Joulu ja uusivuosi Dubaissa sekä Arabian Park Hotel

Jouluksi Dubaihin

Heippa. Onko ihmiset viettäneet joulua ja uuttavuotta Dubaissa? Näkyykö kyseiset juhlat siellä mitenkään? Entäs minkälaiset lämpötilat on ollut joulun aikaan? Pääseekö rannalle ja aurinkoa ottamaan? Mielelläni otan vastaan kaiken laisia kokemuksia joulusta ja uudesta vuodesta Dubaissa sekä Arabian Park hotellista (tjäreborin kautta varattu). Kiitos etukäteen :)

25

2728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jouluksi en menisi

      Joulu näkyy joulukoristeluina ostoskeskuksissa, Uutenavuotena näkyy raketteja. Intialaiset, pakistanit ja muut muualta muuttaneet polttelevat mitä erilaisempia jouluvaloja parvekkeillaan (osa palaa ympäri vuoden). Muuten normaalit päivät.
      Lämpötilat vaihtelee joulu-helmikuussa, voi ottaa aurinkoa rannalla tai sitten ei - etukäteen on vaikea ennustaa.
      Arabian Park hotelli on kaukana kaikesta, taxilla pääsee tietenkin minne vain. Metrolle vajaan 2 km:n matka.

    • abra-ajelija

      Arabian Park on ilmeisen hyvä hotelli tripadvisorin mukaan, mutta toivottoman kaukana kaikesta! Kannattaa vaihtaa keskeisemmällä paikalla sijaitsevaan hotlaan tai varautua aina lähtemään ja palaamaan taksilla.

    • Jouluksi Dubaihin

      Täytyy toivoa, että aurinko paistaa, koska se oli ainoa matkakriteeerimme :) Mutta on siellä muutenkin varmasti ihanaa. Thaimaahan oli tarkoitus alunperin mennä, mutta sinne oli jouluna niin kalliit matkat, ettei ollut mahdollista :(
      Onneksi tuolta Arabian Park hotellista on ilmaiset bussikuljetukset rannalle, sekä kahdelle isolle ostoskeskukselle, joten niiltä pääsee sitten ainakin metrolla keskustaan jos ei halua joka päivä taksilla matkustaa. Maksoimme jo varauksen Arabian Park hotelliin, mutta täytyy vain asennoitua siihen, että se on kaukana kaikesta. Ei ollut varaa ottaa lähempää keskustaa hotellia.
      Onko joku syönyt Arabian Park hotellissa Joulu tai uuden vuoden illalliset? minkälaiset illalliset on kyseessä? Entä onko hotellin uima-altaan vesi lämmitetty?

      Kaikkia matkavinkkejä jouluksi ja uudeksivuodeksi otetaan vastaan :)
      Ja kiitos jo tulleista vastauksista.

      • dxb

        Todennäkïsesti saatte nauttia jouluna Dubaissa auringosta. Sitä ei tietty koskaan voi tietää, milloin vuoden muutama sadepäivä sattuu tulemaan. Ainakin viime vuosina joulukuussa on ollut ihan mukavat kelit ja tammikuussa on sitten ollut hieman viileämpää. Toivotaan parasta. Sen voin kuitenkin luvata, ettei silloin tarvitse kovin pahoista helteistä enää kärsiä.


      • ab-rakadabra
        dxb kirjoitti:

        Todennäkïsesti saatte nauttia jouluna Dubaissa auringosta. Sitä ei tietty koskaan voi tietää, milloin vuoden muutama sadepäivä sattuu tulemaan. Ainakin viime vuosina joulukuussa on ollut ihan mukavat kelit ja tammikuussa on sitten ollut hieman viileämpää. Toivotaan parasta. Sen voin kuitenkin luvata, ettei silloin tarvitse kovin pahoista helteistä enää kärsiä.

        Paljon todennäköisimmin aurinko paistaa kuin esmes kanarialla! taxilla voi myös ajaa lähimmälle metroasemalle ja jatkaa siitä metrolla, esmes Marinaan ja Ibn Battuta Malliin.


    • Jouluksi Dubaihin

      Kiitos vastauksistanne. Osaako joku sanoa, kuinka kauan suunnilleen tuolta arabian Park hotellilta matksutaa esim. metrolla keskustaan tai rannalle? Kiitoksia etukäteen :)

      • dub-dub-dubaa

        Kyllä täällä taas kysellään omituisia asioita. Mitä sillä on merkitystä, kestääkö puoli tuntia vai tunnin. Ollaan lomalla! Pois kiire ja aikataulut.

        Joka tapauksessa puolentunnin hikinen ja hankala kävelyseikkailu moottoritieviidakossa lähimmälle metroasemalle. Dubaita ei ole rakennettu jalankulkijoille. Teidän hotla on niin syrjässä että metro kannattaa unohtaa suosiolla ja liikkua taksilla hotellilta ja sinne takaisin. Metrolla vain esmes Bur Dubaista/Deirasta Marinaan ja Ibn Battuta Malliin ja takaisin jne.


      • jos kysyttävää,autan

        Metrolla ei pääse Arabian park hotellista rannalle kuin näin: ensin kävelet lähimmälle metroasemalle (olisiko pari kilsaa?), kuljet metrolla Bur Jumanin asemalle (Khalid bin al waleed), vaihdat siinä bussiin nro C10, joka menee rannalle (Open Beach tai päättärille Jumeirah Beach park). Metro bussimatka kestää vajaan tunnin, jos vaihto onnistuu hyvin.
        Kätevintä lienee kuitenkin ottaa hotellista taxi ja ajaa sillä suoraan rannalle.
        Jos hotellissa on ranta- ja ostoskeskus kuljetuksia, niitä kannattaa hyödyntää.

        Teidän hotellin lähin metroasema on Al Jaffad (jos on vielä edes käytössä), mutta Healt care city asema ainakin on auki. Nuo ovat vihreän linjan asemia, vihreällä linjalta kannattaa vaihtaa punaiseen metrolinjaan, jonka varrella paljon enemmän nähtävää (mm. kaikki ostarit).


    • Jouluksi Dubaihin

      Kiitoksia vastauksista. Mielestäni kysymykseni ei ollut omituinen, haluan vaan tietää mahdollisimman paljon tulevasta matkakohteestani :) Eikä lomalla olekkaan kiire minnekkään. Hyödynnämme siis hotlan bussikuljetuksia, ennemmin tarkoitin juuri, että kauankohan kestää hotellin bussilla rannalle tai keskustaan? Muutama kuukausi odottelua vielä edessä.

    • huntuveikko

      Mille rannalle hotlan bussi vie? Dubaissa on monta rantaa. Mihin päin keskustaa? Tarkoitatko Bur Dubaita vai Deiraa? Dubai on iso kaupunki ja siellä on joskus ison kaupungin ruuhkat. Yksi kolari Sheikh Zayed Roadilla ja liikenne seisoo tunnin-pari. Suosittelen jonkun opaskirjan hankkimista, vaikka kirjastosta! Jos matkabudjetti on rajallinen, kannattaa liikkua mahdollisimman paljon metrolla ja bussilla ja siinä auttaa, kun opettelee kaupungin layoutin ja kaupunginosat.

    • 11

      Viime tammikuun alussa lämmöt olivat siinä 24 - 26 väliltä, ja rannallakin tarkeni, uimassa ei tullut käytyä kun hotellillamme oli lämmitetty uima-allas.

      http://dubaimetro.eu/dubai-metro-map

      Tuosta kannattaa katsastaa (ja opetella) metron reitit ja siitä voi samalla suunnitella reittejä rannoille. Taksit ovat myös halpoja eivätkä kuseta, niitä on tosi huoleton käyttää.

      • ab-rakadabra

        ... ja kunhan et käydä hotellien omia takseja, ne ovat tuplahintaisia verrattuna kadulta pyydystettyyn "yleiseen" taksiin.


      • HaaveilijaaaA
        ab-rakadabra kirjoitti:

        ... ja kunhan et käydä hotellien omia takseja, ne ovat tuplahintaisia verrattuna kadulta pyydystettyyn "yleiseen" taksiin.

        Vieläkös Dubaissa on niin, että naiset eivät saa yleisellä uimarannalla olla uimapuvussa? Mietimme matkaa kyseiseen kaupunkiin ja ajattelin, että otammeko hotellin jossa on oma ranta vai riittääkö nuo yleiset.


      • Sandaalit alle ja
        HaaveilijaaaA kirjoitti:

        Vieläkös Dubaissa on niin, että naiset eivät saa yleisellä uimarannalla olla uimapuvussa? Mietimme matkaa kyseiseen kaupunkiin ja ajattelin, että otammeko hotellin jossa on oma ranta vai riittääkö nuo yleiset.

        15 viimeisen vuoden aikana ei ole koskaan ollut uimapuku-kieltoa, ei yleisellä eikä maksullisilla rannoilla. Dubaissa kaikilla uimarannoilla saa olla uimapuvussa ja bikineissä, myös hotellien uima-altailla, mutta ilman yläosaa ei saa olla.


    • JouluksiDubaihin

      Tuli sitten pieni ylläri tjäreborgilta, kun varasumaksu 1400 € on jo maksettu! Joulun ja uudenvuoden gaalaillalliset maksavat 300 €/hlö eli yhteensä 600 € meiltä kahdelta! Parvekkeesta maksettiin jo 185 € eli yhteensä melkein 800 € lisäkustanukset! Illallisista ei olisi edes tullut mitään tietoa, ellen itse olisi asiaa lähtenyt selvittämään, kun muilla matkantarjoajilla nämä kuuluvat hintaan ja tjäreborgilla ei ollut mitään informaatiota asiasta! Kaiken kukkuraksi illalliset ovat PAKOLLISET kaikille hotellissa asuville? Voiko tämä olla todellista?! Yhtä äkkiä matkabudjettiin 600 € lisä kahden illan ruuista!!!??? Osaako joku sanoa onko muissakin Dubain hotelleissa tälläinen käytäntö! Aion kyllä tjäreborgilta saada joka ikisen pennin takaisin vedoten kuluttajasuojalakiin ja informaation puutteeseen! Voi niitä ihmisiä, jotka eivät tät' tiedä ja joutuvat vasta hotellilla nuo summat maksamaan! Järjetöntä! Michelin ravintoloissa pääsisi halvemmalla!

      • Simmmmloi

        Onpa isot kustannukset. Harmittaa niin sinun puolesta, voi kun olisit tajunnut tilata huoneen vaikka booking.comin kautta ja lennot lentoyhtiöltä, olisit päässyt halvemmalla. Tjäreborg kun ei tee matkoja Dubaihin vaan välittää muiden lentoja ja hotelleja, jotka eivät parhaimmalla paikalla.
        Dubaissa on hotelleja ja huoneistohotelleja. Huoneistohotelleissa eikä läheskään kaikissa hotelleissakaa ole joulun/uuden vuoden "pakko"illallisia, kaikissa ei illallisia ollenkaan. Parvekemaksukin suuri, kun niillä parvekkeilla ei välttämättä ole edes tuoleja/pöytiäkään.
        Lue matkustussäännöt ja jos voit, niin peruuta Tjären kautta tekemäsi tilaus. Tilaa lennot (kts. supersaver) ja hotellit Hotels.comin tai Booking.comin kautta.


    • jopez

      Valmismatkoissa on aina oikeus perua kauppa, kunhan sen tekee riittävän ajoissa.

      Itse myös katselin lentoja hotelleja erikseen, Finnmatkojen paketti löi laudalta kaikki oman matkani ajankodan hinnat, ja oli kaikkia vaihtoehtoja halvempi, joten tuo hotellin ja lentojen erikseen varaus ei aina ole se halvin vaihtoehto.

      Lisäksi valmismatkoissa on se hyvä puoli, että ne kuuluvat valmismatkalain alaisuuteen, jolloin jos ja kun sattuu käymään niinkuin kävi Air Finlandille, ei menetä rahojaan tai joudu kohtuuttomasti tappelemaan niistä vaan saa ne takaisin helpommin.

      • abraturisti

        Oletko koskaan kuullut luottokortista? hanki sellanen ja maksa sillä niin ei tarvi "tapella" jos joku pulju menee nurin.


    • jouluksiDubaihin

      Kiitos vastauksistanne. Laitoimme reklamaatiokirjettä tjäreborgille ja he tulivat sen verran vastaan, että maksavat meille nuo joulun ja uudenvuoden illalliset, kun niistä ei ollut missään mitään mainintaa (600€!!!)! Ajatella jos en itse olisi ruvennut tutkimaan asiaa, olisi ollut kiva yllätys paikan päällä 600 €:n perittävä lisämaksu. Voi niitä asiakkaita, jotka ei tätä tiedä ja totuus valkenee paikanpäälllä. No pääseepähän nyt ilamiseksi maistelemaan KALLIITA ruokia! En kyllä silti käsitä miten nuo voi olla tuon hintaiset!

    • rivien välistä!

      Maksavat ehkä kymmenesosan Tjärelle... Tuo 600 e hinta on tarkoitettu varakkaille paikallisille ja ryssille, joille tuo on pikkuraha. Näin hinnoittelemalla saadaan vaatimatonkin "gaalailta" muuttumaan loistoillaksi.

      • MaailmanmatkailijaA

        Joo monissa Dubain (ja muuallakin) hotelleissa, varsinkin vähän tasokkaimmissa on tuo joulun ja uudenvuoden illallinen. Aina se ei edes ole kovin laadukasta ja maksaa maltaita plus on pakollinen. Hyvä, että saitte illalliset ilmaiseksi mutta välttämättä ei kannata mitään viiden tähden gurmeeta odottaa, kokemusta on.


    • I. Battuta

      dubai.fi keskustelupasltan skitso diktaaattori omistaja ja ylläpitäjä on ilmeisesti poistanu viestisi sieltä, täällä olet onneksi saanu vastauksia

    • JOuluksidubaihin

      Joo on poistanut? Ihmettelinkin, että miksi näin on käynyt? Miksi hän poistelee ihmisten keskusteluja? Eikö kyseinen sivusto ole juuri sitä varten?

    • SZR

      Sen ylläpitäjä äijä ei halua "kilpailevaa mainontaa", sillä on kaksi vuokrakämppää marinassa. Naurettavaa - niinku muka hänen kämppäsä jotenki kilpailisi sikäläisten hotellien kanssa. Säälittävää - tämä äijä, ilmeisesti joku rikas ja röyhkeä veropakolaine, estää vapaan keskustelun muunmuasa eri majoitusmahdollisuuksista monopoliasemassa olevalla keskustelupalstallaan. pitäis löytää uusi dubai aiheinen riippumaton keskustelupalsta mutta mikä olis hyvä nimi?

    • 16+12

      Tässäkin ketjussa on kritisoitu dubai.fi keskustelupalstaa! Sen menettely tuntuu suututtavan lukemattomia jäseniä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe