Pilkkiminen virvelillä

pilkkiväinen

Eli pilkkiminenhän on kaikille sallittua ilman kalastuslupaakin, eikös? Mutta miten on jos pilkkii virvelillä, ja kalastuslupavalvoja tulee kyselemään lupia? Viekö ne vermeet mukanaan koska virvelöinti ilman lupiahan on kiellettyä yli 18-vuotiailta. Mutta siis asiani koskee nimenomaan virvelillä pilkkimistä.

En ole varma kuuluiko tämä kysymys tälle palstalle mutta siellä se nyt on ja pois ei saa ;)

6

318

Vastaukset

 • Kyllä se vaan niin on, että heittokalastusvälinein tapahtuva pilkkiminen vaatii viehekalastusluvan kalastuksen hoitomaksun, kun ollaan vierailla vesillä. Erillisen luvan lunastamalla tietylle vesialueelle asia muuttuu ja jos olet omilla vesillä. Kuitenkin kalastuksen hoitomaksu on oltava.

  • Onkiminen ja pilkkiminen ei tarvitse lupaa. Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan on suoritettava kalastuksenhoitomaksu. On huomattava että ongessa tai pilkkivavassa ei saa olla heittokalastukseen soveltuvaa kelaa. Jos on, tarvitaan uistelulupa. Ongittaessa tai pilkittäessä ei kuitenkaan saa uistella, eli sen on tapahduttava esim ankkuroidusta veneestä tai paikallaan kiinteältä alustalta. Siis jos vedät pilkkiä vedessä esim. laiturilla kävellen tai ajelehtivasta veneestä, homma muuttukin uisteluksi. Tällaisista pikkurikkeistä tuskin on huomautusta tai neuvontaa suurempia seurauksia, ellei homma toistu, mutta asian ratkaisee ensi kädessä kalastuksenvalvoja.


 • pillkivapakelasysteemejä myydään pilkkionki nimellä, pieni kela ja metrinen vapa max. itse ainakin pilkin veneestä. kyllä näillä heittäänkin pysytyy pientä lusikkaa5-10m. vieköön pois lupia en osta pilkkimiseen.

 • Pilkkivirveli ja virveli tarvii heittokalastusluvan koska niillä voi periaattesa heitelläkin ( itse ainakin joskus teen niin et heittelen pilkkiä veneen sivuille parin heiton verran)

 • Tämä on muuttunut vuoden 2016 alusta. Kalastuslaki 379/2015 astui voimaan. 1.luku pykälä 4: ....pilkkimisellä kalastusta yhdellä lyhyehköllä vavalla ja siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä;

  Nykyään pilkkieessä voi käyttää "virvelikelaa".
  Jos virvelisi vapaa ei voi luonnehtia lyhyehköksi, on hieman kyseenalaista, onko kysymys pilkkimisestä. Uskoisin, että jäältä avannosta kalastaessasi selvästi pilkinomaisella vieheellä, näin tulkitaan. Avovedessä paras käyttää alle 60-senttistä vapaa, jolloin myös vavan mittavaatimus täyttyy.

  • Jep. Nykyään myydään noita lyhyitä pilkkivapoja jossa on avokela.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.