Minne Kreetalla autolla?

vylli

Ollaan menossa Rethymnoniin syyskuun puolessa välissä ja meillä on auto vuokralla kahdeksi päiväksi. Minne kannattaa mennä? Onko mitään mitä on ehdottomasti nähtävää? Ei mielellään mitään patikointiretkiä vaan paikkoja joihin pääsee autolla.

10

1307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stefan V

      Elafonissi, Kreikan Malediivit. Googleta niin näet mistä on kymysys.

    • 255

      vaikka aradenarotkon ylittävälle sillalle,korkeutta rotkon pohjalle noin 140 metrii,eipä heti uskois,että silta kestää auton painon mutta kyllä siitä bussikin yli tuli,mitä kyllä vähän kauhuissani kattelin

    • RethyFani

      Ehdotan reittiä Margaretes keramiikkakylä, Axos, Anogia.

    • lomaveikko

      Hep. Olimme heinäkuussa Retyssä ja vuokrattiin auto. 100 e/3 pv. Ajeltiin pohjoisrantaa ekana päivänä, mutta parina päivänä mentiin etelärannikolle ja sitä voin suositella. Vähemmän turisteja, hyvät tiet ja upeat maisemat. On vuoria, rotkoja ja tasankoa. Kertakaikkiaan mahtavat maisemat. Plakias suoraan etelärannikolla on upea rantalomakohde ja matka sinne on mykistävä. Siellä on hotellit, tavernat ym palvelut. Googleta, suosittelen lämpimästi !

    • etelärannalle

      Hyviä vinkkejä jo tuossa tuli. Todellakin syytä ajella vuorten yli etelärannalle. On rauhallista, löytyy hienoja uimarantoja 8muitakin kuin Elafonissi, joka on must. Matala:n kylä on myös omituinen nähtävyys. Rannan kallioluolissa on hipit asuneet ja niitä pääsee katselemaan. Ja vaikka et halua patikoida, niin ajele Samarian rotkon alkupäähän, upeita maisemia.

    • souvlaki

      Ajettiin sisämaareittiä Haniasta Elafonissiin ja sieltä rantareittiä takaisin. Molemmat mahtavia ajaa mutta rantareitti maisemallisesti ehdottomasti parempi! Paluumatkalla ajoimme Kissamoksesta vanhaa nationalroadia takaisin Plataniakseen eli poistuimme national roadilta heti Kissamoksesta. Mukavia rauhallisia serpentiinejä eikä tosiaan liikennettä nimeksikään.
      Sisämaareitin varrelle sattuu myös yksi erittäin hieno kohta, heti tunnelin jälkeen avautuva rotko.

    • kjh

      En ymmärrä ihmisten hehkutusta Elafonissista. Onhan ranta kaunis, mutta niin täynnä ihmisiä, että itseä alkoi ahdistaa. Makunsa kullakin, mutta itse en tykännyt yhtään.

      Itse suosittelen mieluummin Kournas Lakea. Se ei ole edes kaukana Rethymnonista. Tuulettomana päivänä järvi on todella kaunis ja ei ole turisteilla pilattu. Rannan tuntumasta löytyy muutama idyllinen rantaravintola.

    • Vamos...

      Lähellä Rethymnonia on Mylin myllylaakso. Alas laaksoon ei autolla pääse mutta auton voi jättää parkkipaikalle. Niin, jos ei halua autosta ulos lähteä, ei tuo sovi, laaksossa on kiva kävellä, siellä on mm. taverna ja vanhoja rakennuksia.
      Arkadin luostari ehdottomasti.

    • Elli&Elmo

      Zonnia, tippukiviluolat! Katso kreeta.info, siellä on kyseisestä kohteesta infoa.

    • Kkkd

      Kreetalla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto. Autoillessa näkee mahtavia paikkoja. Upeita vuoristoteitä ja rannikkoteitä.
      Mutta paikalliset ovat aivan mielipuolia liikenteessä, eli tarkkana saa olla koko ajan.
      Milloin tahansa saattaa tulla kolme autoa rinnakkain vastaan, prätkät menevät oikealta ohi valtatielläkin, ohitettavan odotetaan väistävän ohittajaa pientareelle, vastaantuleva ohittaja myös olettaa että sinä väistät. Aivan sama onko pimeä mutka tai rekka tulossa vastaan, ohittaja olettaa että muut väistävät.
      Tien varsilla on jokaisella kilometrillä pieniä alttarihökötyksiä, joita omaiset pystyttävät liikenteessä kuolleille. Pahimmissa mutkissa saattaa olla iso nippu niitä. Silti paikallisten ajatusmaailma on, että "ei minulle voi tapahtua mitään."
      Avokämmenen heilautus on loukkaus, eli kiitä liikenteessä vaikka sormin vilkuttamalla tms.
      Paikalliset eivät kiitä, koska muiden on väistettävä vaikka maalaisjärki sanoisi muuta.
      Sulkuviivoilla tai stop -merkeillä ei ole merkitystä.
      Virallinen sääntö: liikenneympyrässä olevan on väistettävä ympyrään tulevaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe