Muulin vetoaisa roskaa?!

Omistan vuoden vanhan pienen Muulin kärryn. Se on ihan normaalissa omakoti käytössä eikä sillä ole koskaan vedetty mitään todella raskasta. Kantavuus on kuitenkin 750kg.
Nyt huomasin että se kulkee nokka alhaalla ja tarkasteltuani sitä lähemmin, huomasin että vetoaisa on selvästi vääntynyt. Tiedustelin asiaa kärryn valmistajalta, väittivät ettei kärryssä ole valmistusvikaa vaan vika on meissä, minä väitän toista.
Minulla on ollut kärryjä aikaisemminkin eikä yksikään ole ollut noin heikko vaikka jotain raskaampaakin on vedetty. Tässä on nyt suomalaiseen tuotteeseen mennyt luottamus ja kun on vain sana sanaa vastaan, olen varmaan aika heikoilla jos tätä alkaisi riitauttamaan, harmittaa vaan vietävästi kun tiedän olevani tässä oikeassa!

29

6856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oletpa junttura

      Valitettavasti olet väärässä, ei pienessä muulissa ole 750 kg:n kantavuutta, jos näin olet tehnyt niin olet todella runsaasti ylikuormittanut muuliasi. Tuollainen 500 kiloa olisi suurinpiirtein max kantavuus.

      • En näin raskasta ole vetänyt koskaan, lähellekään, mutta kärryn laatassa on tuo 750kg merkitty kantavuudeksi. Puutarhajäte tai sohvakalusto lienee raskain kuorma mitä tällä on vedetty.


      • muulilla
        junttura kirjoitti:

        En näin raskasta ole vetänyt koskaan, lähellekään, mutta kärryn laatassa on tuo 750kg merkitty kantavuudeksi. Puutarhajäte tai sohvakalusto lienee raskain kuorma mitä tällä on vedetty.

        Edelleen jarruttomien Muulien kantavuus on 500-590 kg, koosta riippuen. 750 kg on max kokonaispaino.


    • pitkä aisa

      Missä sinun kärrysi on? Kiinostaisi nähdä se.

      • Kärry on Oulun seudulla.


    • trhhh

      Kilvessä oleva arvo on tietysti kokonaispaino ja kärry painaa n 150kg niin kantavuus on siinä 500-600 kg tienoilla riippuen kärrystä.

      Kyllä semuulin aisa notkahtaa jos sen väärinkuormaa, eli 500 kg kuormatilan eteen niin varmasti taittuu.. hieman liiottelua, mutta siihen valmistaja vetoaa.

      kärryhän kuuluu kuormata sitten ettei aisakuorma ylity ja sen se muulin peltiaisakin kestää.

      Olisit ostanut muulin pro malliston tai majavan tai muun laatukärryn.

      Muulin Pro on menella tapaa parempi, kunnon pinnoitus, tukeva runko, kunnon akseli ja lehtijouset iskunvaimentimilla, laidat kunnon tavaraa..

    • juntturahöpöä

      Varmasti ei väänny jos aisapaino kuormattuna suositusten mukainen eli alle 50 kg.

      Rekkariotteesta näkyy paljoko painoa jarrutonta kärryä saa autolla vetää. Yleensä se on keskikokoisella autolla 500 kg eli kärry 150kg 350kg kurma on 500kg yht.

      • muuli on hyvä

        Mistähän tuollaisen rekkariotteen mahtaa saada, minulla kun on yksi auto ja kaksi perävaunua, toinen niistä matkailuperävaunu, ja yhdessäkään ei ole rekkariotetta.
        Mutta sen tiedän että matkailuperävaunun kokonaispaino on 1800kg ja laadukkaan Muulin 750 kg, jota saan siihen kokonaispainoon vedellä.


      • Korvenkontio
        muuli on hyvä kirjoitti:

        Mistähän tuollaisen rekkariotteen mahtaa saada, minulla kun on yksi auto ja kaksi perävaunua, toinen niistä matkailuperävaunu, ja yhdessäkään ei ole rekkariotetta.
        Mutta sen tiedän että matkailuperävaunun kokonaispaino on 1800kg ja laadukkaan Muulin 750 kg, jota saan siihen kokonaispainoon vedellä.

        Vetoauton rek. otteesta sen näkee eli vedettävä massa joko jarruin tai ilman.


      • muulilla
        Korvenkontio kirjoitti:

        Vetoauton rek. otteesta sen näkee eli vedettävä massa joko jarruin tai ilman.

        Siis mistä rek. otteesta, ei ole sellaista?


      • aasiko olet?
        muuli on hyvä kirjoitti:

        Mistähän tuollaisen rekkariotteen mahtaa saada, minulla kun on yksi auto ja kaksi perävaunua, toinen niistä matkailuperävaunu, ja yhdessäkään ei ole rekkariotetta.
        Mutta sen tiedän että matkailuperävaunun kokonaispaino on 1800kg ja laadukkaan Muulin 750 kg, jota saan siihen kokonaispainoon vedellä.

        Kyllä kaikissa rekistöröidyissä peräkärryissä on rekisteriote mikäli omistaja on sen asianmukaisesti rekistöröinyt, ja kärryt joissa on jarrut täytyy katsastella kahden vuoden välein koskee myös matkailuperävaunuja.


      • Iivari Veturi
        muulilla kirjoitti:

        Siis mistä rek. otteesta, ei ole sellaista?

        Taitaa tuo luetun ymmärtäminen olla eräillä vähän hebreaa olisiko sittenkin kannattanut kouluaikana olla hieman tarkkaavaisemppi. Jos ei ole autossa sitä rekisteriotetta niin tuskin kannattaa lähteä liikenteeseen edes se perävaunu perässä, vaikka siinä sitten olisikin se rek. ote.


    • trhhh

      Aisan rasitukseen vaikuttaa eniten kuorman paino ja sen painopiste (kuinka edesssä/korkealla),lisäksi vaikuttaa vetoauton massa, niinkuin Dw arvosta voi arvata ja lisäksi myös olosuhteet missä vedetään.....


      eli asan saa taipumaan vaan ulkoisella vauriolla ja väärin kuormauksella.

    • Kärry on Oulun seudulla.

      Voihan olla että olen väärin kuormannut kärryn ja siksi aisa vääntynyt mutta tähän keski-ikään mennessä olen monta erimerkkistä kärryä jo omistanut ja huomattavasti suurempia (raskaampia) kuormia vetänyt ilman murheita.

      Oman virheen kyllä uskaltaisin tunnustaa mutta oikeasti tällä ei mitään raskasta ole koskaan vedetty! Uusi vetoaisa maksaa n 180€ eli ei tuo nyt ketään konkurssiin vie mutta silti sapettaa...

    • Aisa mutkalla

      Vanhoissa Muuleissa oli aisa mutkalla jo tehtaalta lähtiessä. Pohja on niin matalalla, että muuten kärry kulkisi keula pystyssä.

      • Korvenkontio

        Keskikokoisen h-auton sallittu vedettävä massa on yleensä luokkaa about 500 kg ja kun perävaunun oma massa on esim. (Muuli) 120 kg niin sitä varsinaista tavaraa saa sitten lain mukaan ottaa hulppeat 380 kg ja sillä määrällä ei aisat taivu.


    • pekka

      ei niillä muuleilla tee mitään . kokemusta on. vaihdan merkkiä

    • pakkasukko666

      Omistan Muulis80s perävaunun,se on kierrejousilla varustettu malli.Valmistettu Muulin hyvään aikaan silloin kun muuli oli viellä kunnollinen.Parempaa kärryä vetää henkilöautolla kun tämä kyseinen malli ilmeisesti ole sillä tuo kierre jousitus ei humpaile eikä pompottele tavaroita kärrynpäällä rikki.Työn vuoksi olen joutunut vetään monen merkkistä perävaunua raskaallakin kuormalla,mutta tuo muulis80 on ollut kummingin yliveto harmi ettei enää uutta vastaavaa ole markkinoilla.Raskaassa kuormassa kyseinen peli on tasapainoinen ei paina aisaa eikä nosta ajoviimassa ylös.
      Valitettavasti tällä hetkellä Muulista ei ole jäljellä muuta kuin kallis hinta..

    • Muuli rikki

      Minulla on vastaava tilanne. Muulin vetoaisa on taittunut vaikka vene on melko kevyt ja traileri hyvinkin vankan näköinen. Jo alunperin minusta näytti, että traileri oli veneen keulan kohdalta taittunut, mutta nyt siis selväti rikki. Kyllä hieman harmittaa tuo laatu.

    • Muuli 600

      Omistan Muuli 600 kokonaismassa 750kg ja kuorman massa saa olla 600kg.
      Valmistaja: Teuvan metalli Tamsi &, Kärry on todella jämäkkä.
      Kuljetettu todella raskaita kuormia ja kärry on vieläkin ryhdissään aisa suorana ja paikallaan, jykevää tekoa kaikin puolin. Ainut puute en ole onnistunut hankkimaan
      kuomua siihen lava koko hiukan poikkeava nykyisistä.

    • Kokenutsenkerran

      Jos peruuttaa isoon kiveen, niin varmaan aisa taittuu ;-)

    • mieti sitä

      Kun katsoo henkilöautoja jolla tyhjä kärry takana niin ihmettelee minne on kiirettä. Monesti koko kärry on ilmassa jos tiellä on hyppyri. Jos kärry nousee tiestä niin tulee kova isku vetoaisaan kun se osuu taas tienpintaan. Tämä voi rikkoa aisan.
      Tiedän että tässä tapauksessa on ajettu vain 32km/h ja kuormassa 2 levyä styroxia.

    • Kannattaa käydä kysymässä katsastuskonttorilta, jos ei lainsäädännöstä itse löydä, paljonko kevytperävaunun positiivinen aisamassa saa olla. Negatiivista, siis nostetta, siihen saa kohdistua.
      Pääsääntö, jos kahdella sormella joutuu nostamaan aisaa, eikä yhden miehen sormivoima riitä, ollaan sallituista rajoista menty yli.
      Jos aisan saat käännettyä solmuun vaikka käyttäen kahta kättä ja kaikkia sormia, voin tarjota kostean illan ravitsemusliikkeessä. Rohkenen kyllä epäillä moista.
      Että näin. Jos ette siis tiedä, kysykää, älkää haukkuko tyhmänä, kun ette näemmä tiedä lakeja ja asetuksia.
      Neuvot ovat ilmaisia, eikä kärryt mee rikki

    • Himppu järkee mukaan

      Kyllä on syvältä se porukka joka kärryistä aisat vääntää ja tuolla liikenteessäkin jopa meidän kauhuna seilaavat! Yhdestäkään perävaunusta ei aisa eikä runko väänny jos ne kuormataan oikein ja kuorma jopa sidotaan. Lailla pitäisi kieltää autoista peräkoukut ellei kuljettajalla ole siihen vaadittavaa veto/kuormaustestiä. Nyt tilanne on se että kun sattuu olemaan autossa koukku ja naapurilla kärri niin pommi on valmis! ilman mitään järkeä lastataan kärriin ylikuorma kiinnityksestä puhumattakaan! Siellä sitä sitten ihmetellään motarin sivussa (ilmeisesti hengissä) että paska kärri kun vei autoa satasessa ja suursäkkibetonitkin levis tielle ja autokin meni paskaksi!! Niiin joo o paska kärri.

    • Pertti K

      Minullakin on uusi muulikärry. Kun laitoin nokkapyörän kiinni vetoaisaan,niin sivusuuntaan kääntäessä kärryä vetoaisa taipuu sinne ja tänne. Vedin siis
      käsin kärryä,ei ollut koukussa. Huomasin,että vetoaisa on tehty vesirännistä,
      siis peltiä. Pienellä kupormalla nokkapyörä taittui alle.
      Onkohan kiinalaista alkuperää on niin onnettomasti tehty.
      Hävetkää valmistajat!

      • hyvin palvellut

        Ostin 1988 teuvan metallin tekemän 750 muulin. Valitsin lehtijousilla tehdyn. Heti uutena hitsasin sisä-ja ulkopuolelle kunnon liinakiinnitykset. Aisa ei ole edes v-muotoinen, vaan suora paaka, hyvää on kippi ja kunnon rautasaranoitu perälauta joka toimii ajosiltana. Kipin saranointi hiukka hutera, mutta kestänyt on ja kärri hyväkuntoinen vieläkin. Ihan jämerästä 4 seinämäprofiiliputkesta runko. Laakerit vaihdoin kesällä varmuudeksi. On ollut petonisäkkejä sun muuta raksatavaraa. Moottorikelkkaa, mönkijää, venesovitteenkin tein. Leveys kävi kapeaksi mönkkärinkärrölle, ostin 900k muulin.


      • Anonyymi

        Kärry oli siis muulikärry, mutta ei MUULI kärry ?
        Minullakin on MUULI kärry, mutta ei ole aisa tehty vesirännistä, ei valmistusmaa ole Kiina.
        Ehkä sinua on huijattu kärrykaupoissa?
        Heitä tiepuoleen semmonen kärrä tai myy kaaleille :-D


    • Ellos

      Osta kunnon ruotsalainen tai norjalainen peräkärry.

      • moguli

        30v.vanha Muuli 600 on luja kärry.On vedetty jos jonkilaista kuormaa .Vetokitaan tullut hiushalkeama luultavasti siitä kun kaveri oli hakenut sillä kuution soraa,mutta ei ole aisa taipunut: )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe