottivartoinnista. Merja Vaaran katoamisesta tehty podcast, siinä puhutaan "Joukosta", mutta tuo ei ole oikea nimi, ehkä kuitenkin alkaa samalla kirjaimella. Tätä oikeaa nimeä ei tietääkseni ole missään yhteydessä mainittu, mutta toisen omistajan nimi kylläkin.
      Podcastissa puhutaan "Osmosta", tarkoitetaan varmaankin Olavi N.
      Podcastin mukaan "Jouko" vaikutti muutenkin kytänneen Merjan liikkumisia kaupungilla, oli varmaankin mustasukkainen. Hyvin arvelluttavaa jo se, että palkkaa nuoren tytön "lennosta" tien päältä.

      • Anonyymi

        "Jouko" ehkä Jorma?


    • Anonyymi

      Ei aina kannata sanoa en mie anna ja antaa kuitenkin jos ei hyvällä niin pahalla ja joutuu pannuun kiehumaan kiima on monen rikoksen takana

      • Anonyymi

        Kiima koituu monen horon kohtaloksi, kannattaisi lopettaa ainakin rahastaminen. Tuosta en tiedä, mutta aika vapaamielinen taisi olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe