Vielä tieoikeudesta

Ahdistunut13

Olemme asuneet ostamallamme tilalla reilu 3 vuotta. Kiinteistölle kuuluu tieoikeus yksityistiehen, joka seuraa tontimme rajaa kahden metrin päässä(välissä oja, joka ei siis ole maillamme. Kyseistä tietä käytämme noin 20 metrin pätkää, josta menemme halkojen teko/säilytys paikallemme ja joudumme ylittämään liittymästä siis tuon 2 metrin matkan, joka on tontimme ja tien välissä. Tällainen järjestely alueella on ollut jo 30 vuotta. Nyt uudet perilliset haluavat lakkauttaa tieoikeutemme. Heidän mökkinsä on talostamme vajaan kilometrin päässä, kyseisen tien päässä. Syytä tähän en tiedä, meidän toiminnastamme ei ainakaan heille haittaa aiheudu. No tieoikeiden purkamiseen minä en oikein usko, mutta voivatko he kieltää meiltä tuon "ojan " ylityksen, koska se 2 metriä sijaitsee perikunnan mailla? Mitään ojaa kyseisessä kohdassa ei ole, vaan oja alkaa vähän myöhemmin. Aikovat kuulemma ojan siihen kaivauttaa. Jos he estävät kulkumme, niin halkojen tekeminen, varastointi ja taloon siirtäminen menee tosi vaikeaksi, koska liiteri sijaitsee kyseisen paikan vieressä ja muuta kautta halkolanssille ei järkevästi pääse, muuta kuin talon ja liiterin ahtaasta välistä jossa on tällä hetkellä kukkia ja nurmikkoa.

Lisäksi 30 vuoden ajan nykyiseen taloomme on kuljettu tietä, joka tekee pihamme edessä ympyrän, eli mm. roskakuskeilla ja auraautoilla on ollyt helpo tontilla käydä. No pieni osa tästä ympyrästä kuuluu myös tuohon yksityistiehen ja sehän ei heille käy, että liikenne järjestely on tällainen, että käyttämämme tie on pari metriä heidän maillaan, yhteydessä tiehen, johon meillä on tieoikeus. Vähän vaikea selittää..

Mitäs asiantuntijat olette mieltä - onko heille perusteita muuttaa liikennejärjestelyjä? Tietoimitus on varmaan edessä, mutta mitä odottaa? Mitään järkeä tällaisessa toiminnassa ei ole, mutta kaikenlaisia ihmisiä maailmaan näkyy mahtuvan, jos saa mielihyvää siitä, että hankaloittaa toisten elämää.

4

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kdd

      Onko teillä oikea tieoikeus (eli osallistutte myös tien ylläpidon kustannuksiin tieosakkaana tms) vai onko vaan ollut käytäntö että vanha isäntä ei ole piitannut siitä että teidän roska-autot yms käyttävät hänen tietään? Pääseekö teidän talolle muuten kuin tuon naapurin yksityistien kautta?

      • Ahdistunut13

        Tieoikeus on merkitty kiinteistörekisteriin. Tie kiinteistöllemme menee vanhaa kunnan ylläpitämää tietä pitkin, jonka lopussa tie haarautuu pihallemme ja toinen puoli jatkuu kyseisenä yksityistienä, johon pihallemme menevä tie sitten liittyy takaisin tekemällä "ympyrän".


    • TienHaara

      Hakekaa rasite myös sille pätkälle jossa sitä ei nyt ole. Kun rasitteen tarpeen osaatte perustella, sen varmaan myös sinne saatte. Myös neuvottelemalla maanomistajan kanssa saa monesti ihmeitä aikaan.

      • Ahdistunut13

        Kyllähän asiat pitäisi voida neuvotella, mutta on olemassa ihmisiä, joiden kanssa se ei vain onnistu, kuten tässä tapauksessa. Ihmeelliseltä vain tunnustaa, että tiejärjestelyt, jotka ovat olleet vuosikymmeniä, muuttuisivat yhtäkkiä vailla mitään perusteltua syytä. No ei auta kuin odottaa mitä tuleman pitää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe