Turvallinen Manchester?

Henniina

Olisin lähdössä Manchesteriin yksin - mietin onkohan se kovin viisasta vai ihan tyhmä ajatus? Olen parikymppinen tyttönen, en ole koskaan ollu Suomen rajojen ulkopuolella ja tyhmänrohkeaksi on mun Helsingissä liikkumistani sanottu vaikka omasta mielestäni olen ollut lähes hysteerisen varovainen! Aina olen tosi tarkkaan peittänyt tunnusluvun pankkiautomaatilla ja kassalla, en jätä kukkaroani reppuun päällimmäiseksi jne. Olen saanut mielestäni hyvän neuvon: Älä tee vieraassa kaupungissa mitään arveluttavaa mitä et tekisi kotikaupungissasikaan. Enköhän tällä järjenkäytöllä pärjäisi ihan Manchesterissakin?

Mihin aikaan illalla ei kannata liikkua ulkona? Helsingissä olen kävellyt keskiyön jälkeenkin eikä suurempia ongelmia ole ollut. Syrjäkujilta olen aina pysynyt poissa, siis mihin aikaan päivästä tahansa, joten tuskin sellaista harrastaisin muuallakaan.

Olen kuullut jostain kaupungeista juttuja että ihmisiltä napattais ihan kädestä kamera, puhelin, rahaa.. Onko se yleistä?

Tiedän kyseleväni ihan tyhmiä mutta näitä asioita mietin ihan tosissaan. Kova hinku olis lähteä, vaihtaa vähän maisemaa edes hetkeksi - mutta mikä tahansa matka menee pilalle jos 5min. saapumisen jälkeen viedään puolet omaisuudesta...

4

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ????

      Riippuu ihan kaupunginosasta Helsinki mukaanlukien. En ole koskaan Manchesterissa ollut. Jos noin pelottaa niin kannattaisi varmaan liikkua vain paivasaikaan ja keskustan alueella. Niin ainakin itse tekisin jos olisin yksin liikenteessa.

      • Henniina

        Niin, sitähän yritän juuri kysellä että onko syytä huolestua omasta ja omaisuutensa turvallisuudesta vai riittääkö samanlainen huolellisuus kuin esim. Helsingissä.. Tietysti on ihan hyvä vähän jännittää liikkumista, siinä pysyy hereillä mutta jostainhan on ulkomailla liikkuminenkin aloitettava..?


    • vcxvxcvxvcx

      No tuskin tuo lähtökohtaisesti mitenkään kovin vaarallista on, mutta tietenkin tuolla on paljon ihmisiä ja myös rikollisia. Jos pysyttelet pääosin kaupunkialueella etkä liiku yksin yöllä niin tuskin sinulle mitään sattuu.

      Kannattaa laittaa rahaa vähä useampaan paikkaan, jotta et ihan puille paljaille jää jos rahapussisi viedään. Jos sinulla on kaksi maksukorttia niin jätä toinen hotelliin ja pidä toista rahapussissa.

      Eiköhän sen tilanteen osaa paremmin arvioida paikan päällä kun näkee vähän millaista meno siellä on. Mitään tyhmänrohkeaa ei yllätys yllätys kannata tehdä missään. Se on tietenkin asia erikseen tekeekö siitä huolimatta.

    • Henniina

      No juuri noin minäkin sen ajattelin. :) Että se siitä huolestumisesta ja eiku matkaa suunnittelemaan! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe