HONDAT AUTOVARKAIDEN SUOSIKKINA LATVIASSA

TANKOLUKKO MUKAAN

Suomalaisilta autoilijoita on varastettu etenkin Honda-merkkisiä henkilöautoja Latviassa tänä kesänä. Vakuutustutkija Hannu Manninen Pohjola Vakuutuksesta sanoo, että jos Latviaan matkustaa omalla autolla, kannattaa auton yösäilytystä miettiä tarkkaan.

Tosin auto voidaan viedä myös keskellä kirkasta päivää.

– Tänä kesänä on ollut riski, että Honda-autoja häviää siellä. Esimerkiksi vartioitu parkkipaikka voi olla sellainen, mistä auto häviää.

Autovarkaiden keskuudessa Hondien lisäksi BMW-merkkiset autot ovat suosiossa. Manninen kertoo, että rikollisilla on käytössään laitteisto, jolla auton käynnistyksenestojärjestelmä voidaan ohittaa.

– Ensin autoon murtaudutaan esimerkiksi ikkuna rikkomalla, sitten autoon kiinnitetään laitteisto, jonne naputellaan tiettyjä koodeja. Siten auto saadaan liikkeelle.

Auto voidaan viedä todella nopeasti vaikka valvontakameroiden alta.

– Jos on erikoistunut tietyn auton varastamiseen, varkauteen ei mene kuin pari kolme minuuttia. Minulla oli tutkittavana tapaus, jossa BMW-merkkinen auto vietiin hotellin vastaanottoaulan ikkunan alta, jossa oli valvontakamera.

Manninen uskoo, että rikolliset saavat tietoonsa autoteollisuuden käyttämät järjestelmät teollisuuden tietovuotojen kautta.

– Tämä on ikuista kilpajuoksua autoteollisuuden ja rikollisuuden välillä. Todennäköisesti tietotekniikka, jota käytetään auton liikkeelle saamiseen, tulee jotain kautta auton valmistajilta. Siellä joku vuotaa tietoa, Manninen sanoo.

Osa autoista saadaan takaisin, osa voi löytyä purettuna, suuri osa jää kuitenkin kateisiin.

(LÄHDE MTV3)

Katso Pohjola Vakuutuksen vakuustutkija Hannu Mannisen haastattelu: (Huomenta Suomi 23.7.2012)

10

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • justersone

        AUTOMATKAILIJA:

        varusta autosi rattitangolla

        ota rekisteriote yöksi huoneeseen

        tarkista vakuutuksesi


        ps ja muistakaa että suomessa varastetaan montakymmentä autoa päivässä...joten ei syytä paniikkiin


      • ronaldas

        Poliisin mukaan uusimmalla tekniikalla varustetut liettualaiset autovarkaat ovat vieneet jo 15 ajonestolaitteella varustettua autoa, kertoo Helsingin Sanomat.

        Liettualaiset ovat varastaneet vuoden aikana kymmenkunta Volkswagen Caravelle T4:ä, kolme Honda CR-V:tä ja kaksi BMW X6:tta. Poliisi arvelee, että uusista teknovarkaista voi tulla melkoinen riesa.

        Helsingin Sanomien mukaan ajonestolaitteet ohittavia apuvälineitä saa internetistä 10 000–20 000 eurolla.

        Esimerkiksi BMW-varkauksiin syyllistyneiltä löytyi Nokian kännykän kuoriin sullottu laite, jonka avulla autot sai käyntiin. Honda-autoihin varkaat onnistuivat ujuttamaan oman ohjelmistonsa. Volkswaheneista varkaat saivat ajonestolaitteen kokonaan syrjään.
        AL


    • schengen

      Yksi Norjan suurimmista uhista: Liettualaiset rikolliset

      “Schengen-alueen myötä siunaantuneista ongelmista paasaaminen on po­pu­lis­ti­sta pu­hetta, mille ei löydy yksi­se­lit­teis­tä ti­las­tol­lis­ta pe­rus­taa”, valisti kansalaisia aamuinen Hesarin vieraskynä, mikä ei tällä(kään) kertaa todellakaan ollut sieltä penaalin terävimmästä päästä.

      Tuorein halpaan populismiin sortunut taho on Norjan keskusrikospoliisi. He nimittäin väittävät, että yksi Norjan valtion suurimmista tulevaisuuden uhista on liettualaiset rikolliset, joiden kädentaitoja voi ihailla vaikkapa oheisesta kuvasta niiltä osin kuin pikselöinti sen sallii.

      Keskusrikospoliisin piakkoin julkistettavassa raportissa kirjoitetaan, että “monet ulkomaalaiset ryhmittymät ja verkostot ovat vahvistaneet asemiaan Norjassa”.

      Kripon taktista yksikköä johtavan Eivind Borgen mukaan liettualaiset löytyvät monen synkän tilaston kärkisijoilta. Viime vuonna liettualaiset pitivät esimerkiksi ykkössijaa 520 tapauksellaan maasta rikollisuuden vuoksi karkotetuista. Liettualaiset muodostavat 7. suurimman ulkomaalaisryhmän Norjassa.

      “Samaan aikaan varottava leimaamasta kaikkia liettualaisia, joita Norjassa asuu noin 25.000. Hyvin harvat heistä puuhastelevat rikollisuuden parissa”, Borge sanoo.

      Myöskin murtotilastojen kärkisijaa liettualaiset hallitsevat ulkomaalaisten osalta. Huimausaineita kulkeutuu aina vaan enemmän Balttiasta ja liettualaiset ovat viime vuosina kunnostautuneet myös ihmiskaupan saralla. Keskusrikospoliisin mukaan tekojen taustalta löytyy usein järjestäytyneet rikollisliigat.

      Liettualaisen rikollisuuden kasvu alkoi talouskriisin myötä vuonna 2008. Yhteispohjoismainen analyysi Liettuan rikollisuudesta vuodelta 2009 osoitti, että monet liettualaisrikolliset toimivat yli rajojen kaikkialla Skandinaviassa.

      “Me näemme kansainvälisen trendin, jossa rikollisuus toimii yhä rajattomammassa ympäristössä”, Borge sanoo.
      Lähde: Verdens Gang

    • justersone

      MATKKAVINKKINÄ:... HYVIÄ RANTOJA LÖYTYY LÄNSIRANNKOLTA VENTSPILS LIEPAJA ALUEELTA SEKÄ ENNEN RIIKAA POHJOISESSA

    • Riganieki

      Harmi vaan, kun melko usein Latviaa koskeva uutisointi siellä Suomessa koskee rikollisuutta. Sinänsä mitä sitä totuutta vääristelemäänkään, mutta antaa toki yksipuolisen vaarallisen rikollismaan kuvan ihmisille. Vaikkakin tässä(kin) tapauksessa nuo puuhastelijat tulivat tuosta eteläisen naapurin puolelta. En niin kovin autojen tekniikkaan ole perehtynyt, mutta tulipa mieleen voisiko tuollaiseen varasteluun tehota se, jos autossa olisi jossain erillinen päävirtakytkin. Eli ei edes avaimella lähtisi käyntiin ennen kuin se on kytketty päälle. Tosin se pitäisi olla yksilöllisesti jälkeen asennettu, ei samanlainen kaikissa autoissa.

      • justersone

        itsellä on aina autossa ollut vankka tankolukko,,ja autoon ei ole koskettu,,,,

        mutta nyt koputetaan puuta että ei...

        Honda kuskeille tämä antoi miettimistä..tosin hondien surkeat lukot ovat oleet jo vuosia tiedossa......muita ongelma autoja näyttää olevan nyt bemarit, vw caravellet ja 90 luvun lopun passatit...

        itse olen ratkaissut turvallisuusongelman majoittumalla riikan ulkopuolelle ja kulkemalla junalla sinne


      • realisti2

        Valitettavasti ne uutiset ovat totta. Suomeen tulee paljon rikollisia juuri latviasta, on saatu kiinni pääkaupunkiseudulla ja Uudellamaalla. Tottakait kaikesta rikollisesta toiminnasta täytyy kirjoittaa lehdissä jotta ihmiset osaavat varoa.
        Jotkut liigat ovat ehtineet tehdä omaisuusrikoksia Suomessa jopa pari vuotta ennekuni ovat jääneet kiinni.
        Valhetta että kaikki rikolliset tulevat Liettuasta..... ja autot ovat mitä ovat, ei niitä valmistaja tee erikseen Pohjoismaita varten eikä rikollisuutta silmälläpitäen.
        Rikostapauksia on sen verran paljon tullut esille ja tekijät ovat Latviasta joten ei ole mitään syytä painaa asiaa villaisella. Kun tuomio tulee, silloin annetaan tekijöiden kotimaa julki.


    • Hondiin renkaat ??

      Poliisi on saanut kiinni kaksi liettualaista rikollisryhmää, joiden epäillään varastaneen renkaita lähes 400 000 euron arvosta.

      Rikollisryhmien epäillään iskeneen tänä ja viime vuonna lukuisiin rengasliikkeisiin Länsi-Suomessa.

      Toinen ryhmä anasti kesäkuussa Salosta Meriniityn teollisuusalueelta renkaita yli 200 000 euron edestä. Poliisi sai viisi liettualaista miestä kiinni Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä, jossa he olivat liikkeellä rengaslastin kanssa.

      Ryhmän epäillään iskeneen rengasliikkeisiin myös Kokkolassa ja Ylöjärvellä. Kokkolasta varastetut, 120000 euron arvoiset renkaat ovat edelleen kateissa.

      Toinen ryhmä jäi kiinni elokuussa Helsingin satamassa. Poliisi pidätti kaksi liettualaismiestä, joiden epäillään varastaneen renkaita Porista ja Salosta.

      (MTV3 - STT)

      • Made in LT

        Kolmen liettualaisen miehen järjestelmällinen matkailuautojen varkaussarja on selvitetty, kertoo poliisi.
        Viranomaiset ottivat syyskuun lopussa Suomesta kiinni kolme miestä, joiden epäillään anastaneen useita matkailuautoja ympäri Euroopan.

        Suomessa miehet olivat läpikulkumatkalla kuljettamassa Ruotsista anastettua matkailuautoa.

        24-, 26- ja 32-vuotiaat miehet tulivat Suomeen Tallinnasta. He ajoivat ensin henkilöautolla Suomen läpi Tornioon, josta poistuivat Ruotsin puolelle. Ruotsista kolmikko varasti alle 40 000 euron arvoisen matkailuauton.

        Miehet jäivät kiikkiin paluumatkalla Suomessa. Kaksi miehistä otettiin kiinni Helsingin satamassa ja kolmas, matkailuautoa ajanut mies, otettiin kiinni Lahdessa.

        Matkailuauton ratista napattu oli saanut 200 euron rahapalkkion jokaisesta Suomen läpi ajetusta autosta.

        Nyt estetyn varkauden lisäksi miesten epäillään keikanneen Pohjois-Ruotsista kaksi muutakin matkailuautoa samalla menetelmällä.

        Poliisi kertoo tehneensä kansainvälistä yhteistyötä järjestelmällisen varkaussarjan selvittämiseksi. Esitutkinnassa on ilmennyt, että anastaminen on ollut ammattimaista ja suunnitelmallista.

        Miehet olivat esimerkiksi naamioineet Fiat-merkkiset autot näyttämään Peugeoteilta. Matkailuautoista oli vaihdettu virtalukko, rekisterikilvet ja etumaski. Moottoriin oli stanssattu uudet valmistenumerot ja ohjauspyörän automerkki oli poistettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      154
      11273
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3143
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2994
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2187
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1948
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1795
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1774
    8. 86
      1759
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      19
      1758
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe