Kaikki kusee.

Blackburningsoulinhell

Miten toimia, kun olet suurperheessä jonka kanssa asut ihan suhteellisen hyvänkokoisessa kerrostalo-asunnossa, mutta rahat hädin tuskin riittävät ruokaan j vuokratkin sossu maksaa? Olen siis 17-vuotias ja sekoamassa koska ei ole rahaa ruokaan pahemmin, ei todellakaan vaatteisiin, opintotukeni on se suurin eli 96-euroa kuukaudessa ja luuleeko joku että se riittää todellakin vaatteisiin, kun kaikki alusvaatteista myöten tulisi ostaa alista, onhan siitä aikaa kun viimeksi ostin kunnolla vaatteita ja sekin oli ripiltä päästessä. Mistään ei tule raha-avustusta ja pienemmille sisaruksille pitää ostaa kaikki eteen koska he eivät voi liikkua huonoissa vaatteissa. Olen oikeasti hulluuden partaalla ja menetän hermoni joka sekunti, jokainen sekunti vituttaa yhtä paljon, jokainen hengenveto on vituttaa, mielummin tapan itseni oikeasti kun jaksan enään elää, tiedän että minua kaivattaisiin muttei se riitä ollenkaan koska kaikilla on itsemääräämisoikeus, siihen vedoten. En pelkää mitään, en tule pakenemaan.. Syy on se ettei mikään enään kiinnosta ja valvon joka yö masennuksen vain yltyessä räjähdykseksi. Tekisi mieli tappaa joku, koska elämäni on täyttä paskaa ja siinä konttaamista. Suoraan sanottuna, silti jokaisen askeleen olen ottanut ja tulen ottamaankin vaikka haluankin tappaa itseni. Antakaa neuvoa mistä vitusta saan avustuksen vaatteisiin tai rahaa ylinpäätään?

10

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leelia3

      Olet vielä alle 18-vuotias, joten ota ensi tilassa/heti yhteys kuntasi lastensuojelusta vastaavaan "tätiin". Ymmärrän että neuvo "Mene töihin" ei ole tervetullut, nyt on tiukkaa, hyvin tiukkaa edes kesäsijaisten paikoista. Mainospostin jakelua voisin omasta kokemuksesta suositella, siinä saisit hyväätekevää liikuntaa ja ihan omaa rahaa. Mutta kuten sanottua, jos perheesi ei pysty eurollakaan auttamaan rahallisesti, kyseessä on mielestäni jo "lapsen kehitykselle epäedulliset olosuhteet", joihin lastensuojelu/sosiaaliviranomaisten on viran puolesta puututtava. Muutenkin vähintään keskusteluapu, ehkä jopa sijaiskotiin muutto voisi olla hyväksi?
      Älä hellitä, vaan muuta omillesi joko opiskelija-asuntoon tai kunnan avustuksella vuokralle heti kun mahdollista, silloin saat itse täydet tuet omaan käyttöösi. Muistele vielä, kyllä varmaan kummisi, tätisi , setä, isovanhempi voisi auttaa kun sulkeutuneen masennuksen sijaan purat huolesi ääneen toiselle ihmiselle?

      • oholj

        Köyhyys ei ole lapsen laiminlyöntiä, eikä sen takia sijaiskotiin laiteta. Sosiaalitoimihan itse laskee heidän rahat, jos he ovat ttt asiakkaita. Joten heidän mielestään rahat riittävät. Monissa perheissä ei anneta edes opintotukea omaan käyttöön.
        Jos haluaa tappaa itsensä tai jonkun toisen osastolle meno olisi varmaan enemmän paikallaan


    • Soita ta laita viest

      Hopeyhdistys.fi

    • Eewa-Weleena

      "Mutta kuten sanottua, jos perheesi ei pysty eurollakaan auttamaan rahallisesti, kyseessä on mielestäni jo "lapsen kehitykselle epäedulliset olosuhteet", joihin lastensuojelu/sosiaaliviranomaisten on viran puolesta puututtava."

      Mitähän tuo ei pysty auttamaan eurollakaan rahallisesti nyt tarkoitti. Siis tottakai jos 17-v asuu kotona, pitäisi vanhempien ostaa ruokaa. Lastensuojelukysymys on jos lapset nälkää näkee. Opiskeletko 17-vuotias eli saatko koulussa lämpimän ruuan? Eikö kotonanne ihan oikeasti ole mitään ruokaa, että näette oikeasti nälkää? Miten iso perheenne on?

      Mutta tuohon vaateasiaan. 96 euroa kuukaudessa on oikeasti aika iso raha vaatteisiin! Minä olen opiskeleva yksinhuoltaja ja en voi noin paljoa käyttää omiin ja lapsen vaatteisiin YHTEENSÄ kuukaudessa, edes kahdessa. Itselleni ei olisi oikeasti rahaa ostaa vaatteita ollenkaan ja ostankin vain kun on äärimmäinen pakko.

      Ei ole helppoa olla suurperhe tai köyhä perhe Suomessa, mutta ei nyt hyvä ihminen kannata sen takia noin paljon masentua! Sellaista se elämä on, harvalla köyhällä on varaa ostaa vaatteita kuin käytettyinä ja niitäkin vain harvoin. Ehkä sinulla on hieman ruusuinen kuva muiden ihmisten elämästä, luulet että kaikki voivat ostaa tuosta vain jotain merkkivaatteita tms, että se olisi joku ihmisen perusoikeus. Ei se ole vaan rikkaiden etuoikeus.

      Suosittelen vakaasti: mene töihin, mainoksia jakamaan tai lapsia hoitamaan. Ja opettele paremmaksi rahankäyttäjäksi.

      Vaatteiden ostovinkkejä:
      - älä osta MITÄÄN muuta kuin alusvaatteet uusina
      - osta huuto.netistä (siis jos saat, en tiedä onko siinä 18-v ikäraja), ehkä vanhemmat voisivat tehdä huudot puolestasi --> kannattaa tarkistaa onko myyjä luotettava
      - kiertele kirpparit
      - seuraa myös keltaisia sivuja ja tori.fi:tä, niissä voi olla myynnissä jotain mitä tarvitset
      - opettele itse neulomaan/ompelemaan --> kankaat ja langatkin ovat kalliita, mutta niitäkin voi löytyä alesta, jolloin voit tehdä itse jotain sellaista, mitä ehdottomasti tarvitset etkä löydä sitä kirpparilta.

      • jdnnty

        Marjojen poimiminen ja myyminen siitä saa sievoiset taskurahat. Lehtien jakaminen. Kirpputorilla myyminen, esimerkiksi voisit tehdä ilmoituksen tuttavillesi/sukulaisillesi, jotka haluavat lahjoittaa sinulle myytäväksi kirpputoritavaraa. Uskon että tavaraa tulee runsaasti. Työtä se vaatii mutta saat sieltä taskurahaa ja opit työn tekemisen aakkoset. Käpyjä keräämälläkin saa hyvät taskurahat. Onko sinulla sukulaisia jotka ovat hakanneet metsäänsä josta saisit luvan kerätä kävyt myytäväksi. Joulu tulee voisit tarjoutua tekemään joulusiivouksen tietysti rahaa vastaan sukulaisillesi. Sekä muita palveluja kaupassakäyntiä yms. esim mummolle ja ehkä mummon mummokavereille. Kyllä tekevälle töitä löytyy.


    • ...............

      Mutta siis mihin sinulla menee se 96€ kuukaudessa?

    • Anteeks mutta..

      Kai tiesit että sitä opintotukea ei ole tarkoitettu vaatteiden ostoon? Koulukirjoihin yms opiskelua varten.. Ei esim asumistukea makseta siksi että sillä ostais vaatteita tai äitiyspvärahaa myöskään ole tarkoitettu äidin shoppailu rahoiksi. Jos sää yli niin mikäs siinä sitten mutta jos tiukkaa niin..

    • fdsöa

      Satasella ostaa hyvinkin paljon vaatteita, kun viitsii vähän katsoa, että mitä ostaa, mistä ostaa ja onko laadukas vaate.

      Niistä nuorison rättivaatekaupoista (H&M, GT, Cubus jne) löytyy kyllä sellaiset vaatteet, että voit pitää niitä vielä ensi talvenakin.

      Ei kannata ostaa tämän hetken muotirättiä, vaan sellaisia ajattomia, joita voisi pitää vaikka kolmenkin vuoden kuluttua, jos menee päälle.

    • kanaja

      kakkaa pylly täyteen rusinoitaaa:_))))))

    • Valokeiju

      Nuorison rättikaupan vaatteet pyörivät myös kirpputoreilla, eurolla lähtee.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe