Akkuruohonleikkuri, kokemuksia Kiitos!

Nykimiseen kyllästyn

Normi omakotitalon nurmikko. Kertokaa kokemuksia riittäääkö akkuleikkuri ja kuinka kauan tuollainen akku kestää ajoa. Lähinnä Bosch Rotak 43 LI harkinnassa.

15

3657

Vastaukset

 • Mulla Rotakista se kapeampi versio, tontti n. 800 neliötä ja paljon istutuksia. Ostin heti, kun tuli markkinoille (oisko v. 2006). Ekassa oli lastentauti, sain uuden, kun sippas heti takuun päättymisen (!) jälkeen. Seuraavakin hyyty kahdessa vuodessa, mut sitten jo tiesivät, missä vika, vehje korjattiin ja nyt pelaa kuin junan vessa. Tykkäsin leikkurista niin, etten hylännyt ongelmien vuoksikaan ja huolto pelasi loistavasti takuun päättymisen jälkeenkin. Tytär osti kolme vuotta sitten samanlaisen, ei mitään ongelmia eli tuotekehitys on poistanut virheen.

  Kaks akkua on ehdoton, niillä pärjää vaikka kuin ison pihan. Sikäli, kun entinen akku tyhjenee, ehtii toinen latautua tarpeeksi eikä tarvi pitää taukoja. Akut on pysyneet iskussa koko ajan ja pitävät virran kuin uutena.

  Leikkaa loistavasti pitkääkin heinää, tosin silloin vie virtaa enempi ja säiliö on koko ajan täynnä. Jos ei halua kerätä, on luukku pönkättävä vippaskonstilla auki ja silppu tulee kintuille.
  Suht lyhyen, kuivan nurmikon saa leikattua kahdella akullisella, kun ei työntele tyhjää vaan menee järjestyksessä.
  Mulla on paljon kiertelemistä ja siihen just mainio vehje. On niin kevyt ja pieni, ettei mene hermo puskia kierrellessä.

  Kone ollut talvet kylmässä varastossa, akut ja laturi sisällä komerossa. Pois en antas millään, ei tarvi bensan kanssa tuuskata ja vedellä johtoja perässä, eikä desibelit kolota korvissa!

 • Viime kesäksi hommattiin 43 LI. Ruohikkoa n. 800 m2 ja kaksi akkua riittänyt lähes aina. Pari kertaa pidempää ruohoa hyvin lyhyeksi leikatessa on täytynyt vielä ottaa ensimmäinen akku osittain latautuneena kolmanneksi akulliseksi.
  Kannattaa hommata myös biosilppuava osa (eli muoviläppä keruusäiliön tilalle) niin ei tarvitse keräillä ruohosilppua mihinkään.

  Laite on nopea ja kevyt käyttää, pyöritellä ja nostaa varastoon. Lapisikin sillä leikkaa (valvottuna) vaikka juosten.

  Tämän vaihdan korkeintaa laadukkaaseen robottiin.

  • Mulla on jo toinen kone menossa ja jostain kumman syystä tämäkin hyytyi just 25 päivää takuuajan (2v) päättymisen jälkeen. Minusta niissä painikkeissa oli jotain outoa tämän koneen kanssa jo heti alussa.
   Saiskohan maahantuojan kanssa neuvoteltua asian ilman kuluttajaviranomaisia, onko kokemuksia?


 • tekeeköhän noilla greenworksin akkukäyttöisillä puutarhatyökaluilla mitään, hintakaan ei ole paha ainakaan tuossa halvimmassa ruohonleikkurissa. Netissä ainakin pärjännyt nuo greenworksit hyvin ryobeille, mutta onko käyttökokemuksia?

  http://www.ikh.fi/tuotehaku/greenworks+ruohonleikkuri

 • nuo greenworks puutarhatyökalut pitäisi olla ihan laadukkaita, luin jostain että valmistaja tekee sopimusvalmistusta myös aeg:lle ja ryobille. Ovat saaneet myös hyviä arvosteluita puutarhatyökaluvertailuissa maailmalla. Ovat aika uusi toimija akkutyökalusektorilla ja ovat erityisen vahvoja hinlaatusuhteeltaan. Itseäni kiinnostaisi heidän akkuporakoneensa, mutta taas kerran joutuisi tilata ulkomailta kun suomessa ei niitä ole kellään myynnissä.

 • Samaa olisin kyselly mutta vaan makitan koneesta kun on noita akkuja jo valmiina??

 • Paras valinta on ehdottomasti uusi EGO Power . Akkuteknologia on omaa luokkaansa ja 5 vuoden takuu kertoo laadusta.

 • Minulla on nyt ollut vuodesta 2003 lähtien Husqvarnan akkuruohonleikkuri. Sitä ei tietenkään ole enää markkinoilla. Laite on n. 50 cm leveä ja siinä on 5-portainen korkeudensäätö. Laitteessa on kaksi 12 voltin ja 18 ampeeritunnin lyijyakkua (=24V), jotka lisäävät tietenkin laitteen painoa. Nurmikon koko on n. 700 m2 ja leikkuu onnistuu yhdellä latauksella. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän laitteeseen. En usko, että tämänhetkinen Liion-akkutekniikka on yhtä hyvä kuin vanha kunnon lyijyakku. Jotain moitittavaakin on. Moottorin kierrosnopeus saisi olla hieman korkeampi, sillä se parantaisi leikkuujälkeä. Akut joudun uusimaan noin neljän vuoden välein. Kaksi kappaletta akkuja maksaa n. 100 euroa. Yksi asia on kuitenkin varmaa. En enää tahdo palata polttomoottorileikkurin käyttäjäksi

 • Hei. Mikä voisi olla greenworks akkuleikkurissa vikana , akut ovat täydet ja virta on päällä eikä kuitenkaan käynnisty.

  • lue ohje eli ensin käynnistys ja sitten vasta turvatanko kiinni työntötankoon eli täysin erilainen kun benskoneissa


 • Huomatkaa, että Bocshin Rotak-leikkureissa on ollut jonkin aikaa jo 4 Ah:n akku eli leikkaa melkein tuplaten siihen verrattuna mitä täällä on vanhoissa kommenteissa kerrottu.

 • Kauanko teillä on pysynyt käyttökuntoisena 4ah:n akut? Harkitsen 33cm Ryobia., 18V. Minulla on ajettavaa nurmea vain 100 M2, siksi tuo pieni riittää.

  • 4ah riittää juuri tuolle alalle,Itsellä tuo kyseinen Ryobi.Käynistyminen mennyt huonoksi täydellä akulla.Eilen sippasi kokonaan.Menee takuuhuoltoon ajettu noin 10 tuntia,ostin kesäkuussa.


Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  117
  5058
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  124
  739
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  547
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  38
  512
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  20
  478