Hetan Lomakylä

*afnäoiF*

Hetan Lomakylässä 2yötä vietetty ja järkytys suuri kun Kilpisjärvelle tultiin. Hetassa erittäin siistiä, rauhallista ja kaikki tarpeellinen löytyi. Kauppa, ravintola yms kävelymatkan päässä. Kilpisjärven "leirintäalueet" 2kpl täällä perin outoja ja käytännöltään vieraita. Kuulemma Norjalaisten kausipaikkoja ja näiden "kojumökkien" väliin sitten kehoitettiin parkeeraamaan. Eipä tarvii montaa päivää täällä viettää jos kokoajan saa olla valppaana tuleeko "kojun" omistaja paikalle ja vaatii vaunun siirtoa. . .

6

3544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MAPAPEN

      Kilpisjärvi järkyttävä paikka aivan kuin joku hökkelikylä .EN OLE MOISTA ENNEN NÄHNYT.

      • Kotimaassa taas

        Norskit haluavat asustella noissa ihme mökkikylissä. En ole Kilpparin majapaikkaa nähnyt, mutta Norjan puolella kylläkin. Rakennetaan jopa vaununkin päälle kiinteä katto, siihen lisäksi joku kiinteä puinen etuteltan korvike ja patio. Parhaimmillaan nämä tulee rantapaikoilla jopa meren päälle. Tämä siis heidän tyyli. Toki Suomessa saisi olla tilaa myös perinteisellekin matkailulle.


    • joka kesä pohjoiseen

      Tuo on kyllä ihan käsittämätön asia. Olen nähnyt sellaisiakin lautakasoja jotka tuodaan traktorilla paikalle ja sitten aletaan rakentamaan vielä siihen ympärille suoja-aitaa, ettei kukaan muu pääse liian lähelle. Mikä järki siinä on! miksei voi pysyä kotona tai vuokrata joltain jyväjemmarilta jokin pellonpäiste jossa saa olla linnoittautuneena ihan rauhassa.

      Jossain on jo niin että vuosipaikkalaisen pitää olla vaunu katsastettu. 2011 kesällä puhuivat Norjassa, että ne lautarakenteet vaunun ympärille kiellettäisi vallan yleisillä leirintäalueilla. Viime kesänä en ainakaan vielä havainnut mitään edes alkavaa muutosta.

      Muutenkin sellainen paikka jossa paljon vuosipaikkalaisia on todella sisään lämpiivä. Tuntuu että tulevat vaan kännäämään viikonlopuiksi sinne vaunuun. Osa karavaanareiden alueista on myös vallattu samoilla naamoilla vuodesta toiseen.

      Tehköön jokainen niin kun haluaa, mutta pitää ymmärää myös se ettei kaikki halua vuokrata vuosipaikkaa kodistaa 10 km päässä olevalta karavaanialueelta ja käydä siellä pätemässä ja laulamassa karaokea naulapäässä. Leirintäalueen tarkoitus on ajautunut sivuraiteille. Tuntuu ettei ole enää ytään sellaista aluetta jossa sitä örvellystä ei tarvitse kuunnella.

      Lapissakin jo ihan sama peli. Ivalossa ainakin karaoke vetonaulana paikallisella leirintäalueella. Lappi voisi olla lappi ilman mitään karaokeiltoja viinanvoimalla. Eteläsuomi voisi olla taas enemmä sitä viihdematkailua.

    • ?????????????????

      Miksi änkeä oma vaunu/auto sinne kun vapaaparkkeja löytyy?

      • matkailua-lomailua

        ****Miksi änkeä oma vaunu/auto sinne kun vapaaparkkeja löytyy?****

        Mistä löytyy vapaaparkkeja? Omalta sohvalta tai omalta pihalta ei muualta. Levähdyspaikoilta ajetaan myös pois, ne eivät ole yöpymiseen tarkoitettuja.

        Kyllä minäkin omalta asuinalueeltani tiedän missä voisi yöpyä ilman ongelmia, mutta mistä tiedät jos olet ensimmäistä kertaa jossain 2000 km päässä kotoasi. Ymärtääkseni matkailun tarkoitus on kiertää eri paikkoja joissa ei ole aikaisemmin käynyt. Silloin se on helppoa jos menee serkun mökille joka kesä tai aina samaan paikkaan 30 km päähän kotoaan. Toiset vaan ei yksinkertaisesti halua tunkea sukulaisten vaivoiksi joka ainut kesä säästääkseen leirimaksut.

        Vaikka vaan ihan teltan kanssa liikkeellä niin kyllä vaikea on löytää muuta paikkaa yöpyä kun leirintäalue. Turun saaristosta olen joskus etsinyt teltalle paikkaa muualta kun leirintäalueelta. Lähes joka paikassa vielä oikein kyltti, että leiriytyminen kielletty. Kyltti (itse tehty) on tietysti vailla lain voimaa, mutta kukapa nyt lomallaan haluaa alkaa riitelemään maanomistajan kanssa. Jokamiehenoikeus sallii kyllä telttailun asutusta ym. häiritsemättä. Käytäntö on hiukan eri asia. Avotulta ei saa tehdä ilman maanomistajan lupaa. Retkikeittimiä ja grillejä saa käyttää.

        Autolla tai vaunulla vielä huonompi, pois tullaan ajamaan hyvin herkästi. Leirintä alueet jää lähes ainoaksi vaihtoehdoksi. Lähes jokainen leirintäalue näyttää hyvältä kunnes yö koittaa ja se känni örvellys alkaa.

        Mutta elämä on valintoja, pitää antaa kaikille mahdollisuus viettää lomaa omalla tavallaan. Itse en vaan pidä siitä, että sukulaiset tunkee nurkkiini vaunuineen, toiset tykkää tai ei vaan kehtaa kieltää. Lomailen itse mieluummin kun passaan lomallani vieraita, mutta en lomaile toisten nurkissa. Leirintäalueet on sitä varten ja palveluista maksetaan.


    • karvanaamari3

      Hetan lomakylä oli aivan ihana, viihdyttiin kaksi yötä ja otettiin myös perhesauna. Kiva uimapaikka, ainut miinus oli se, että grillipaikka oli aivan uimapaikan vieressä ja perhesauna ei ollut ihan niin rauhallinen kun olisi toivonut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe