Piski haukkuu koko ajan!!

Vuoden ikänen laumanvartija haukkuu aina pihalla ollessaan jos vähänkään näkee/kuulee jotain. Alkaa armoton haukunta ja ulvominen eikä se lopeta sitä!!! Kestä koko koiraa enään, hermot niin pinnassa ku olla voi tuon rakin takia!!! Olen niin vähällä että annan/myyn tuon pois!!! Asun syrjässä mutta yks naapuri on aika lähellä!!! En ois ikinä voinu kuvitellakaan että joku piski voi räksyttää noin paljoa, tuohan on jo aivan sekoa hommaa, ei varmana koko koira käy ihan täysillä!!

Ja turhaan kenenkään sanoa että laumanvartijat ovat tuollaisia - EIVÄT OLE!! Ei ainakaa pitäisi olla. Jos jonkun näkee, riittää että muutaman kerran haukahtelee, mutta tuo että se vaan jatkaa ja jatkaa räkyttämistä, ei voi olla normaalia!!

Minulla on aiemmin ollu laumanvartija, eikä se haukkunut noin hulluna, se haukku muutamia kertoja jos jonku näki mut lopetti sitten!! Tuo hullu piski räkyttää vaikka 24/7!!!!!!!!!!

Eikö tuota voi opettaa olemaan hiljaa???
Ilmianna
Jaa

32 Vastausta


http://www.lemmikkipalstat.net/apula/

"Ja turhaan kenenkään sanoa että laumanvartijat ovat tuollaisia - EIVÄT OLE!!"

- joo tuskin tulee, mutta lisäkseni joku muukin voi vihjata että "tuollainen ei laumanjohtaja ole", kuin sinä olet.
Ilmianna
Jaa
Myy pois älä ota koiraa enää ikinä.
Ilmianna
Jaa
Tekeekös se koira muuta kun on yksikseen pihalla päivät pitkät?

Kun se nyt on jo oppinut tuon, voipi olla, siis on, niin ettei sinun taidot, motivaatio riitä sen siitä poisopettamiseen.
Mitkä oli syyt minkävuoksi otit laumiksen?
Ilmianna
Jaa
Käytän sitä lenkillä päivittäin. Aktivointilelujakin on mutta se ei niistä välitä.

Sen takia koska samanlainen koira ollut mulla ennenkin ja rotu on luonteeltansa sellainen minkä halusin.

Myy pois älä ota koiraa enää ikinä.. Ylläri pylläri. Tällänen se tämä suomi24 on.. Kysyt jotain tai muuten vaan purat mitä on mielen päällä niin muuta ei saa ku vittuiluja.

Ja kun ensimmäinen laumikseni ei todellakaan tuollainen räkyttävä hullu ollut niin en uskonut että toinen tuleva laumis sellainen olisi mutta näköjään on. Perhana tuota huutoa pihalla kestä pirukaan kuunnella.

Mutta niinhän jotku sanoo että laumiksen luonteeseen kuuluu räkyttää. Täyttä paskaa sanon minä. Joku tuota rakkia vaivaa kun pitää koko ajan huutaa pihalla vaikka mitään liikettä ei näkyis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
noin on että ulkona räköttää koko ajan, niin miksi et ota sitä sisälle? Siellä on paljon helpompi pitää koira kontrollissa. Eikä tartte itsesikään karjua kurkkua käheäksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ensin vähän asian vierestä. Näinhän se tahtoo mennä,kun ei sähköpostiosoitteita jne. tarvii annella, jossain palstoilla missä toisin niin myös viestitkin yleensä toisin.

Asiaan liittyenkin sitten, että naapurin koira/piski joka jäi sisälle isäntien lähdettyä, aloitti pian ulvomishaukunnan pitkäkestoisena.
Ja nykyisinhän koiria enemmän melkein tapaa taajamissa kuin mailla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hei,

Oletko kokeillut tällaista? Kotona 2 koiraa ja on postinkantaja on tuottannut 1/2 h haukumaa kuoron... Löytyy niin sisä- kuin ulkotila versiot ja panta versio.

http://www.mustijamirri.fi/tuote/petsafe-haukunestolaite-ulkotilaan/022084/

Toivotavasti tästä apua.
Ilmianna
Jaa
Kyllä laumistenkin välillä eroja on, ja on saman rodunkin sisällä. Jos koiran hermorakenteessa on vähänkään sanomista, se näkyy haukkumisessa. Aktivointileluja käytetään koulutuksessa, ei niinkään ajankuluksi, ja laumis on liian fiksu ollakseen vaan lelujen kaa, se joko vahtii, tai haluaa olla isäntänsä kanssa, ja vahtia...............
Ilmianna
Jaa
no pistä kuonokoppa koiralles ni pysyy hiljaa tai sitruunapantaa kehii, mulla oli suomenpystykorva mix, pystikset tunnettuja räksyttämisestä. no laitoin kopan naamalle ja sitruunapannan kaulaa, tätä käytin kaksi päivää ja koira oppi heti. siihen jäi vittumaiset räksyttämiset
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Pystyykö koira juomaan kuonokopankanssa,saati syömään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
IDIOOTTI ps.ei voi kauhalla antaa ,kun on lusikalla annettu.kait haukkuu jos 24t narunjatkona tai kopissa /lenkille .Miksi yleensä olet ottanu koiran .anna pois hyvään kotiin joilla on aikaa koiralle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
idioottimaista kirjoitti:
IDIOOTTI ps.ei voi kauhalla antaa ,kun on lusikalla annettu.kait haukkuu jos 24t narunjatkona tai kopissa /lenkille .Miksi yleensä olet ottanu koiran .anna pois hyvään kotiin joilla on aikaa koiralle.
Tollanen ihminen joka puhuu koirastaan noin,ei pitäisi olla koiraa ollenkaan.Mullakin on laumanvartija Pyrtsi ja asun taajama alueella asukkaita on ja lähin naapuri on noin 3 metrin päässä siis talo lähellä.Kyllä se haukkuu silloin kun olen kotona,koska se on laumanvartija:) ja koira saa haukkua omalla pihalla jos se on hiljaa sitten klo 22- 7.00 sillä välillä ei ole suotavaa haukkua.Tee koirasi kanssa pitkiä lenkkejä ja juttele sille,ja pidä sisällä sekin haluaa kuulua laumaan ja sinä olet sen lauma.Tai anna koira ihmiselle joka välittää siitä,laumanvartijat ovat upeita koiria.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Älkää hoitako koiran (=sinun) jo olemassa olevaa käyttäytymistä, vaan ottakaa selvää mikä on alkuperäinen tekijä, joka käytöksen aiheuttaa. Haukunestopannoilla yms. hoidetaan vain seurausta, ei syytä.

Ja sitäpaitsi haukunestopannat osataan usein kiertää tai koira ei välitä, ellei ole todella pehmeä ja herkkäluonteinen.
Ilmianna
Jaa
"Kestä koko koiraa enään, hermot niin pinnassa ku olla voi tuon rakin takia!!! Olen niin vähällä että annan/myyn tuon pois!!! "

"Tuo hullu piski räkyttää vaikka 24/7!!!!!!!!!!"

kauniiseen tekstiin vastataan yleensä kauniilla tekstillä. että ehdottaisin sinuna myymään koirasi jollekin, joka osaa sitä käsitellä/kouluttaa.
Myös vaikutat erittäin pinnalliselta ja kärsimättömältä ihmiseltä.
Käy vaan koiraasi sääliksi, kun saa narun jatkeena yksin pihalla olla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Koiralle parempi että annat sen pois,olet niin hermoraunio ihminen en halua,että koiralle tapahtuu jotain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tupu kirjoitti:
Koiralle parempi että annat sen pois,olet niin hermoraunio ihminen en halua,että koiralle tapahtuu jotain.
Olen aivan samaa mieltä kuin Tupu.
Oletko koskaan kuullut sellaisesta kuin koirakoulusta,jossa ammattimaisia opettajia.Tietävät myös sanoa jos koiralla on jotain oppimis häiriöitä.
Ei ihme että koira hermona haukkuu,kun omistaja laput korvilla hermoilee.
Koiralle pitää olla aikaa pienestä pitäen kouluttamiseen ja hellyyteen.
Ei koira ole ihminen joka tokenee huutamisella.Kaikki huutamiset ja uhkailut vain pahentaa asiaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vai että narun jatkeena? Juu niin vissiin... Kyllä se ihan irti pihalla on. Iso aidattu piha että ei se narun jatkeena ole :)
Ilmianna
Jaa
Koira on sellainen kuin on. Koiran ostaminen on arpapeliä ja se ei ole välttämättä unelmien toivomus. Ostohetkellä on hyvä kysyä itseltään, olenko valmis ottamaan tuon eläimen elämän käsiini, vaikka se osoittautuisi miten luonnevikaiseksi tai sairaaksi. Asut maalla, mitä valitat haukkumisesta?? Oma koirani haukkuu kerrostalossa, joten MUN pitäis tässä stressiä ottaa.Ei sun siellä korvessa.
Ilmianna
Jaa
Teet koiralle "rangaistusnurkkauksen" jonne joutuu jos perseilee. Kun koira alkaa haukkua eikä käskystä huolimatta lopeta, niin koira jäähylle. Tuo vaatii pitkää pinnaa ja kovia hermoja, koska sitä edestakaista kävelyä voi joutua harrastamaan pitkänkin tovin.
Myös ruokaa voi käyttää motivaattorina, jos koiralla on ruokaa kokoajan saatavilla. Jos haukkuminen ei lopu, niin ruoka pois. Tämä ei tarkoita että koiraa pitäisi nälässä pitää, vaan kun käytös on taas toivottua niin antaa ruokakupin takaisin.

Nyrkkisääntönä se, että koiran pitää tietää milloin tekee väärin. Kun hän tekee väärin, niin seuraa epämiellyttäviä asioita. Kun koira tekee oikein, seuraa positiivisia asioita.

En minä mikään asiantuntija ole, enkä oikeastaan mitenkään kovin loistava koiran omistaja tai kouluttaja. Mutta tuolla jälkimmäisen kappaleen tekniikalla olen tuosta omasta hurtastani saanut koulutettua hyväkäytöksisen ja uskollisen lemmikin. Pentuaikana meinasi usko loppua varsinkin tuohon räksyttämiseen ja ulvomiseen. Yksin ollessaan harrasti sitä, mutta sen sai karsittua pois pitkäjänteisellä ja lähes hermoja raastavalla toiston määrällä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tulipa ajatus.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Koiralla EI pidä olla ruokaa koko aikaa saatavilla,vaan ruoka-ajat.
Silloin myös lenkittäminen jolloin ulostaminen tapahtuu,on paremmin ajoitettavissa.
Ei susillakaan ole ruokaa koko ajan saatavilla.... Ja koira polveutuu sudesta...

Enemmän työtä sen koiran kanssa. Koulutusta ja yhdessäoloa.

Koira lienee turhautunut ja vaatii enemmän työtä kuin edellinen koirasi.

Muiden ei pitäisi provosoitua siitä,että olet juuri nyt tressaantunut koirasi käytöksen takia.
Tuskin aloittaja on noin hermona jatkuvasti.

Nyt pitää vain kääntää uusi lehti elämässä ja aloittajan alkaa työt tämän koiran
kanssa.
Otat projektiksi juurikin nyt tämän haukkumiskäytöksen.
Kokeile ensin pidentää lenkkejä. Ja lenkit ohjelmaan kolme kertaa päivässä.
Aamulla ennen töitä,heti töiden jälkeen ja illalla vielä yksi lenkki.

Kunkin kesto vähintään puoli tuntia.Ja kunnon liikuntaa,ei mitään tassuttelua.
Pihalla olo kun ei oikeasti ole koiran liikuntaa.

Tottelevaisuuskoulutus ohjelmaan ja opetellaan perusteet uudelleen.

Oikeasti,tämä vaatii aikaa ja vaivannäköä.

Jos et siihen pysty,niin sitten tulee eteen miettiminen siitä,onko tämä
sinun koirasi?
Jos rakastat koiraasi,teet kaiken sen eteen.
Miten on?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koirahan tekee työtänsä,kantsii käyttää välillä lenkillä,ruokkia ja ottaa punkit pois.
Vesi eli juomapuoli olisi hyvä tarkastaa,lähipiirissä voi olla suurpeto kuten susi tai
karhu!
Ilmianna
Jaa
Lyömään ei ainakaan saa käydä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mutta potkaista saa. Ei liian kovaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuulostaa vähän siltä, että koiralla ei ole tarpeeksi tekemistä. Lisäksi jos itse olet ärsyyntynyt kun viet koiran ulos tai menet koiran luokse, niin koirahan voi tulkita sen niin, että nyt on syytä hermostua, kun pomokin on noin hermona. Silloin se yrittää hädissään löytää syytä sinun hermostumiseen ja varoittaa kaikesta mahdollisesta. Yritä saada iloista leikkiä ja kommunikointia sinun ja koiran välille?
Ilmianna
Jaa
Jokainen yksilö on erilainen. Mikäli tahdot koiran pitää, tarjoa sille enemmän aktiviteetteja kuin lenkki per päivä ja KOULUTA haukkmaan vain ilmohaukut. Koira haukkuu, kun ei muutakaan ole määrätty eikä ole muutakaan tekemistä, silloin ainoa tehtävä on vartioida oma alue haukkumalla niin helvetisti ko vaan jaksaa. Ei ole kivaa koirallekaan olla noin tylsistynyt..

Jollei sulla ole aikaa ja energiaa tehdä koiran kanssa enemmän yksinkertaisesti kouluttaa haukkumista pois, keksiä tilalle jotain muuta, niin parempi on sun hermojen ja koiran mielen vuoksi etsiä parempi koti ja omistaja. Sun ei sillo todella kannata sitä uutta koiraa enää hommata ennen ko ymmärrät yksilöiden eron ja sen, että mikä vain koira haukkuu 24/7 tylsistyessään..
Ilmianna
Jaa

Kirjoittaja on poistanut tästä viestin

Ilmianna
Jaa
Haulikolla korvien väliin, loppuu räkytys.
Ilmianna
Jaa
Jokainen koira on erillainen vaikka rotu olisikin sama. Jos huudat koirallesi kurkkusuorana, se huutaa takaisin. Koita keksiä jokin harrastus jossa koirasi pääsee käyttämään rotunsa ominaispiirteitä. Jos et keksi, niin kysy neuvoa rodun kasvattajalta jostain kennelistä. Mieti asiaa myös siltä kantilta,että jos sinut laitettaisiin talon pihaan yksin olemaan, koko päiväksi. Ei varmasti olis mukava olla, voisko olla että koirasi haluaa seuraasi? Entä eroahdistus, voisiko tuo olla kyseessä? Itse ainakin olisin valmis tekemään aivan kaiken, ettei minun tarvitsisi myydä koiraani pois.
Ilmianna
Jaa
ota sitä tosiaan sisälle joskus. saattaa haukkua joskus vaan yksinäisyyttään ja tylsyyttään. tutullani siperian husky joka pihalla aina päivisin, yöt sisällä, mutta ulvoo ja meluaa kaipaavasti, tokihan huskit ulvoo, mutta tämä sillä tavalla etä kuulee että se kaipaa jotain, (on lauma huskeja, muut viihtyy pihalla), tämä yksilö haluaisi olla sisällä.

olin joskus hoitamassa noita haukkuja ja otin sen huskin sisälle, meni nukkumaan sänkyyn ja asetteli itsensä mukavasti tyynylle.... :D jäin kiinni kun olin ottanut kuvan ja omistaja näki sen :D
Ilmianna
Jaa
Mun koirani haukkuu joskus heti ulos päästyään ilman mitään ärsykkeitä, silloin, kun on joutunut olemaan hieman lyhyemmällä lenkityksellä yai pidempään yksin. Selvästi purkaa energiaa! Muista aktivoida koiraa tarpeeksi.
Ilmianna
Jaa
IHmettelen miksei AP ota koiraansa sisään ...olisi tosiaan helpompi kontrolloida käytöstä . Hän ei myöskään kerro miten on yrittänyt jo ongelmaa korjata ?

Ei kyllä AP:n kirjoitus häntä mairittele ... en koskaan tuohon sävyyn omistani kirjoittaisi . Kaikesta huolimatta ovat sen verran rakkaita .
Ilmianna
Jaa
hei hei koirahan on vasta lapsi, harjottelee. Tietää että pitää vahtia mut ei vielä tiedä mitä ja siksi haukahtelee ihan kaikki pienetkin äänet mitä kuulee.

Kyllä se siitä muuttuu kunhan vähän viisastuu ja kasvaa.

Kohta se kunhan vanhenee vähän rauhoittuu. se alkaa sitte haukahtelemaan n. 3 tunnin välein, varottelee että täälä ollaan älkää tulko. Näin ainakin meidän pyrret tekivät. se on ihan tervettä ja kyseiselle rodulle ominaista.

Mutta siis koirasi on vielä lapsi, kärsivällisyyttä
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Piski haukkuu koko ajan!!

Vuoden ikänen laumanvartija haukkuu aina pihalla ollessaan jos vähänkään näkee/kuulee jotain. Alkaa armoton haukunta ja ulvominen eikä se lopeta sitä!!! Kestä koko koiraa enään, hermot niin pinnassa ku olla voi tuon rakin takia!!! Olen niin vähällä että annan/myyn tuon pois!!! Asun syrjässä mutta yks naapuri on aika lähellä!!! En ois ikinä voinu kuvitellakaan että joku piski voi räksyttää noin paljoa, tuohan on jo aivan sekoa hommaa, ei varmana koko koira käy ihan täysillä!!

Ja turhaan kenenkään sanoa että laumanvartijat ovat tuollaisia - EIVÄT OLE!! Ei ainakaa pitäisi olla. Jos jonkun näkee, riittää että muutaman kerran haukahtelee, mutta tuo että se vaan jatkaa ja jatkaa räkyttämistä, ei voi olla normaalia!!

Minulla on aiemmin ollu laumanvartija, eikä se haukkunut noin hulluna, se haukku muutamia kertoja jos jonku näki mut lopetti sitten!! Tuo hullu piski räkyttää vaikka 24/7!!!!!!!!!!

Eikö tuota voi opettaa olemaan hiljaa???

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta