"Olympus-värit"

väripsykedeliaa

Netissä tuollaisesta kuin "Olympus-väreistä" joskus puhutaan. Tarkoittaa ilmeisesti Olympus -kameroiden tuottamaa epärealistisen rusehtavanpunertavaa "lämmintä" värimaailmaa kameran oletusasetuksilla.

Kylliksini saatua mokomasta lämpimänruskeanpunaisesta vääristelystä kaivelin nettiä saadakseni kameraani Pen E-PL1 jotain vähän luonnollisempia sävyjä.

Jossain kehotettiin vähentämään värien kylläisyysarvoa (PICTURE MODE->SATURATION), tällä ei ollut toivomaani tulosta.

Mutta tämä tepsi: MENU->hammasratasvalikko->G->ALL WB /-
täällä asetuksiksi A -4 G 4.

Eroon punaisesta hirvityksestä.

Muita hyödyllisiä säätöjä E-PL1:ssä:
- kohinanvaimennukset kokonaan pois päältä
- kuvanvakaaja pois päältä

14

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei kuulosta hyvältä

      Jos jonkinlainen 'color cast' on havaittavissa, kyseessä täytyy olla joko viallinen tuote tai tehdas-säädöt pielessä. Jos tätä esiintyy kaikissa laiteyksilöissä, on kyseessä suunnitteluvirhe. Eipä kyllä ihmetytä kun kyse on Olympuksesta.

      • väripsykedeliaa

    • Valkotasapaino?

      Ettei vaan olisi valkotasapainon säädöstä kyse? Ainakaan mun E-450 ei oikein osaa keinovalossa säätää valkotasapainoa kohdalleen vaan homma on hoidettava manuaalisesti.

      Yleensä Olympuksen tuottamista väreistä puhuttaessa kehutaan sinistä taivasta. Punertavat kuvat ovat käsittääkseni enemmän Canonin kameroiden ominaisuus

      • väripsykedeliaa

        Joo, se korjaus onnistuu nimenomaan muuttamalla noita valkotasapainon asetuksia.

        "Mutta tämä tepsi: MENU->hammasratasvalikko->G->ALL WB /-
        täällä asetuksiksi A -4 G 4."


      • Valkotasapaino
        väripsykedeliaa kirjoitti:

        Joo, se korjaus onnistuu nimenomaan muuttamalla noita valkotasapainon asetuksia.

        "Mutta tämä tepsi: MENU->hammasratasvalikko->G->ALL WB /-
        täällä asetuksiksi A -4 G 4."

        No katos vaan, olihan se sulla jo avausviestissä. En tiennytkään että noi A ja G parametritkin liittyvät valkotasapainoon. Pitäisi ehkä opiskella ohjekirjaa vähän tarkemmin...


      • väripsykedeliaa
        Valkotasapaino kirjoitti:

        No katos vaan, olihan se sulla jo avausviestissä. En tiennytkään että noi A ja G parametritkin liittyvät valkotasapainoon. Pitäisi ehkä opiskella ohjekirjaa vähän tarkemmin...

        Eikös ne ole nimenomaan noita WB:n hienovirittelyjä? A=amber G=green.


    • Petyinpä pahasti

      Tulipa tuossa ostettua Olympus VG150 kamera,kun minulla aikoinaan on ollut hyvä Olympus merkkinen kamera siihen aikaan kun digikameroita ei vielä pahemmin ollut .Ja ajattelin että tämän merkin kamerat olisivat ehkä edelleenkin niin hyviä kuin se silloinen Olympus merkkinen kamerani oli ollut,mutta nyt tämä kamera jonka ostin olikin sitävastoin kyllä todellinen pettymys.

      Lähinnä petyin kameran värien vuoksi, sillä kuvathan näyttävät ihan siltä niin kuin ne olisivat suurimmalta osalta ikäänkuin mustavalkoisia kuvia ,joihin on vain hiukan sipaistu jotain laimeaa haalean vihertävää sekä rusehtavaa väriä ja sitäkin todella hyvin niukasti vielä myös.

      Nämä ostamani kameran kuvat tosiaankin muistuttavat minusta ihan sellaisia vanhan ajan kuvia ,joita tehtiin joissakin valokuvaliikkeissä vielä -60 luvulla.Eli sellaisia kuvia, jotka olivat alunperin mustavalkoisia ja ne sitten käsityönä väritettiin öljyväreillä pumpulia ja puutikkuja apuna käyttäen värikuviksi. Näissä käsin värjätyissä kuvissakin oli kyllä laatueroja myös,riippuen ihan siitä kuinka hyvin tekijä työnsä osasi tehdä.Mutta huonompien värittäjien kuvat olivat juuri saman näköisiä kuin nämä kamerani kuvat,jotka todellakin näyttäisivät muistuttavan enemmänkin mustavalkoisia kuin värikuvia.Joten mistähän tuo mahtaisi johtua.

      • Osta Anttilasta

        79€ maksava Canon, ota sillä ne mestariotoksesi ja lopeta ruikuttaminen.


      • väripsykedeliaa

        Olympuksen halvimmat pokkarit on kyllä täyttä kuraa muiden valmistajien vastaaviin verrattuna, varsinkin esim. samanhintaisiin Canoneihin.

        Paremmat Olympuksen pokkarit on kyllä aivan OK.


    • Ihan normaalia Olya

      Olympus oli tosiaan joskus ammoisena filmiaikana käyttökelpoinen (varsinkin jos ei paremmasta tiennyt). Mutta digi-aikakaudella se on pudonnut kehityksen kelkasta, täysin.

      No, oppirahat olet jo maksanut, joten:
      Jos tarvitset pokkarin, niin osta Canon. Jos taas tarvitset järkkärin, niin osta Nikon.
      Kaikki muut ovat marginaalimerkkejä joihin ei kannata rahojaan tuhlata.

    • digisensori

      Petyit vai? Eipä hätää, tulet varmasti pettymään jatkossakin jos et käytä nettiä tiedonhakuun vaan ostat halvimman mallin "koska merkki on tuttu jostain historian hämäristä".

      Pokkarissa on pokkarin ongelmat, mutta hyviäkin on. Joutuu vaan katselemaan sitä hintatason yläpäätä. Olympus XZ- mallit on kehuttuja kuin myös Fujin X-sarja. Canon on halpojen pokkareiden kunkku, kieltämättä.

      Olympusta merkkinä on turha haukkua, Itse pärjäsin e-410:llä jokusen vuoden. Olisin varmastikin pärjännyt saman hintaluokan Nikonillakin. Ja olisin silti vaihtanut, Pentax palvelee omia tarkoituksiani lähes täydellisesti.

      Olympuksella on vahva historia alan pioneerina, talo tekee sellaista mitä muut eivät uskalla. Canon ja Nikon, kumpikaan ei ole tuonut markkinoille mitään ihmeellisempää kuin pikseleitä APS-C kennoonsa.
      Olympus toi oman, puhtaalta pöydältä rakennetun 4/3-järjestelmän. Profeettojen mukaan sen olisi pitänyt kuolla jo monta kertaa, mutta nykyään Oly porskuttaa mikrojärkkäreiden kentällä.
      Rahakkaat markkinat, jotka Can... ...siis Nik... ...eikun hetkinen, Olympus loi.

      Nimim. Petyinpä pahastilla on hakukriteerit hukassa. Ilmeisesti tiedät mitä haluat? Hae sitten tietoa ja osta kamera joka palvelee omia tarpeitasi.

    • Kiitän vastauksista!

      OK ja kiitos vaan kaikille vastauksista!Täytyypä sitten alkaa hakea sitä tietoa vaan lisää ja sen pohjalta se seuraava kamera sitten ostaa.Ja rahapulassa tuli tuo halpa kamera vaan ostettua,vaikka pitäisihän se jo tietää ettei halvalla hyvää saa niinkuin sanontakin kuuluu.Joten nyt vaan säästämään pikkuhiljaa niin kauan, kunnes on varaa siihen vähän kalliimpaan kameraan.Se on vaan tää ikuinen rahapula, joka on niin pirullista ja estää suurimpien haaveiden toteuttamisen, kuten jonkun kunnon järkkärin ostamisen ,johon mulla ei varmaan koskaan tule olemaan varaa.Että silleen.

      Ja sorry jos pahoitin kommentillani joidenkin mielen ,sillä se ei ollut kyllä ollenkaan tarkoitukseni.Ja lopuksi sitten hyvää Juhannusta vaan kaikille ja hyviä luovia kuvaushetkiä kameroittenne kanssa!

      • Sen olen elämäni

        Varrella oppinut, että, ennenkuin alan ruikuttamaan ja valittamaan jostain asiasta, niin katson ensin peiliin ja lähden siitä, että voisikohan minussa olla vika. Jos kerran on aloittanut digikameroilla kuvaamisen, niin turha olettaa, että kamera tekee kaikki puolestasi, varsinkaan jotku 70€ maksavat markettitarjoukset. Valitan, heti kättelyssä kameraan 500€ ja kuvankäsittelyohjelmaan 100€, sekä kuvaamaan RAW-kuvia ja sitten kuvia fiksaamaan, silloin saa syyttää itseään, jos kuvat eivät kelpaa, te perkeleen pullamössöt, kun tärkeintä on, että ei tarttis tehrä mittään. Kyllä kaikissa harrastuksissa joutuu tsemppaamaan ja opiskelemaan lisää, ei mikään kamera tee valokuvauksesta hilpeää harrastusta, missä kameraa vaan heilutellaan siellä täällä ja oletetaan, että kamera hoitaa homman.


    • ljgjwheg

      Jokaisella digikameralla on omat värit.
      Canonilla on canonvärit, Nikonilla Nikon, Pentaxilla pentax, Sonylla sony jne. Ennen muinoin värit riippui filmistä, nyt kennosta ja kameran ohjelmistosta. Jos ei väri miellytä niin pitää vääntää RAW:sta.
      Filmiaikana jotkut väitti myös objektiivin muuntavan hieman värisävyjä.

      Kameraan voi myös yrittää laittaa myös korjaussäädön.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe