Delphia 28

Kipparin rouva

Kokemuksia Delphia 28 -purjeveneestä?

19

919

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • zdfv

   Älä koske kepilläkään. Maahantuoja täys uuno

   • lcmalsfnals

    Tätä palstaa kun lukee, niin ei okaan muita kun uunoja ja kusipäitä maahantuojia. Mainitkaas joku, joka on mielestänne hyvä?


  • puusauna

   Sivusta seuranneena....miten se vaikuttaa veneen ominaisuuksiin tai laatuun,jos maahantuoja on uno?Vene on kuulemani mukaan ok!

  • dehlerist

   Tuttavilla on kyseinen Delphia jo varmasti viidettä kesää ja ovat kovasti tyytyväisiä. Vene on heidän mielestään sopivan suuri mutta kuitenkin pieni, mikä on aina makuasia tietysti. Itse joka kesä veneellä vierailleena on mielestäni kiva ja eloisa vene purjehtija, ei kuitenkaan vaativa. Se kulkee kivasti kun on muuta kuin kova kryssiä, siinä sen silitysraudan mallinen runko ei ole parhaimmillaan. Se on mielestäni tukevasti tehty nykyaikainen käyttövene, kaikki on hyvin tehtyä, toimivaa ja siistiä mutta ei luksusta. Vähän kuin tämän päivän Sunwind 27, paitsi että on nätimmän näköinen ja purjehtii huomattavasti paremmin.

  • 334

   eräässä delphia veneessä jääkaappi rikki, ja se oli asennettu niin
   hölmösti että korjaaminen vaati 2 kaveria delphian tehtaalta.
   Kavereilta meni 2 pv. Voi vaan arvailla kuinka paljon tämä maksaisi
   takuuajan jälkeen. Monessa delphia veneessä kölit niin ruosteessa
   että vaati täydellisen kunnostuksen. Tämä parin vuoden jälkeen ??
   Se siitä laadusta.

   • 29

    Miksi ruosteista köliä tarvitsisi mitenkään "kunnostaa"? Menee kymmeniä tai jopa satoja vuosia, ennenkuin sellaisesta rautamötikästä kuluu ruostumalla niin paljon, että sillä on jotain havaittavaa vaikutusta veneen painoon. Itse asiassa pintaruostuminen jopa suojaa.


   • puusauna

    334 tiedoksi ,kyllä kölit ruostuu jos ajetaan päin kiviä.


  • af

   Delphia yleensä vertailutestien hitain vene. Vakiopurjeet surkeita
   puolalaisia rättejä

   • IsoD

    28:n osalta olet kyllä väärässä. Käy tarkistamassa asia vaikka venenetin tai venemestaron arkistosta. En väitä että 28 mikään raaseri on, mutta nopea perhevene kyllä.


  • FG28

   Ennen oli mukavaa kun kaikissa veneissä oli lyijykölit....nykyään lähes kaikissa terästä, joka ruostuu merkistä riippumatta. Vaatii hieman lisäeffortia kevätkunnostuksessa, eikä ole niinkään Delphia-spesifi ongelma.

   Olen ollut viikonloppureissulla tuollaisessa 28-mallissa, oli hieman vanhempaa mallia (2005 muistaakseni). Päällimmäisinä jäi mieleen erittäin hyvä työn jälki ja yleisen tason järkiratkaisut (ei mitään turhaa messinkihelakikkailuja tai uutena hienoja pikkulokeroita joka nurkassa). Istumalaatikko on todella tilava ja on helppo liikkua joka suuntaan ilman että muiden pitää antaa tilaa. Kannella on helppo liikkua, rustit on rungon ulkoreunalla ja kulku on siis vanttien "alta". Vene on virkistävän, massasta poikkeavan näköinen joka saa Sunwindit sun muut "vanhan liiton pelit" näyttämään ikäistään vanhemmilta. Sisällä on kohtuullinen seisomakorkeus (olen itse 181cm) ja pentterin luona ja salongin takaosissa voi olla ns "suorana", mutta muuten on hieman koukistettava polvia...

   Varsinaisia negatiivisia juttuja ei tullut vastaan, kevyellä tuulella ei kulku ollut kummoista ja vanhat folkkarit ja Scanperit meni ohi. 6-7m/s ja ylöspäin, niin vene tuntui hyvältä ja moni tuli perä edellä vastaan. Vene on myös tosi vakaa, ei juuri kallistele vaikka kaksi aikuista samaan aikaan mönkii samaa laitaa sisään ja purjeillakin saa oikein yrittää, että saa n 20 asteen kulmaan.

   Kaiken kaikkiaan miellyttävä peli.

  • Anonyymi

   Tämä vaikuttaa kiinnostavalta purrelta. Löytyykö uusia kokemuksia tästä veneestä?
   Nyt olisi Nettiveneessä yksi tuollainen myynnissä ja näyttää olevan 30 jalkainen.
   Tosin sitä on joskus myyty 8,83 m metrisenä.
   Liekö venynyt vuosien saatossa?

   • Anonyymi

    Veneillä on monia pituuksia. Kai tuosta 30-jalkaisen saa, kun ottaa mukaan peräsimen ja ankannokan.

    Nettiveneen pyyntihinnalla saa jo paljon parempia veneitä kuten FG 28e, First 31.7, Dehler 29/33 jne.


  • Anonyymi

   Kerran joku pikku-Delphilla painava kippari huusi kun hinaaja, että pitäis olla kartio kun vedin loppupätkän konella ja vielä isopurje ylhäällä. Tikahduin nauruun, onneksi pilotti ajoi. Varmaan ok paatti, ok...

  • Anonyymi

   Ihan sama, millä veneellä tuonne lähtee. Nopeus on toisarvoinen juttu, jos ei aio nautiskella kilpailemisesta.

   Purjehtiminen on se juttu, aivan sama meneekö solmun hitaammin tai nopeammin kuin "jotkut muut".

   Aina löytyy joku, jonka vene on nopeampi, isompi tai puikoissa parempi purjehtija.
   Tai sitten löytyy toinen, joka on vielä hitaampi tai sitten ei vain huvita ottaa säädöistä kaikkea irti.

   Viisi tai kuusi solmua - aivan sama.
   Oma pikku-Firstini kulkee 8m/s tuulessa parhaimmillaan 8 solmun vauhtia viiden hengen kuormalla.
   Suurimman osan ajasta vauhti on kuitenkin 4-6 solmua. Samantekevää. Spinnulla nousisi surffiin ja kulkisi varmaan ties miten lujaa. Mutta en ole kahden kesän (tällä veneellä) aikana spinnua kertaakaan käyttänyt, vaikka tuliterä sellainen pussista löytyykin.

   Mieluummin ulompaa väylää nautiskellen eteenpäin, ilman vierestä vetäviä moottoriveneitä. Kiire loppuu kun köydet irrotetaan.

   Jos vene on tiloiltaan sopiva ja kohtuullisesti varustettu, nopeus on toisarvoinen seikka.
   Ei se perusjampan Skodakaan mikään pyssy ole, silti niitä näkee tuolla pilvin pimein.
   Ei purjehdus ole mikään Ferrari-Lamborghini -ottelu.
   Aivan sama, vaikka veneenä olisi vanha 70-luvun tuote. Kunhan se kelpaa omistajalleen, on ehjä ja turvallinen ja varusteet kunnossa.

   Nopeuskilpailua ei tarvitse tunkea joka paikkaan. Aina voi vaikka uida kilpaa saaren ympäri, jos nyt sillä vauhdilla pitää päästä pätemään.

   Kiitos ja anteeksi.

   • Anonyymi

    Tavallaan solmu sinne tänne on yhdentekevä juttu. Mutta jos vähän vaivaa näkemällä on mahdollisuus saada pari kymmenystä lisää, ne kymmenykset ei olekaan enää yhdentekeviä. Ja jos vene on sellainen, joka vastaa siihen vaivannäköön, on purjehtiminen mielekkäämpää, eikä pelkkää istuskelua. Ja sen spinnupussin esiin ottamisella saakin jo ehkä pari solmua lisää, lisääntyneestä hauskuudesta puhumattakaan. Nopeuskilpailu käydään olosuhteita, ei toisia veneitä vastaan, vaikka se tuokin juttuun tilanteen sattuessa oman lisänsä.


  • Anonyymi

   Se oli vuonna 1937, kun minut oli juoppouden takia potkittu pois valtamerihöyrystä Valparaisossa guanoreissulla. En ollut humalassa ottanut sekstantilla korkeutta ja meinattiin ajaa San Agustinin kiville. Perämiehestä tuli kapteeni ja jäin satamaan ryyppäämään. Parin viikon jälkeen Kap Hoornilta tuli vene satamaan, Delphia 28. Kippari oli tippunut mereen, kun hän oli kiivennyt mastoon reivaamaan, 15-metrisessä ristiaallokossa. Rouva pyysi minua aluksen kapteeniksi. Suostuin pestiin. Tiesin, että Valparaisossa olisin pian huorakorttelin katuojassa naama alaspäin. Miehistö oli laiskoja vätyksiä, tuskin 8 vuotta täyttäneitä. Lastattiin pari ämpärillistä guanoa ja otettiin suunta länteen, vetäydyin takahyttiin tyhjentämään viimeisiä rommipulloja. Australiassa käytiin ottamassa kolme säkkiä vehnää ja käännyttiin itään. Hoornilla Delphia saavutti 10 solmun vauhdin, kun laskimme 40-metristä aaltoa alaspäin. Falklandissa otimme pari lammasta kyytiin ja mentiin naimisiin. Siis ei lampaiden kanssa vaan sen rouvan. Kanarialle kun tultiin, oli lampaat syöty ja miehistökin oli kovettunut sitkeänlaihoiksi valtameriseiloreiksi, jotka hallitsivat kapakoiden puukkotappelut ja luovit kovassakin tuulessa. Kanarian kapakoissa kävin enää vain paellalla, rommin olin jättänyt. Lasti purettiin Southamptonissa ja ostimme rahoilla Delphia 33:n, kun perhe oli kasvamassa.

   • Anonyymi

    Strong buy, ok...


   • Anonyymi

    Tarkastitko oliko se 28 jalkainen vai 30 ft Delphia? Niitä kun näyttää olevan molempia liikkeellä.


  • Anonyymi

   Kaikissa veneissä on puolensa. Sekä etu- että taka-.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   303
   4245
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2426
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2074
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1820
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   30
   1602
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1364
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1205
  8. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   43
   839
  9. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   73
   838
  10. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   799
  Aihe