peruskoulun jälkeen välivuosi?

jelppii!

en siis nyt tiedä ollenkaan mitä haluan, syksyllä alkaisi ammattikoulu, linjalla jonne en halua.. kannattaisiko pitää välivuosi?
töitä tekisin sen vuoden ja ettisin sitä omaa alaa, perus toikkari oli 8.2 eli ihan jees, mutta en siis tiedä yhtään minne menisin, lukioon ei ole motivaatiota, kun olen enemmänkin ulkoilma ja työ ihminen, mitä mieltä oletta välivuodesta heti peruskoulun jälkeen?
vanhemat sano vain että menet sinne, eihän se ole kuin 3 vuotta sinne tänne tai olet ekan vuoden, mutta ei ole minkäänlaista motivaatiota, opiskella alaa jonne et haulua, pitäisikö vain sanoa että pidän välivuoden? töitä olisi tiedossa, ja en halua käyttää vuotta elämästäni johonkin tyhjänpäiväiseen paskaan...
kokemuksia välivuodesta peruskoulun jälkeen? ja miten on muut ystävät ja perhe suhtautunut ja mitä olet itse tehnyt?

7

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minulla oli toisin..

      Mene vaan töihin, pääasia ettet jää velttoilemaan kotiin. Saatat turhautua ammattikoulussa niin että pikkuhiljaa alat luistamaan sieltä, se kaikki on hukkaan heitettyä aikaa sitten.
      Mieti rauhassa sen välivuoden aikana mitä oikeasti haluat, siitä asiat ja mieli rauhoittuvat kun pääset sopuun itsesi kanssa.

      TSEMPPIÄ kovasti !

    • jormaspermakorva

      Miksi olet yleensäkään hakenut alalle, joka ei kiinnosta sinua?

    • 40+

      Rohkeasti vain välivuosi jos on töitä tiedossa, etkä tiedä vielä mitä haluat opiskella. Itse pidin aikanaan välivuoden ja tein reippaasti töitä kokoajan ja jatkoin töissä lopulta neljä vuotta. tämän jälkeen olen ollut työssä ja opiskellut alaani oppisopimuksella valmistunut ammaattiini ja toimin nykyään yrittäjänä/ työnantajana.
      itsellänikin oli aina isä hieman vastaan kaikkia koulutuksiani ym. Nykyään kyllä on tyytyväinen ratkaisuuni. Tsemppiä! niin ja tekevälle töitä riittää!

    • jelppii!:D

      valitsin alan sen takia että oli pakko valita jtn. niin paska opo meillä ja ajattelin silloin että aivan sama, joo olen nyt ppäätäny et välivuosi on mulle tulossa, en vaan yksin kertaisesti tiedä mitä haluan opiskella, saapahan vanhemmat järkyttyä, ei voi mitään, oma elämä tämä on eikä heidän:DD
      jeps töihin:D

    • rotzz

      Mietis vielä kerran. Aluksi saattaa tuntua, että "apua en ei mua kiinnosta mikään" jne jne. Mutta jos menet sinne linjalle, niin voi hyvin olla, että huomaatkin sen olevan kiinnostavampaa kuin luulitkaan. Mikä linja sulla on kyseessä? Tossa iässä opiskelu on ainoa oikea tapa edetä. Jos nyt menet esimerkiksi kaupan kassalle tai muihin hanttihommiin, jäät helposti sille tielle, koska onhan se kivaa että on rahaa. Tuskin kuitenkaan haluat elää loppuelämääsi kaupan kassalla tavaroita piipaten.

      Eli mun mielestä järki käteen ja sinne kouluun vaan, aina voi sitten myös vaihtaa alaa:)

    • minätällätaas

      kokkilinja, äitini on kokki olen ollut keittiöllä töissä, mikä kassalla olossa on niin kamalaa? itse pidän siitä kun olen ollut pientä kahvilaa pyörittämässä ja kassalla, oli tosi kivaa.
      mutta siis tiedän minkälaista se on enkä osaa kuvitella sitä mielekkääksi itseni kohdalla, että osaisin nauttia työn teosta kokkina.
      ja menisin kuiten hakeen ensi keväänä kun tiedän minne haen on varmasti motivaatio jo korkeammalla kuin nyt, alalle joka ei kiinnosta. tuntuu että siinä kävisi niin että koulu jäisi kesken tai alkaisin lintsat kun ottaa päähän, kenen takia minun pitäisi mennä sinne kouluun? itseni takia, vai muiden? tuntuu enemmänkin että se olisi vanhemmille kauhea pettymys, mutta ei minulle.
      en jaksaisi mennä vain äidin takia miellyttää häntä ja mennä kouluun sen takia, ja olla sitten alalla jonne ei halua, ja lukio ei tunnu minun paikalta, ei että olisin laiska, en vain pystyisi keskittymään niin paljon lukemiseen mitä vaaditaan. sen takia mieluummin teen töitä.

    • rotzz

      Siis eihän kassalla olossa ole mitään pahaa. Mutta tiedän monta tapausta, jotka ovat sitten kassalla ollessaan päässeet työnteon tuntuun ja tottuneet siihen kun on aina rahaa. Kun sitten lähtee opiskelemaan, ajatus siitä ettei rahaa ole ahdistaa. Mutta tietysti ihmiset ovat erilaisia ja toivottavasti itse todella jatkat kouluun vuoden päästä. Koulutuksella ne duunipaikat nykypäivänä vaan irtoaa:) Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2204
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      61
      2062
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1961
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1354
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe