Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taekwondo

Taekwondo-man 999

Ajattelin nyt aloittaa taekwondon voiko sitä harrastaa ilman ottelemista? Liikesarjoissa kuulemma kilpaillaan? Eli näytetään tuomareille liikesarjoja ja niiden puhtaus arvostellaan, kellään kokemusta?
Potkut ovat hienoja ja ihannoin taekwondoa mutta en välttämättä haluaisi otella.

15

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itsekkinharrastan

      Tarkoitatko ottelemista kisoissa vai itse harjoituksissa? Ps. Suosittelen taekwondon aloittamista.

    • KT

      Otteleminen ei ole taekwondossa mikään pakko. Alkeiskurssi sisältää yleensä potkuja, perustekniikkaa ja itsepuolustuksen alkeita. Alkeiskurssin jälkeen hyvin useassa seurassa on jaettu treenaaminen jokaiselle sopiviin ryhmiin, joita ovat esimerkiksi alemmat vyöt, ylemmät vyöt, ottelu ja liikesarja joissa molemmissa järjestetään kilpailuja. Jos haluaa edetä vyöarvoissa, niin ottelemisen perusteita pitää treenata jonkin verran, mutta itse kilpaileminen ei ole pakko. Kaikki on tietenkin seurakohtaista, mutta tämä on minun yleinen käsitys suomalaisesta wtf taekwondosta.

      • tkdNINJA

        Ottella ei ole pakko mutta muutamissa harjoituksissa on hyvä käydä sillä ylä vöillä on vyökoe ottelua.
        Ottelussa on käytössä hyvät suojat panssari ja kypärä joten ketään ei yleinsä satu. itse olen harrastannut lajia 3 vuotta ja kilpailen ottelussa sekä liikesarjassa.


    • kannattaa alottaa

      Kisoissa ei ole pakko otella mutta on suositeltavaa, ja treeneissä ei otella paljoon. Meilä on aiankin ottelu treenit erikseen T. Toisen asteen sininenvyö

      • knockdoun

        Itsekkin ajattelin aloittaa taekwondon, näytti näytöksissä hyvinkin tehokkaalta.
        Kävin sitten kaverini kanssa jolla ruskeavyö taekwondossa, (ainakin harrastanut lajia jo useita vuosia ja myös kilpaillut, missä menestynyt hyvin) nyrkkeiliöiden harjoituksissa.

        Tämä tuttuni halusi näyttää taekwondon ylivertaisuuden ja nyrkkeilyn puuttellisuuden.

        Hän saikin meidän yhteisen tutun ottamaan pienen kontaktiottelun.

        Potkut ovat kieltämättä hyvin näyttäviä ja varmasti tehokkaita osuessaan, mutta kyllä siinä oltiin hätää kärsimässä kun nyrkkelyn harrastaja pääsi lyöntietäisyydelle.
        Myös potkuilla oli lähes mahdoton saada hyvää osumaa ja käsien käyttö näytti nyrkkeilyyn verrattuna lähes surkealta.

        Ottelu päättyi sitten toiseen erään kun nyrkkeilijä tiputti yhdellä lyönnillä vartaloon taekwondo tuttuni.
        Ilmeisesti osuma oli melko kova kun siinä meni useita minuutteja voihkien.

        Enään en tiedä haluanko sittenkään taekwondoon, mutta kumminkin haluaisin lajiin missä myös käytetään jalkoja.

        Nyrkkeily näytti kumminkin liikkumisen ja käsien puolesta olevan aivan ylivertainen taekwondoon verrattaessa.

        Odotin huomattavasti enemmän tältä potkulajilta. Täytyy vielä miettiä minkä valitsee, mutta tämä pisti kyllä miettimään kun tuttavani ei pitänyt olla huono taekwondossa ainakaan kisamenestyksensä ja puheiden perusteella.


    • taekwondoa

      Hmm..Ensinnäkään taekwondossa ei ole ruskeaa vyötä,nyrkkeilijät harjoittelevat kovempia osumia,eikä taekwondossa ole tarkoituskaan lyödä kaverilta mällejä pihalle.Taekwondossa vastustajaa kunnoitetaan paljon enemmän kuin nyrkkeilyssä,jossa uhitellaan ensin toiselle ja sen jälkeen yritetään saaada taju kankaalle,taekwondossa käytetään enemmän potkuja eikä sitä ole tarkoitettu nyrkkeilijöitä vastaan,mutta jos haet lajia,jonka opeilla voit hakata kaikki nakkikioskilla,niin en suosittele taekwondoa.(enkä kyllä mitään muutakaan taistelulajia)Tietysti se riippuu paljon myös ottelijasta ja HUOM:ystäväsi oli menestynyt taekwondossa nimenomaan TAEKWONDON harrastajia vastaan ei nyrkkeilijöitä,joilla kontakti on paljon suurempi.

      • värivyöjärjestelmät

        STU:n eli Suomen Taekwondo Unioinin (Mestari Hwangin seurat) värivyöjärjestelmässä on kyllä ruskea väri. Taitaapi olla KUP 3 vyöarvolla. Samainen vyöarvo on muissa TKD-seuroissa 2. asteen sininen.


    • Apuaaaaa

      Hei mulla on huomenna ekat vyökokeet... Haluaisin tietää et miten koe tehdäään... Siis tapahtuuko se niin et valmentaja arvioi normaalien treenien aikana vai jotenkin yksittäin?? Luin facessa jotain juttua seuran sivuilt et pitää muistaa kihap.... munt en mä ees tiiä mikä se on... juttu oli siis tässä muodossa: Muista kihap! Sen unohtaminen tietää kaikissa sitä vaativissa osuuksissa pisteen vähentämistä oikeasta tuloksesta. Taidan olla vähän tyhmä:D viime treeneissä valmentaja sano et se kertoo lopuks et miten homma etenee mut ei se tietty muistanu...

    • Milde

      Kyl mä oon harrastanu taekwondoo muutama vuotta enkä yksiinkää ottelukisoihi oo menny ja mul on toise astee punane vyö :3 Ja kaike lisäks meiän seuras on Suomen nuorin musta vyöläine !! :3 Tänä jouluna pitäs vissii men dan-kokeisii! :o

      • suosittelen:):)

        Kannattaa mennä ottelu kisoihin siellä on ihan mahtava meininki:)
        Itse olin aluksi vastaan mutta menin kattoon ja seuraavissa kisoissa olinkin itse tatamilla ottelemassa.Voittoo ei oo vielä tullut viimeksi jäi yhdestä pisteestä vielä äkkikuolemassa mutta kunto loppu kesken.


    • taekwondo1

      Jos haluaa löytää hyvän taekwondoseuran, niin itse ainakin suosittelen Turkulaista seuraa nimeltä Budokwai Taekwondo. Ihan huippua! Melkeen kaikki ohjaajat on jotain suomen huippuja ja moni ihan maajoukkueessa.

      Mä siis treenaan budokwai taekwondossa. Jos haluutte tietää siit lajista tai seurasta jotain, niin kysykää vaan! Kerron mielelllään.

      Ja täs on meiän seuran nettisivut:
      www.budokwai.fi/taekwondo

      • Että tere vaan

        Kuules, on Riihimäen taekwondossakin suomen huippuja. Esim. Katja Brusila sai hopeeta PM kisois ja hallitsee suomen mestaruutta. Kaikenlaista muutakin löytyy, en vain muista nimiä.


      • Ottelija
        Että tere vaan kirjoitti:

        Kuules, on Riihimäen taekwondossakin suomen huippuja. Esim. Katja Brusila sai hopeeta PM kisois ja hallitsee suomen mestaruutta. Kaikenlaista muutakin löytyy, en vain muista nimiä.

        Ei saanut PM hopeeta vaan pronssia ja sekin tuli "äkkikuolemalla" eli periaatteessa kumpi vaan olis voinut voittaa, tasaväkinen ottelu. Brusilan vastustajat alle 57 kilosissa on kyllä aika heikkoja ja arkoja... paitsi toki Suvi Mikkonen.


      • Ottelija
        Ottelija kirjoitti:

        Ei saanut PM hopeeta vaan pronssia ja sekin tuli "äkkikuolemalla" eli periaatteessa kumpi vaan olis voinut voittaa, tasaväkinen ottelu. Brusilan vastustajat alle 57 kilosissa on kyllä aika heikkoja ja arkoja... paitsi toki Suvi Mikkonen.

        Ai niin ja lisäyksenä vielä ruotsalaiset eivät osallistuneet tänä vuonna lainkaan PM kisoihin, joten osallistujamäärä oli tosi vähäinen varsinkin naisten puolella.


    • nähty

      Kannattaa katsoa tarkkaan mihin seuraan menet harrastamaan Taekwondoa. On seuroja jossa lapset pakotetaan jo alaaste ikäisinä ottelemaan kilpailussa. Mikäli ei suostu ottelemaan kilpailussa niin ei pääse seuraavaan vyökokeeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe