Ensimmäinen koirani

siiri ja emmi

Rottweiler (n) täytti keväällä 9 vuotta. Takana on monta upeaa vuotta yhdessä ja ollaan harrastettu monenlaista. Nyt on vauhti jotenkin hiipunut koirasta ja eläinlääkärissä käynnillä ei kumminkaan löytynyt mitään sairautta. Vanhuusko se vain sitten on edessä.

Parina viikkona olen huomannut, että iltaisin ennen nukkumaanmenoa telkkaria katsoessani koira makailee lähellä, mutta katsoo minuun koko ajan jotenkin niin surullisella ilmeellä, eikä kuorsaa tyytyväisenä, niinkuin on aina tehnyt. Eilen illalla tuli ihan itku, kun tajusin, että koira yrittää kertoa jotain.

Kertokaa kokemuksianne vanhenevasta koirasta ja antakaa vinkkejä, miten saisin vielä hymyn hauvan silmiin?

7

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Olisiko koiralla särkyä. Kokeile antaa 1 Ketorin tab., jos muuttuu iloisemmaksi. Muita ihmisten särkylääkkeitä ei saa koiralle antaa.

      Meillä koirat ovat olleet pirteitä vanhanakin. Sitten vaan muutamaa kuukautta ennen lähtöä ovat uupuneet. Yleensä loppuun asti pirteälle koiralle tulee nopea uupuminen. Toivon kuitenkin, että lämpimät ilmat ovat vaikuttamassa koirasi käytökseen.

      • rottis number one

        ei missään nimessä ketoriinia ilman todettua kipua tai vaivaa.ethän varmaan itekään syö huvikses kipulääkkeitä vai syötkö?


      • siiri ja emmi

        En missään nimessä anna koiralle särkylääkettä ihan vaan varmuuden vuoksi, koska mielestäni Siirillä ei nivel- ja lihaskipuja ole. Luultavasti tietäisin niistä, kun olen vuosikaudet hieronut koiraani joka päivä, eikä koira aristta mitään kosketusta. Muutenkin arki sujuu edelleen hyvin ja ruoka maistuu. Tuo iltahetkien surullinen katselu vain huolettaa ja eilen illalla koira nousi makuulta istumaan monta kertaa hengittäen raskaasti.

        Tänään taas ihan normaali. Maanantaina mennään uudestaan lekuriin ( mennään tietty päivystykseen, jos tulee tarve) ja pyydän tutkimaan ainakin sydämen, vaikka sitäkin kyllä viimeksi käydessä kuunneltiin.


    • rottis number one

      hei Siiri ja Emmi! Mul nyt rotikka mut aikaisempi oli kylläkin rotikan ja labbiksen sek josta puhun.13.5v koira täysin terve kunnes alkoi hidastua ja tuli vanhuus yht äkkiä. Mutta ed iltaan asti se oli pirtee ja tehtiin mukava lenkki.Muttei se syönyt. Aamulla herättiin vierekkäin ja se ei halunnut lähtee ulos. silloin näin sen ilmeestä ettei se jaksa. Sain sen houkuteltuun lattialle ja pissi tuli ja siihen jäi makaan ja katse oli jäähyväiskatse.Se ei enää jaksanut. Tämä oli paha yllätys vaikka ikää oli mutta pirteyttä ja terveyttä riitti. Tassut kylmeni pää liikkui ja vettä joi.Kunnes saimme sen lääkäriin ja se pääsi nukkumaan nurmen alle. Mut ei se aina tarkoita että aika ois loppumassa jospa se vaan jotain mietiskelee.Aikaa on mulla mennyt yli 4v ja itken tätä koiraani vieläkin vaikka mulla uusi onkin ei mikään korvaa menetettyä.Kiitos että sain kertoa ja jos lääkäri todennut koirasi terveeksi ole huoleti niin kauan kun ruoka maistuu ja tassu nousee. hyvää jatkoa teille!

      • siiri ja emmi

        Kiitos. Kyllähän tässä jatketaan parhaamme mukaan, eikä hyvästellä ennenkuin on aika. Uusi lääkärireissu kumminkin tehdään, koska tuli mieleen, että voisi olla kyseessä sydämen vajaatoiminta. Toivottavasti ei, mutta asia pitää kumminkin selvittää.


    • rusettirinta

      siiri ja emmi: En tarkoittanut lihas tai luustokipuja. Tarkoitin lähinnä sisäelimissä olevaa kiputilaa, esim. kasvainta. Ketoriini on ainoa vapaasti saatava kipulääke, mitä voi antaa koiralle. Yksi tab. ei vahingoita koiraa mitenkään. Ainoastaan silloin, jos suolistoon on levinnyt kasvain, Ketoriini ei saa olla lievittävä särkylääke

      • siiri ja emmi

        Ok. Keskustelen eläinlääkärin kanssa myös mahdollisesta kasvaimesta. Päälisin puolin Siiri jo tutkittiin, sekä verikokeita otettiin, eikä niissä ollut poikkeavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1284
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1140
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      26
      992
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe