Aihe

akvaariolumpeet

lummelumme

Heippa!

Kertokaas minulle vähän näistä akvaariolumpeista: hoidosta, vesivaatumuksista, lajeista, kaikkea mahdollista. Ja menestyykö järvestä otettu lumme akvaariossa, jos sen vaikka syksyllä heittää jääkaappiin yms kylmään?

Kiitos vastauksistanne! (:

1

60

  Vastaukset

  • Järvilumpeet ovat tottuneet varsin viileään veteen, joten niiden elinikä akvaariossa tuskin on kovin pitkä. tarvitsevat tosiaan myös talvea jäljittelevän viileän kauden.

   Huomattavasti helpommalla pääset, kun ostat akvaariokaupasta tai harrastajalta esim. tiikerilumpeen. Se viihtyy akvaariolämmöissä hyvin eikä tarvitse talvikautta. Sekin pitää välillä lepokausia, mutta sitä ei silloinkaan tarvitse laittaa jääkaappiin tai poistaa akvaariosta.

   Tiikerilumme viihtyy hyvässä valossa ja lannoituksessa, mutta pärjää melkein missä olosuhteissa tahansa. Hämärässä kasvattaa helpommin kelluslehtiä ja valoissassa saattaa jättää kelluslehdet ihan kokonaankin tekemättä ja keskittyä kasvattamaan kauniita punaisia uposlehtiä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11861
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   7922