Ihana Riika :)

Neppanana84

Kävimme avomiehen kanssa lyhyellä Riian reissulla 30.7.-3.8. Yövyimme lähes keskellä Riian vanhaa kaupunkia, Hotelli Justuksessa. Upea ja hintansa väärti hotelli, josta oli hyvä lähteä kävellen tutkimaan vanhan kaupungin antia.

Jos pelkää taksin/bussin ottamista Riian lentokentältä, tarjoaa hotelli oman kuljetuspalvelunsa. 20 eurolla asiakkaan hakee lentokentältä pukumies, jolla on nimikyltti. Matka taittuu ylellisellä ja tilavalla mustalla autolla. Toki bussit ja taksit ovat paljon halvempia, mutta jos tosiaan arkailee niiden käyttöä, niin tällä pääsee takuuvarmasti perille hotellille.

Hotellilta noin 160 metrin kävelymatkan päässä on ruokakauppa MaXima, josta haimme huoneeseen vettä, naposteltavia ja tietenkin alkoholia. Kuulemani mukaan Riian vesijohtovettä kun ei suositella juotavaksi...

Jos haluaa ensin luoda nopean yleissilmäyksen vanhaan kaupunkiin, Domen aukiolta (Domen kirkon edustalta) lähtee ainakin arkisin ns. nähtävyysratikka, jonka aikataulut ovat lähtöpaikalta helposti nähtävillä. Kierros ratikassa maksaa 3 latia/henkilö ja kestää noin 45 minuuttia -se kiertää tärkeimmät vanhan kaupungin nähtävyydet ja selostuksen saa korvanappeihin ainakin englanniksi.

Vanha kaupunki on täynnä ihania pikkukujia sekä kahviloita ja terasseja. Ruokapaikkoja on monia, mutta niiden hintatasot vaihtelevat suuresti. Latvialainen ruoka on myös melko rasvaista ja, näin mausteisen ruoan ystävänä, melko mautonta. Mutta vanhasta kaupungista löytyy myös jokunen pihviravintola (T.G.I Friday's, Steiku Haoss) ja jopa Hesburger, jonka hinnat ovat puolet suomen hinnoista ;)

Olut maksaa vanhan kaupungin turistiterasseilla 2-3 latia, mutta hiukan syrjemmissä pubeissa puolen litran tuopin paikallista olutta voi saada jopa 1 latilla. MaXima-ruokakaupassa puolen litran oluttölkki taisi halvimmillaan maksaa noin puolen latin verran.
Rapakuntoon itseään ei kuitenkaan kannata hörppiä, sillä paikallinen poliisi sekä turistipoliisi partioi vanhan kaupungin alueella melko tiiviisti eikä toleroi kovinkaan hyvin humalaisina esiintyviä henkilöitä.

Vaikka meilläkin oli omat ennakkokäsityksemme Riian turvallisuudesta, niin täytyy kyllä sanoa, että ainakin vanhassa kaupungissa olo oli hyvin turvallinen -poliiseja nimittäin notkui melkeinpä parin kadunkulman välein ja vähän väliä huomattiin poliisiautoja kulkevan ohi. Myös keskustorin kauppahallien taskuvarkaista olimme saaneet kuulla varoituksia, mutta kunhan pidin olkalaukkuni hihnan pujotettuna pääni yli ja laukun koko ajan etupuolellani, niin enpä huomannut kenenkään sinne kurkottelevan.

Ja tuonne keskustorille tosiaan pääsee helposti vanhasta kaupungista, siinä vain pitää alittaa sellainen iso tie alikulkutunnelin kautta. Mutta no worries -tunneli on hyvin valaistu ja siellä kulkee muutenkin melko paljon porukkaa.

Itse olimme siis tosiaan reissussa 4 yön verran ja totesimme, että se oli ainakin vanhan kaupungin tutkimiseen täysin oikean pituinen aika. Ei tullut tylsää ja paljon tuli nähtyä :)

TripAdvisorista kannattaa tsekkailla travellereiden mielipiteitä hotelleista ja ravintoloista. Mutta varoituksen sana; meille respan nainen suositteli ns. valkosipuliravintolaa Kiploku Krogs. Ei mitenkään ihmeellinen kokemus, mutta epäilemme, että mies sai sieltä lievän ruokamyrkytyksen -ilta ja yö meni molemmista päistä tyhjennellen :/

Jos on kysymyksiä vanhasta kaupungista tai siellä liikkumisesta jne, niin saa heittää kysymyksiä -vastaan jos osaan :)

6

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marutei T

      Joo, ihana Riika., just olin ravintolan teratsilta lähteny. Helle päivän aluset nauttineena. Kävelin kahen passipoliisin kantaan, että hotellille pääsis lepäilemään. Onneton ääneen luin, että selässä lukee POLIS. Nekun käänty, ja nappasi kahta-puolen.
      Ei auttanu selittelyt, eikä kyselyt? Muutakun maijaan ja stationille ristikon taakse kaheks tuntija. Päästi ne pois, ku olin allekirjoittanut jonku paperin. Vielä on sakko maksamatta, 25 LV. Saap nähä maksanko. Rigaa, muutakaan Baltinskia halua nähä. Kokemukseni toki vaatimaton;) Martti boy

      • hohhohhoijjaaa

        Provo.


      • just just

        "Onneton ääneen luin, että selässä lukee POLIS"

        Joopa joo - poliisi on latviaksi policija ja sama sana lukee selässä, autoissa yms. Juttusi paikkansapitämättömyys on varsin varmaa tai sitten olit sellaisessa kunnossa, että sietikin viedä putkaan.

        http://www.vp.gov.lv/?&langid=1


      • varamarakolme
        just just kirjoitti:

        "Onneton ääneen luin, että selässä lukee POLIS"

        Joopa joo - poliisi on latviaksi policija ja sama sana lukee selässä, autoissa yms. Juttusi paikkansapitämättömyys on varsin varmaa tai sitten olit sellaisessa kunnossa, että sietikin viedä putkaan.

        http://www.vp.gov.lv/?&langid=1

        Se muuten lukij., Tuhma voin olla mutta en oo tyhmä. 25LV. olkaa hyvä. Kaks tuntii kaltereita, en mee Riikaan.


    • OU JEES

      HAAH NÄIN KÄY ÖRVELÖ JUOPOILLE LATVIASSA...SUELLÄ ON TIUKEMPI KATUKURI KUIN SUOMESSA...

    • varamaratva

      Sama Marutej
      En Latvian latia, en Liettuan litiä., poliisi putkan saa täältäkin./
      Tehdäänkin seuraava mjatka : kiertomatka Baltiaan, putkat tutuksi. Täällä voitte tutustua kaikkiinkin vangiloihin. Eikoiski kiva, yö Rigan vangilassa, monta muutakin saadaan kuvioihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe