Rauhoittuuko ylienerginen pikkukoira koskaan??

räiskyjä

Kertokaa minulle tietämättömälle että rauhoittuuko pienet koirat iän myötä? Itselläni vuoden ikäinen (terrieri, chihu sekoitus) energia pakkaus, nyt varmaan pahimmillaan. Mutta joku sanoi minulle että ei välttämättä tule ikinä rauhoittumaan...voiko tämä olla totta???

11

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • energi

      varmasti rauhoittuu aikanaan...viimeistään ehtoopuolella=) ei vaan, vitsi vitsi.. kauheasti vaan aktiviteetteja ja harrastustoimintaa. Kannattaa hyödyntää tuota energiaa vaikka erilaisilla koulutuksilla ja kursseilla. Jokin säännöllinen harrastus voisi auttaa... Agility voisi olla sopiva? Myös jäljestys on tehokasta puuhaa, tulee nenälle käyttöä ja monille rotuun katsomatta mieluisa.

      Itsellä käyttölinjainen vajaa vuodenikäinen labukka uros. Patoutuneen energian kyllä näkee jos ei pariin päivään harrasteta. Pitkien lenkkien lisäksi käydään monta kertaa viikossa pelloilla ja joella heittelemässä damia, jälkeä tehdään usein ja nyt ollaan alettu pyöräilemään. Eniten se kyllä tykkää tosta jäljestyksestä ja kuluttaa yhtä paljon kun pyöräily=) Jos et verijälkeä heti kalua kokeilla, tee jälki vaikka makkaralla=)

      Olen myös opettanut Rauhoitu-käskyn, joka on älyttömän tehokas muttei sitä juuri tarvitse käyttää kun se on oppinut että kotona ollaan rauhassa ja pelloilla saa tehtäviä ja juosta=)

      • pari kertaa vaikka

        Monta kertaa viikossa voi olla hiukan liioiteltu vaatimus. Koira kyllä jaksaa vaikka joka päivä toimia millä mitalla hyvänsä, mutta kellään ihmisellä ei ole sellaiseen niin paljoa aikaa/energiaa, varsinkaan töissä tai koulussa käyvällä. Pari kertaa viikossa on sopivan säännöllinen harrastelurutiini aktiiviselle koiralle. Eikä koiraa edes pidä totuttaa siihen, että se joka päivä saisi kaiken laista hurjasteltavaa, sillä silloin on hankaluuksia edessä aina kun joudutaan pitämään rauhaisampia päiviä. Kun koiran kanssa käy joka viikko vaikkapa 2 päivänä joidenkin kunnon harrastusten parissa, niin koira oppii sellaisen säännöstelyn ja osaa varrota aina seuraavia touhupäiviä. Samalla omistajakin saa kerättyä välissä energiaa koiran kanssa harrasteluun.


    • Totuutta vain

      Ei välttämättä. Tietysti pentumainen höslääminen yleensä vähenee kahden vuoden ikään mennessä, mutta jotkut koirat vain ovat korkea-energisempia kuin toiset. Koulutuksella ja oikealla tapa-kasvatuksella voi vaikuttaa koiran käyttäytymiseen.

      • lisää liikuntaakin

        Ja reippaalla, monipuolisella liikunnalla/aktivoinnilla, jolla koira pääsee purkamaan energiaansa. Millaisia liikuntarutiineja aloittaja koiralle tarjoaa?


    • Pieni ja vilkas

      Oma pikkukoira on 8 ja on kovin vilkas, ylikiihtyvä edelleen, oikea elohopea. Haukkuu ja kiljuu innoissaan ja ylireagoi kaikkeen. Leikkii kuin pentu. Odotan onko 12- vuotiaana samanlainen. Liikunnanpuutetta ei meillä ole ainakaan.

    • Terrieri aina terrie

      Terrierithän ovat energisiä koiria :) Ei siitä mixistä saa sohvatyynyä tekemälläkään.

    • räiskyjä

      Kiitokset kommenteista! Elikkäs lenkillä käydään ja pihassa saa juosta vapaasti paljon. Mutta tarvis sitten vissiin "älypeliä"/ kuonon käyttöä enemmän. Joo se kaksi kertaa viikossa on kohtuuden kuuloinen, joka päivä en mitenkään kerkiä "kouluttamaan". Sillä tässä mietinkin että laitanko koiran etiäpäin kun ei aika riitä? Sohvaperuna oli hakusassa, mutta tämä tuli vähän niin kuin vahingossa meille. Mutta on siihen kiintynyt niin että ei raski luopuakaan.

      • koirasta vastuu

        Jos koiran hankkii, siitä tulee myös ottaa vastuu. Olisit hommannut vaikkapa kiinanpalatsikoiran tai englanninbulldogin sohvaperunaksi, mutta hommasit chihuahuan ja terrierin (kahden terveen/energisen rodun) sekoituksen. Jos koira olisi jotenkin synnynnäisesti luonnevikainen, kuten ärhäkkä, niin asia olisi jo hiukan eri, mutta itsestäänselvyys on, että tuollainen sekoitus on aivan muu kuin sohvaperuna. En ymmärrä niitä ihmisiä, jotka hommaavat koiria sohvaperunoiksi, eivätkä älyä koiran tarvitsevan oikeasti paljon liikuntaa/aktivointia, varsinkin jos jokin terve koira on kyseessä, joka pystyy/jaksaa liikkua. Todellisuudessa koira ei ole sohvaperuna, eikä kierrätyskappale.


    • Ei vaadi paljoo :o)

      Koira kuin koira tarvitsee virikkeitä ja liikuntaa, oli se sitten kuinka pieni tahansa tai vaikka se olisi seurakoirarotua (sohvaperuna). Nyt kyseessa terrierimix, jotka tarvitsee kunnon nenätoimintaa eli jonkinlaista jäljestämistä olisi varmaan hyvä alkaa. Se ei tarkoita tuntitolkulla jossain erämetsässä rämpimistä, vaan ihan lähimetsässä saat tehtyä makkaralla reitin ja sitten koiran kanssa sinne nuuskimaan.
      Se varmasti myös rakastaisi temppuharjoittelua. Ei tarvitse agilitykentälle mennä, vaan metsässä, niityillä ja kotona osaat varmasti keksiä erilaisia temppuharjoitteita, jos vaan itse yhtään viitsit.
      Älä vaadi alussa liikoja, vaan opetelkaa yksi temppu kerrallaan kaikessa rauhassa. Koira nauttii ja kiintyy sinuun erilailla kuin pelkillä hihnalenkeillä kulkiessa ja sohvalla torkkuessa. Omasta kokemuksesta voin suositella lämpimästi :o)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3604
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3288
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2418
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1400
    Aihe