haluan eroon tästä, auttakaa

16 vee

mulla on ollut bulimia noin neljä kuukautta, aluksi se oli vaan satunnaista oksentelua ahmimisten jäljiltä. ahminut olin jo puoli vuotta ennen bulimian puhkeamista, ja lihoinkin silloin melkein kymmenen kiloa. bulimian jälkeen en enää ole lihonut mutta en kyllä laihtunutkaan. tää on vaan pelkkä paska kierre, mulle ei nykyään enää edes tule hirveän pakonomaista tunnetta ahmia mutta kun tiedän pääseväni ruuasta eroon niin syön kuitenkin. asun kotonani, ja uskon että perheeni jo aavistelee jotakin koska ruokaa vain katoaa ja katoaa nopeammin kun he ehtivät sitä ostaa ja syypää olen yksin minä.

haluaisin laihtua noin 12 kiloa, olen nyt lievän ylipainon rajoilla. mutta tiedän ettei tämä oksentelu auta mua tavoitteeseeni. olen yrittänyt lopettaa tämän kamalan kierteen monta kertaa, mutta en vaan pysty siihen. niin usein kun yöllä olen yrjönnyt montaa kiloa ruokaa sisältäni olen päättänyt että vittu tämä on viimeinen kerta, ei enää ikinä. mutta mun tahdonvoima ei vaan riitä.

äsken sain taas kurkkuni rikki ja verta tuli enemmän kuin koskaan ennen, ja oikeesti heräsin. ruokaa jäi sisälleni enemmän kuin tuli ulos, mutta lopetin oksentamisen ja tulin tänne purkautumaan. ei siitä laihuudestakaan ole mitään hyötyä haudassa. ällöttää kun wc'kin haisee aina.

miten te ootte selättäneet bulimian? haluan oikeasti tästä eroon mutta en tiedä mitä tehdä :-( mikään säännöllinen syöminen ei auta, ei kukaan kenellä bulimiaa ei ole ollut osaa käsittää millaista helvettiä tämä on! äiti aina välillä yrittää sanoa että lopeta tuo syöminen, ja olen pyytänyt että raahaisi minut väkisinkin keittiöstä kun näkee että lähtee lapasesta. mutta hän vain nauraa ja sanoo että mulla on vähän huono itsekuri :D :) ja antaa mun jatkaa syömistä. ei hän ymmärrä. en vaan hallitse itseäni. kunpa en olisi ikinä lähtenyt tähän kierteeseen

6

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fsfsgfrsfg

      Ensinnäkin ole itsellesi armollisempi. Helppo sanoa, mutta itseviha ainoastaan ruokkii kierrettä. Älä laihduta, koska olet "läski" tms. vaan, koska haluat elää, olla onnellisempi, tasapainoisempi ja vähemmän ahdistunut.

      Mutta jotain pieniä vinkkejä ehkä: (en tiedä onko mitään hyötyä, mutta olen ollut samankaltaisessa tilanteessa, ja ymmärrän sen :))

      -Kun olet menossa oksentamaan, pysähdy miettimään. Haluatko jatkaa sitä helvetillistä kierrettä? Joskus jo se, että ajattelee asiaa, saa tajuamaan tilanteen toivottomuuden.
      -Älä rankaise itseäsi syömisestä, vaan koita unohtaa se. Jos oletkin syönyt "liikaa", yritä miettiä jotain muuta ja jätä se taaksesi. Ollutta ja mennyttä, seuraavalla aterialla yrität uudestaan.
      -Jos olet oksentanut tai ahminut, keksi jotain tekemistä esim. mene koneelle, soita jollekkin tms. Unohda se, älä syyllistä itseäsi.
      -Mieti miksi haluat lopettaa? Kun ahmit tai oksennat ajattele sitä. Voit ottaa motivaatioksi esim. läheisen ihmisen. haluatko huolestuttaa hänet vai näyttää, että pystyt parantumaan? Mutta muista, että lopulta sinun on tehtävä se itsesi vuoksi.

      Eli psyykkausta ja muuta tekemistä. Varmaan aika tyhmiä, kliseisiä juttuja, mutta keksin nyt jotain, toivon, että pääset siitä irti... Voit vaikka kyselläkin jos tulee jotain mieleen :)

      Mutta tärkein: HALUA parantua ja HALUA voida hyvin, äläkä syyllistä itseäsi!

    • Mulla bulimia alko keväällä 2011 ja nyt muuttumassa epätyypilliseksi syömishäiriöksi. Tammikuussa 2011 alotin laihduttamisen hyvin anorektisin keinoin ja jossain vaiheessa vain tuli nälkä!

      Äitini nauroi samaiselle pyynnölle. Juo vettä enemmän. Mehuja, mehukeittoja ja limpparia "nälkään". Ahmimiskohtaukset voivat myös johtua siitä ettei kroppa yksinkertaisesti saa tarvitsemaansa määrää energiaa joka tarkoittaa että säännöllinen syöminen kusee ja annokset ovat liian pieniä.

      Kuitu. Syö kuitua koska se täyttää vatsan ja saa suoliston toimimaan.

      Salaatti. Salaatilla voit täyttää itsesi niin monta kertaa kuin haluat ja se ei tule nostamaan painoasi.

      Tarkkaileppa ahmimiesi ruokien ravintosisältöä. Esim jos tykkäät ahmia makeaa -> juo vaikka teetä hunajalla. Jos taas olet suolan perässä koita suolakurkkuja. Yleensä ahmiminen johtuu jonkun ravintoaineen puutoksesta

      Liikunta on tärkeä osa syömistä. Se lisää aineenvaihduntaa ja liikuttua tarpeeksi nälän tunne helpottaa. Treenin jälkeen pitää odottaa n.1-2h ennen syömistä!

      Tässä omat ohjeeni joilla olen saanut bulimian haltuun edes osittain. Mutta tieni on vielä pitkä http://paastopaivyri.blogspot.com/

      • pau123

        joo tähän lisään, nyt kun tää paska on taas alkanu niin vinkki: pepperonia jos tykkää tulisesta. ne on niitä vihreitä pitkiä tulisia, 30g on 5 kaloria ei siis edes lihota.
        ja HUOM! se neste mikä siinä pepperonissa on niin sisältää natriumia, kaliumia ja oliko vielä magnesiumiakin, eli jos on sitten pakko oksentaa niin kannattaa ainakin kulautella sitä nestettä. noi hivenaineet kun estää sydänkohtauksia yms.


    • fsfsgfrsfg

      Miten sinulla nyt menee..? :)

    • 16 vee

      fsfsgfrsfg - kiitos paljon sun tekstistä, avasi mun silmät (hetkeksi...) josta voi siis päätellä että sama linja kyllä jatkuu vieläkin... :( mulla on ollut ihan hirmuinen mättämishimo tässä noin viikon ajan, ja kasvot ovat ihan turvoksissa! näytän suoraan sanottuna järkyttävältä. kylmäkalleilla oon yrittänyt turvotusta laskea mutta ei oikein oo toiminut, mutta tänään taas päätin (=ajattelin) että nyt loppuu.

      keksin mielestäni suht fiksun tavan, jolla yritän päästä näin alkuun tuosta oksentamisesta. eli annan itseni ahmia! olen syönyt koko päivän, mutta siihen se jääkin. eli en saa oksentaa. tuntuu ällöttävän lihavalta, vihaan tunnetta kun maha on täynnä, yök! toivon että ymmärtäisin taas sen että liika syöminen lihottaa, nytkun olen aina voinut mättää hyvällä omatunnolla kun tiedän pääseväni kaloreista eroon. mutta en enää, paino luultavasti nousee mutta toivottavasti oppisin siten syömään kohtuudella :-)

      ja julkilpe, lisäsin sun blogin mun puhelimeen suosikkeihin, ja oon tsiigaillut sun touhua tokasta päivästä lähtien! oot onnistunut ihan mahtavasti, ja toivon että munkin itsekuri vielä riittää samaan kuvioon kun mikä sulla on nyt meneillään :)

    • lintupieni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe