Nikon D300s

nikonvscanon

Elikkä kaikenlaisia kokemuksia ja tietoja kamerasta.
Onko hinta-laatu suhde mielestäsi täsmännyt ?

24

2185

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei pahaa sanaa

      D300s pian 3 vuotta käytössä. Hemmetin hyvä kamera edelleen, noin 72000 kuvan jälkeenkin.

      • En ole vielä ihan noin pitkälle ehtinyt mutta hyvin se toimii ja hyviä kuvia sillä saa. Kamera on varmatoiminen semi Pro kamera joka on roiskevesi ja pölytiivis jos objektiivi on samaa luokkaa. Sillä saa 12M kuvia joita voi huoletta printata A3 ja A3 :kin kokoon.

        Sen sulkimelle joka lienee haavoittuvin osa lasketaan 150'000 laukaisua keskimäärin joten vanhakin voi olla ihan kelpo peli jos laukausten määrä ei hivo tuota lukua.

        Mietin oikein mutten keksinyt mitään negatiivista sanottavaa vaikka olen sitä rassaillut kohta kolme vuotta.


    • Seuraava Malli

      "Elikkä kaikenlaisia kokemuksia ja tietoja kamerasta.
      Onko hinta-laatu suhde mielestäsi täsmännyt ? "

      ristiriitaiset tunnelmat.

      minulla oli ensin D200.
      Mutta sain D300s-rungon.

      Se maksoi niihin aikoihin n. 1000€.

      Jos olisin ollut ilman D200-kameraa ja olisin maksanut kameran itse, niin hinta-laatu -suhde olisi ollut oikein hyvä.

      Sen sijaan taas jos rinnastan sen jo olleeseen D200-runoon, niin tällöin 1000€ hinta _päivityksestä_ olisi mennyt mun mielestä kankkulan kaivoon.

      Ainoa todellinen päivitys on CCD vs CMOS(tämän eron haluaisin tietää miksi CMOS-kennotekniikkaa arvostetaan niin paljon, koska D200-kamerakin oli oikein hyvä)

      ja se että D300s-rungossa on liikuvan kuvan tallennusmahdollisuus.


      Eli siis, tyhjään tauluun hankittuna D300s-runko on oikein hyvä, kun sen saa alle tonnilla.
      Mutta jos aikoo uudistaa välineistöään esim D200-rungosta, niin kannattanee ehkä passata, mikäli ei sitten halvalla saa.

    • I'm Nikon(D300s)

      Omaan tarpeesen plussat lyhyesti parin bissen jälkeeen:
      -AF mahdolisuudet todella monipuoliset
      - -Jopa niin monipuoliset että urheilukuvauksessa lähes 'ongelmana' on löytää eri tilanteisiin sopivin ratkaisu.
      -Runko tukee urheilukuvauksen tarpeisiin kaikkia salama-suljinaikoja = 1/8000...30sek bulppi päälle. (SB900 salamalla) Tästä pidän erityisesti, melkein sää kuin sää niin salamalla saa lisäarvoa nopean tilanteen kuviin.
      -keskeisimmät säädöt ovat 'kovissa nappuloissa' eli eri säätöjä ei tarvitse kahlata menuvalikoiden kautta. Erityisesti tämä koskee:
      -valotus(pistemittaus)
      -valotustapa(aukko-aika-PROG-jne)
      -ISO-säätö
      -salamamoodit
      -AF-moodit

      Oikeastaan en kaipaa mahdolllollisuuspuolelle D50 ja D200 jälkeen muuta kuin suurempaa ISO-kestoa. Siksi ainakin ½-vakavasa harkinnassa on käytetty D700-runko seuraavaksi. Ja erityisesti AF:n osalta on D300s vs. D200 kuin eri planeetalta kun puhutaan urheilukuvauksesta.

      Hinta-laatu-suhde?
      Mielestäni ihan ok....reilu kaksi vuotta sitten D300s 16-85mm irtosi silloin hyvin kilpailukykyiseen hintaa 1.800€. En ole katunut sekuntiakaan ja settiä on täydentänyt tuon jälkeen 24-70mm f2.8 ennestään olleen SB900 ja 70-200 f2.8.

      Normaalioloissa kun käyttää D300s SB900 24-70 f2.8 niin jos ei tule kelvollisia kuvia niin releitä ei voi enää siitä syyttää.

    • ALOittaja00

      Kiitos nopeista vastauksista !
      Itsellä on siis nyt ongelmana rungon valinta, pähkäilen kovasti canon eos 7deen ja tuon nikonin D300s välillä. Jotenkin tuntuu että nikonin kamera on parempi kun en siitä mitään huonoa ole nettiselauksella löytänyt, tuosta eso 7d:stä löytyi keskustelu palstoilta vaikka mitä huonoa sanottavaa. Toisaalta canon olisi tuttu ja turvallinen. Objektiivejä ei kummastakaan merkistä valmiiksi ole joten sekään ei vaikuta päätökseen.

      Olisiko kellään laittaa mitään esimerkki kuvaa mikä olisi otettu tuolla nikon d300s kameralla. Ihan mielenkiinnosta haluaisin nähdä. :)

      • Tässä nyt on yksi ainakin Nikon D300s rungolla otettu kuva. Lisää on samassa kansiossa ja muista löytyy roppakaupalla lisää. Uudemmissa, tänä kesänä otetuissa on tullut rinnalle uudempaakin kalustoa mutta D300s on vieläkin kakkosrunkona D800 rinnalla.

        https://picasaweb.google.com/Tapani.Niittyaro/Talvi2012#5695904835210074146

        Tiedän, etteivät nuo koskaan ole täydellä erottelulla mutta eivät myöskään mainoskuvia vaan tavallisen tallaajan ottamia. Saat niistä varmasti jotain käsitystä siitä mihin D300s pystyy.


    • Sample Images
    • D3100 täällä

      Valitettavasti en voi puhua mitään kokemuksen syvällä rintaäänellä.

      Nikon D300s on DX-kokoisesta croppikennostaan huolimatta ammattilaisille suunnattu, järeänpuoleinen työkalu. Ilmeisen pätevä peli, mutta malli-ikä alkaa jo hieman painaa.

      Suunnilleen samoissa hinnoissa pyörii kehittyneille harrastajille suunniteltu malli D7000, joka on selvästi uudempi ja varustettu tuoreemmalla kennotyypillä. Sen suorituskykyä heikoissa valaistusolosuhteissa pidetään jopa parempana.

      En ole tehnyt vertailuja viimeisen päälle, mutta päätyisin todennäköisesti malliin D7000.

      Tällä hetkellä kuvaan tyytyväisenä vielä entry-level-Nikonillani (D3100). Optiikkaan olen satsannut kolmen-neljän D3100-rungon hinnan eli olisin saanut käyttämälläni rahamäärällä joko D300s- tai D7000-rungon käyttökelpoisen yleiskuvauszoomin.

      Keskustelua teemasta D300s vs. D7000:
      http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,51873.0.html

      • valinnan vaikeus

        Se onkin vaikean valinnan paikka, semminkin kun ainakin Rajala myy nykyään D300s- runkoa hintaan 999 ja D7000 maksaa 899. Tekisi melkein mieleni ostaa tuo D300s kakkosrungoksi. Parempaa siinä on kunnon sääsuojaus ja järkälemäinen paino, vähän D700 tapaan. Toisaalta kohta on kuulemma tulossa D600 joka huhujen mukaan on myös täyskennokamera. Että miten sitten hinnat asettuu, ja mikä on sen jälkeen D700 D300s ja D7000 oikea hinta.


      • valinnan vaikeus kirjoitti:

        Se onkin vaikean valinnan paikka, semminkin kun ainakin Rajala myy nykyään D300s- runkoa hintaan 999 ja D7000 maksaa 899. Tekisi melkein mieleni ostaa tuo D300s kakkosrungoksi. Parempaa siinä on kunnon sääsuojaus ja järkälemäinen paino, vähän D700 tapaan. Toisaalta kohta on kuulemma tulossa D600 joka huhujen mukaan on myös täyskennokamera. Että miten sitten hinnat asettuu, ja mikä on sen jälkeen D700 D300s ja D7000 oikea hinta.

        Oikea hinta on aina se jolla saa tarvitsemansa ostettua. Missään ei ole mistään mitään oikeaa hintaa siinä mielessä jotta joku tuote aina maksaisi sen "oikean hinnan" vaan hinnat vaihtelevat tilanteen mukaan. Varsinkin digiaikana tämä on tullut kovin selväksi.


      • D3100 täällä
        valinnan vaikeus kirjoitti:

        Se onkin vaikean valinnan paikka, semminkin kun ainakin Rajala myy nykyään D300s- runkoa hintaan 999 ja D7000 maksaa 899. Tekisi melkein mieleni ostaa tuo D300s kakkosrungoksi. Parempaa siinä on kunnon sääsuojaus ja järkälemäinen paino, vähän D700 tapaan. Toisaalta kohta on kuulemma tulossa D600 joka huhujen mukaan on myös täyskennokamera. Että miten sitten hinnat asettuu, ja mikä on sen jälkeen D700 D300s ja D7000 oikea hinta.

        Rajalan päivän hinta D300s:lle vaikuttaa todellakin olevan huomattavan edullinen – hintaero D300s:n ja D7000:n välillä on lähinnä marginaalinen. Verkkokaupassa näiden mallien hintaero on paljon suurempi (ja kummankin hinnat korkeammat kuin yleensä kalliina pidetyssä Rajalassa). TopShotissa D7000 on kalliimpi kuin kummassakaan edellämainituista eikä D300s kuulu nettisivuston mukaan valikoimiin lainkaan.

        Huomenna tilanne voi olla tyystin toinen – hinnat näkyvät elävän jatkuvasti.

        D300s:n ammattimaiset ominaisuudet (sääsuojaus, järeys, lujuus, tarkennuspisteiden määrä, sarjakuvausnopeus jne.) ovat joiltakin osin yhä edellä D7000:n vastaavia, mutta D7000:n kennon resoluutio on vastaavasti korkeampi, kohina suurilla ISO-arvoilla vähäisempää, videokuvan resoluutio korkeampi jne. Luulen, että minulle (harrastelijalle) nuo kehittyneet ominaisuudet olisivat sittenkin tärkeämpiä kuin ikääntyvän D300s:n ammattimaisuus ja panisin rahani mieluummin siihen.

        Räpsin vain muutamia tuhansia ruutua vuodessa, joten Nikonin harrastelijarunkokin ehtii todennäköisesti vanheta minulla käsiin ennen kuin saan sitä hajalle.


    • Koita joskus kuvata

      Päivä tuollaisella hyvällä harrastelijarungolla. Ja sitten seuraava päivä D300s tasoisella ammattirungolla.
      Ja ota sitten taas se harrastelijarunko, niin voihan ankeus :-(

    • ALOittaja01

      Olen nyt pitkän mietinnän jälkeen päätymässä tuohon nikonin d700:seen,
      sen mukana tulisi Kit 18-105 mm VR objektiivi, joka varmaan riittää hyvin aluksi (?)
      Kyseisen kameran saisi Magnet nimisestä verkkokaupasta lähes satasen halvemmalla kuin muualta, onhan luotettava verkkokauppa ?
      Ja kiitos todella nopeista vastauksista !

      • nikkonia

        Nikkorin 18-105 VR on ihan pätevä kittilinssiksi. Aikoinaan sain semmoisen D90- rungon mukana, ja olin siihen ihan tyytyväinen. Ostin sittemmin Nikkor 35 f/1.8 lisäksi joka on potretti ja sisäkuvauksessa todella hyvä valovoimansa ansiosta. Lisäksi hinta on edullinen. Kamera jonka aiot ostaa on ilmeisesti D7000? D700 on ammattilaismalli ja maksaa uutena noin 1800, pelkkä runko. Magnetista ostin aikoinaan akun ja akkukahvan, joista akku oli viallinen. Vaihtoivat tosin toimivaan parin päivän sisällä kun kävin paikan päällä valittamassa. Monilla kuuluu olevan huonompiakin kokemuksia tuosta liikkeestä, ja itse panisin viisikymppiä lisää ja ostaisin sen D7000 18- 105 VR- paketin Rajalasta tai Verkkokauppa.com- puulaakista.


    • täällätaas

      Oho, juuri sitä d7000 tarkoitin. Tuntuu että minäkn pelaan varmanpäälle ja jätän nuo magnetin halvat hinnat väliin.

    • Yhä käyttökelpoinen

      Tätä monessakin tuonikäsisessä Nikonissa myös "ammattimalleissa ynnä harrastaja soveluksena" olevaa
      vain 12Megapikselin kennoa kutsutaan alan piireissä "likaiseksitusinaksi".
      Niin hyvä dynamiikka siinä kennossa on niin kans D90-? kamerassa kun ei olla
      älytty mennä viellä mukaan "megapikselipellepeliin" johon ei monenkaan linssit
      riitä suhteessa kameranrungon suorituskykyyn.
      Joten en mitenkään kammoksuisi hankkia kohtuu alennus hintaan jos hankkii eikä oo
      rahaa kalliisiin optiikoihin joita armotta tarkimmat megapikselihirmut vaatii.
      Yleinen luulo on et kaikki "vanhempi malli" on jotenkin vanhanaikaista ja huonompaa.
      Tätä harhakäsitystä tukee tietysti myös markkinavoimat.
      Usein nykyään onkin niin että, vanhakunnon hyväksi koettu oli parempi kuin uusi ja kallis monessakin tuotteessa tai ainakin kestävämpi.
      tuotteessa.
      Lyhyesti sanottuna Nikon on minusta onnistunut tuossakin kamerassa
      D300s vaikken hauku Canonin 7D kameraakaan en pitäisi sitä ainakaan
      yhtään parempana.
      Tasapeli mutta mitä asijoita painottaa.
      Pelkohan tässä on nytte se jotta Nikon heittää lähiaikoina korvaavan uuden "paremman"mallin 300S kameran tilalle jolloin se halpenee entisestään.
      Mutta tuskin harmittaa jos saa hyviä kuvia.

    • Nikoni

      Luulisin nikon d7000 olevan paljon parempi ja edullisempi.

      • Luulisin näin

        Upeasti argumentoitu !!!!


        "Luulisin....."


        Et sitten osannut yhden yhtä perustetta tuoda esiin? Vaikka sitä että kennon dynamiikka on D7000:lla hiukan parempi? En viitsi edes lähdelinkittää noin heikon edellisen vastauksen jälkeen joten jääköön omakin väite luulojen sarjaan.


      • :
        Luulisin näin kirjoitti:

        Upeasti argumentoitu !!!!


        "Luulisin....."


        Et sitten osannut yhden yhtä perustetta tuoda esiin? Vaikka sitä että kennon dynamiikka on D7000:lla hiukan parempi? En viitsi edes lähdelinkittää noin heikon edellisen vastauksen jälkeen joten jääköön omakin väite luulojen sarjaan.

        Mitä sinä höpötät, Luullisin ettet ymmärrä viisauksia


      • Nikoni
        Luulisin näin kirjoitti:

        Upeasti argumentoitu !!!!


        "Luulisin....."


        Et sitten osannut yhden yhtä perustetta tuoda esiin? Vaikka sitä että kennon dynamiikka on D7000:lla hiukan parempi? En viitsi edes lähdelinkittää noin heikon edellisen vastauksen jälkeen joten jääköön omakin väite luulojen sarjaan.

        Luulisin ei ole sama kuin tietäisin, enkä ala kertoo pixseleistä ym ym kun nehän aina teilataan täällä, että sori vaan jos laiheutin sinulle pääsemättömän ongelman.


      • Luulisin näin
        Nikoni kirjoitti:

        Luulisin ei ole sama kuin tietäisin, enkä ala kertoo pixseleistä ym ym kun nehän aina teilataan täällä, että sori vaan jos laiheutin sinulle pääsemättömän ongelman.

        -"pixseleistä"
        -"laiheutin"

        Mars takaisin sinne ala-asteelle tavaamista opettelemaan!

        (ensimmäinen esiin ottamasi ero D300 vs. D7000 olisi siis ollut resoluutioero?
        Nostan hattua, olet todellinen asiantuntija, luulisin...)


      • Sivusta seurannut
        Luulisin näin kirjoitti:

        -"pixseleistä"
        -"laiheutin"

        Mars takaisin sinne ala-asteelle tavaamista opettelemaan!

        (ensimmäinen esiin ottamasi ero D300 vs. D7000 olisi siis ollut resoluutioero?
        Nostan hattua, olet todellinen asiantuntija, luulisin...)

        Nostele vaan sitä hattua ihan rauhassa, taisit pitää sitä hattua liian kauan päässä ,epäilen että aivot ovat sulla mehmentyneet.


      • Luulisin näin
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        Nostele vaan sitä hattua ihan rauhassa, taisit pitää sitä hattua liian kauan päässä ,epäilen että aivot ovat sulla mehmentyneet.

        "mehmentyneet"

        Ei mikään "sivusta seuraaja" vaan sama vajakki kuin edellä.


        Buoahaaahhaaahhaaahhhah!


    • Omia kokemuskia

      Mulla oli Nikon D300s jonka vaihdoin sitten d7000-malliin

      D300S oli parempi kooltaan (tarpeeksi iso), ja esim. tarkennus toimi luotettavammin ja ammattimaisemmin. Valkotasapaino oli tarkemman oloinen kuin D7000:ssa.

      D7000 kuvanlaatu suurilla herkkyyksillä on paljon parempi. D7000:lla kuvatessa kipeytyy sormet, kun tuon runko on mulle liian pieni tai koon ja painon suhde on väär, tai kameran kahva on liian pieni mun käsilleni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe