Akkuruohonleikkuri, kokemuksia Kiitos!

Nykimiseen kyllästyn

Normi omakotitalon nurmikko. Kertokaa kokemuksia riittäääkö akkuleikkuri ja kuinka kauan tuollainen akku kestää ajoa. Lähinnä Bosch Rotak 43 LI harkinnassa.

21

23032

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mieleinen värkki

      Mulla Rotakista se kapeampi versio, tontti n. 800 neliötä ja paljon istutuksia. Ostin heti, kun tuli markkinoille (oisko v. 2006). Ekassa oli lastentauti, sain uuden, kun sippas heti takuun päättymisen (!) jälkeen. Seuraavakin hyyty kahdessa vuodessa, mut sitten jo tiesivät, missä vika, vehje korjattiin ja nyt pelaa kuin junan vessa. Tykkäsin leikkurista niin, etten hylännyt ongelmien vuoksikaan ja huolto pelasi loistavasti takuun päättymisen jälkeenkin. Tytär osti kolme vuotta sitten samanlaisen, ei mitään ongelmia eli tuotekehitys on poistanut virheen.

      Kaks akkua on ehdoton, niillä pärjää vaikka kuin ison pihan. Sikäli, kun entinen akku tyhjenee, ehtii toinen latautua tarpeeksi eikä tarvi pitää taukoja. Akut on pysyneet iskussa koko ajan ja pitävät virran kuin uutena.

      Leikkaa loistavasti pitkääkin heinää, tosin silloin vie virtaa enempi ja säiliö on koko ajan täynnä. Jos ei halua kerätä, on luukku pönkättävä vippaskonstilla auki ja silppu tulee kintuille.
      Suht lyhyen, kuivan nurmikon saa leikattua kahdella akullisella, kun ei työntele tyhjää vaan menee järjestyksessä.
      Mulla on paljon kiertelemistä ja siihen just mainio vehje. On niin kevyt ja pieni, ettei mene hermo puskia kierrellessä.

      Kone ollut talvet kylmässä varastossa, akut ja laturi sisällä komerossa. Pois en antas millään, ei tarvi bensan kanssa tuuskata ja vedellä johtoja perässä, eikä desibelit kolota korvissa!

    • Bosch Rotak 43 LI

      Viime kesäksi hommattiin 43 LI. Ruohikkoa n. 800 m2 ja kaksi akkua riittänyt lähes aina. Pari kertaa pidempää ruohoa hyvin lyhyeksi leikatessa on täytynyt vielä ottaa ensimmäinen akku osittain latautuneena kolmanneksi akulliseksi.
      Kannattaa hommata myös biosilppuava osa (eli muoviläppä keruusäiliön tilalle) niin ei tarvitse keräillä ruohosilppua mihinkään.

      Laite on nopea ja kevyt käyttää, pyöritellä ja nostaa varastoon. Lapisikin sillä leikkaa (valvottuna) vaikka juosten.

      Tämän vaihdan korkeintaa laadukkaaseen robottiin.

      • tellervov

        Mulla on jo toinen kone menossa ja jostain kumman syystä tämäkin hyytyi just 25 päivää takuuajan (2v) päättymisen jälkeen. Minusta niissä painikkeissa oli jotain outoa tämän koneen kanssa jo heti alussa.
        Saiskohan maahantuojan kanssa neuvoteltua asian ilman kuluttajaviranomaisia, onko kokemuksia?


    • leikkurinetsijä

      tekeeköhän noilla greenworksin akkukäyttöisillä puutarhatyökaluilla mitään, hintakaan ei ole paha ainakaan tuossa halvimmassa ruohonleikkurissa. Netissä ainakin pärjännyt nuo greenworksit hyvin ryobeille, mutta onko käyttökokemuksia?

      http://www.ikh.fi/tuotehaku/greenworks ruohonleikkuri

    • akkumies

      nuo greenworks puutarhatyökalut pitäisi olla ihan laadukkaita, luin jostain että valmistaja tekee sopimusvalmistusta myös aeg:lle ja ryobille. Ovat saaneet myös hyviä arvosteluita puutarhatyökaluvertailuissa maailmalla. Ovat aika uusi toimija akkutyökalusektorilla ja ovat erityisen vahvoja hinlaatusuhteeltaan. Itseäni kiinnostaisi heidän akkuporakoneensa, mutta taas kerran joutuisi tilata ulkomailta kun suomessa ei niitä ole kellään myynnissä.

    • haten1

      Samaa olisin kyselly mutta vaan makitan koneesta kun on noita akkuja jo valmiina??

    • Pupujussi1

      Paras valinta on ehdottomasti uusi EGO Power . Akkuteknologia on omaa luokkaansa ja 5 vuoden takuu kertoo laadusta.

    • sähköä_peliin

      Minulla on nyt ollut vuodesta 2003 lähtien Husqvarnan akkuruohonleikkuri. Sitä ei tietenkään ole enää markkinoilla. Laite on n. 50 cm leveä ja siinä on 5-portainen korkeudensäätö. Laitteessa on kaksi 12 voltin ja 18 ampeeritunnin lyijyakkua (=24V), jotka lisäävät tietenkin laitteen painoa. Nurmikon koko on n. 700 m2 ja leikkuu onnistuu yhdellä latauksella. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän laitteeseen. En usko, että tämänhetkinen Liion-akkutekniikka on yhtä hyvä kuin vanha kunnon lyijyakku. Jotain moitittavaakin on. Moottorin kierrosnopeus saisi olla hieman korkeampi, sillä se parantaisi leikkuujälkeä. Akut joudun uusimaan noin neljän vuoden välein. Kaksi kappaletta akkuja maksaa n. 100 euroa. Yksi asia on kuitenkin varmaa. En enää tahdo palata polttomoottorileikkurin käyttäjäksi

    • Boschiapuutarhaan
    • Tiedostakiitollinen

      Hei. Mikä voisi olla greenworks akkuleikkurissa vikana , akut ovat täydet ja virta on päällä eikä kuitenkaan käynnisty.

      • jukkaolavi65

        lue ohje eli ensin käynnistys ja sitten vasta turvatanko kiinni työntötankoon eli täysin erilainen kun benskoneissa


    • Anonyymi

      Huomatkaa, että Bocshin Rotak-leikkureissa on ollut jonkin aikaa jo 4 Ah:n akku eli leikkaa melkein tuplaten siihen verrattuna mitä täällä on vanhoissa kommenteissa kerrottu.

    • Anonyymi

      Kauanko teillä on pysynyt käyttökuntoisena 4ah:n akut? Harkitsen 33cm Ryobia., 18V. Minulla on ajettavaa nurmea vain 100 M2, siksi tuo pieni riittää.

      • Anonyymi

        4ah riittää juuri tuolle alalle,Itsellä tuo kyseinen Ryobi.Käynistyminen mennyt huonoksi täydellä akulla.Eilen sippasi kokonaan.Menee takuuhuoltoon ajettu noin 10 tuntia,ostin kesäkuussa.


      • Anonyymi

        Itseltä hajosi Ryobi parin vuoden jälkeen. Vinkkejä surffatessa tämä keskustelu tuli vastaan. Näyttävät olevan kertakäyttökamaa, kuten kaikki nykyään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olen tämän kesän nurmikot leikannut Ego -power 56v ladattavalla trimmerillä ja voin kyllä sanoa, ettei parempaa laitetta olekkaan. Jos on paljon pensaita, niin selviää yhdellä koneella, eikä tarvii muita ruohonleikkureta ollenkaan. Akulla ajaa n. 30-40min riippuen heinän pituudesta (pitkä heinikkokin menee helposti) , lataus pikalaturilla 30 min. Kestävyydestä ei tietoa, sen aika näyttää.

    • Anonyymi

      Minun greenworks pensasleikkurini toimi noin puoli tuntia ja se loppui siihen. Soitin liikkeeseen josta olin laitteen ostanut ja sieltä ilmoitettiin että lukuisten palautusten vuoksi se ei enää ole heillä myynnissä eikä heiltä saa siihen mitään osia, eikä korjauksia.

    • Anonyymi

      Muovisia rimpuloita... kahden viikon jälkeen kuoressa halkeamia. Ei ois pitäny sortua..

    • Anonyymi

      Meidän Bosch Rotak 43Li:llä on leikattu jo 14 kesää ja akut edelleen kuin uusia. Kumman hyvin ne on pysyneet kunnossa. Lataamme aina käytön jälkeen ja keväälläkin on virrat tallessa. :)

      Ostettiin myös Boschin 36 voltin pensasleikkuri (ilman akkua ja laturia 149 €) ja siinä WOIMA puhuu. Katkeaa n. peukalonpaksuinekin oksa niin että napsahtaa. Hiljainen on ja akku kestää koko päivän tai leikkaaja väsyy ennemmin.

      Selvästi tuo Boschin 36 voltin sarja on tehty tositoimiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe