Aihe

Ketipinor

Jänskättää.

Juu, elikkäs lääkäri määräsi mulle tänään ketipinor 25 mg iltaisin unettomuuteen ja jos vähän tasaisi mieltäkin, minulla todettu kaksisuuntainen. Pitäisi nostaa annosta muutaman päivän päästä mutta kokeilen josko pärjäisi tolla määrällä. Onko muilla kokemuksia tosta lääkkeestä. Tuleeko siitä seuraavana päivänä pöhnä ja tasaako mieltä, lihottaako,yms?? Toivottavasti jollakin olisi edes jotain hyvää sanottavaa ketipinorista! Kiva jos joku jaksais vastata! :)

22

1442

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • otan osaa

   Et oo sit yhtään näköjään lukenu kyseisestä lääkkeestä käytyjä keskusteluja.......... Noh, ehkä parempi niin, koska muuten olisit saattanut sanoa lääkärille, että syö ite Ketipinoris!!! ;D

  • höpön pöpön

   Keti on hyvä lääke ja ainakin itselle niin täydelllinen etten ikinä luopuisi :D

   Ei kannata uskoa kaikkien kirjoituksia, osalla mielipiteet perustuu vaan ennakkoluuloihin, eikä välttämättä lainkaan omiin kokemuksiin...
   Myöskään pakkaus-selosteen haittavaikutuksia ei kannata liikaa lueskella,
   suuri osa haitoista kuitenkin verrattain harvinaisia.

   Toki ei kaikki lääkkeet kaikille sovi ja aina voi tulla jotain haittoja joista kannattaa lääkärille kertoa. Noin pieni annos tuskin alkaa lihottamaan, aamuista tokkuraa voi muutamana päivänä olla, mutta sekin menee ohi yleensä parin päivän jälkeen.

   Itsellä nykyään annos aamulla 75mg ja illalla 150mg, voinnin mukaan annosta on nosteltu ja taas välillä laskettu. Paino ei ole noussut vaikka lääke on mennyt reilun pari vuotta.
   Itsellä auttaa juuri nukkumiseen eli väsyttää illalla juuri sopivasti ja aamu annos taas tasaa oloja päivällä.

  • ihan ok!

   Mulla Ketipinor on ollut hyvä lääke. 25 mg auttaa tuomaan unen. Mulle on määrätty 2-4 25 mg:n tablettia, mutta syön yleensä vain yhden, koska sekin tosiaan jo nukuttaa (ilman tuota pientä määrää en saa lainkaan unta). Aamulla ei onneksi tule pöhnää, kun tuota määrää syön. Joten jos sulla on joku muu mielialantasaaja/manian estäjä käytössä, niin ei kannata syödä turhaan isompaa määrää Ketipinoria, jos pienemmälläkin pärjää. Itselläni on lisäksi Abilify psykoosin ja manian estoon ja Lamictal masennuksen estoon/mielialaa tasaamaan.

  • otan osaa

   "Ei kannata uskoa kaikkien kirjoituksia, osalla mielipiteet perustuu vaan ennakkoluuloihin, eikä välttämättä lainkaan omiin kokemuksiin..."

   Itel kyllä kokemusta...

   Juu, mut jokainen ihminen reagoi omalla tavallaan lääkkeisiin.... Pitkäaikaiseen käyttöön ei kyl tuotakaan lääkettä suositella, se sanottiin mulle jopa lääkärissä. Jokainen ite päättää miten kauan syö lääkettä ja riippuu varmaan lääkäristäkin, joku uusii reseptin helposti, joku toinen ei.

  • Ronkadonk

   Olen itse syönyt tähän mennessä noin 3 kuukauden ajan 200mg ketipinoria päivässä, joten voin kertoa jotain omia kokemuksiani.

   Ensinäkin painoni ei ole noussut tänä aikana, vaan olen paremmassa kunnossa kuin ennen. Tämä tietenkin onvarmaan lähinnä sen ansiota, että nyt lääkittynä pystyn ja jaksan urheilla vakituisesti. En ole mikään sporttihirmu (BMI kuitenkin normaali), joten en osaa sanoa aiheuttaako lääke pientä nestepöhöä,

   Lääkkeen aloittamisen jälkeen muistan olleeni ensimmäisen päivän jotenkin kohmelossa, mutta se tietysti saattoi olla osittain kuviteltua, olinhan lukenut paljon näistä huonoista kokemuksista. Nyt kun olen tottunut lääkkeeseen tunnen oloni normaaliksi, kunhan nukun kunnon unet, mistä pääseekin hyvin siihen yhteen huonoon puoleen mikä tällä lääkkeellä omalla kohdallani on.

   Ainakin tällä annoksella tuntuu, että tarvitsen väkisin sen 10 tuntia unta yössä, sitä ilman herääminen ja nouseminen on todella vaikeata.

   Kokonaisuudessa kokemukseni lääkkeestä on kuitenkin ollut todella positiivinen, kunhan muistan ottaa lääkkeeni, niin pystyn toimimaan huomattavasti paremmin kuin ennen.

   Keskustelupalstoilta löytyviä kokemuksia lukiessa kannattaa aina pitää mielessä se, että kokemuksia postaavat ymmärrettävästi eniten ne, kenellä on ollut negatiivisia kokemuksia lääkkeestä.

  • kaksisuuntainentie

   Aika yksilöllistä. Minulla pari vuotta sitten aloitettiin 25mg 3 krt/vrk. Ei ollut mitään vaikutusta. Nyt on ketipinor 300mg iltaisin ja aamulla on ekat 15 min aika pöhnässä, sitten ihan ok olo. Mieltä tasaa ainakin minulla jossakin määrin. Painoon ei ainakaan minulla ole ollut vaikutusta.
   25mg on hyvin pieni annos, mutta yksilöllisiä nuo vaikutukset on.

  • Kannusaarinen

   Moro

   Mullakin on I-tyypi bipo ja yhtenä lääkkeenä lääkearsenaaliini kuuluu Ketipinor iltaisin annoksell 50-100 mg nukkumiseen. H-vetin hyvä lääke. Ei mitään tokuraista oloa seuraavana päivänä tms.

   -Kannusaarinen

  • :D

   Todella hyvä ja toimiva lääke ainakin itsellä. I-tyypin bipo ja epävakaa persoonallisuus on diagnooseina ja tasaa kumpaakin huomattavasti,
   tällä hetkellä 25 25 125mg annoksella.
   Hiukan tietty mielialat vieläkin vaihtelee, mutta huomattava apu on keti ollut
   ja toimii paljon paremmin kuin aiemmat lääkekokeilut.
   Illasta pääsee ajoissa nukkumaan ja aamulla ihan virkeä olo,
   yöunien pituus tosin tahtoo olla tuo 9-10 tuntia :)

   • pulataiteilija

    Minulla oli sekä hyötyä että haittaa. Hyvä puoli oli että pystyin nukkumaan paremmin ja se toi toimintakykyä. Huono puoli että jos otin hiukankin liian myöhään seuraava päivä oli tokkurainen. Lisäksi minusta tuntui että se latisti luovuuttani. En oikein pystynyt piirtämään tai maalaamaan niinkuin ilman lääkitystä. Nyt olen ollut ilman lääkitystä 1,5 vuotta. Välillä on vaikeaa mutta onneksi ei ole tullut maniajaksoa vielä. Masennus kyllä tosin oli paha keväällä. En tiedä sitten tuosta sekajaksosta kun oli viitteitä siihen suuntaan ja likellä joutua menemään sairaalaan. Mutta nyt olen raskaana ja on ne luonnon omat lääkkeet rauhoittamassa. Onko kukaan täällä saanut maniaa raskausaikana? Minulla ei vielä ole diagnoosia biposta, mutta on epäilty jo muutaman vuoden ajan. Nyt tämänhetkinen Dg epävakaa, mutta se ei selitä kaikkea problematiikkaa. Sitä paitsi mieliala pysyy usein melko samanlaisena useita päiviä joskus. Tuosta lääkkeestä vielä että kyllä se parempi minulla oli kuin esim remeron. Mutta itsellä toive olla ilman lääkkeitä. Jos toteavat sen pipon niin sit voi olla hiukan vaikeaa. Mutta varmasti on muita vaihtoehtoja myös ainakin kokeillakseen. Toivottavasti saat apua lääkkeestä ap.


  • vbvbvbb

   "Lisäksi minusta tuntui että se latisti luovuuttani."

   Sama fiilis oli itellä ku kyseistä lääkettä käytin. Pää jumitti muutenkin oudosti. Luovuuteni olen saanut takaisin eikä se ole rönsyillyt mitenkään yli niinkuin joskus maniassa. ;D

   No toivottavasti raskausaikasi sujuu hyvin ja syntymän jälkeenkin kaikki menisi hyvin. Itse en ole synnyttänyt, mut mietin onkohan biboilla vielä suurempi riski sairastua synnytyksen jälkeiseen masennukseen? Kai se voi tietysti manianki iskeä, en tiiä. Itselle on tosi tärkeetä, et saan nukuttua joka yö tarpeeksi ja voi olla ettei oma pää vielä kestäis vauvan aiheuttamia unettomia öitä, jos sattuis hyvin itkuinen vauveli. Mut eipä sun tartte ruveta etukäteen murehtimaan mitenköhän pärjäät. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja jaksat nauttia sitten äitiydestä!! :)

  • yksi hulluista

   200mg iltaisin,hyvin tuo tuntuu pelittävän.

   • Pulataiteija

    No olen lukenut paljon raskaudesta ja biposta. Riski saada mania tai masennus on suurempi kuin se ettei saa. Kuulostaa kurjalta tosiaan, mutta onneksi jo osaa noita oireita seurata. Pelottaa tulevaisuus tosin ja mahdollinen sairaus.


  • minämyös

   200mg iltasin. toimii kyllä mutta ikäviä sivuoireita. Maitoa rinnoista, näköhäiriöitä aamuisin, sydämmen muljahtelua, käsien väsymistä.... toivotaan että löytyy joku minulle sopivampi lääke!

  • otan osaa

   Pelottavinta oli, et itel lakkas osa varpaista liikkumasta, kun söin Ketipinoria... Kysyin lääkkeen käytön lopetettuani ja oireitteni hävitessä neurologiltani mahtoiko kyseinen lääke aiheuttaa lihasjäykkyyden ym. ja vastaus oli, et kyllä. Neurologit eivät mielellään kirjoita potilaalle dopamiininestäjiä, joihin Ketipinori kuluu...
   No osa tuntee hyötyvänsä, mut ite en koskaan suostu nielaisemaan yhtäkään Ketipinori-tablettia!!!!

  • Skitsoo

   Miul ketii 600 mg yöks. Mul skitsofrenia, uskon näet Jeesukseen.

  • tyttövain_

   Mä olen syönyt Ketipinoria mieltä tasaavana lääkkeenä ja ahdistukseen ajoittain. Tasaa mielialaa jonkin verran, muttei kuitenkaan väsytä aamulla. Ei tee pienellä annoksella olosta mitenkään pöhnäistä. Ahdistukseen ei kuitenkaan ole mikään erityisen tehokas lääke, vaan esim. Opamoxit toimii huomattavasti paremmin.

  • hyvälääkeon

   Määrään Ketipinoria kaksisuuntaisille. Hyvä lääke ja annos täytyy olla vähintään tuo 500-600 mg vuorokaudessa. Muuten ei juurikaan auta kaksisuuntaiseen mielisairauteen.

   • anonyymi-x

    Hauska vitsi. Masennukseen, sekä maniaan ympärivuotisesti siis tuollainen satsi? Kun tuollainen 100mg vähän vakiintuneemmassakin käytössä saa pään jumiin, ainakin itsellä.


   • Pihal

    Mulle lääkäri määrännyt 300mg kaksisuuntaseen.vuoden oon käyttäny.


  • Bipopsia

   Oon syönyt sekä unensaantiin 50-100mg iltaisin, että 400-600mg mielialalääkkeenä. Pienellä annoksella vaikutus mielialaan puhdas nolla, isommalla taas vei kaikki voimat ja tunnon. Teki minut zombieksi. Nukahtamislääkkeenä ihan paras pienellä annoksella, mut kylkeen tarvii sit muutakin.

   Sivuoireista en osaa sanoa, koska syön toistakin lääkettä, enkä oikein muista tuolta isomman annoksen ajalta mitään.

   Älä kuitenkaan anna keskustelupalstan määrittää lääkitystäsi. Kaikista lääkkeistä on kauhutarinoita ja harvalle osuu oikea lääke heti ensiheittämällä. Sinun on itse löydettävä se.

  • hyvinsemenee

   Parhaiten selviää lääkkeen sopivuus, kun kokeilet sitä. 25 mg on tosi pieni annos.

  • tennari

   Mulla menee 100 tai 200mg illalla nopeasti imeytyvää, takaa unet mutta melkein pitäisi nukkua 10h ettei olisi aamulla tokkurassa. Voi myös olla että pitäis ottaa iltalääkkeet aikaisemmin, mutta silloin vaarana että nukahtamisvaikutus menisi ohi.

   Lisäksi menee hitaasti imeytyvää depot tablettia omamääritteinen määrä 50-200mg ahdistuksia ja mieltä tasaamaan tarpeen mukaan. Toimii hyvin!

   Olen ollut ketiin tyytyväisempi kuin aiempaan olantsapiiniin. Olantsapiini aiheutti pahemman tokkuran lisäksi pahaa lihomista, ja usein outoa paineen tunnetta jossain kylkiluiden alareunan tienoilla. Unelmana olisi päästä näistä zombi-neurolepteistä joskus kokonaan eroon.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   113
   5423
  2. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   2145
  3. Sofia muutti hotelliin ilmaiseksi

   "Seiskan saamien tietojen mukaan kohukaunotar Sofia Belorf, 30, olisi muuttanut helsinkiläiseen luksushotelliin äskettäin. Seiskan saamien tietojen mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   371
   1964