Migreeni kirkkaista valoista

Hämärässä viihtyvä

Onko kohtalotovereita, joilla kirkkaat valot laukaisevat migreenin salaman nopeasti? Kuinka olette pärjänneet tämän kaltaisen migreenin kanssa?

Silmäni ovat muutenkin valoherkät, vaikkei silmälääkäri löytänyt mitään rakenteellista vikaa, mikä sen voisi aiheuttaa. Vastavasti minun hämäränäköni on enemmän kuin erinomainen! :) Ja viihdynkin hyvin hämärässä. Silmälääkäri sanoi, ettei hämärässä olo, lukeminen ja puuhastelu tee kovin pahaa näölle, ainoasti lukulasien saanti voi aikaistua 5 vuodella ja sitä en pidä kovin pahana.

Migreenin voi laukaista jo se, etten muista laittaa aurinkolaseja päähän sisällä, jos aukaisen verhot. Ulkona sitten pieninkin auringon säde osuessaan silmään laukaisee vihlovan päänsäryn, jonka jälkeen silmät ovat vieläkin aremmat pienemmällekin valonlähteelle ja silmien liikuttelu sattuu.

Migreenilääkkeitä olen joitain kokeillut, mutta niitä pitäisi osata ottaa "ennakoivasti", kun ensioireet tulevat, mutta minulla ei ensioireita mielestäni tule, vaan se särky iskee salaman nopeasti ja voimakkaasti päälle, joten panadolin avulla yritän päänsäryistä selvitä.

Päivittäin tämä valoherkkyys ja kirkkaista valoista johtuva migreeni on hankalaa, koska silmäni eivät tahdo kestää edes normaalia huonevalaistusta (valoputkivalot toimistoissa ja kaupoissa vielä pahempia), silmäni eivät kestä tietokoneen ruutua normaali kirkkaudella, tietokoneruutu täytyy olla kaikista himmeimmillään ja migreenin jälkeen sekin on liian kirkas silmilleni. Kotona kehtaan iskeä aurinkolasit silmille tietokoneella ollessa, mutta töissä se ei nyt oikein toimi. Edellisessä työpaikassani oli onneksi oma työhuone, joten sain rauhassa pitää kattovalot pois päältä, ettei niiden kirkasvalo käynyt silmiin. Nyt jännittää seuraava työpaikkaa, mitä jos siellä on avokonttori, enkä voi kontrolloida valoisuutta ja joudun olemaan sen 8 tuntia kirkaassa valossa. :/

Olisiko mitään vinkkejä, joilla voisin pienentää riskiä saada näitä migreenejä?

3

587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uiop

      Itselläni samanlaista taipumusta. Auringonvalo ei kuitenkaan ole niin paha kuin juuri nuo loisteputkivalot.
      Kevätaurinko on oma luku sinänsä ja pitää olla aurinkolasit. Loisteputkivalot ja tietokoneen näyttö ovat kaikkein kamalimmat. Led-näyttöä voin jonkun verran käyttää. Sen olen vaan huomannut,ettei aurinkolaseista ole mitään hyötyä keinovalojen suhteen. Olen vilkkuvaloherkkä ja kyllä se vilkkuvuus tulee aurinkolasien läpikin. Yritin pitää niitä neurologin kehotuksesta,muttei niistä mitään hyötyä ole. Tunsin itseni aika törpöksi kaupoissa ollessani esim.talvella aurinkolasit päässä. Kyllähän sitä sai kaikenlaista vitsailua kuulla. Siitäkään en niin olis välittänyt,muttei niistä sanottavaa hyötyä kuitenkaan ole ollut.
      Sekin jo todistaa hyödyttömyyden,koska sain eeg-vilkkuvalotestissä silmät kiinni ollessa vilkkuvalokohtauksen. Täsä ei nyt kauheasti tullut neuvoja,mutta jos laseista on hyötyä niin ihan ok.

    • valomigr.

      Minulla sähkövalot altistavat herkemmin migreenille kuin esim. auringonvalo. Samoin kesällä päivänvalossa en tarvitse lukulaseja, mutta sähkövalolla lukiessani tarvitsen aina. Keväällä, kun päivä pitenee merkittävästi, migreenikohtauksen riski on isoimmillaan, mutta joka vuosi ei ole tullut kohtausta (esim. tänä vuonna).

      Migreenin ennaltaehkäisevää lääkitystä en ole vielä saanut yhdeltäkään neurologilta.

    • tehokkuus mieless

      Kyllä sen migreenilääkkeen voi ottaa vaikka kohtaus olisi alkanut. Se ei ole yhtä tehokas, mutta tehokkaampi kuin Panadol. Kokeile.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8176
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2519
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2233
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1899
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1153
    Aihe