Valoa tunnelin päässä

aseet vähenee

Uutisethan ovat yleensä ikäviä tapauksia, tässä tapauksessa uutinen onkin poikkeus ja kyse iloisesta asiasta.
Käsiaseiden myynti romahtanut, asekauppias Vottonen myi viimevuonna vain 2 kpl näitä itselataavia käsiaseita. Hän ounastelee tällaisten aseiden pikkuhiljaa katoavan kokonaan.
Ihmiset ovat tajunneet noiden vehkeiden vaarallisuuden, eivätkä halua niitä enää ostaa. Kun nuo vielä paukuttelevat asehörhöt vähin erin lopettavat tai viranomaiset vievät heidän pyssyt, jonkin rikkomuksen seurauksena, saamme yhteiskunnan, jossa ei ole noita pahuuden välikappaleita.

45

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikävä tapaus

      Puhut kiihkolla kuin uskovainen: "pahuuden välikappaleet".

      Olisiko liikaa udella, mihin uskontokuntaan tai lahkoon kuulut?

    • hyviä uutisia

      hieno uutinen, kertakaikkiaan.

    • Tulkoon valkeus

      On ollut todella synkkä ja pitkä tunneli.

      Kansa on elänyt pimeyden ja masennuksen keskellä asehörhöjen pitäessä kaikkia pelon ja orjuuden vallassa, mutta nyt näkyy pienen pieni valonpilkauhdus tunnelin päässä: käsiaseita myydään vähemmän kuin ennen.

    • Hip hurraa

      Ihmiset on ymmärtäneet, aseilla ei ole tulevaisuutta. Enää ei monikaan halua aseita ostaa.

      • arvaappa kuule

        toinen kerta. jos aseiden satavuutta ei olisi lailla rajoitettu olisi kysyntä moninkymmenkertainen nykyiseen nähden, en ymmärrä oletteko te jotain perhanan lestsdiolaisia kun näyttää moni hurahtanut sotkevan jo uskontonsakin näihin houreisiinsa mukaan.


      • Joku ero
        arvaappa kuule kirjoitti:

        toinen kerta. jos aseiden satavuutta ei olisi lailla rajoitettu olisi kysyntä moninkymmenkertainen nykyiseen nähden, en ymmärrä oletteko te jotain perhanan lestsdiolaisia kun näyttää moni hurahtanut sotkevan jo uskontonsakin näihin houreisiinsa mukaan.

        Aika huono merkki, jos sekottaa stallarin lestadiolaiseen.


    • Asiallisesti vaikka.

      Ihmiset ei ole mitään sen enempää ryhtyneet miettimään tulevaisuutta ilman aseita, nykyinen laki vaan estää sen entisen kaltaisen myynnin määrän!

      Mun mielestä meillä jo luvan omaaville voisi antaa lakiin mahdollisuuden "päivittää" kalustoa ilman tätä uuden luvan hankita prosessia vaikka jollakin ilmoiusluontoisella menetelmällä.

      Koska jos vaikka 9mm pistoolin vaihtaisi kaupassa uudenpaan 9mm pistooliin, niin missä vaiheessa aseiden äärä tai "teho" kasvaa siihen jo olemassa olevaan pistooliin nähden? Sen ei pitäisi olla niin vaikeaa tämän kaluston vaihtamisen jos uusia ei olla määrällisesti hankkimassa...

      Ja vaikka joku aika esim. viisi vuotta luvan haltijana ollut saisi tämän mahdollisuuden päivittämiseen ilman sitä samaa showta joka vaaditaa siltä ensimmäisen aseluvan hakijalta....

      • Allah akbar

        Ihan hyvä pointti. Mutta asefobiset kiihkoilijat eivät tajua järkeviä pohdintoja.

        Ei kannata heittää helmiä sioille.

        Aseiden vastustaminen on harrastus eräille, toisille jopa uskonto


      • ...ja taas!
        Allah akbar kirjoitti:

        Ihan hyvä pointti. Mutta asefobiset kiihkoilijat eivät tajua järkeviä pohdintoja.

        Ei kannata heittää helmiä sioille.

        Aseiden vastustaminen on harrastus eräille, toisille jopa uskonto

        Ei uskonto, vaan ideologia!!!


    • oikea suuntaus

      Aivan, kyllä ihmiset ovat löytäneet parempia harrastuksia, eivät halua enää ostella niitä pistooleja.
      Pikkuhiljaa loppuu se tyhjä paukuttelu ja nuo surulliset ampumatapauksetkin vähenee.

      • 7

        Siirrytään siis teräaseisiin, jousitoimisiin, myrkkyihin jne...


    • ......

      Nii, voisihan sitä myydä aseet pois ja alkaa elämään kuin toisetkin. Uhkailla tappamisella, ryypätä paarissa ja välil ottaa painimatseja pihalla kun ei olis enää riskiä menettää aseita käytöksen takia.

    • Juupa juu...

      ... kysyntä lienee siirtynyt "pimeälle puolelle", jossa hankinnan ratkaisee vain lompakko. Ei kelpuutus tai lupajärjestelmät.

      Saamme tosiaan yhteiskunnan, jossa ei ole laillisia "pahuuden välikappaleita."

      Voin kertoa, että aika monella tulee joka tapauksessa aina olemaan aseita.

      Yhteiskunta ja lainsäädäntö ratkaisee ovatko ne laillisia vai laittomia.

      Nyt kaikki ainakin minulla ovat laillisia, ja näyttö rehellisestä ja laillisesta harrastuksesta löytyy nettiä myöten.

      Tulevaisuus näyttää sitten, että miten jatkossa mennään.

    • aseet ahtaalle

      Vai on asemyynti romahtanut, sehän on hieno uutinen. Kyllä tämäkin kansa alkaa sivistymään pikkuhiljaa. niitä ampuratoja voisi sulkea nopeampaan tahtiin, niin nopeutuisi entisestään tämä hyvä suuntaus asiassa.
      Metsästysaseet ovat vielä jotenkin ymmärrettävä asia, mutta nuo käsiaseet juotaa tosiaan lopettaa. Näin näkyy myös asiassa käyvän.

    • -

      Joo. Noiden toisten harrastus voidaan kieltää, koska minä en sitä harrasta. Siksi se on turha ja sen harrastajat rikollisia hörhöjä.

    • pois aseet noilta

      Asehörhöt ei juuri rikollisista eroa, koska aina heltä nousee esiin sama väite, "jos lailliset kielletään, niin laittomat lisääntyy" Siinä on selvä sanoma joka tukee väittämää asehörhöjen valmiudesta rikoksiin. Aseita on heillä oltava, vaikka laittomia. Siitä nouseekin kysymys, mitä sillä laittomalla aseella tehdään, koska harrastaminen ainakin on mahdotonta?
      Samalla tuollainen väittämä tukee jo yksistään sitä, kuinka käsiaseet pitäisi kieltää, niiden omistajat kun omien puheittensakin mukaan ovat laista piittaamattomia ja valmiita rikollisiin toimiin.

      • Isä aurinkoinen

        Joo.

        Aseiden omistaja on asehörhö.

        Asehörhö on rikollinen.

        Rikollinen on syypää ongelmiimme.

        Ongelmat poistuvat kun hörhö rikollinen on telkien takana.

        Kun pahuus on telkien takana, ovat kaikki onnellisia ja aurinko paistaa.


      • hyvä pointti tuo

        Tämä on hyvä pointti eikä siihen koskaan kuulu vastausta ase kiihkoilijoiden puolelta. Varmaankin siksi, että tietävät väitteensä olemattomat totuuspohjat.


    • haulikko ampuja

      Tuo pistoolien myynnin pudotus johtunee lupapolitiikan kiristymisestä. Noh, jos sillälailla pikkuhiljaa se harrastus vähenee, niin mikäs siinä, sehän menee kitkatta luonnollista tietä, jos kerran sitä ongelmana pidetään.
      Itse metsästäjänä ja haulikkoampujana olen aika jäävi siinä asiassa. Toisaalta vähän huvittaa, mutta joku praktical on kyseenalainen laji sivileille.
      taisi olla viimeisessä urheiluampujassa esittely tuunatusta pistoolista, hiinta oli jotain parintonnin luokkaa, joten ei niissä vehkeissä isoja kiinni ole. Kun vertaa esim. kunnon rata haulikkoon, niin pistoolit lunaistaa halvalla pois, jos laji vaikka kiellettäisiin. Minusta tuollainen hiljaa hivuttamalla vähentäminen on kieltoja parempi ratkaisu, kun pistoolit ei kät kaupaksi, niin jollain aikavälillä loppuu harrastuskin.
      Yleensä ne pistooliradat on ampumaradoilla jo muutenkin sijoitettu vähän "piiloon"
      muista lajeista syrjään. Ainakin me haulikkoampujat hiukan hymähtelemme noille pistoolipaukuttelijoille, yhteiskunnallista merkitystä ei sillä ole lainkaan, niinkuin metsästyksellä, joka yhdistää kylätasolla porukkaa mukavasti.

      • Äläs nyt

        Ei millään pahalla, mutta niin on helppoa hymähtää muiden touhuille, kun ei itse ymmärrä, mutta odotapa kun sen jälkeen laki kiristyy edelleen jonkin verukkeen nojalla ja metsästysaseita aletaan karsimaan pois.

        Aseiden totaalivastustajat nauttivat tästä, mutta jos pirulle antaa pikkusormen, niin...


    • haulikko ampuja

      Aikansa kutakin, on vanha sanonta ja pitänee paikkansa myös ammunnassa.
      jos joskus tulee aika, että lait kiristyy myös metsästysaseiden kohdalla, niin ensin on saatu hymähdellä, kun pistoolit häviää.
      En koe antavani mitään pikkusormea kenellekään, jos en näe syytä puolustella pistoolimiesten harrastusta, joka tuntuu minusta tosi vieraalta ja turhalta.

      Itselle ainakin suhtautuminen muuttui, kun kuulin sen persujen Halla-ahon harrastavan pistoolilla ammuskelua.
      Koska suhtauden kyseiseen henkilöön hyvin kriittisesti, niin myös hänen harrasteensakin ovat alas peukutettavien listalla.

      • Aattelepa ite

        Ajattelin taannoin ryhtyä kasvissyöjäksi, mutta kun luin jostakin, että Hitler oli vegaani, päätin kuitenkin jäädä lihansyöjäksi.


    • Mielen tuntija

      Tää haulikko ampuja taitaa olla niitä Halla-aho kammoisia ja yrittää nyt keksiä kaiken maailman läppää jola saisi Halla-ahon mustaan listaan aseharrastajien piirissä...
      Haulikko ampuja taitaakin olla aivan aseeton kätyri joka esiintyy metsästäjä haulikko ampujana ja näin koittaa saada rivit hajalle, ovela yritys mutta liian selvää touhua!

    • -

      Olipa hauska toteamus, että koska Halla-aho käy ampumassa pistoolilla, niin periaatteen vuoksi vastustaa pistooliammuntaa.

      Minäkään en erityisemmin pidä Halla-ahosta. Tiedättekö, käykö Halla-aho vapaa-aikanaan uimahallissa? Jos käy, tulen paikallislehden yleisöosastolla vastustamaan uimahalliin käytettäviä verovaroja.

    • haulikko ampuja

      Jahas, että epäillään aseen omistusta, jos ei kannata pistooliammuntaa. Ja että yritän "saada rivit hajalle" mitkä ihmeen rivit? Pistooliampujilla on kenties jotkut rivit, mutta me metsästäjät ja haulikkoampujat , eivät juuri koskaan ole tunteneet mitään lukkarinraukkatta pistoolilla paukuttelijoita kohtaan. Niinkuin totesin, siitä on lähinnä hymähdetty, jos on puheeksi tullut, se on suurelle osaa meitä, ihan sama vaikka lailla moinen harrastus kiellettäisiin.
      Halla-ahon olmimainen persoona ja mielipiteet, eivät itseä mielytä ja kun hän jossain selitti miten häntä viehättää aseöljyn tuoksu ja pistoolin liikkuvien kalhtelu, kun hän radalla käynnin jälkeen putsaa asettaan. Silloin ajattelin kaverin olevan heikkopäinen.
      Antipatia nousi pintaan moisia käsiaseharrastajia kohtaan.
      Haulikkopuolella meitä kiinnostaa lähinnä tulostaso ja mitenkä sitä parannetaan, ei itse ase. Jos on maahantuojan vehkeet, niin sellainen kaveri putsauttaa aseensa syksyllä, kun kilpailukausi on ohi. Maahantuoja hoitaa silloin aseen huollon.
      Tavalliset ampujat, joilla omat vehkeet, lähinnä ruiskautavat öljyspayta putkiin ja itse ainakin kauden lopussa pyyhkäsen muutaman kerran myös puikolla piipuista läpi. Me kun emme ole mitään asefriikkejä, vaan ampujia. Tuollaiset Halla-ahomaiset asefetissit, lähinnä oksettavat, koska tuollainen suhtautuminen on outoa.

      Minusta nykyinen aselaki on oikean suuntainen, kun pistoolilupien määrä vähenee, aikaisemmin kun niille myönnettiin lupia tosi hepposin perustein.
      Myös meidän metsästysseurassa haettiin lupia, loukkupyynti oli peruste ja viimevuosina siihen pyydettiin lausinto puheenjohtajalta, aina se annettiin, vaikka loukkupyytäjät oli oikeesti tosi vähissä. Näillä .22 itselataavilla pistooleilla ei juuri järkevää käyttöä ole ollut. Itselläkin on joku jäänyt tähteeksi ja jonkun loukkusupin olen toki niillä ampunutkin. Sekin asia hoituu ihan hyvin vaikka pienoiskiväärillä, koska loukulle mennään pääsääntöisesti autolla, ei pitkä ase sen vaikeampi ole käyttää siinä tarkoituksessa.
      Olen kyllä ajatellut viedä kyseiset käsiaseet poliisille trapeettomina, mutta asia on laiskuutta jäänyt vain ajattelun asteelle.

      • -

        Nyt on niin, että valitettavasti metsästäjien määrä on vähenemään päin. Syitä on useita. Väki muuttaa maalta kaupunkeihin, jolloin on vaikea harrastaa syksyisin metsästystä, vaikka maita olisikin. Lisäksi nuorempi väki ei ehdi sitoutumaan metsästysporukoihin. Lisäksi nuorille on tarjolla paljon muitakin harrastuksia.

        Itsekin olen metäsästänyt nuorempana varsin ahkerasti, mutta töiden ja perhe-elämän myötä metsästykseen käytössä oleva aika on vähentynyt paljon. Lisäksi riistaa on metsissä kovin vähän, joten joka syksy en ole saanut saalista ollenkaan.

        Kun mennään pari vuosikymmentä eteenpäin, onko metsästäjiä enää paljonkaan? Jos ei ole, metsästys on muuttunut marginaali-ilmiöksi.

        Tuolloin, jos asevastaisuus on voimakasta, on helppo imuroida loppujen metsästäjien kaapit tyhjäksi myös haulikoista ja kivääreistä. Etenkin, jos luvallisella metsästysaseella tehdään jokin median mielestä näyttävä tappo. Äänekkäät vastustajat on helppo vaientaa, jos heitä on vain muutamia.

        Perus pääkaupunkiseudun asukas ei tiedä metsästyksestä paljon mitään ja niputtaa kaikki aseet samaan kastiin. Mistään Halla-ahoista ei tarvitse välittää. Viiden vuoden päästä tyyppiä tuskin enää muistetaankaan.


      • Toinenkinnäkökanta

        Jaa-aa, mistähän johtuu haulikko ampujan katkeruus/kitkeryys pistooliampujia kohtaan. Jos syynä todellakin on joku blogikirjoitus, niin aika herkkähipiäistä touhua on. Ettei vaan olisi haulikko ampuja haastanut pistooliampujaa ystavällismieliseen ampumakilpaan haulikolla ja sitten jäänytkin toiseksi. Ja lopulta on selvinnyt, että pistooliampuja harrastaa myös haulikko practicalia, mene ja tiedä..

        "Haulikkopuolella meitä kiinnostaa lähinnä tulostaso ja mitenkä sitä parannetaan, ei itse ase....Maahantuoja hoitaa silloin aseen huollon....Tavalliset ampujat, joilla omat vehkeet...mitään asefriikkejä, vaan ampujia."

        Sama kiinnostuksen aihe on myös pistoolilajien puolella ampumaurheilussa. Yleensä hyvän tulostason saavuttaminen vaatii harjoittelun lisäksi myös aseen säätämistä itselle sopivaksi. Ja kyllä se aseen perushuolto kuuluu ampujalle itselleen. Isommat korjaukset tekee sitten maahantuoja tai aseseppä. Ovatkohan asesepätkin jonkinlaisia friikkejä kun hiplaavat työkseen aseita?

        "..Näillä .22 itselataavilla pistooleilla ei juuri järkevää käyttöä ole ollut..."
        Nyt mennääkin sitten hyvin subjektiiviseen aiheeseen. Mitä kukakin katsoo järkeväksi. Esimerkiksi kaikki kesäolympialaisten 25 metrin pistoolilajit ammutaan itselataavilla .22 kaliperin pistooleilla. Se, ovatko olympialaiset itsessään järkevää toimintaa onkin jo toinen asia.

        Henkilökohtaisesti en paljoa noista hauleja heittävistä hehtaaripyssyistä perusta, mutta jos ne tekevät jonkun onnellikeksi, niin siitä vaan ... ;) Tylsäähän täällä tulisi jos kaikilla olisi sama maku.


    • haulikko ampuja

      noh, jos tuo skenaario toteutuu, niin silloin, kaikella on aikansa ja aika ajoi asehommista ohi. Koska metsästys nyt on viimeinen aseilla tehtävä harrastus, jota voi perustella yhteiskunnalle hyödyllideksi. Tuolla tarkoitan riistaeläinten säätelyä.
      Sitä ennen muu aseharrastus on jo haudattu aikaa sitten.

      • Puolari ampuja

        Selkeästi haulikko ampuja on aseeton sepostelija joka yrittää olla yliasialinen harras henkilö ja muiden yläpuolella noilla me henkisillä lausunnoillaan muiden henkilöiden kustannuksella toisia harrastajia vastaan.

        Ja tämä "me haulikkoampujat" termi ei istu niihin haulikko ampujiin joilla sattuu olemaan muitakin aseita ja harrastuksia ammunnan saralla, itse olen yksi sellainen ja meitä on muuten monia...

        Aiemmin selittelyt jostakin ihmeen aseiden putsaus orgioista maahantuojan ja pistooliampujien kesken oli ihan tuubaa, jos tietäisit kuinka hyvin kalustopidetään kunnossa pistooliampujien kesken ihan vaan sen takia kun se kuuluu siihen olellisena asiana eikä minään ihmeellisenä hiplaamisena, jos ette itse uskalla kuin metrin päästä ruiskia öljyä haulikkoonne ja kiikuttaa jollekkin ulkopuoliselle putsattavaksi niin onko se pistooliampujien vika?

        PS. "me hymähdämme pistooliampujille" jutut voin kumota saman tien sillä, että ME METSÄSTÄJÄT siis ne joita minä tunnen ei hymähtele kenellekkään ampumaharrastajalle tai metsästäjälle!!!
        Se olisi sama kuin motoristit kokoontumisissa rupeaisivat haukkumaan toistensa pyöriä ja kiljumaan turhakkeiksi kun ei itse tarvitse juuri sellaista pyörää, ne jotka ovat tai tuntevat motoristeja tietävät että samaa "perhettä" ovat kaikki motoristit kuutiotilavuuteen katsomatta....


      • haulikko ampuja
        Puolari ampuja kirjoitti:

        Selkeästi haulikko ampuja on aseeton sepostelija joka yrittää olla yliasialinen harras henkilö ja muiden yläpuolella noilla me henkisillä lausunnoillaan muiden henkilöiden kustannuksella toisia harrastajia vastaan.

        Ja tämä "me haulikkoampujat" termi ei istu niihin haulikko ampujiin joilla sattuu olemaan muitakin aseita ja harrastuksia ammunnan saralla, itse olen yksi sellainen ja meitä on muuten monia...

        Aiemmin selittelyt jostakin ihmeen aseiden putsaus orgioista maahantuojan ja pistooliampujien kesken oli ihan tuubaa, jos tietäisit kuinka hyvin kalustopidetään kunnossa pistooliampujien kesken ihan vaan sen takia kun se kuuluu siihen olellisena asiana eikä minään ihmeellisenä hiplaamisena, jos ette itse uskalla kuin metrin päästä ruiskia öljyä haulikkoonne ja kiikuttaa jollekkin ulkopuoliselle putsattavaksi niin onko se pistooliampujien vika?

        PS. "me hymähdämme pistooliampujille" jutut voin kumota saman tien sillä, että ME METSÄSTÄJÄT siis ne joita minä tunnen ei hymähtele kenellekkään ampumaharrastajalle tai metsästäjälle!!!
        Se olisi sama kuin motoristit kokoontumisissa rupeaisivat haukkumaan toistensa pyöriä ja kiljumaan turhakkeiksi kun ei itse tarvitse juuri sellaista pyörää, ne jotka ovat tai tuntevat motoristeja tietävät että samaa "perhettä" ovat kaikki motoristit kuutiotilavuuteen katsomatta....

        On se yksisilmäisen maailman hahmottamisen kautta vaikea käsittää, että kaikki eivät ole samaa mieltä, vaikka ammuntaa harrastavatkin.
        Naivismia on tuo näkemys, että kaikki aseiden omistajat jakaisivat tuollaisen nihilistisen maailman kuvan, kuin mitä tämän palstan NRA- hönöt.

        Mitä puolarilla ampuskelija voi tietää haulikkorasan näkemyksistä?
        Mitä lajia ammut "puolarilla" trappipallille ei saa kyseisen vehkeen kanssa edes nousta, eikä sellasella tee mitään muissakaan haulikkolajeissa. periaatteessa skeettiä sillä voisi ampua, mutta kukaan ei sellaista tee.
        Haulikkoradalla näkee "puolareita" vain vähän ennen sorsastuksen alkua, kun tullaan harjottelemaan jahtia varten. Silloin meidän radalla on yksi ykköstrappi rata jätetty näille urhoille ja poikkeuksellisesti saavat ampua siinä puoliautomaatilla, jos kukaan naapuripallilla ei asiasta valita.

        me kyllä hymähtelemme pistooliampujille jos asiasta joku mainitsee, ei kuulu meidän maailmaan. kun mainitsin Urheiluampujassa olleesta artikkelista tuunatusta pistoolista, se oli urosen mutka ja hän on ainoa pistoolilla paukuttelija, joka oli aikoinaan myös haulikkoampuja, joskun -90 luvulla ampui haulikolla, eikä huono ollutkaan, mutta heidän aseliike kun on suuntautunut hieman vinoon, sinne pistooli ja ressuammuntaan, niin kaveri kääntyi harrastuksessaan siihen suuntaan.

        Sinänsä minä peet nakkaan jos joku ammuskelee jollain pistoolilla, ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta jos minua aletaan laittaa samaan kastiin niiden kanssa, sen takia, että molemmilla ryhmillä on ruutitoiminen harrasteväline, niin se on kyllä liikaa.
        Vertaus motoristeihin oli sikäli hyvä, että meneppä kyselemään harrikkakuskeilta, mitä mieltä he ovat "riisikupeista" niin näet realimaailman yhteenkuuluvaisuutta.
        Ihan sama täällä, minusta nykyinen aselaki on aivan hyvin päivitetty ja toimiva, ei siinä ole valittamista.
        Teidän, tai korjaan, ainakin osan täällä kirjoittajien nihilistiset näkemykset maidän yhteiskunnasta ja laeista, on sitä luokkaa, että minä ainakin kallistun sinne "kukkahattu" puolelle käsiaseiden kiellon suhteen.


      • -
        haulikko ampuja kirjoitti:

        On se yksisilmäisen maailman hahmottamisen kautta vaikea käsittää, että kaikki eivät ole samaa mieltä, vaikka ammuntaa harrastavatkin.
        Naivismia on tuo näkemys, että kaikki aseiden omistajat jakaisivat tuollaisen nihilistisen maailman kuvan, kuin mitä tämän palstan NRA- hönöt.

        Mitä puolarilla ampuskelija voi tietää haulikkorasan näkemyksistä?
        Mitä lajia ammut "puolarilla" trappipallille ei saa kyseisen vehkeen kanssa edes nousta, eikä sellasella tee mitään muissakaan haulikkolajeissa. periaatteessa skeettiä sillä voisi ampua, mutta kukaan ei sellaista tee.
        Haulikkoradalla näkee "puolareita" vain vähän ennen sorsastuksen alkua, kun tullaan harjottelemaan jahtia varten. Silloin meidän radalla on yksi ykköstrappi rata jätetty näille urhoille ja poikkeuksellisesti saavat ampua siinä puoliautomaatilla, jos kukaan naapuripallilla ei asiasta valita.

        me kyllä hymähtelemme pistooliampujille jos asiasta joku mainitsee, ei kuulu meidän maailmaan. kun mainitsin Urheiluampujassa olleesta artikkelista tuunatusta pistoolista, se oli urosen mutka ja hän on ainoa pistoolilla paukuttelija, joka oli aikoinaan myös haulikkoampuja, joskun -90 luvulla ampui haulikolla, eikä huono ollutkaan, mutta heidän aseliike kun on suuntautunut hieman vinoon, sinne pistooli ja ressuammuntaan, niin kaveri kääntyi harrastuksessaan siihen suuntaan.

        Sinänsä minä peet nakkaan jos joku ammuskelee jollain pistoolilla, ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta jos minua aletaan laittaa samaan kastiin niiden kanssa, sen takia, että molemmilla ryhmillä on ruutitoiminen harrasteväline, niin se on kyllä liikaa.
        Vertaus motoristeihin oli sikäli hyvä, että meneppä kyselemään harrikkakuskeilta, mitä mieltä he ovat "riisikupeista" niin näet realimaailman yhteenkuuluvaisuutta.
        Ihan sama täällä, minusta nykyinen aselaki on aivan hyvin päivitetty ja toimiva, ei siinä ole valittamista.
        Teidän, tai korjaan, ainakin osan täällä kirjoittajien nihilistiset näkemykset maidän yhteiskunnasta ja laeista, on sitä luokkaa, että minä ainakin kallistun sinne "kukkahattu" puolelle käsiaseiden kiellon suhteen.

        Ase on ase, vaikka voissa paistaisi.

        Täällä on joku esittänyt mielipiteitä, että ase on paha, koska se on alun perin suunniteltu tappamiseen.


      • Totta se on
        - kirjoitti:

        Ase on ase, vaikka voissa paistaisi.

        Täällä on joku esittänyt mielipiteitä, että ase on paha, koska se on alun perin suunniteltu tappamiseen.

        Keihäs ja jousipyssy, kirveet, nuijat ja veitset ovat kaikki alunperin suunniteltu tappamista silmälläpitäen.
        Ai niin: mitenkäs nämä aseettoman kamppailun lajit... Minkäs takia ne on suunniteltu?

        Olkaatten siis varovaisia näiden kanssa, ettei vaan aseenne tapa teitä vahingossa.

        Se ase kun se kuulemma tappaja onkin.


      • MotoAse
        haulikko ampuja kirjoitti:

        On se yksisilmäisen maailman hahmottamisen kautta vaikea käsittää, että kaikki eivät ole samaa mieltä, vaikka ammuntaa harrastavatkin.
        Naivismia on tuo näkemys, että kaikki aseiden omistajat jakaisivat tuollaisen nihilistisen maailman kuvan, kuin mitä tämän palstan NRA- hönöt.

        Mitä puolarilla ampuskelija voi tietää haulikkorasan näkemyksistä?
        Mitä lajia ammut "puolarilla" trappipallille ei saa kyseisen vehkeen kanssa edes nousta, eikä sellasella tee mitään muissakaan haulikkolajeissa. periaatteessa skeettiä sillä voisi ampua, mutta kukaan ei sellaista tee.
        Haulikkoradalla näkee "puolareita" vain vähän ennen sorsastuksen alkua, kun tullaan harjottelemaan jahtia varten. Silloin meidän radalla on yksi ykköstrappi rata jätetty näille urhoille ja poikkeuksellisesti saavat ampua siinä puoliautomaatilla, jos kukaan naapuripallilla ei asiasta valita.

        me kyllä hymähtelemme pistooliampujille jos asiasta joku mainitsee, ei kuulu meidän maailmaan. kun mainitsin Urheiluampujassa olleesta artikkelista tuunatusta pistoolista, se oli urosen mutka ja hän on ainoa pistoolilla paukuttelija, joka oli aikoinaan myös haulikkoampuja, joskun -90 luvulla ampui haulikolla, eikä huono ollutkaan, mutta heidän aseliike kun on suuntautunut hieman vinoon, sinne pistooli ja ressuammuntaan, niin kaveri kääntyi harrastuksessaan siihen suuntaan.

        Sinänsä minä peet nakkaan jos joku ammuskelee jollain pistoolilla, ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta jos minua aletaan laittaa samaan kastiin niiden kanssa, sen takia, että molemmilla ryhmillä on ruutitoiminen harrasteväline, niin se on kyllä liikaa.
        Vertaus motoristeihin oli sikäli hyvä, että meneppä kyselemään harrikkakuskeilta, mitä mieltä he ovat "riisikupeista" niin näet realimaailman yhteenkuuluvaisuutta.
        Ihan sama täällä, minusta nykyinen aselaki on aivan hyvin päivitetty ja toimiva, ei siinä ole valittamista.
        Teidän, tai korjaan, ainakin osan täällä kirjoittajien nihilistiset näkemykset maidän yhteiskunnasta ja laeista, on sitä luokkaa, että minä ainakin kallistun sinne "kukkahattu" puolelle käsiaseiden kiellon suhteen.

        Yksisilmäisen maailma? ja samaan hengen vetoon toteat että kaikki muu on turhaa paitse sinun lajisi! :D

        Taidat olla niin kalkkiutunut että turha on sun kanssa alkaa näistä jutuista sen enmpää jauhamaan, aika muuttuu ja aseet kehittyy lajeja on tulut lisää ja muuta sellaista, mutta jos haluatte siellä keskenänne hymähdellä niin ihan vapaasti ja rasvatkaa vähän useammin niitä aseita kun kerran teidän lajissa sitä ruutia tuppaa palamaan...

        Et taida taas erottaa motoristia ja motorista? HD-mies on motoristi siinä kuin Honda kuskikin ja tunnen molempaa sorttia joten mene itse kyselemään että kuinka se todellinen Harrikka mies nyt tällaisen Honda tai Kawa kuskin arvostaa motoristina niin selviää tuokin, ne liivimiehet ei kuulu kaveri piiriini niin heidän asennettaan en tiedä....


    • Jalmari -32

      usealla reservin upseerilla on kiinalainen rynkky kotona odottamassa josko työlaiset rupeavat vaatimaan oikeuksiaan, joten aselakia tuskin muutetaan.

      • Juu ja kaikki

        aktiiviupseerit on velvoitettu vapaa-aikana päivystämään tehtaan porteilla ison putkikassin kanssa, että joko se kapina alkaa.

        En tiedä, että mitä kassissa on mutta näin kerto naapurin kapiainen.


    • -

      Miksi jokin harrastus pitäisi välttämättä perustella "yhteiskunnalle hyödylliseksi"?

      Mikä harrastus ylipäätään on yhteiskunnalle hyödyksi?

      Paitsi, että harrastus tuo iloa harrastajalleen ja vastapainoa arkeen...

      • ¢

        Sontaa.
        Pistooliammunta on lakijuhoilun takia lisääntynyt. Jotkut on ostelleet myös uusia aseita. Paljon on myös liikkeellä uuden veroisia käytettyjä aseita jokka vaihtaa nyt omistajaa lakipelleilyn takia ja siksi uusia ei osteta kun pilkkahintaan saa käytettyjä vastaavia.


      • ¢
        ¢ kirjoitti:

        Sontaa.
        Pistooliammunta on lakijuhoilun takia lisääntynyt. Jotkut on ostelleet myös uusia aseita. Paljon on myös liikkeellä uuden veroisia käytettyjä aseita jokka vaihtaa nyt omistajaa lakipelleilyn takia ja siksi uusia ei osteta kun pilkkahintaan saa käytettyjä vastaavia.

        Vastasin ihan väärään paikkaan, mut yks lysti.


    • naurattaa pirusti

      että sontaako? Asekauppiaiden suusta kuulee totuuden tässä asiassa. Yksikin valitti kuinka ei ole myynyt kahta pistoolia enempää.
      Pistooliern arvon pudotushan on kiinni markkinoista, kun ei ole markkinoita, niin ne ovat arvotonta rautaa. Jos harrastus olisi lisääntynyt, niin kyllä kauppias maksaisi niistä jotakin. Nyt asekauppiaat sanovat kuolinpesille, ottavansa .22 pistooleja vain ilmaiseksi vastaan.
      Shooting club nimi´nen yritys uskoi saavansa rutkasti uusia jäseniä, kun uusi laki tuli voimaan, koska vain seuran jäsenet voivat saada lupia pistooleihin. He hämmästyivät, koska sen jälkeen ei kukaan ole hakenut jäseneksi, sitä ennen heille oli kuitenkin jäseniä jonkin verran aina hakeutumassa.
      Kyllä on lopun alkua tämä, vain tuollaiset itsensä hulluiksi aseilla psyykanneet voivat itselleen uskotella tuollaista sontaa, kuinka harrastusmäärät muka lisääntyvät.

    • Harrastaja vm71

      Itse näen nykytilanteessa kyllä erään hyvänkin puolen. Nyt jos koskaan on ostajan markkinat kun aseliikkeet myyvät käsiaseita todella halvalla pois, ei muuta kun hankkimislupia anomaan ja sitten ostoksille :)

    • .22LR--9mm--.45ACP

      Joo mutta voi monella kestää vähintää kaksi vuotta ennen kuin täyttää kriteerit! :D
      Mutta ei minulla, heheheee!!! :DDDD

      • Kuule viherpiipertäjähomppeli aseita on aina ollut ja tulee aina olemaan.


    • näin niille käy

      Kovasti on Vottosenkin mukaan vähentyneet, ja kun kauppa loppuu, niin pikkuhiljaa häviävät arvottomat mutkatkin. Sulatetaan romuna ja myydään Kiinan autotehtaille.

      • Siellä niitä on

        Voi. Moni meistä tietää, että "mutkia" on monen maalaistalon vintillä kätköissä. Niillä on ammuskeltu hupiammuntaa kanalan takana. Kuinkas kiinalaiset niihin pääsevät käsiksi?


      • Niille ja niille

        Vottoselta nyt ei kukaan oikea harrastaja osta yhtään mitään muutenkaan.... Ihan oikein että sillä ei kauppa käy!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe