Batman-murhaaja toimi Jokerin tavoin.

Varavaraanі

Perjantaina päivällä keskustelin työkaverieni kanssa USA:n Batman-murhaajasta. Totesin, vanhana sarjakuvien ystävänä, että tuossa joukkomurhassa ilmeni monia piirteitä, jotka ovat aivan suoraan kuin Batman-sarjakuvien uudemman, synkän kauden Jokeri-aiheisista juonista.

1960-luvun ja sitä aiempien vuosikymmenten Batman oli huolettoman koominen ja lapsille suunnattu sarjakuva, 1970-luvulla Batmania muutettiin ja mukaan tulivat goottisynkkyys ja salapoliisijuonet, ja 1980- ja 90 -luvuilla Batman-hahmo siirrettiin pysyvästi ahdistavaan, raa´an väkivaltaiseen nykyaikaan. Silloin astuivat kuvaan maailmanlopun visiot (Yön ritari-sarja) ja psykopaattimassamurhaajat (Tappava pila-albumi ja Black & White-albumit).

Myöhemmät Batman-elokuvat ovat koettaneet tuoda valkokankaalle noiden sarjakuvien synkkää kostajaa, Yön ritaria, joka on tunteeton ja säälimätön, kuten hänen vastustajansakin.

Uudemmissa Batman-sarjakuvissa ja elokuvissa Jokeri iskee aina sinne, missä koolla on suuri ihmisjoukko yhdessä juhlasalissa. Hän suorittaa dramaattisen esiinmarssin yleisön eteen, sitten laukaisee kaasupommejaan ja tappaa ihmiset kaasulla. Jos joku jää henkiin, loput hän ampuu. Näin toimi myös USA:n joukkomurhaaja, tosin vain myrkyttömillä savupanoksilla varustettuna, mutta kaava oli sama.

Selitin työkavereilleni, että USA:n Batman-murhaaja toimi aivan kuin Jokeri. No, nyt on New Yorkin poliisikomentajakin (paikallinen komisario Gordon) huomannut saman asian:
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288485407384.html

1

164

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Joku-joku

   Batman-murhaaja???!!!
   .........
   Onkohan se joku seonnut sarjakuvaan, vai onko vain sattumaa?
   Hullu on joka tapauksessa, mutta Niinhän ovat kaikki murhaajat. Tämä tosin taitaa olla "normaalia" himmeämpi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Eronnut Kirsi Alm-Siira vitsailee "jäätävistä silmäpusseista" - Yöllinen valvottaja on tässä!

   OMG, nyt on kyllä söpö yöllinen valvottaja. Kummatkin on kyllä aikamoisia nappisilmiä täytyy sanoa: https://www.suomi24.fi/viihde/eronnut-kirsi-alm-si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   4513
  Aihe