VÄLIKAUSIPUVUT, VARSINKIN REIMATEC !?

-kata-

Hei. Minulla on alle 1v lapsi, ja siis ensimmäinen lapseni. Olen tässä pähkäillyt näitä välikausipukuja. Siis Reima mainostaa, että välikausipuvulla pärjää kylmilläkin ilmoilla, kun käyttää puvun alla villa- / fleesepukua. Mutta siis kuinka kylmällä ilmalla on jo siirryttävä toppapukuun?? Ja sitten vielä yleensäkin fleesestä sanotaan, että ei hengitä ... mutta Reima mainostaa heijän fleesepukujen kohdalla, että hengittää?? Siis olen nyt aivan ymmälläni! Jos joku edes auttaisi mua tässä, ja valaisisi asiaa hitusen ... kun kokemusta mulla ei vielä näistä asioista ole.

Sain vielä lahjaksi uuden Reimatecin välikausihaalarin kokoa 80. Mutta lapseni olisi sen kokoinen vasta ns. joulun alla, eli talvella. Nyt mietinkin, että voinko ollenkaan käyttää sitä haalaria, vaiko mitä tehdä ...

8

2881

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oppia ikä kaikki

      No voithan sä kai kokeilla sitä haalaria lapselle että pystyykö liikumaan se päällä? Olitko nyt ihan tosissasi tuossa kysymyksessä?

      Fleece on ihan hyvä kuten jotkut villapuvutkin.. Meillä on ollut fleece parempi, sillä villapuvuissa lapsi vain hikoilee liikaa.. Ja lasta kokeilemalla tuon tietää milloin pitää lisätä vaatetusta.. Ei kukaan voi sanoa toisen lapsesta mikä on hyvä vaatemäärä vaan ihan itse se pitää opetella kokeilemaan.

    • yhden äiti

      No ei kyllä pärjää pakkasella, jos sitä ajattelit. Meillä siirryttiin viime syksynä toppahaalariin (reimatec) siinä vaiheessa kun lämpötila oli noin 5 - 7 astetta ja lapsemme oli silloin 1v1kk. Hän käveli jo mutta ei kuitenkaan liikkunut tai rymynnyt ulkona niin paljon että olisi saanut pidettyä itsensä lämpimänä ohuemmassa puvussa vaikka oli fleeceä tai villaa sen alla. Ehkä isommat lapset pärjäävät syksyllä pidempään välikausipuvussa.

      En tiedä hengittääkö fleece vai ei, mutta meillä oli molemmat eli fleece- ja villahaalari, ja jotenkin tuosta villasta tykkäsin enemmän. Fleece oli niin paksu haalarin alla ja teki lapsen liikkumisesta kankeampaa. Ylipäätään Reiman fleeceä en enää ostaisi koska ovat liiankin leveää mallia, ennemmin joku halvempi ja vähän soukempi malli. Heidän villahaalaritkin taitavat olla yhtä leveitä. Meillä POPin villahaalari on osoittautunut hyväksi malliltaan ja laadultaan.

      Mutta muuten meillä on tykätty Reiman ulkovaatteista, ostamme niitä edelleen. Tuosta kokoasiasta vielä sen verran että haalarissa saa kyllä olla reilusti "pyllistysvaraa" jotta se on mukava lapsen liikkuessa. Lahkeet ja hihat Reiman haalareissa on usein liian pitkät mutta se ei haittaa (sovita aina kenkien kanssa, nehän ulkonakin on haalarin kanssa), tärkeämpää on että selkäosuus on tarpeeksi väljä/pitkä. 80-senttistä voi hyvin käyttää jo ennen kuin lapsi on 80 cm pitkä. Meillä otettiin käyttöön 92-senttinen reimatec kun lapsi oli vasta 86 cm pitkä ja ihan myyjän suosituksesta tuo isompi koko, ja oikein hyvä sitten on ollutkin vaikka luulin liian isoksi ostohetkellä. Ja tosiasiassa esim 74-koon ja 80-koon välinen ero itse haalarissa on todella pieni, olen joskus ihan mitannut.

      • -kata-

        "Yhden äiti" kiitos vastauksesta. Siis sitä juuri kysyi että missä lämpötilassa pitäisi siirtyä toppapukuun. Tuo vastaus auttoikin jo paljon. Ja kovasti ole kanssa miettinyt noiden pukujen "kokotaulukkoa", eli mistä tietää että puku on juuri passeli, mutta siihenkin sainkin nyt hyviä vinkkejä ...


      • oppia ikä kaikki
        -kata- kirjoitti:

        "Yhden äiti" kiitos vastauksesta. Siis sitä juuri kysyi että missä lämpötilassa pitäisi siirtyä toppapukuun. Tuo vastaus auttoikin jo paljon. Ja kovasti ole kanssa miettinyt noiden pukujen "kokotaulukkoa", eli mistä tietää että puku on juuri passeli, mutta siihenkin sainkin nyt hyviä vinkkejä ...

        Ei todellakaan voi verrata sitä, jos toisen lapsi on siirtynyt noissa lämpötiloissa toppapukuun.. Meillä noissa asteissa oltiin vielä 1v:nä ihan toppaamattomassa välikausipuvussa.. Ja lapsi oli lämmin.. Eli OMAN lapsen mukaan, ei toisten lapsen mukaan..


    • toppaa ja villaa

      On aina paras jos saa sovitettua, eri merkkien välillä on isoja kokoeroja. Reima tuppaa yleensä olemaan reilunpuoleista. Toisissa on lyhyempi niska-haaramitta ja pidemmät lahkeet ja toisissa toisinpäin, eli jos oma lapsi ei tunnu sen ekan haalarin kanssa sopivan kunnolla yhteen niin seuraavalla kertaa voi kokeilla toista merkkiä :) Haalarissa saa olla vähän väljyyttä ja esim. kumartelut ja käsien nostaminen ylös pitää onnistua ilman että kiristää tai hihat loppuvat kesken. Toisaalta kovin suuri haalari on hankala ja rikkoutuukin helpommin. Pienellä liian suuri on esim. silloin kun keinuessa saappaat valuvat jaloista (kumisaappaat pysyvät pikkujaloissa lähinnä haalareiden kuminauhoilla, ja lähtevät jalasta jos puntti on kovin pitkä)

      On tosi paljon lapsesta kiinni miten tarkenee, mitään yleispätevää lämpötilaa ei voi sanoa. Yleensä pieni liikkumaton tarvitsee enemmän päälleen kuin isompi joka juoksee ja kiipeää, mutta tiedän minä sellaisiakin taaperoita jotka eivät ole koskaan tarvinneet mitään välikerroksia. Meillä on toimittu suunnilleen niin, että syksyn märkien alkaessa on siirrytty canvas/verkkarilinjalta välikausivaatteisiin. Niihin on sitten lisätty villahaalari tmv välikerros kun lämpötila on alkanut lähestyä nollaa. Toppahaalarit on otettu käyttöön vasta kun lumi on tullut maahan, koska olen halunnut säilyttää toppahaalarin siistinä (=säästää sitä pesuilta jotta se pysyy lämpimänä). Kuraisella nollakelilläkin on siis kuljettu välikausihaalarilla ja lämpimillä välikerroksilla ja asusteilla.

      Meillä on tykätty välikerroksena käyttää villaa, se on kuitenkin luonnonmateriaali siinä missä fleece on, no, muovia. Itsellänikin on mukavampi olla villapaidassa kuin fleecessä.

      Jos lapsi ei meinaa pysyä lämpimänä välikerrosta lisäämällä, kannattaa panostaa alusvaatteisiin. Puuvilla ei ole kovin lämmintä varsinkaan jos se kastuu, mutta yhdistelmällä merinovillakerrasto-villahaalari-toppahaalari tarkenee kyllä. Meillä on palelevilla vuosikkailla ollut mm. ruskovillan villabodyja/paitoja ihan päivittäisessäkin käytössä (toisen paidan tai liivimekon alla), sillälailla on tarjettu hyvin.

    • pop fani :)

      Meillä on syksyisin välikausihaalari käytössä aina pakkasiin asti ilman tai erikseen fleece- tai villahaalarin kanssa. Mielestäni molemmat on hyviä.

      Hyviä välikausi- ja toppahaalareita on ainakin reimatec, ticket to heaven, polarn o. pyret ja molo kids. Ne on tuulen ja vedenpitäviä eli loistavia loskakeleillä. Halvempia, mutta esim. "kakkoshaalareiksi" ok tai lyhyempi aikaiseen käyttöön esim. lassietec, H&m lindex kappahl.

      Kun on pakkasta muttei lunta, me käytetään silloin joko edellisvuotista talvihaalaria tai jotain käytettynä ostettua "kakkoshaalaria" ja syyhän on se että ne kuluu muuten polvista ja pepusta niin pajon että halutaan säästää 100€ maksavaa toppahaalaria niiltä kulumilta, lumisena aikana kun niihin ei tule mitään kulumia ja saa sitten myytyä/säästettyä seuraavaan talveen (riippuu lapsen iästä tässä kohtaa).

      Talvihaalarin alla meillä pidetään villa/fleesehaalaria kun pakkanen on jossain -15 tai yli.

      Merkistä riippuu minkä kokoinen milloinkin on hyvä koko. Vuoden täyttävällä yleensä menee noin 80-86cm haalari. Haalareissa ei haittaa vaika on vähän ison näkönen. Lahkeet ei kuitenkaan ole pitkät kengän kanssa ja niska-haara mittaa pitää olla reilusti, sillä kun kumartuu niin siinä pitää olla tilaa liikkua, haalari kun ei jousta, kuten sisävaatteet.

      Reimatecin välikausihaalareihin on mahdollista ostaa neppareilla kiinnitettävä sisävuori. eli sellanen fleesehaalari niin menee sen kanssa periaatteessa kevyttoppahalarina sillon ja tulee kerralla puettua se kaksi haalaria niin säästää aikaa kun ei tarvitse erikseen niitä pukuja pukea. Pyretiltä ja ticketiltä löytyy myös näitä irroitettavalla fleesellä olevia pukuja. Myös niillä on oma käyttäjäkuntansa/tykkääjänsä.

    • makuasia?

      Meillä on siirrytty välikausihaalarista toppahaalariin jo aika aikaisin, siinä 10C kohdalla, koska en halua/jaksa (päiväkodissakin hankalaa kerrospukea) pukea lasta moneen kerrokseen. Mielestäni on helpompi vaihtaa toppapukuun kun ilmat käyvät kylmemmiksi, mutta tämähän on ihan makuasia miten lapsensa haluaa pukea. Ainakin ihan pienellä, vuosikkalla, en pukisi kovin montaa kerrosta päällekäin, jotta pystyy kunnolla liikkumaan ulkona.

    • Räsis

      Joo kyllä noi Reiman fleecet ihan hyvin lähtökohtasesti ainaki lämmittää, meillä käytetään Reiman Isto fleece takkia (http://www.lastenvaate.fi/tuote-avainsana/reima/) yhdistettynä hyvään aluspaitaan, eikä kitinää ole tarvinnut kuunnella..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe