Paalutus vs. syvätiivistys

perustelija

Vuoreksen asuntomessulehdessä oli erään rakentajan kertomusta siitä, miten kaupunki ei suostunut paaluttamaan omakotitontteja, ja pienen tappelun jälkeen suoritti ns. syvätiivistyksen. Käsittääkseni se toteutettiin niin, että usean tonnin painoinen betonilaatta tiputetaan kymmenen metrin korkeudesta maahan.

Onko täällä tietoa ko. menetelmän kestävyydestä? Kaupunki on ilmeisesti lisännyt tonttivuokrasopimuksiin pykälän, jossa se vetäytyy kaikesta vastuusta.

8

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onneksi pääsi pois..

      No mutta eikös olisi hyvä jos tuo surkeaakin surkeampi messualue uppoaisi saveen?

      Tuo oli todella ahdistava paikka: keskellä metsää tuhkatiheään ahdettuja omakotitaloja, joissa viimeistelyn laatu oli kuin suoraan Neuvostoliitosta.

      Huh mikä paikka.

      Mitä tulee tuohon "tiivistämiseen". Kuulostaa karmealta. Toisaalta tuo kertoo paljon koko messualueesta, että perustuksia myöten on alettu tinkimään. Sinänsä ymmärrettävää, koska siellä metsän keskellä ei asuntojen hinnoilla ole kuin yksi suunta, kunhan messut unohtuvat about syyskuuhun mennessä.

    • järkijättänyt

      Vai ei kaupunki suostunut maksamaan asuntomessutalojen perustuksia, kauhea vääryys! Useimmissa kunnissa kunta rakentaa koko talon, onhan se jo jokamiehen oikeus ettei tartte omaa taloaan maksaa.

    • Ins.maanrak.

      Syvätiivistystä käytetään hiekassa tai sitä karkeammissa maalajeissa. Menetelmän menestyksellinen käyttö edellyttää syvällä olevaa pohjavesitasoa (pv-pinnan alapuolella maaosuus ei tiivisty). Suomessa yleisesti ottaen harvinainen pohjanvahvistustapa, koska meillä hiekkamaat ovat normaalisti riittävän kantavia melko raskaillekin kuormille (kerrostalo yms.). Käytetään mm. raskaiden, dynaamisesti kuormitettujen rakenteiden, kuten koneperustusten, alla.

      Pohjamaan kantavuuden muutos (=lisääntyminen) on pysyvä.

      • insssi

        Näin on. Olen ollut 36 vuottaa pohjarakennushommissa ja ei ole tullut vastaan, että pientaloja perustetaan syvätiivistyksen avulla. Yleensähän niitä käytetään kenkereissä, kentissä, veteentäytöissä jne. Ei kait maallikot sotke täällä asioita, kun eivät ymmärä.


      • exit-suunntilema
        insssi kirjoitti:

        Näin on. Olen ollut 36 vuottaa pohjarakennushommissa ja ei ole tullut vastaan, että pientaloja perustetaan syvätiivistyksen avulla. Yleensähän niitä käytetään kenkereissä, kentissä, veteentäytöissä jne. Ei kait maallikot sotke täällä asioita, kun eivät ymmärä.

        No, Vuoreksessa syvätiivistettiin, koska paalutus tuli kaupungille liian kalliiksi. yksi blogi-kirjoitus aiheesta:
        http://hyvinvointikoti.blogspot.co.uk/2011/04/tasta-lahdettiin.html


    • ruupo-kustaa

      No, 100 000 paalutukseen vuorkatontille on kyl sellanen investointi, jota ei ihan jokainen jaksa maksaa.

      • oma varmempi

        Eipä kannata rakentaa vuokratontille ollenkaan.


    • dgasi

      Minkätakia vuokratontille pitäisi paaluttaa? Eihän vapailla markkinoillakaan olevien tonttien pohjia kukaan ole tekemässä? Eikö riitä se että saa kaupungilta puoli-ilmaisen tontin vaan se pitäisi vielä valmistella rakentamista varten?

      Miksi alue on kauhea? Omasta mielestäni erittäin siisti ja viihtyisän oloinen. Lähellä tampereen keskustaa ja vuoreskeskuksesta löytyy kaupatkin.

      laatu kuin neuvostoliitosta? Eli väität kirkkain silmin että alueen lopputulos on rumempaa kuin esim helsingin merihaassa, jakomäessä tai tallinan mustamäellä? No makunsa kullakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 137
      3888
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      108
      3542
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      19
      2513
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1599
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1575
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      87
      1458
    Aihe