Hyvää päivähoitoa

Minä vaan

Olen päiväkotihenkilökuntaa ja kuulisin mielelläni teidän vanhempien mielipiteitä mikä on hyvää päivähoitoa ja ansaitsee mielestänne kiitokset...

11

251

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • !!!

      Päiväkodissa toimiva omahotajatyötapa. Jokaisella vanhemmalla ja lapsella erityinen oma nimetty hoitaja jonka puoleen kaikissa asioissa voi kääntyä. Omahotajalla on pienryhmänsä jonka kanssa yhdessä mahdollisimman paljon. Omahoitaja todella pyrkii tutustumaan ja kuuntelemaan "omia" lapsiaan ja niiden vanhempia. Ei merkitse tietenkään etteikö kaikki hoitajat myös huolehtisi muista lapsista. Mutta heillä erityinen vastuu juuri pienemmästä porukasta ja heidän vanhemmistaan.

      • mietin vaan..

        Mua kiinnostaa miten tämä omahoitajatoiminta käytännössä toimii, kun ryhmässä on 2 lastenhoitajaa ja 1 lastentarhanopettaja. Tekevätkö kaikki samaa työtä, vai näkyykö lto:n työ eritavalla, vaikka ryhmä on jaettu kolmen aikuisen kesken tasan? Mites sitten kun on eri työvuorot, ja kaikki eivät ole yhtä aikaa työpaikalla koko ajan? Miten tuo käytännössä toimii...?


      • minä vaan

        kiva kuulla! kerro myös hyvä kokemuksesi suoraan johtajalle ja päivähoidon päättävälle taholle!!!!!


      • minä vaan
        mietin vaan.. kirjoitti:

        Mua kiinnostaa miten tämä omahoitajatoiminta käytännössä toimii, kun ryhmässä on 2 lastenhoitajaa ja 1 lastentarhanopettaja. Tekevätkö kaikki samaa työtä, vai näkyykö lto:n työ eritavalla, vaikka ryhmä on jaettu kolmen aikuisen kesken tasan? Mites sitten kun on eri työvuorot, ja kaikki eivät ole yhtä aikaa työpaikalla koko ajan? Miten tuo käytännössä toimii...?

        Lastentarhanopettajalla on pedagoginen vastuu ryhmästä. Tiimi suunnittelee yhdessä jokaisen lapsen kehitystä ja tarpeita vastaavaa toimintaa, jonka totetukseen jokainen osallistuu... omahoitajan rooli on mielestäni aika "talokohtainen" ja laaja käsite...tutustu riittävän pitkään oman lapsesi hoitajaan/ ryhmään lapsesi hoidon aloitusvaiheessa. Voit olla vaikka kaksi viikkoa lapsesi kanssa tutustumassa ryhmään. Hoidon aloitusvaiheessa on omahoitajalla mahdollisuus tehdä työpäivää lapsesi hoitoaikojen mukaan...
        Totta että työaika rajallinen eikä omahoitaja aina paikalla!! laki määrittelee kuinka monta lasta saa olla yhtä aikuista kohti...
        Kaikista parhaiten tietoa saat oman alueesi päiväkodin johtajalta/henkilökunnalta


    • rtg

      Minusta lapsi saa hyvää hoitoa päiväkodissa jos lapsi menee sinne mielellään.

      • mieti

        Hei! Oletko ihan varma! Eiköhän lähtö riipu aamusta, Miten vanhemmat toimivat lastensa kanssa.


    • 6+ 6

      HEI! Kuunnellaan , Tutustutaan lapseen. Jokainen on yksilö. Ei mennä heti kaavojenmukaan. Kotiin haettaessa kertomusta mitä on oikeasti tehty, ei( syömisestä, nukkumisesta) jokainen vanhempi tietää (vaistoaa) onko väsynyt, nälissään. Relatkaa päivähidon työntekijät . Me kasvatamme lapset yhdessä ( Toivottavasti)

    • ...

      Itse olen ollut erittäin tyytyväinen.

      Lapsi lähtee mielellään -joka päivä- hoitoon. Vaikka lapsemme on hyvin epäsäännöllisesti hoidossa, niin kuukauden taon jälkeen lähtee yhtä innoissaan. Hoidon ihmiset ovat merkityksellisiä lapselle, ilmenee esimerkiksi kun kaksi ja puolivuotias alkaa luetella asioita; kenellä on pylly, tulee; äidillä on pylly, isällä on pylly... ja hirmuinen lista hoitotätejä, yhdessä näiden muiden lapsen elämälle merkittävien (mummojen, ukkien kummien, ystävien, lemmikkien) kanssa.

      Pidän siitä, että joka kerta lasta viedessä tai hakiessa jollakin on aikaa vaihtaa kuulumiset. Vaikka surettaakin, niin pidän tavallaan myös siitä, että lapsi häipyy iloiten porukan joukkoon kun vaihdan näitä kuulumisia.

      Tiedän oman panokseni merkityksellisyyden, joten en tietenkään sitä, että hoitopaikassamme aikuiset oikeasti tykkäävät lapsestamme, vieritä vain kaksi ja puolivuotiaan lapsen tai hoitotätien asiaksi, vaan toimin aktiivisesti sen eteen. Annan siis palautetta ja olen kiinnostunut myös hoitotätien elämästä, kysyn siis esimerkiksi lemmikeistä, koska jostain syystä kerään aina ihmisistä ensimmäisenä tietoon mitä eläimiä on... "Mites kissan kipeä jalka" "Onko koiran pentu tuhonnut mitä?" Suklaata vien tietenkin kahvipöytään jouluisin, lomareissuilta tuon karkkipussin, koiria olen käyttänyt vedättämässä lapsia pulkassa jne...En minä tee sitä tietenkään vain sen takia, että mielistelen lapseni takia, vaan lähinnä kiinnostaa yleensä ihmisten kuulumiset. Ja sen näkee, että lapsestamme tykätään hoidossa, kaksi ja puoli vuotiasta ei huijata, hän saa huomiota, hän saa rakkautta ja lämpöä, vaikkei itse temperamentiltaan helpoin olekaan.

      Itse lasten parissa työskentelevänä tiedän sen, että perhe se on se juttu. Ei lapsen käytöksellä niin väliä, jos perhe on siedettävä yhteistyö kumppani, niin lapsesta tykkää väkisinkin. Jos perheessä on joku jäsen joka on kuin pieni piru kärkkäinen kritiikkeineen, niin lapsi saa olla soma kuin mikä, mutta siihen tulee pidettyä etäisyyttä... Ja näin pienen lapsen ollessa kyseessä se emotionaalinen tunnelataus siellä hoidossa on kuitenkin yhä se merkittävin, ei suinkaan toiminta mitä järjestetään.

    • JK

      NIINKÖ

    • ....

      Koska lapset niin pienestä usein viettävät niin pitkiä päiviä päivähoidossa on myös varsin tärkeää että hoitajalla (toivon mukaan omahoitajalla) on riittävästi tietoa ja ymmärrystä lapsen eri kehitysvaiheista ja niistä askelista jota lapsi ottaa ja joiden kanssa yhteistyö vanhempien kanssa on niin suunnattoman tärkeää. Vanhemmilla, ja vlitettavasti usein myös hoitajilla saattaa plla käsitys että päiväkoti pystyy lapsen kehitystä tukemaan ja seuraamaan ilman todellista yhteistyötä vanhempien kanssa.

    • juanita88

      Hyvä päivähoitaja on turvallinen aikuinen, asiansa osaava.. Juttelee lapselle, leikkii lapsien kanssa ja ottaa kaikki huomioon. Ei syrji ketään, puuttuu kiusaamisiin. On mielellään tekemisissä myös vanhempien kanssa. Kertoo kuulumiset ilman nyhtämistä. Haluaa kouluttautua ja tietää uusista asioista kasvatus rintamalla. Hyväksyy erilaiset lapset ja erilaiset työkaveritkin. Kaikista ei tarvitse tykätä mutta kaikkien kanssa pitää tulla toimeen. Osaa ottaa huomioon eri ikäryhmät.

      Tulipas paljon asiaa. Tuollaisia ihme hoitajia en tiedä löytyykö mistään. Toivoa on..:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe