Alkon työntekijät

merlot

Millaisia kokemuksia teillä on työskentelystä Alkossa?
Palkka? Jos menee määräaikaiseen työsuhteeseen, miten todennäköisesti saa jatkoja?
Millaista peruskoulutusta arvostetaan?

20

9612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • entinen Alkolainen

      Moikka

      Pisin työkokemukseni tuli alkosta, 8 vuotta. Palkat ei hirveästi tänä päivänä eroa normikaupan palkoista (ettei peräti kaupankassa tienaisi paremmin etenkin jos tekee sunnuntaivuoroja..?)
      Alko on vakavarainen iso yhtiö, jossa on työlainsäädäntöasiat ok, työterveyshuolto toimii ja säännölliset tauot. Työajat ovat kohtuulliset ja työ suhteellisen siistiä, siis jos juoppoja ei lasketa. Plussaa myös joulu- ja pääsiäispyhien vapaista, koulutuksista ja lounas- sekä virkistysseteleistä. Joista toisessa summa on vähän pieni ja toisia taitaa saada sen 10-15kpl(?).
      Parhaiten varmistat jatkosi määräaikaisessa työsuhteessa olemalla täsmällinen, joustava ja sulla on palveluasenne kohdillaan.
      Iso talo, paljon erinäisiä johtajia, eli hierarkia on aika kivikautinen. Lisäksi kun siihen yhdistetään kaikenmaailman mysteryshopping-indeksit ja jatkuva kyttääminen käy niinkuin itselleni: mitta täyttyi ja marssin ulos.
      Isot kihot eivät juurikaan ymmärrä käytännön myymälätyöstä mitään ja sen huomaa juurikin näissä ihme pipertelyissä. Firmallahan menee paremmin kuin menneinä vuosikymmeninä ja rahaa on talossa enemmän kuin ikinä, silti supistellaan ja nipistellään. Tuntipalkkalaisia on enemmän kuin vakituisia kuukausipalkkalaisia ja touhu on muuten aika kummallista, mutta se on Alko ja valtion alla toimiva pulju.
      Koulutukseksi riittää vaikka ylioppilastodistus, alkossa koulutetaan ja jos on innokkuutta ja kykyjä, voi päästä opiskelemaan myymäläpäälliköksi.

    • merlot

      kävin kyselemässä läheisestä alkosta, jossa juuri määräaik. myyjän paikka (15 t) auki.
      mukavaa porukkaa.
      itse en ole koskaan olut alkossa töissä. jäi mietityttymään kuinka paljon siellä oikeasti pitää TIETÄÄ viineistä ym tuotteista, vai mennäänkö asenteella, "että toi vois olla kiva" ? olen kyllä kiinnostunut ja innokas oppimaan, siinä yksi syy miksi alkoon haluaisinkin.
      sitäkään en oikein ymmärrä miksi niitä tuntipalkkalaisia on enemmän kuin kk palkkalaisia? onko se vaan säästöä työnantajalle? kun itse ajattelen, että eikö olisi fiksua kouluttaa enemmän niitä osaavia kk palkkaisia, eikä pyöritää isoa firmaa heillä, jotka käyvät tekemässä just 10-15 tuntia viikossa - eihän siinä ehdi mitään oppimaankaan.
      no, ehkä tuo on sitä korkeampaa matikaa, mistä en vain ymmärrä.

    • entinen Alkolainen

      No sen voin kertoa, että omasta ravintolataustastani oli hyötyä, mutta paljon tulee töihin sellaisiakin, jotka eivät vielä viinimaailmasta ymmärrä mitään. Siellä kyllä koulutetaan joka kuukausi ja jos ruoka- ja juomakulttuuri kiinnostaa, alko on hyvä paikka harjaannuttaa omaa tietämystään.
      Paljon oppii kun kuuntelee ensimmäisen kuukauden mitä kokeneemmat ja vanhemmat myyjät suosittelee asiakkaille. Lisäksi on kirjoja ja muuta oppimateriaalia netissä.

      Ei kaikki ole aina niin 100% täydellistä, on itsellenikin sattunut pari kämmiä kun olen ymmärtänyt asiakkaan toiveet väärin ja ehdottanut jotain aivan puuta heinää. "tää on sillee ihan kiva viini" :D
      Kannattaa ehdottomasti kysellä ja olla itse aktiivinen niin oppii enemmän.

      No tuo tuntipalkkakysymys pyörii aika monienkin mielessä, jotain säästöä se vissiin on olevinaan.. tai sitten ihan silkkaa simputusta ja ymmärtämättömyyttä.

      Onnea matkaan :)

      • Ent.alkolainen

        Jos vaihtoehtona on jokin muu kuin alko valitse se,työpaikkana se on jostain 1800 luvulta.Osa-aikaisia melkein 90%,hyvin menee jos suostut nuolemaan esimiestesi takalistoa,näin saatat saada työtunteja.


    • jkjkh

      Alkon työhaastattelu oli oudoin ikinä. Haastattelija oli 3kymppinen lihava, katkeroitunut vanhapiika. Tyyppi ei hymyillyt kertaakaan, asenne oli välinpitämätön ja ylimielinen. Huh huh! Mistä näitä löytyy? Alko näyttää olevan kiukkuisten ihmisten työpaikka.

      • kkljlgk

        Mihin hait? Itse hain Vaasaan. Ei ole kuulunut mitään.


    • tavish

      Just kävin alkossa ja olen huomannut että mitä vähemmän kaipaat sillä hetkellä "palvelua" suomeksi sanottuna et kaipaa mitään kontaktia minnekkään, vaan haluat hoitaa ostoksesi h...tin nopeasti. Juuri silloin alkon kottaraiset hyökkää "voinko auttaa" kysymyksin kimppuusi, vaikka hyvin näkevät että asiakas ei haahuile eikä etsi katseellaan mitään,, siis tietää mitä hakee. Tekisi mieli joskus sanoa että en ole vielä varastanut tähän vaiheeseen elämässäni mitään enkä aiokaan. toisaalta tuo sama hyökkäily kertoo aika paljon kyseisen henkilön ihmistuntemuksesta, tai sen kertakaikkisesta puutteesta. Ainakin mua henkilökohtaisesti loukkaa ihan h...tisti nuo varkaaksi epäilyt, ja yritän välttää joutumasta asioimaan samaan liikeeseen ihan nopeasti uudelleen. Mieluiten en ikinä !

      • Anonyymi

        Tähän käytökseen ja toimintatapaan jopa velvoitettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tähän käytökseen ja toimintatapaan jopa velvoitettiin.

        Yksi pohjoisesta tullut n.s asiakaspalvelupäällikkö virkainnossaan toteuttaa aktiivisesti metodia kyselemällä , mitä kuuluu, miten voit, jne, Asiakkaan ei tarvitse selittää ostosmatkalla omaa vointiaan. Vastenmielistä asiakaspalvelua!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi pohjoisesta tullut n.s asiakaspalvelupäällikkö virkainnossaan toteuttaa aktiivisesti metodia kyselemällä , mitä kuuluu, miten voit, jne, Asiakkaan ei tarvitse selittää ostosmatkalla omaa vointiaan. Vastenmielistä asiakaspalvelua!

        Helsinki
        Salomonkatu Alko
        Ala -arvoista palvelua
        Harvoin törmää moiseen
        Siis 0
        Nolla
        Uskomatonta
        Kommunikaatiota ei ollenkaan
        Varmaan paskaa olla siellä töissä
        Esimiehet tekevät sen ilmapiirin
        Se on ylimielistä. Palvelusanaa ei tunneta
        Kuvittelevat olevansa jotain yli - ihmisiä
        Kulissit hienot, mut myyjät mätiä
        Kierrän kaukaa

        Nm 40 v Helsingissä asunut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helsinki
        Salomonkatu Alko
        Ala -arvoista palvelua
        Harvoin törmää moiseen
        Siis 0
        Nolla
        Uskomatonta
        Kommunikaatiota ei ollenkaan
        Varmaan paskaa olla siellä töissä
        Esimiehet tekevät sen ilmapiirin
        Se on ylimielistä. Palvelusanaa ei tunneta
        Kuvittelevat olevansa jotain yli - ihmisiä
        Kulissit hienot, mut myyjät mätiä
        Kierrän kaukaa

        Nm 40 v Helsingissä asunut

        Muuten

        Siellä suuressa Alkossa, kahdessa kerroksessa, keskellä Helsinkiä, ei ollut muita asiakkaita.

        Ehkä joku muukin oli hiffannut asian.

        Mut Alkohan on monopoli

        Jos se ois yksityisyritys, asiat ois toisin

        Neuvostoliittokulttuuri on jäänyt pahasti päälle

        Jotain mätää. . . .


    • Anonyymi

      Kaikki pyhät visusti kiinni. Tyypillinen valtion laitos. Ei taida pyhätyöt hirveästi kiinnostaa.

    • Anonyymi

      Kerrankin pyhän osuessa maanantaille, mainostivat olevan maanantain ja edeltävän sunnuntain kiinni. Noin erikseen ilmoitettuna, milloin viimeksi on ollut SUNNUNTAINA auki?

    • Anonyymi

      Kannattaa pyrkiä johtajan pallille noin 400000 vuosipalkka että näin herra

    • Anonyymi

      Miten palkka maksetaan ?
      Tuleeko kerran kuussa?
      Jääkö osa sisään vai saako koko kuun palkan miten jos on osa aika työssä?

    • Anonyymi

      Joko saan videoni takaisin

    • Anonyymi

      Miten on palkkaus,kirkaat,tummat juomat,vamma, väkivalta lupa jatkot Mela ns parempi Kekeläinen TV 1

    • Anonyymi

      Mikä siinä nyt on ettei valtion virassa pyhätyöt kiinnosta? Meinasin edellisenä sunnuntaina hakea pullon skumppaa, kun lauantaina oli suljettu, vaan kiinni tuo taas oli sunnuntainakin. Sitten ihmetellään ku porukka tilaa ulkomailta.

    • Anonyymi

      itse olen jo vuosia pohtinut samaa asiaa muidenmuassa mutta vähän aikaa stten törmäsin pariin artikkeliin joissa kerrottiin oikeudenkäynnistä frank dux in ja van dammen välillä ja tuossa oikeuden käynnissä eräs dux in pitkä aikainen ystäövä oli todistanut kuinka herran kuuluisa temppu jossa hän oli lyönyt palasiksi luodin kestävän lasin olikin tosi asiassa ollut hutera plexin palanen tiedän itse sen verran että laji josta hän puhuu sitä ei enää eikä hänenkää nuoruus vuosina osanneet kuin 3 ihmistä dr masaaki hatsumi(togakure ninjutsu ryuha), soto tanemura(iga ryu) sekä tunnettu ninjutsu tutkija mutta jolla todistetusti ei ollut oppilasta ja joka käytti oppimastaan samaa nimeä kuin herra dux tämän herrabn nimi oli seiko fujita(koga,yamabushi ninpo ryuha)mutta sen aikaiset japanilaiset tämän alan tietäjät ovat kanssa sanoneet että hänen temppunsa olivat lähinnä samoja kuinyamabushien uskonnollisissa tilaisuuksissa tekemät taika temput jotka kuuluvat heidän rituuaaleihinsa kuitenkin tosiasia on se että fujitalla ei ollut ainoatakaan oppilasta ja hän oli ainoa ja viimeinen jonka jossain määrin on väitetty tietävän jotain koga ninjojen taidoista vaikkakin hän sanoi kääröjen tuhoutuneen isoisänsä toimesta jolla ei vuosia aikasemmin ollut aikomusta siirtää oppia eteenpäin mutta sen kyllä sanoo järki että dux eikä fujita ole edes ikinä tavannut toisiaan mutta on helppo sanoa olevansa koga ninjutsun taitaja koska kukaan ei ole 40v tietänyt mitään taikka ketään jota tietäisi siitä jotain mutta dux han sanoo olevansa oikea koga ihmelapsi mutta usko se o p puhetta t hasa

    • Anonyymi

      Alko on v*ttumaisin työpaikka ikinä, kerron kokemuksesta: Gestapo kyttäämistä ja kyyläämistä, työpaikkakiusaamista, pomot mielenvikaisia stasi-kyylääjiä. Alko net.sivuillaan ylistää itteensä maasta taivaisiin, täyttä valehtelua. Yäk, pois lähdin, ei enää ikinä tollasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe