Mitä lahjaksi äidille?

Kamilllll

Moro vaan!

Elikkä olen 14 vuotias nuorukainen ja kiinnostaisi kuulla mitä 40-50 vuotiaat naiset, johon minunkin äitini lukeutuu, arvostavat. Perheessämme on laajamittainen lahja kulttuuri, eli siis lahjoja saa jouluna ja syntymä, että -merkki päivinä. Tähän päivään mennessä en ole ikinä antanut itse kunnollista lahjaa kenellekkään, vaan lähinnä dumpannut vanhoja lelujani pikkuveljelle :D Isän kanssa annettiin pari vuotta sitten korulipas ja tuollaisia lahjoja on mutsi saanut lähes joka vuosi. Haluaisin antaa omaperäisemmän lahjan, mutten kuitenkaan mitään omatekoista vaan sellaista mistä mutsi oikeasti tykkäisi. (Myöntäkää se vitutus, kun lapsi antaa koulussa tehdyn piirustuksen lahjaksi). Rahaa on vain rajallinen määrä käytössä, kun olen laskeskellut koko perheen lahjoja. Pikkuveljelle ostan Total War Rome II -pelin, isoveljelle suurena musiikin ystävänä lahjakortin Levykauppa X:ään ja faijalle jotain klassikkoleffoja. Äidille en sitten ole keksinyt mitään, ehkä joku spa juttu? Äiti tykkää kaikista rennoista jutuista, viihtyisi varmaan hieronnassa jne. Tekee myös paljon töitä ja lomaakin hänellä oli nyt kesällä vain 3 viikkoa joten luulisin että tuollainen elämä on aika stressaava ja joku hieronta just olisi hyvä.

Eli siis: Olet 45 vuotias, teet paljon töitä, sinulla on kolme 12-18 vuotiasta lasta, tykkäät suklaasta, hyvästä ruoasta ja elokuvista/tv-sarjoista. Suurimmat stressauksen aiheet ovat työt sekä kodin siisteys. Mitä haluaisit syntymäpäivä lahjaksi?

50

23944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niisku-10

      Sen verran eroan tuosta kuvauksestasi, että stressauksen aihe ei todellakaan ole kodin siisteys. Toki jokin lahjakortti johonkin hoitoihin olisi aivan luksusta, mutta kuitenkin pidän enemmän hieman henkilökohtaisemmista lahjoista. Oletko koskaan kuunnellut äitisi puhuvan, että mistä hän tykkäisi? Minulla lapset ovat hyvinkin tarkkaan rekisteröineet, että mistä oikeistaan pidän ja mitä minä haluaisin. Ei syntymäpäivälahjan aina tarvitse olla mitään suurta. Viimeeksi sain synttärilahjaksi ifolorin valokuvakirjan, joka oli tehty perheestämme. Tykkäsin siitä todella paljon, koska se oli tehty minulle! Miten olisi kehystetty kuva perheestänne?

      Olen teen ystävä ja siksi myös juon sitä paljon. Lapseni ovat myös joskus ostaneet minulle lahjakorin, jossa on ollut muutamaa erilaista teetä. Kaikken paras idea olisi teistysti se, että antaisit lahjakortin, jossa lupaat tehdä kotiinne suursiivouksen! Tai jotakin muuta vastaavaa. Liput elokuvatetteriin, jos äitisi tykkää elokuvista! Yritä nyt vain miettiä, että mistä äitisi todella pitää tai sitten yritän vaihvihkaa seurailla äiti kommentteja siitä, että mitä hän saattaisi haluta itselleen. Äidit saattavat unelmoida ihan pikkuasioistakin!

    • Aurora

      "Myöntäkää se vitutus, kun lapsi antaa koulussa tehdyn piirustuksen lahjaksi."
      Minulla on säästössä yli 20-vuotta vanhoja lasteni tekemiä kortteja. Olen teetättänyt osasta jopa ison taulun, joka on takkahuoneemme seinällä. Suurin osa on laminoitu ja ne koristavat mm. vaatehuoneeni seiniä.
      Kellään muulla en ole nähnyt niin upeita tauluja!

      Ekan ehdottama siivous"lahjakortti" on hyvä (jollei teillä käy siivooja).
      Jos olet kiinnostunut tekemään äidillesi esim. kasvohoidon (onnistuu pojiltakin!) niin sekin onnistuu hienosti kotona. Äidilläsi voi olla siihen aineetkin valmiina.
      Osaatko kokata? Töiden jälkeen olisi ihana ylläri kun ruoka on valmiina.
      (Kesä-)teatterilippu?
      Jos äitisi meikkaa niin kurkkaa meikkipussiin ja osta esim. ripsiväri tai puuteri, jollaista äitisi käyttää.

    • golsol

      Kolmen lapsen työssäkäyvän lapsen äidin arki on tosiaan todella kiireinen. Huolehdit hänen hyvinvoinnista parhaiten antamalla lahjaksi rentouttavan elämyksen. Täältä http://www.elamyslahjat.fi/lahjat-kategorioissa/aidille löytyy paljon erityyppisiä ja erihintaisia vaihtoehtoja. Mieti, mikä elämys olisi juuri teidän äidin mielestä houkuttelevin ja anna se lahjaksi. Äitisi arvostaa sitä ihan varmasti!

      • Anonyymi

        Ei vaan ole meitä lähelläkään mitään. Muuten olisin voinut omalle äidilleni antaa. Lahjaideoiden perässä siis tänne itse tulin.


    • rilla-milla

      Jos olisin äitisi , pitäisin siitä , että saisin mennä omilla rahoillani ostoksille ja vaikka museoon yms . ja ihan lounasajalla rauhassa syömään , jonka maksaisit minulle , noin 8-14 euroa ovat lounaat .

      Sillä välin siivoisitte lapset ihan kunnolla ja laittaisitte kukat pöytään ja vaikka pienen herkun pöytään , mistä hän pitää . Sauna lämpiämään , jos hän pitää siitä ja teillä on sauna .

      Tunne , että välitetään on se paras .

      Voi tätä tehdä muulloinkin , ja itse huolehditte oman ruojakailunne . Sekin , että lapset opettelevat ruuan tekoa ja josku valmistavat perheen ateriat , on suuremmoinen apu ja kiitos ja pääoma , kun lähdette omaan kotiinne aikanaan .

    • hyvääteetäkö

      Miltä kuulostaisi hyvää teetä kauniissa purkissa; esim. www.teekauppa.fi teetä söpöön purkkiin

    • soitonope

      Tuosta piirustusvitutuksesta ...

      minä olen soitonope. Jopa soitonopen mieltä lämmittävät itsetehdyt piirustukset ja kortit! Olen säästänyt ne kaikki! Piirustukset ovat keittiön seinällä ja kortit tallessa.

      Nyt äidit! Älkää ostako soitonopelle Budabest -suklaita. Opella on jo joulukukkasia ja suklaata. Ope tahtoo itsetehdyn kortin tai piirustuksen. Se lämmittää mieltä kaikkesta eniten ja riittää aivan hyvin. Oikeasti. Ihan, ihan oikeasti.

      Ja alkuperäiselle:

      Mitä jos hankkisit äidillesi leffalippuja? Hän pääsisi vähän irtautumaan arjesta. Sillä aikaa, kun äiti olisi leffassa, siivoasit sinä kotona. Kun äiti tulisi kotiin, huusholli kiiltäisi!

    • Pieniä ihmeitä

      46-vuotiaana, paljon töitä tekevänä kahden lapsen äitinä arvostaisin todella suuresti esim. seuraavaa:

      Kun tulen töistä vaikka perjantai-iltana todennäköisesti rättiväsyneenä, olisikin koti siivottu, ruokaa laitettu ja minä saisin potkaista kengät jalasta, vaihtaa mukavat kotivaatteet päälle, istua valmiiksi katettuun ruokapöytään siistissä kodissa. Saisin nähdä koko perheeni saman pöydän ympärillä juttelemassa kuulumisiaan ilman kiirettä minnekään. Jos vielä saisin ruuan jälkeen kupin kahvia olohuoneen sohvalla oman perheen ympäröimänä istuskellen, eikä minun tarvitsisi siivota keittiötä tai tiskata, varmaan itkisin onnesta.

      Ei ole väliä sillä onko ruoka täydellisesti laitettua ravintolatasoa vai tavallista kotipöperöä. Epäonnistumista ei tarvitse pelätä. Äitisi osaa varmasti arvostaa vaivan näköä. Kaunis kattaus kertoo siitä, että haluat ilahduttaa äitiäsi.
      Olkaa yhdessä hyvillä mielin ja antakaa äidille kallista aikaanne. Rakkauden ja välittämisen osoittaminen onnistuu penilläkin teoilla ja uskon, että onnistut varmasti.

    • apulainen XDXD

      kakkuvuoka tai muuta leivontaan liittyvää (jos pitää leipomisesta). keittiö tarvikkeita tai joku kiva spa juttu. isälle ahkio jos moottorikelkkailee tai käy pilkillä tai on selkä kipeä ehdottomasti suosittelen selkä kippiä kippi on myös terveelle hyvä

    • ...

      Kirja tai elokuva.

    • Simppeli juttu

      Siis minä en ole tottunut tuollaiseen paapomiseen enkä tykkää siitä. Olen aina paaponut vain lapsiani ja joskus miestäkin se on minulle mieleistä.
      Vaivaudun kaikesta kahvitsänkyyn hommasta, kehua minua saa ja on kehuttukin jatkuvasti mutta ei mitään siirappilääppimistä.
      Anna äitilles hyvä muhkea tyyny ettei tule niskat kipeäksi, se on siinä

    • Eräs väsynyt äiti

      HEI,

      olisi kiva tietää minkä valitsit?

    • äiti 47vvvvvvv

      Sain itse lapsiltani viimeksi lahjaksi mekon, jota olin kaupassa hypistellyt. Oli ihana lahja!

    • kotisiivousta

      Siivouspalvelua seuraavaksi kuukaudeksi, kun tulen väsyneenä töistä on siivooja käynyt on ihanaa vaan olla ja rentoutua.

    • äitijarouva68

      Voi miten ihanan ajattelevainen nuori olet. : D
      Minulle kelpaisi juuri joku tuollainen hemmotteluhoito, olisi se sitten mitä tahansa, hieronta, käsi- tai jalkahoito, kasvohoito tai muu vastaava.

    • jotain pientä

      Hoidot ovat aika kalliita, eikä nuorilla ole rahaa niin isoihin lahjoihin. Mieluisa lahja voi olla myös sopiva kirja, musiikkiäänite, persoonallinen huivi tai pyyheliina, kaunis astia, tai jotain hänen harrastuksiinsa liittyvää.

    • Jessy
    • jkjkljl

      itsekin olen tässä miettinyt sopivaa äitienpäivä lahjaa äidilleni.
      ja ajattelin tilata äidille esim ifolorilta sellaisen kuvamukin. meitä lapsia on 4, ja ajattelin laittaa mukiin jonkin meidän lapsuuden ajan kuvan.
      ostin isälleni sellaisen viime isänpäivänä, ainakin hän tykkäsi siitä paljon :)
      ja itse myös kkun olin "nuori" niin leivoin äidille kakun ja nousin aamulla aikaisiin keittämään aamu kahvit, ja vein ne sänkyyn :)
      mutta jos ihan synttäri lahjaa miettii, niin itse olen ostanut äidille juurikin kauneushoitoja, ei maksa kuin alle 20e esim kulmienlaitto. ja äitini pitää monista tv sarjoista, joiden tuotantokausia olen ostanut.
      ja jos lapsia on monta, nii kannattaa vaikka yhdessä antaa jokin lahja? olisi enemmän rahaa isompaan lahjaan, esim tuohon kauneshoitoon, jos kaikki laittaisit osansa.

    • Äiti 39 v

      Tämä on vanha viesti, enkä ole ihan vielä 45 v, mutta vastaan silti. Äitienpäiväkin lähestyy.

      Jos tykkää kasvohoidoista, hieronnoista tms. niin sellaiseen lahjakortti varmasti olisi hyvä. Saa rentoutua. Toisaalta monet hoidot on aika kalliita. Myös joku kampaus&meikki juttu voisi olla kiva. Voisi myös yllättää äidin siivoammalla koko huushollin tai laittamalla hyvää ruokaa. Itse haluaisin vapaapäivän shoppailemassa (vaikka ihan omilla rahoillani). Tai lahkortin rintsikka liikkeeseen ja aikaa käydä siellä! Tai liput leffateatteriin. Harrastaako äiti jotain? Ehkä jotain harrastukseen liittyvää?

      Tuo valokuva juttukin oli mun mielestä hyvä idea. Siinä on nähty vaivaa ja lahja annettu ajatuksella. Jotenkin joku koru ym. ei ole niin henkilökohtainen ja on helppo lahja.

      Ja minä kyllä ilahdun lapseni piirustuksista ihan oikeasti!

    • 16vtyär

      Näistä vinkeistä voi olla apua, oma äiti on ainaki usein ilhatunu omatekosista lahjoista:
      -jos olet kova tekemään käsitöitä, tee vaikkapa patalaput virkkaamalla ja tee niihin jotkin kivat koristukset neulalla ja langalla
      -kerää kuvia yhteen ja hommaa isot kehykset, sommittele kuvia kehyksiin ja tarvitteassa leikkele niitä, lisäile äidin usein kuultuja lausahduksia tai yhteisiä muistoja koristele vaikka hileellä tai piirrä jotain pieniä yksityiskohtia paperille ja lisää nekin mukaan
      -Lasipurkista saa kivan tuikkuastian, jos liimailet ulkopuolelle joitain kauniita kuvia , vaikka sellaisia asioita, joista äitisi pitää ja metallilangasta saa akohtalaisen hyvin viriteltyä ripustimen
      - Jos äitisi on kahvin/teenystävä, tee kauniista lasipurkista kahvi/teepurkki, permanentti tussilla voi kirjoitta purkin kylkeen tai paperista tehdän oman etiketin purnukkaan, koristele kivan näköiseksi ja laita jotain teetä/maustettua kahvia purkkiin, (hunaja purkki teepurnukan kylkiäisenä voi olla kiva)
      - Jos äitisi on innokas kasvien istuttelija, pyydä/osta savipurkki ja maaleja ja koristele kukkapurkki, maalin kuivutta ruukkuun voi laittaa multaa ja siemenen itämään ja sanoa kasvin olevan yllätys.

      Toivottavasti näistä on apua :)

      • Anonyymi

        Todella hyviä lahja ideoita!


    • matkalahjakortti

      Loman teistä ja töistä, viikoksi jonnekin lämpimään.

    • Äiti 37

      Hei,

      Vinkiksi vaan, että äiditkin haluavat näyttää edelleen kauniilta. :)
      Siispä ehdottomasti joku kauneuteen liittyvä lahjakortti tms.
      Joku totesikin että hoidot sun muut spaat ovat todella kalliita, mutta jo esimerkiksi hampaidenvalkaisukin tuo hyvän mielen. Ja nyt en tarkoita kallista valkaisuhoitoa vaan olen itse käyttänyt valkaisuliuskoja ja niillä saan todella valkoiset hampaat. Ostat äidillesi vaikka 3dwhiten sivuilta crestin valkaisuliuskat ja äitisi on aivan mahottoman tyytyväinen ja iloinen, varsinkin kun huomaa miten valkoinen hymy hänellä on uutena vuotena. ;) Saa olla Sirpa täti kateellinen. :D

    • moiiiiiiiiiii

      moi

    • jokujokuj

      mitä antaisin äidille lahjaksi kun minulla ei ole rahaa, en saa viikorahaa tms,... en millään itse keksi

      • annakikkeliä

        se tykkää..


    • Lepokoru
    • gdfyhdryh

      Haluaisin palvelijan.

    • äitiplus3

      Viikkosiivous on mailman paras lahja koska vaan ! Yhdessä kolme lasta hoitaa sen hetkessä ja kunnolla.

    • annastiina1118
    • YksiPieniAnkka

      Olen yhdeksän vuotias tyttö ja itse ainakin suosittelisin semmosii itse tehtyjä kuponkeja. :DD Idea ois että kirjoittaisit papereille jotain juttuja, antaisit äidille ja sitten se antaisi niitä sulle takas ja sä tekisit sen paperissa lukevan jutun.
      Yhessä lukee "siivoan *joku paikka*", toisessa "leikin pienempien sisarusteni kanssa (jos semmosii on), yms.
      Tuli aika sekava, mutta TOIMII !! :)

    • appuri
    • peruna14

      sama

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Moi
      Mitä ostaa äitille synttärilahjaksi jos hän täyttää 43?

      • Anonyymi

        Hei voitko antaa minulle vinkin mitä ostaisin äidilleni synttäriksi jos hän täyttää 39 vuotta.
        Kiitos? 😊


      • Anonyymi

        Hei voitko antaa minulle vinkin mitä ostaisin äidilleni synttäriksi jos hän täyttää 39 vuotta.
        Kiitos? 😊


      • Anonyymi

        Hei voitko antaa minulle vinkin mitä ostaisin äidilleni synttäriksi jos hän täyttää 39 vuotta.
        Kiitos? 😊


      • Anonyymi

        Hei voitko antaa minulle vinkin mitä ostaisin äidilleni synttäriksi jos hän täyttää 39 vuotta.
        Kiitos? 😊


    • Anonyymi

      Paras lahja äidilles, teet ja tarjoat hyvän aamupalan, äidit huolehtii siitä yleensä aina, itselle jo kolmen aikuisen pojan äitinä paras lahja itsetehtyjen korttien jälkeen oli juurikin se kun poikani toi tarjottimen jossa oli kahvia ja leipä, oli pieni herännyt aikaisin valmistautumaan

    • Anonyymi

      Mä tein tänä vuonna itse kuorintavoiteita äidille! Kun kirjoittaa Googleen vain diy kuorintavoide löytyy mahtavia reseptejä joihin tarvitsee aineita jotka löytyivät meiltä ainakin kotoota! Suosittelen testaamaan😊

    • Anonyymi

      Vaikka naamakuorinta
      -kahvinpuruja
      -oljyä

    • Anonyymi

      Annat vaikka äidilles hieronnan

    • Anonyymi

      Mä ostin tällasen https://www.pahis.fi/product/15945/ylipaallikko-aiti----muki

    • Anonyymi

      Postaus on vanha kuin mikä mutta kai näitä muutkin miettivät kuin minä. Hyväksi juuri testattu puukorut äidille. Ja korut ylipäätään. Ei ainakaan imuria tai muuta mikä viittaa siivoukseen (tai jos äiti rakastaa siivousta yli kaiken niin ehkä sitten :D).

      Mutta tässä hyvä esimerkki korulahjasta äidille:
      https://valona.fi/aidille-lahja/

      Tulee myös mieleen, että herkkulahja voisi myös olla hyvä. Jotain artesaanisuklaata ja itse tehty kortti.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mut mun äiti täyttää 46v

      • Anonyymi

        Mun äitini täyttää jouluna 94 v.


    • Anonyymi

      Osta sille ärtsyt henkäyksen ohuet pitsirintsikat, niistä on sinulle iloa salaa itsellesikin!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe