Kassakeikkoja rekryfirmoilla tekevät, apua?

sählärikassa

Hei!

Olen erään rekryfirman listoilla, ja nyt olisi tarkoitus alkaa tehdä sitä kautta myös kassatöitä. Kävin heidän kauttaan kassakoulutuksessa, joka oli melko hätäinen. Nyt olen sitten menossa ensimmäiselle keikalle Citymarketiin. Onneksi kyseessä on iso kauppa, niin varmasti lähellä on aina joku työkaveri, jolta kysyä apua.

Kiinnostaisi kuitenkin kuulla kokemuksia, että miten hyvin teitä muita on siellä itse asiakasyrityksessä perehdytetty työhön? Aion toki työpaikalla kertoa, että kyseessä on ensimmäinen kassakeikkani, joten toivottavasti ovat ymmärtäväisiä sen suhteen.

Sitten muutama tyhmä kysymys: jos asiakas ostaa kortilla yli 50 e ostokset, ja maksupäätteenä on sellainen mihin asiakas itse näppäilee pin-koodin, niin pitääkö tällöin tarkistaa henkkarit? Jos tekee kassaan virhelyöntejä, niin saako niitä korjailla ihan omatoimisesti, vai pitääkö soittaa kassatoimistoon ja kysyä lupaa? Koulutuksessa sanottiin, että kassatoimistosta pitäisi aina kysyä lupa kaikkiin poikkeaviin toimintoihin, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

Muutenkin olisi kiva kuulla kokemuksianne ensimmäisistä keikoista kassalla. Miten hyvin teidät perehdytettiin, mitä asioita kannattaa kysyä heti aluksi, kuinka paljon ennen työvuoron alkua kannattaa mennä paikalle ensimmäisellä kerralla? Ravintola-alalla olen kokenut, että vuokratyöntekijä vain laitetaan suoraan työntekoon ilman sen kummempia perehdytyksiä, ja kaikki opitaan virheiden kautta.

Toki aion ongelmatilanteissa pyytää apua lähimmältä työkaverilta, koska hänkin on joskus ollut aloittelija ja ymmärtää toivottavasti tilanteeni. En kuitenkaan haluaisi vaikuttaa täysin idiootilta, vaan pärjätä mahdollisimman paljon itsekseni.

Uskon, että "kyllä se siitä lähtee sitten sujumaan", mutta helpottaisi tätä jännitystä kuulla vähän neuvoja kokeneemmilta!

4

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myyjäkokelas

      Muuhun en osaa vastata, mutta henkkareita ei tarvitse tarkistaa muulloin kuin jos epäilee tupakka/kaljanostajan alaikäiseksi. Maksupäätteet ovat yleensä sellaisia jotka tarkistavat netin kautta asiakkaan tilin saldon, eli jos rahaa ei ole tarpeeksi ostoksiin, laite ei hyväksy korttia vaan ilmoittaa ettei ole katetta. Ja todellakin, tarkista päivämäärä milloin nuori on täysi-ikäinen, eli tänä vuonna saavat olutta ja tupakkaa ostaa ne jotka ovat syntyneet 1996. Ja huomaa että ennen 19.7.1996 syntyneet...Tsemppiä sinne!

      • Polliiisi

        Ja vuosihan on muuten 1994.

        1996 syntyneet ovat sattuimoisin vasta 16 :>


    • cubus

      Alotin marraskuussa 2011 rekryfirman kautta kassahommat. Koulutuspäivä oli kaksi, joista ei oikein ollut mitään hyöytyä, enkä oppinut juurikaan mitään. Kerrottiin asioita ristiin, juoksutettiin ympäri kauppaa, ja kohdetiin kuin tyhmää.

      Vasta ekalla varsinaisella keikalla oikeasti opin jotain! Ja olihan se tosi kiva kun kokoajan sai soittaa kelloa ja juoksuttaa myymäläpäällikköä kun piti kysyä jotain mitä ei tienny :D Onneks se mp oli todella mukava ja ymmärsi, että jostainhan ihmisen täytyy aloittaa. Siitä sitten lähti kassaurani käyntiin, mutta vasta 6kk jälkeen pystyin ottamaan vuoroja jossa olin yksin yli 30min (eli vakkarimyyjän ruokatauon). oon kolunu monta kauppaa läpi, nähny niin hyviä kuin huonoja paikkoja... mutta kaikesta oppii ja tulee paremmaksi kokoajan.

      Sun pitää kysyy asiakasyritykseltä, milloin tulee soittaa kassatoimistoon. Mun myymälöissä ei mitää "kassatoimistoja" ole. Pitää nopeesti vaan korjata ongelma. Eli jos vahingossa vaikka painan entteriä liian nopeesti, eikä asiakas oo vielä ehtiny maksaa mutta koska painoin jo entteriä, on kone jo kirjannu ostokset, niin en mä voi muuta kuin mitätöidä se kuitti ja sit lyödä kaikki tuotteet uudestaan. Ja sit olla jatkossa varovaisempi.

      Kannattaa mennä duuniin ainakin 15min ennen työvuoron alkua, näin ehdit rauhassa vaihtaa vaatteet. Kun ei ole kiire, ehdit jutella asiakasyrityksen myyjän kanssa ja kysellä, ja hän vuorostaan ehtii hieman perehdyttää. Muista kuitenkin, että kaikissa Cittareissa on eroja. Kaikki ei jaksa perehdyttää vuokratyöntekijöitä. Unohdellaan kertoa asioita, kuten että jos on jono, niin pitää painaa kelloa kaksi kertaa ja jos on jotain asiaa/ongelma, niin painetaan kerran. Kysy siis myös aina alussa kun et tunne myymälän toimintatapoja, miten tota kelloa soitetaan. Yhdessä keskisuuressa myymälässä oli näin:

      Jonoa, halutaan että toinen kassa avataan - 1 soitto
      Asia, kysymys tai ongelma kassan kaa - 2 soittoa
      Posti, tarvitaan joku sinne - 3 soittoa
      Varkaus, ryöstö tai muu häirikkö - 4 soittoa

      Kassoilla on usein tulitikkuja, postimerkkejä, kampanjatarroja, sytkäreitä, filttereitä, rizzloja, kortsuja, nikotiinivalmisteita ja riippuen paikasta niin veikkauskone ja/tai matkakortin lataus-laite. Kysy missä noi kaikki on niin säästyt ylimääräiseltä sähläykseltä, varsinkin kun jonot on tukossa niin paniikki iskee aina päälle kun ei tiedä missä ne hiton tulitikut on.... kokemusta on.

      Ei muakaan jokasen vuoron alussa perehdytetty sen kaupan juttuihin... mutta sitä oppii sitten myöhemmin ja omaa pelisilmää enemmän.

      Vuokratyöntekijänä sun on pakko hyväksyä, ettet tule koskaan tietämään kaikkea. Olisi hyvin epätavallista, jos en jossain vuorossa joutuisi lainkaan kysymään nevuoja vakkarimyyjältä. Kysymällä oppii, aina ei ole pakko oppia virheiden kautta.

      Ja älä stressaa liikaa sähläyksestä - mulla on tohon kikka. Hymyile ihan sikana, pahoittele, ja kerro että olet uusi/harjoittelija/opettelet vielä asioita. Yleensä asiakkaat ei kehtaa silloin suuttua, jos huomaavat että oletpas niin ystävällinen! Yleensä ne vaan hymyili ja odotti kärsivällisenä :)

      vuokratyöhön liittyy niin monia asioita, joitka tekis mieli ottaa esille, mutta siitä syntyis vaan romaani... eli en voi nyt muuta sanoo ku tsemppii ja työn iloa!

    • Missä kaupassa?

      Omassa Citymarketissa ei käytetä lainkaan vuokrafirmoja. Sairauslomien sijaiset ovat oman talon osa-aikaisia, joille taataan lisätunteja. Sijainen voidaan kutsua myös lähellä olevista Citymarketeista. Jo työehtosopimus velvoittaa, että lisätunteja on lain mukaankin tarjottava ENSIN oman työpaikan vakituisille, osa-aikaisille työntekijöille!

      Ilmeisesti ainakin Lähikaupassa ja Osuuskaupan toimipisteissä käytetään vuokratyöfirmojen palveluita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe