EI LINTUJA HÄKKIIN!

ihmisen vanki

Lintujen pitäminen häkissä on niin luonnon, kuin järjenkin vastaista. Se on luotu lentämään, eikä nyhjöttämään häkissä. Vähän sama, kuin sinulla on jalat, mutta ne sidotaan, miettikääs sitä.
Laki voisi kieltää lintujen häkittämisen.

7

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voi kuule. Kun lintu kuoriutuu häkkiin, se on sen koti ja turvapaikka, aivan sama asia kun luonnonlinnut : Metsä on niiden koti ja turvapaikka. Sama asia kun koira : Koira syntyy ihmisen luokse, tottakai se rakastaa ihmistä, ihminen on osa sen laumaa ja turvaa, mutta jos koira syntyy villinä, ihminen on vihollinen. TÄYSIN SAMA ASIA KAIKKIEN ELÄINTEN KANSSA!

      Hyvä omistaja ei pidä lintua koko aikaa häkissä, mm. omat lintuni ovat päivät vapaana, ja menevät ITSE häkkiin lepäämään/turvaan, jos pelkäävät jotain. häkin luukut ovat AINA auki. EI saa yleistää, koskaan!
      Lintu on luotu lentämään, KYLLÄ, mutta se voi yhtä hyvin lentää kotona sisälläkin. Jos päästät häkkilinnun ulos vapaaksi/se karkaa, ei se pärjää ilman ihmistä, koska se on tottunut siihen että sillä on aina ruokaa tarjolla, eikä se tiedä mitä saa syödä ja mitä ei, ja se voi syödä jotain myrkyllistä. Villilinnut taas tietävät mitä ei saa syödä, KOSKA sen emo opettaa niitä.

      Miettikää vähän ennenkun kirjoitatte jotain näin idioottimaista tänne! Annatte itsestänne ahdasmielisen kuvan.

    • Terve ja tervemenoa!

      Piti sitten tehdä oma keskustelulanka kun toisessa langassa sait huutia... Menisitkö jo muualle provoilemaan?

    • ihmisen vanki

      En ole provosoinut, enkä saanut "huutia" tietääkseni millään palstalla. Älä kirjoittele jos sinulla ei oe fakta tietoa.

      • Järki hoi

        "Älä kirjoittele jos sinulla ei oLe >faktatietoa


    • vankina häkissä

      Milloin teidän lintunne pääsevät käymään ulkona? Onhan se totta että vankeudessa syntynyt lintu ei paremmasta tiedä mutta onko se sitten oikein on ihan eri asia..

      • Mututuntumat pois

        Milloinkas ihmisten sisällä pitämät marsut, rotat, liskot, kalat, käärmeet, tarantelit, hiiret, gerbiilit, sammakot ja fretit pääsevät käymään vapaasti ulkona? Entä tuotantoeläimet kuten kanat ja siat?

        Vaikka lentäminen on ihmisten mielestä jännä ja erikoinen asia, niin se ei ole juoksentelua, uimista, ryömimistä, tai hyppimistä mystisempi tai pyhempi liikkumistapa. Kunhan tilaa ja lajille sopivia virikkeitä on tarpeeksi, sisätilat ovat ihan yhtä hyvä paikka asua linnulle kuin muille lemmikeille. Linnun vankeudessa pitoa ei ole mitään järkevää syytä pitää julmempana kuin muidenkaan eläinten vain siksi että kyseessä on lintu.


    • ..

      Lintua, kuten muutakaan olentoa tai elotonta esinettä, ei ole luotu yhtään mihinkään. Ne ovat syntyneet sattumanvaraisesti.

      Luonto on myös aika huono argumentti. Mikään ei ole automaattisesti huono sen takia, että se on luonnotonta. Luonnottomuus, luonnottomuus tai luonto yleensä ovat niin epämääräisiä asioita, että siihen vetoaminen ei johda mihinkään. Loppujen lopuksi päästäisiin siihen, että kaikki, mikä tapahtuu, on luonnollista, koska muuten sitä ei voisi tapahtua. Tavallinen ihminenhän tuntuu tosin ajattelevan, että luonto on sitä, kun pihalla on puita sun muuta "koskemattomassa" (miten se on koskematon?)tilassa ja sitten, kun ihminen pistää näppinsä peliin, asiat muuttuisivat luonnottomiksi. Itse pidän ihmistä eläimenä muiden seassa, joten en ymmärrä tätä ajattelutapaa.

      Mitä itse linnun hyvinvointiin (sehän on yleensä näissä keskusteluissa muutenkin takasijalla - tärkeintä tuntuu olevan jonkinlaisen vapausideologian esiintuonti muka universaalina totuutena), en ole riittävän kokenut asiassa, että alkaisin asiaa sen enempää muka totena julistamaan. Tämä jätettäköön viisaammille, joita lintuharrastajat (huom oikeat lintuharrastajat, enkä tarkoita bongareita nyt, vaan aikuisia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneet linnuista muutenkin kuin söpöysmielessä niitä pitäessään) uskoakseni ovat.

      Kuitenkin eläimen hyvinvoinnin perusasioista sen verran, että se on lähes täysin mitattavissa oleva asia. Eläinten stressireaktioista (stressiä ei pidä tässä yhteydessä käsittää sellaisena kuin ihmisten kohdalla puhutaan työ- tai muusta stressistä, vaan ylipäänsä negatiivisista tunteista ja käyttäytymisestä, joka ns. tylsyydestä tai virikkeiden puutteestakin johtuu) tiedetään jo paljon ja niitä pystyy asiaan perehtynyt ihminen arvioimaan. En tiedä linnuista tarpeeksi, mutta esim. kissoilla apatia, yhtäkkiset hepulikohtaukset ja levottomuus ovat erittäin helposti havaittavissa olevia asioita. Jos stressireaktioita ei ole, niin silloin elukalla on kaikki vähintään kohtalaisesti, mikä on hyvä. Pitää muistaa, etteivät eläimet (ehkä ihmisapinoita ja valaita sekä delfiinejä lukuunottamatta)kykene kuvittelemaan tai suunnittelemaan tulevaisuuttaan. Jos kykenisivät, niin se näkyisi varmasti toimintatavoissakin. Tästä johtuen eläimellä ei myöskään ole mitään tarvetta vielä korkeampaan onnellisuuteen, kun tarpeet ovat täytetty. Toki elukoilleen saa tehdä niin hyvät olot kuin tahtoo ja se on ihan ihmisen oman olonkin takia.

      Seuraava asia on sitten, ovatko lemmikkieläimen tarpeet riittävän hyvin täytetyt nykyisin hyväksytyissä oloissa, on eri asia. Huomatkaa, että tämä ei ole mikään vihjaus siihen, että näin ei olisi. En vain tiedä asiasta tarpeeksi, enkä myöskään tahdo esittää mitään sentimentaalista tai mutu-tietoa vaikka mieli tekisikin. Joka tapauksessa en näkisi lainkaan pahalla häkkikokojen suurentamista (mikä tapahtuneekin eläinsuojelulakia päivittäessä)ja linnuilla esim. lentohäkkien asettamista normaalihäkkiä "paremmaksi" vaihtoehdoksi suosituksissa ja hoito-ohjeissa. Näin voi jo tosin ollakin.

      Mistää vapaudesta on turha puhua - sitä ei ole. Ei luonnossa eikä sen "ulkopuolella" (edelleenkin minun käsitykseni luonnosta on kaikki mikä on olemassa...)kukaan ole tai elä "omasta vapaasta tahdostaan". Eikä yksikään eläin "valitsisi mieluummin luontoa jos saisi" - ne eivät vain kykene sellaiseen.
      Vapaata tahtoa ei ole suurella todennäköisyydellä edes ihmisellä muutakuin näennäisesti.

      Keskustelun eläinten hyvinvoinnista tulee rajoittua ainoastaan sen käyttäytymistarpeiden täyttämiseen, muu on ideologiaa, joiden harrastaminen on toki sallittua ja jopa suotavaa, mutta jota ei kuulu käyttää toisenlaisen ideologian seuraajien arvosteluun, saatika sitten ehdotteluun lakien suhteen. Siitä on historiassa tosi, tosi paljon huonoja esimerkkejä.

      Ja lopuksi, itselläni ei ole lintua ja tuskin tuleekaan - jos olisi, niin todennäköisesti ne olisivat kanarioita tai peippoja lentohäkissä taikka sitten kanoja, viiriäisiä tai ankkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      113
      8650
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2342
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1213
    Aihe