Aihe

Käsien pistely ja naaman tuntohäiriöt

tuntohärö

Mistä voisi johtua kasvojen tuntohäiriö ja käsien pistely? käsissä tuntuu et pistelis vähä niinku alkais puutua, mut varsinaiseksi puutumukseksi ei etene. Naamassa taas etenki otsa tuntuu puutuneelta. Missä on tällasia oireita? Nää on tulleet viikon sisällä ja lääkäriin oon menossa. Kiinnostaisi kuitenkin, onko täällä muita vastaavasti oireilevia?

16

9592

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kellolyö

   MS-tauti?

  • Verenkiertohäiriö?

   Mulla on ollut samankaltaisia oireita usean kuukauden ajan, tosin ei kädessä. Kasvojen vasemmalla puolella, poskipäässä, silmän alapuolella ihossa tuntuu pistelyä tai kihelmöintiä. Eniten sitä esiintyy silloin kun olen nukkunut liian vähän. Kihelmöinti kestää joitakin sekunteja, minuutteja kerrallaan, ei koskaan koko ajan. Omalla kohdalla tulee mieleen verenkiertohäiriöt. Onko kellään muita hyviä ehdotuksia?

  • bläääh

   Niska hartisedun jumppa venytykset attanee hyvin

   • kinttuliini

    jaloissa tuota samaa ollut jo 3 vuotta


  • tuntohärö

   No niin. Nyt on tutkittu ja hoidettu, mutta oireet jatkuu. Kolme lääkäriä antoi diagnoosin tension neck purentalihakset jumissa ja näitä sitten hoidettiin, edelleen hoidetaan mutta alkaa toivo mennä. Aluksi oireet katosivatkin pariksi viikoksi, mutta palasivat takaisin hoidosta huolimatta. Etenki pää on jatkuvasti puuduksissa, kädet on paremmat.

   Tutkittukin on, eli pään ja kaulan/niskarangan magneettikuvat ja eipä noissa mitään poikkeavaa näkynyt. Eli ilmeisesti ei mitään vakavaa (?), mutta hemmetin v-mäistä!!! Koko ajan on pidettävä hiukset kiinni, että olo on suht normaali. Heti kun ottaa pannan tms. päästä niin alkaa "virtailu".

   Mietin vaan, että olisko tossa MRI:ssä näkyny kaikki hermopinteet, kun siinähä maataan vaakatasossa. Ei mulla muutenkaan makuulla näitä oireita ole. Onkohan tällasilla vaivoilla tapana parantua ajan myötä?

   En oikein keksi, mitä tässä nyt enää voi tehdä. Sirdalud-paketti on kaapissa, mutta ei kai niitäkää voi jatkuvasti vetää. Eikä niistäkään ole hirveesti apua.

   Ahdistaa!!!

  • nutritionist
  • tuntohärö

   Ok, mutta en juo kahvia.

   • nutritionist

    Kofeiinia on myös energiajuomissa, mustassa, vihreässä ja valkoisessa teessä, mate-teessä, guaranassa, kolajuom,issa, kaakaossa suklaassa jne. Kofeiini kertyy elimistöön, joten oireita voi tulla vaikka olisi lopettanut käytön kuukausia tai vuosia aiemmin.


  • 19+1=?

   Höpöhöpö

  • Nelikymppinen nainen

   Minulla samat oireet, pistelee ja puutuu kädet ja kämmenet ja sormet sekä kasvot, pahiten yöllä. Myös huulet ja poskipäät. Tutkivat muutama vuosi sitten, mitään ei löydy. Veikkasivat TIA-kohtauksia, mutta on nää sitten pitkiä. Takana taas valvottu yö kun ei löydy asentoa, ettei puutuisi olkavarresta alaspäin kädet.

  • Kvht-altistunut
  • epätoivoinen

   En tiedä luetko enää tätä ketjua, mutta mielenkiinnosta kyselen selvisikö koskaan syytä tähän? Ihan kuin omasta elämästäni olisit kirjoittanut... Toki itselläni pistellyt vasenta poskipäätä muutaman kuukauden jo ja koko ajan... Ainaostaan yöllä en tunne oireita... Alkaa hitosti jo pelottaa... Lievänä kasvohermohalvauksena yksi lääkäri piti, mutta luusisin, että olisi alkanut oireet jo helppaamaan jos sitä olisi... Enemmänkin Ms mietityttää...

  • pena961

   Mulla kasvot todella kireellä, leuat posket ja otsa, molemmin puolin. Rasvat ei auta. Ei puutumista ja tunto kunnossa. Myös iho normivärinen. Mutta iho sisältä silleen polttava ja kihelmöivä. Ulkona kylmässä menee suht. normaalisti, ehkä lievää kylmänarkuutta. Mutta sisällä iho ikäänkuin särkee. Tunne, joka normaalisti menee punaisin poskin ohi minuutissa, niin nyt jatkuu ja jatkuu kokoajan ilman punoitusta. Makuuasennossa ei suuremmin tunnu. Aamulla alkaa kun nousee sängystä.
   Tosi inhottavaa. Jatkunut nyt viikon.

  • kihelmö

   Tulin justiinsa itse lääkäristä kun kävellessä ja aina kun olen tekemässä jotain niin kasvoista ja päälaesta lähtee tunto ja kihelmöi n. 10-20sek ajan? Lääkäri totesi vain että jos jatkuu niin takaisin. Pelottava tunne kyllä.

  • Kenokaula

   Kiinnitti huomiota tuo, että hiukset on pidettävä kiinni tai hiuspanta päässä, muuten "virtailu" alkaa. Itselläni ihan samaa ollut vuosikaudet silloin kun kasvojen /pään alueen puutuminen pahana! Pari kertaa nuorempana lääkärille kun manitsin, niin toinen nauroi makeasti ja toinen piti hulluna. Mulla pistelyn / puutumisen laukaisee aina joku kaulan tai käden liike, joten itse arvelisin jotain hermopinnettä syyksi. MRI parikymmentä vuotta sitten oli kuitenkin puhdas.

  • Anonyymi

   Harmi kun ei aloittaja ole enää paikalla kertomassa miten homma ratkesi. Itselläni täysin sama homma nyt. Tuo panta juttu nimenomaan, ja otsa tuntemukset jne.
   Ketään?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   18144
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   308
   5170
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   160
   2833
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   206
   2441