Mikä avuksi?

Apua tarvitseva

Meillä on 1,5 vuotias, 2,5 kiloinen chihuahua joka on nyt kolme-neljä päivää ripuloinut. Kävimme lääkärissä ja verikokeista ei paljastunut mitään eikä muutenkaan tutkimuksista ja kotiin tultaessa Minni jopa söikin vähän itse ja joikin itse. Kakkakin oli HIEMAN kiinteämpää, ettei ihan vettä niinkun aluksi. Nyt tänään koira ei ole syönyt ollenkaan ja kakkakin on jälleen aivan vettä. Nyt koira alkoi oksentaan verta, koska vatsa niin huonossa kunnossa. Mikä avuksi? Kävimme pari kuukautta sitten lääkärissä tämän veren oksentamisen takia ja tulos oli että vatsa mennyt rikki syömättömyydestä ja juomattomuudesta. Nesteytämme nyt koiraa väkisin ruutalla, mutta tämä ei voi olla looullinen ratkaisu. Miten saamme koiran syömään ja juomaan itse?

9

3166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+2

      Ell ei määrännyt mitään lääkitystä, esim. Tylosin? Uudelleen lääkäriin ja toiselle lääkärille menisin minä.

    • Muutama neuvo

      Suosittelisin hakemaan apteekista Antepsin- vatsansuojalääkettä, tekee vatsaan suojaavan kalvon 1ml aamuin illoin, lisäksi Nutri-Plus geeliä teelusikallinen useita kertoja päivässä, lihalientäkin voi antaa sillä ruiskulla... voi pientä, toivottavasti alkaa pian syömään, tuo Antepsin ainakin suojaa sitä vatsaa ja Nutri-plussassa on paljon ravinteita ja vitamiineja, molemmat on helppo antaa. Voit koittaa antaa myös eläinlääkäriltä ja apteekista ostettavia royal caninin mousse purkkiruokia, ovat helppo laittaa vaikka sormella kitalakeen jos ei muuten suostu syömään, ovat ravinteikkaits ja imeytyvät nopeasti... toivottavasti tästä oli apua, itse kokeilisin näitä=) kerrothan tänne teidän kuulumisia=) Pikaista paranemista!

    • uudet lääkkeet

      Antepsin annostua 1 ml/5kg ja annetaan 3 kertaa päivässä puolituntia ennen ruokailua. Vie toiselle lekurille et saat tota jo aiemmin mainittua Tylosinia ja pahoinvointilääkettä piikkinä et oksentelu loppuu.

    • tärppäs

      Hei itselläni on iso koira jolla oli myös viikon kestävä ripuli hain apteekista CANIKUR nimistä lisä ravinne tabletteja ja alkoi ruoka pysymään pikku hiljaa sisällä on kuulemma sellainen vaikutus et kerää vatsalaukun seinämistä ylimääräiset bakteerit pois .Kannattee kokeilla jos apu löytis ja keskustella apteekin henkilö kunnan kanssa asiasta.

    • nyt nukkumaan :)

      Minun chihulla oli myös ripuli, välillä masu oli hieman parempi ja sitten taas ihan vesiripulilla. Canicur auttoi hyvin, mutta kun kuuri loppui taas masu sekaisin. Pari paastopäivääkin pidettiin välillä. Luulin johtuvan muutosta ym ylimääräisestä stressistä. Lopulta eläinlääkäri kirjoitti lääkekuurin ja nyt masu voi hyvin. Mutta tosiaan Canicur auttaa myös vatsavaivoihin.

    • Joobax

      Älä ny hyvä ihminen anna mitään normiruokaa ripuloivalle koiralle! Pahassa ja pitkään kestäneessä tapauksessa, kuten sulla nyt on, saa eläinlääkäristä helposti sulavaa ja imeytyvää "ripuliruokaa", joka kuormittaa ruuansulatuselimistöä mahdollisimman vähän ja on mietoa.

      Annat sille riisin keitinvettä, kunnes ei enää pska lennä. Sit lisäät siihen vähän riisiä sekaan. Voit sitten lisätä keitettyä kanaa (tai muuta mietoa lihaa) ja sitä kautta PIKKUHILJAA koiran toipuessa lisäät nappulaa sekaan, kunnes koiran vatta kestää tätä nappulaa. Käy ostamassa tätä Hill's ruokaa vattavaivaiselle koiralle. Maksaa paljon, mutta on sen arvoista! Eikä tommonen tirriäinen paljoa edes syö... Siihen sitten alat pikkuhiljaa lisätä koiran norminappulaa, kun vatsa on kunnossa.

      Aikuiselle koiralle Canicur toimii äkillisessä ripulissa, mutta kun tuo on jatkunut jo pitkään niin tarvitset pitempiaikaisen hoitojakson!

    • AnitaRy

      Vanhanajan konsti oli keittää kauralimaa. Kauraryyneistä löysää velliä, johon kannattaa lisätä suolaa. Lima suojaa vatsaa, ja kaura on vatsalle kevyttä ravintoa. Suola palauttaa ripulissa hävinneitä suoloja.Kerran olen joutunut sitä kokeilemaan 3kk vanhalle collienpennulle, jolla oli tosi paha ripuli. Niin vaan keino tepsi.

    • 5+7

      olisiko epäsopiva ruoka?

    • hgjj k

      ehottomasti uudelleen lääkäriin,kun verta oksentaa!!!
      voi olla hälyttävääkin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe