Kyläläiset nappasivat voroepäillyn – poliisi pidätti kyläläiset

SV IDAG

Kyläläiset nappasivat voroepäillyn – poliisi pidätti kyläläiset

Nävlingessä Skånessa tunteet käyvät kuumina, sillä varkaudet ja murrot ovat olleet kylän riesana viime aikoina. Kun kaksi kylänmiestä nappasi kiinni epäillyn varkaan, poliisi pidättikin kyläläiset pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta epäiltynä ja vorokandidaatti laskettiin vapaalle jalalle.

Ongelmat Nävlingessä alkoivat muutama viikko sitten.

“Etupäässä on viety työkaluja, dieseliä sekä kuparia. Nyt mitään ei voi enää säilyttää ulkona. Kirkostakin varastettiin vesirännit”, kyläläinen valittaa.

Toisen nävlingeläisen koko työpaja tyhjennettiin.

“Aamulla se oli aivan tyhjä. Työkalut, hitsauslaitteet, moottorisahat – kaikki oli viety. Tavaraa katosi satojen tuhansien kruunujen edestä”, hän kertoo.

Paikkakuntalaiset tulivat tarkkaavaisemmiksi ja kun tuntemattoman auton nähtiin kesäkuun 10. päivänä ajavan erään talon pihaan, oli tapauksen nähnyt henkilö ottanut yhteyttä sen omistajaan, joka lähti tarkastamaan tilannetta.

Saavuttuaan perille tilanomistaja todisti omilla silmillään kuinka pulttisaksin varustautunut muukalainen oli alkamaisillaan kierrättämään kuparikaapelia. Sattumuksen jälkiseuraamukset ovat saaneet kyläläiset kyseenalaistamaan poliisin toiminnan.

Tilanomistaja ja hänen mukanaan ollut henkilö ottivat varkaan kiinni, ravistivat tätä käkättimestä ja sitoivat tältä kädet ja jalat pakoyrityksen estämiseksi ennen poliisin tuloa.

“Emme suoranaisesti väitä että toimimme aivan oikein, mutta on ymmärrettävää että suutuimme vähän kuin saimme varkaan kiinni rysän päältä – varsinkin näin, kun kaverilta oli juuri varastettu suuri määrä työkaluja pari viikkoa aikaisemmin”, nävlingeläismies kertoo.

Kun poliisi tuli paikalle, he olivat kauhistelleet epäillyn varkaan sitomista. Rosvo vietiin sairaalaan laastaroitavaksi ja laskettiin myöhemmin vapaaksi.

Muutamaa päivää myöhemmin tilanomistajan luo saapui siviili- ja virkapukuinen poliisi filmiryhmä mukanaan. He pidättivät varkaan pidättäneet ja kotietsinnät suoritettiin miesten kotona. Nyt nävlingeläismiehet istuvat pidätettyinä epäiltynä törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta. Syytteet tullaan lukemaan heitä vastaan näillä näkymin ensi viikon lopulla.

Tapauksesta tiedotusvälineelle kertoneen miehen mielestä poliisi toimi omituisesti tapauksen yhteydessä.

“Miksi he eivät tehneet kotietsintää epäillyn varkaan kotiin?”, ihmettelee mies, jonka mielestä poliisi ei pidä maaseudun ihmisten puolta.

Poliisista on kerrottu, etteivät he uskalla laskea miehiä vapaaksi, koska he pelkäävät, että Nävlingeen perustetaan kansalaiskaarti. Mutta mitä pidempää miehet istuvat häkissä, sitä pahemmaksi tilanne muuttuu.

Pidätetyt toimivat niin kuin moni muukin kyläläinen olisi tehnyt vastaavassa tilanteessa.

“Pakkohan meidän on ottaa asia hoitaaksemme kun poliisi ei tee mitään. Ja meidänkö verorahoilla pitäisi ylläpitää poliisivoimia, jolla ei ole mielenkiintoa auttaa meitä”, ihmettelee kyläläinen.

“Jos näitä sattumuksia tulee vielä lisää, niin enpä taida enää soittaa poliisille”.
Lähde: Skånska Dagbladet

0

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mitä ihmettä

        Kaipaat hänessä
        Ikävä
        110
        1907
      2. Mika Muranen juttu tänään

        Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
        Sananvapaus
        9
        1539
      3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

        Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
        Tv-sarjat
        13
        1499
      4. Välillä käy mielessä

        olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
        Ikävä
        81
        1477
      5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

        Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
        Ikävä
        150
        1415
      6. Mitä oikein

        Näet minussa? Kerro.
        Ikävä
        107
        1350
      7. Kotipissa loppuu

        Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
        Kuhmo
        23
        1307
      8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

        Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
        Raamattu
        648
        1239
      9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

        On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
        Kokkola
        16
        1147
      10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

        Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
        Tv-sarjat
        8
        1108
      Aihe