Seksiä synnytyksen jälkeen

haluan tietää

Milloin olette ekan kerran harrastaneet seksiä synnytyksen jälkeen ja millainen oli teidän synnytyksenne? Minulla synnytyksestä on jo kohta 2kk, mutta seksiä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan... Minulle tehtiin välilihan leikkaus ja jouduttiin käyttämään imukuppia, kolmeen viikkoon synnytyksen jälkeen en voinut istua.. Vuodot loppui täysin vasta 6vko synnytyksen jälkeen ja nyt kovasti mietityttää, miten uskallan koittaa seksiä, jotenkin pelottaa, miltä se tuntuu ja onko paikat hirmu löysät miehen mielestä ym. Virtsanpidätyskyky tuntuu olevan hyvä, kun ei ole pissaa karkaillut vaikka olen aivastellut ym, vaikka jälkitarkastuksessa lääkärin mukaan paikat tuntuu löysältä..

22

3555

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • .............

   Mulla synnytyksestä 6vk enkä ole myöskään vielä uskaltanut seksiä harrastaa. Tosin jälkivuoto kesti 5vk. Synnytyksessä ei tullut repeämiä eikä välilihaa leikattu. Silti muakin pelottaa miltä se tuntuu... Jälkitarkastusta ei vielä ole ollut. Lantionpohjanlihaksia oon koittanut vähän treenailla. Ootko miehelles puhunut asiasta?

  • 1+1=4

   Mulla kesti jälkivuoto 7 viikkoa todella pahana. Söin 3 antibiottikuuria päällekkäin että saatiin loppumaan. Ultrattiinkin pariin kertaan muttei mitään ihmeellistä löytynyt.
   Repeämiä ei synnytyksessä tullut.

   Oliskohan seksiä ollut vuodon loputtua noin kuukauden päästä. Jouduttiin kyllä keskeyttämään parilla ekalla kerralla kun tuntui niin kivuliaalta. En todellakaan kosktunut yhtään täysimettäessä jotenka liukkaria kannattaa varalta olla kotona.

  • jhvk

   Sektiosynnytys ja 8kk meni ennen ekaa kertaa. Mitään fyysistä estettä ei ollut, paitsi armoton ajan ja energia puute :)

   Jos jännittää, niin puhukaa. Ja lykätkää jos se teistä tuntuu oikealta. Jos ette lykkää, niin aikaa, rauhaa, liukkaria ja avoimmuutta. Seksissä on onneksi muutakin kuin yhdyntä.

  • ninin

   Ensimmäisen synnytyksen jälkeen 2 viikkoa, toisen synnytyksen jälkeen 4 viikkoa. Ensimmäisessä synnytyksessä 4 repeämää ja toistakymmentä tikkiä, toisessa 1 tikki.

  • 8+4

   6 viikkoa synnytyksen jälkeen (eli kunnes jälkivuoto oli loppunut) molemmilla kerroilla. Esikoinen oli 3500 g, syntyi alakautta normaalisti, muutama tikki, ei epparia yms. Nuorempi oli 3400 g, syntyi alakautta peppu edellä, ei tikkejä.

   Geishakuulilla olen alakerran lihaksia kuntouttanut. :) Toimii.

  • tammimamma

   Vajaa 3 viikkoa synnytyksen jälkeen eli kun jälkivuoto oli täysin loppunut. Synnytys oli helppo, ei repeämiä eikä siis tikkejä, vaikka lapsi syntyikin peppu edellä.

  • xxx80x

   Kahden viimeisimmän lapsen jälkeen n. 2 viikon jälkeen. Kahdesta aikasemmasta en muista, varmaan samaa luokkaa. Ekan lapsen kohdalla tikattiin, kolmen seuraavan jälkeen ei yhtäkään tikkiä. Pienehköjä repeämiä ollut jotka parantuneet itsellään.
   Liukkarin avulla ja varovasti oman mielen mukaan ja nyt kun viimeisestä synnytyksestä on 2kk niin seksielämä on ihan "normaalia" ollut jo pitkän aikaa. En ole tarvinnut kuulia, vaan normiliikunnalla ja jumpalla on paikat palautuneet tosi nopeasti. Ehkä se seksikin vaikuttaa lihaskuntoon ;)

  • ap

   Huh, kun jotkut on aloittaneet aikaisin, jo 2 vko synnytyksestä.. Itse kun en tosiaan voinut ees istua kolmeen viikkoon, niin kipeä olin ja myös todella väsynyt... Puhua olen yrittänyt, mutta tuntuu ettei mies ota tosissaan minua siitä, että pelkään sitä, mitä hän ajattelee... Meillä seksiä ei muutenkaan ole ollut kohta moneen kuukauteen, kun loppuraskaudesta mies ei halunnut, koska häntä vaivasi se että vauva on kirjaimellisesti välissämme ja nyt kun vauva on pinnasängyssä, minä en ole halunnut vasta kuin nyt ihan lähiaikoina alkanut tehdä mieli kokeilla.. Tosin mietityttää tuo alapään ulkonäkö, muuttui ihan erinäköiseksi synnytyksen jälkeen, kun oli tehty se eppari... Miten ihmeessä pääsee siitäkin yli, ettei miettisi sitä ulkonäköä niin paljoa... Voi huoh...

  • yks mamma vaan

   Moi, en uskaltanut kokeilla, kun vasta n. 5kk synnytyksen jälkeen, vaikka en ees revennyt pahasti, 2 tikkiä taidettiin laittaa. Miehellä oli kyllä tosi tosi paljon kiirettä töissä, joten ei ollut aikaakaan ja mieskin rättiväsynyt. Ei kait sillä ajalla niin väliä, jos molemmille ok.

  • Hellästi.

   Noin pariviikkoa synnytyksen jälkeen on sopivaa aloittaa varovasti jos vehkeet on hellästi taputeltu entiseen muotoon. Sillä määränsä mies kestää jaarankarsinaa menemättä vieraisiin. Jos nyt joku suuttuu, niin se on hekilökohtainen oi voi.

  • zzzzzzzzupppp

   Eka synnytys: episiotomia ja toistakymmentä tikkiä, seksiä harrastettiin ekan kerran 3 kk synnytyksestä.
   Toka synnytys: ei repeämiä, ei epparia, seksiä ekan kerran n. 2 kk synnytyksestä.
   Aiemmin ei vaan tuntunut hyvältä ajatukselta, eikä se tuossakaan vaiheessa hyvältä tuntunut, mutta pian alkoi tuntumaan paremmalta. Liukkaria vaan kehiin niin kyllä se siitä, jos paikat on vaan parantuneet. :)

   • zzzzzzzzupppp

    Ja mun mies ei ainakaan ole valittanut paikkojen löysyydestä. Ennemminkin sanoi että on tiukemmat paikat, voi olla että se aluksi oli kyllä "harjoituksen puutetta" puolin jos toisin. Mut ei vieläkään tunnu et olis mitenkään hurjan löystynyt, ja kuopuskin on jo vuoden ikäinen.


  • minataallahei90

   meillä 2vkoa lapsen syntymän jälkeen, synnytys meni hyvin;3tikkiä ihan pieniin haavoihin laitettiin, istuin 45min kuluttua synnytyksestä iha normaalisti,hieman varoen kyllä ku ajattelin et jos sattuu. riippuu niin paljon ihmisestä miten synnytys menee, valitettavaa, että toiset repeää niin pahasti :- /ei ole oikein tuoretta äitiä kohtaan :( jokatapauksessa, kaikille äideille mukavaa syksyn jatkoa, ja jaksamisia

  • E

   Mulla meni synnytys hyvin. Häpyhuulet repes sen verttaa, et laitettiin tikit paremman paranemisen takia. Seksiä alettiin harrastaa muutaman viikon jälkeen. Siinäkin käytettiin puhtaita käsiä ihan vaan sen takii, ettei kohtuun pääse mitään ylimäärästä. Yhdyntä alotettiin vasta jälkitarkastuksessa kun lääkäri totes kohdunsuun umpeutuneen hyvin. Sekin alotettiin varovasti. Synnytyksestä on ny 3kk ja vielä välillä välilihassa tuntuu sellanen ikävä repeämisen tunne.

  • jjjkkkhhh

   Mulle tehtiin eppark ja tikkejä tuli paljon, en tiedä montaki. seksiä oli reilu 3vkoa synnytyksestä. olin käynyt gynellä joka sanoi että voi alkaa jo kokeilemaan. ei se kyllä mitenkään hyvältä tuntunut aluksi mutta pikkuhiljaa ajan saatossa palautui tunnot. ja tosiaan sitä liukkaria reilusti. römpsä on saman näköinen mitä ennenki.

  • namsnams

   Mulla kans imukuppi ja eppari, ja kipeetä oli pitkän aikaa. Jälkivuoto loppu jo parin viikon jälkeen mutta, jotenkin seksin harrastaminen ekan kerran pelotti .Pelkäsin että mun paikat on "pilalla" kun yli neljäkilosen sieltä puskin ja jälitarkastuksessa lääkärikin sano että on löysät paikat. Mutta jälkeenpäin kysyin mieheltä tuntuko erilaiselta, eikä ainakaan mulle kehdannut sanoa, jos tuntui. Musta tuntui jopa paremmalta kuin ennen. Tosin seksiä oli sitä ennen ollut ties milloin kun valtavan mahan takia tuli siitäkin niin työlästä ja hankalaa niin ei kumpikaan jaksanu enää edes yrittää :D

  • o-öt78

   Molempien lasten jälkeen seksi aloitettu 2-3vk synnytyksestä (ei ole leikattu välilihaa)vaikka vielä hieman tiputteli,
   eka kk paikat tuntu vähän löysältä mutta 4kk synnytyksestä oli jo ihan normi paikat (tiukkuudeltaan) Lantionpohja lihaksia olen supistellut silloin kun muistanut esim. liikennevaloissa tjn.

  • linya1

   Esikoisen jälkeen meni 3kk ennen kuin uskalsi kokeillakaan, 2kk kuukautta meni toipuessa episiotomiasta (kesähelteillä). Aluksi oli aika vaikeaa kun arpea kiristi ja limakalvot olivat kuivat, mutta siitä se lähti sitten sujumaan, ja seksi on ollut parempaa kuin ikinä ennen synnytystä! Paikat (eli lihakset) ei ole muuten löystyneet, mutta jotenkin on kuitenkin väljentyneet hyvällä tavalla kun ei enää satu ollenkaan, ennen synnytystä valitin koko ajan kun "tökki" kohdunkaulaan ja se sattui. Sen jälkeen olen pystynyt nauttimaan seksistä paljon enemmän ja saamaan orgasminikin nopeammin. Nyt kuopus on sektoitu 6 viikkoa sitten ja varmasti rupeamme kohta kokeilemaan kun alakerrassa on kerta kaikki hyvin, vatsan kanssa olen vaan ollut aika varovainen.

  • Minn85.

   Tasan 2vkoa synnytyksestä ekan kerran. Paria päivää aikasemmin loppui jälkivuoto. Alatiesynnytys, imukupilla avustettuna. Toisen asteen repeämä välilihassa ja emättimeen tuli myös tikkejä. Missään vaiheessa ne ei ollu kipeitä ja taidan parantua aika nopsaan. Mulla ei siis leikattu välilihaa ollenkaan. Istuminen onnistui heti ihan ok, kovalla tuolilla muutaman päivän piti istua enemmän "toisella kankulla" kun tuntu inhottavalta.:)

  • emilia^^92

   taisi olla noin 5vk synnytyksestä ekan kerran, normaali synnytys oli, ei tikkejä tarvittu, mutta istuminen teki noin 2vk kipeetä

  • mihannara

   Synnytin lapsen 20.7.2013 eli ihan vastikään ja harrastin seksiä eilen eli 9päivää synnytyksestä. Seksi oli jotain käsittämättömän upeaa.. parempaa kuin koskaan voisin sanoa. Synnytin normisti alateitse ja haavan haavaa ei synnytyksessä tullut. Mieheltä en kysynyt että oliko tunnelma kun olisi patonkia porttikongissa heilutellut.. hän näytti kyllä nauttivan kanssa.

   Eli rohkeesti kaikki kammarin puolelle mikäli kivut sallii... parisuhdettakin varmaan koettelee jos pihtailee kuukausi tolkulla.

   • Onsehienoa

    Niin repes paikat, että sellasta lohkomista ei oo nähty sitten isojaon missää. Tikkejä niin paljon, että tarvittiin ompelukonetta. Niin pätevää suutarii ei oo tässä maailmassa, joka sais tän nahkakukkaron edes entisen kaltaseks. Pissakin tulee ku jostain sadettimesta. Jälkitarkastauksessa lääkäri totesi, että jaahas tää on tällänen tuunattuvehje. Kotona mies siihen, että harmi vaan kun jättivät pakoputken paikalleen. Kyllä mua sapettaa. Niin on paikat väljät, että gynekologikin nosti kädet pystyyn ja kutsu paikalle nokisutarin. No onneks lapsi on ihana vaikka onkin koliikki. kolmee kuukauteeen en oo pystyny nukkuu enkä istuu. Yks päivä havahduin siihen tilanteeseen, että istuin lattialla vaippa pääsä ja söin huonekasvia vimmatusti. Seksiä ei oo nyt harrastettu.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3082
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   167
   2847
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   103
   2300
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1741
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1013
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   978
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   246
   832
  8. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   820
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   810
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   738
  Aihe